Po ponad 16 latach istnienia z dniem 27.12.2019 roku Forum Izbica zostało zamknięte. Od dziś nie ma już możliwości tworzenia, edytowania oraz usuwania istniejących tematów i postów. Rejestracja nowych użytkowników została zablokowana.

Nadal możliwe jest przeglądanie forum, postanowiłem pozostawić wszystkie wpisy, gdyż szanuje czas użytkowników, poświęcony przy ich tworzeniu.

Uzasadnienie: Ponad cztery lata temu (27.11.2015 roku) nastąpiło ujednolicenie profilu strony Izbica Kujawska Online.
Od tego czasu publikowane są na niej treści związane wyłącznie z historią, kulturą i turystyką naszego miasta i gminy. Treści publikowane przez użytkowników na forum często nawiązywały do spraw związanych z lokalną polityką, konfliktami, interesami, co kłóci się z ideą istnienia serwisu. Dodatkowo dynamiczny rozwój mediów społecznościowych spowodował spadek zainteresowania forum, a liczba wpisów w ostatnim czasie znacząco się zmniejszała. Nie widzę sensu, by forum nadal pozostawało aktywne. Mam nadzieję, że decyzja spotka się z Państwa zrozumieniem.

BŁAŻEJ NOWICKI
Administrator Izbica Kujawska Online

Brak bankomatu!!

Wypowiadajcie się na temat wszystkiego co się dzieje w naszym miasteczku i okolicach !

Moderator: blazej

Postautor: Kojak » czw cze 28, 2007 8:07 pm

kokeszko7 pisze:NA ŚWIECIE JUŻ 40 LAT :!: A W IZBICY ??? ZA 40 LAT :cry: :oops:

bardzo możliwe :D :P :D :P :) :P :) :D :P :)
"Morze kłamstwa jest płytkie."

"Lepiej chyba pójść choćby kawałek dobrą drogą, niż zajść daleko, lecz źle." (Platon)
Awatar użytkownika
Kojak
plutonowy
plutonowy

Postautor: aro » pt cze 29, 2007 11:38 pm

Ameryki nie odkryliście

Pisałem o tym 11 stycznia tego roku. Każdy wtedy uważał to za jakieś dziwactwo, a dzisiaj jesteście zachwyceni pomysłem....tylko czyim ???

wróćcie do tematu i zobaczcie kto wystąpił z taką propozycją http://www.izbica-kujawska.com/forumizbica/viewtopic.php?t=352

Jaszar piszesz
My tu gadu , gadu a sklep FRUKTUS od miesiąca oferuje możliwość płacenia kartą kredytową za zakupy , oprucz tego można wypłacać pieniądze ( do 200 złotych ) tzw Cash back .
a pół roku temu (29 stycznia) napisałeś
Rozwiązanie , które proponujesz jest połowiczne , wiadomo , i nie rokował bym mu powodzenia bo :
- po większą gotówkę i tak trzeba jechać do bankomatu
- zostaniesz posądzony przyciąganie klijentów a może nawet o "machlojki" z kartami .

Arizono u ciebie też zmiana zdania ? napisałaś wtedy
Zgadzam sie z Jaszarem w 100% !
Brak bankomatu to efekt zastoju i zaściankowości Izbicy, a proponowane przez Ciebie Aro rozwiązanie nie załatwia specjalnie problemu.
Fakt, że lepszy rydz niż nic, ale....
a dzisiaj
o właśnie.... tylko się cieszyć, że jest wreszcie możliwość płacenia kartą... i zgadzam się z tym, że Izbica wcale nie musi być ciągle ta ostatnia....

Sorry, ale nie rozumię ....
Awatar użytkownika
aro
starszy chorąży
starszy chorąży

Postautor: Jaszar » sob cze 30, 2007 1:09 pm

aro pisze:Ameryki nie odkryliście

Pisałem o tym 11 stycznia tego roku. Każdy wtedy uważał to za jakieś dziwactwo, a dzisiaj jesteście zachwyceni pomysłem....tylko czyim
. . .

Sorry, ale nie rozumię ....

Sorry , ale ja też nie rozumię ... Ciebie !
Mój post był suchym stwierdzeniem faktu, nic ponad to ! W naporze "gorących" tematów nikt o tym nie wspomniał . Zauważ , że mimio wszystko :
- jest to rozwiązanie połowiczne
- Kowalski uruchomił tę usługę tuż przed wakacjami , więc wiadomo w stronę jakich klientów jest to ukłon
- umiejscowienie terminala i sposób obsługi pozostawia trochę do życzenia ( nie zapominaj , że jako posiadacz karty masz prawo "mieć ją cały czas w polu widzenia")
A czy się to Panu Kowalskiemu opłaci to pokaże czas !

Więc o co chodzi , że Ty nie byłeś pierwszy !?!
Zawsze byłem , zawsze będę , jestem po wsze czasy !
Obrazek
Awatar użytkownika
Jaszar
porucznik
porucznik

Postautor: aro » sob cze 30, 2007 4:11 pm

Jaszar pisze:Sorry , ale ja też nie rozumię ... Ciebie !
Mój post był suchym stwierdzeniem faktu, nic ponad to ! W naporze "gorących" tematów nikt o tym nie wspomniał . ..........

Więc o co chodzi , że Ty nie byłeś pierwszy !?!

W dalszym ciągu nie rozumie. Na - jak to nazywasz - suche stwierdzenie faktu.....opisujesz coś co nie ma znaczenia dla ludności miejscowej (Twoje słowa)...

A odnośnie pierwszeństwa kolego to tylko powiem tyle, że jak bym chciał to miałbym to urządzenie w styczniu, - tylko po co ???

Chodziło mi o stwierdzenie a nie przemądrzanie się, a widzę, że mocno Cię to uraziło, tylko nie wiem dlaczego ?!?
Awatar użytkownika
aro
starszy chorąży
starszy chorąży

Postautor: blazej » sob cze 30, 2007 4:28 pm

Panowie tylko spokojnie :wink:
Izbica Kujawska Online
URL: www.izbica-kujawska.com (dodatkowy: www.izbica-kujawska.pl)
e-mail: kontakt@izbica-kujawska.com

Obrazek
Awatar użytkownika
blazej
Administrator
Administrator

Postautor: Ptasiek » sob cze 30, 2007 4:33 pm

Ostatnio zmieniony śr gru 24, 2008 10:22 pm przez Ptasiek, łącznie zmieniany 1 raz
Kaczyński mówił w moim imieniu. Mord w lasach katyńskich ciąży mi tym, że zamiast polskich elit muszę oglądać mordy siwca, palikota czy szetyny. Gdyby nie tamta zbrodnia najprawdopodobniej nigdy nie opuściliby chlewa.
Smok5
Awatar użytkownika
Ptasiek
generał
generał

Postautor: Arizona » sob cze 30, 2007 6:51 pm

Poczułam się wywołana do odpowiedzi..... prześledziłam dokładnie wcześniejszą dyskusję nt. bankomatu i proponowanych przez Ciebie Aro rozwiązań.
Nie do końca teraz rozumiem Twoje twierdzenie, że zmieniłam zdanie..... Wtedy pisałam, że Cash back to sposób nie do końca spełniający oczekiwania.... i że ma swoje wady... na wtedy w mojej ocenie był mało realny w realizacji. Z Jaszarem zgadzałam się w kwestii zastoju gospodarczego Izbicy i zaniechań lokalnych władz.... a nie w kwestii całkowitej nierealności pomysłu płacenia kartą i formy wypłat gotówki typu cash back. Oceniałam to jako rozwiązanie połowiczne. Teraz, gdy Jaszar podał „newsa” w postaci możliwości płacenia kartą i cash backa u Kowalskiego, to się z tego rzeczywiście ucieszyłam....(bo jak napisał goodboy „Ale fakt, że to jakiś postęp”) i to wyraziłam nawiązując do wcześniejszych wypowiedzi z biezacego tematu (że Izbica to taki zaścianek, a wcale tak być nie musi).
I chcę Cię zapewnić, Aro, że nigdy nie uważałam podnoszonego przez Ciebie w styczniu tematu płacenia kartą i wycofywania gotówki w sklepach za „dziwactwo”. W mojej ocenie takie rozwiązanie mogłoby po prostu nie wystarczyć .... sam pomysł był dla mnie OK.
Wtedy tak uważałam, teraz także mam obawy, czy faktycznie pomysł ”Fructusa” z wycofywaniem gotówki wypali..... mam wątpliwości. Czas to pokaże i się przekonamy, czy p. Kowalski długo będzie oferował możliwość „wypłacania gotówki”. Płacenie karta natomiast może się przyjąć i udać :)
Powiem nawet coś takiego... To Ty Aro jako pierwszy podjąłeś temat Cash backów, i wyjaśniłeś na Forum zasady działania tego ustrojstwa, a Kowalski z Fructusa być może sobie to poczytał, zaryzykował i go po prostu zastosował. Zobaczymy jak na tym wyjdzie. (Mówię to z życzliwością, a nie czyhaniem na klapę :) )
Stosowanie wszelkich nowoczesnych cywilizacyjnych rozwiązań (nawet połowicznych!) to zawsze lepsze niż nic.... nawet małe kroczki do przodu trzeba doceniać... i tak właśnie robię.... nie denerwuj się zatem Aro, że zmieniam zdanie....
Uważam, że Twoją zasługą jest dzisiejsza dyskusja nad zastosowanym rozwiązaniem. Cenię sobie Twoje rzeczowe i uczciwe podejście do wielu spraw :D
(Ptaśku, ja nie pijam na co dzień „Wody skażonej bakteriami Furiosus nervatus” i się nie denerwuję... jakby co :P )
Arizona
porucznik
porucznik

Postautor: Jaszar » sob cze 30, 2007 7:02 pm

Miałem właśnie odpowiedzieć na twój post Aro ale Arizona mnie wyprzedziła , więc przyłączam się do jej postu ! Pożyjemy , zobaczymy .
P.S. Myślę , że miejscowi też na tym skożystają , a że ty tego ustrojstwa nie zainstalowałeś - Twoja sprawa - zdałeś się na opinię ogółu ... ale wybór należał do Ciebie ! Mówiąc prościej - Wyluzuj !
Obrazek
Awatar użytkownika
Jaszar
porucznik
porucznik

Postautor: aro » ndz lip 01, 2007 8:14 pm

Widzę, że Arizono jak zwykle rozsądnie podchodzisz do sprawy i cenię Cię za to. A Tobie Jaszar powiem, że absolutnie nie jestem spięty i zdenerwowany

Słusznie spostrzegłaś, że zdałem się na opinie ogółu i masz rację.
Najważniejszą rzeczą w naszej społeczności jest choć częściowe zaspokojenie jej potrzeb, słuchanie ogółu i wyciąganie wniosków z wypowiedzi innych ludzi, życzliwych bądź nie.
Tak (moim zdaniem) powinna postępować większość ludzi.
Jeśli źle mnie zrozumieliście i poczuliście się urażeni mam odwagę powiedzieć "Przepraszam" ale nie chodziło mi o zasługi i wywyższanie się nad innymi, tylko stwierdzenie, że odkrycie Kowalskiego to nie pomysł tylko plagiat...
Awatar użytkownika
aro
starszy chorąży
starszy chorąży

Postautor: kokeszko7 » pt sie 17, 2007 2:33 pm

Podobno przy Banku Spółdzielczym mają zainstalować bankomat. Jakieś prace już tam ruszyły. Czy wie ktoś coś więcej na ten temat?
Awatar użytkownika
kokeszko7
podpułkownik
podpułkownik

Postautor: blazej » pt sie 17, 2007 2:54 pm

Przyłączam się do pytania kokeszko.
Izbica Kujawska Online
URL: www.izbica-kujawska.com (dodatkowy: www.izbica-kujawska.pl)
e-mail: kontakt@izbica-kujawska.com

Obrazek
Awatar użytkownika
blazej
Administrator
Administrator

Postautor: Gosiek » pt sie 17, 2007 5:34 pm

o ile wiem, to cos tam sie juz dzieje, ale co dokladnie to nie wiem... wiem tylko tyle, ze bankomat w najblizszym czasie ma byc!!;]
Po co budować dom, w którym nie zamieszka miłość...
Gosiek
st. chorąży sztabowy
st. chorąży sztabowy

Postautor: goodboy » pt sie 17, 2007 8:04 pm

Najwyższy czas. Ciekawe jak długo będzie sprawny. Znając pomysłowość izbickiej młodzieży nie wróże mu długiego bezawaryjnego działania... :wink:
Proponuję małą uroczystość na otwarcie bankomatu. Wiecie jakieś przemówienie burmistrza, przecięcie wstążki. Wszak to druga polowa dwudziestego wieku śmiało wkracza do Izbicy... :lol:
goodboy
major
major

Postautor: kokeszko7 » śr wrz 12, 2007 4:44 pm

NO TO MAMY BANKOMAT :) :lol: :) :lol: :) :lol: :)
Awatar użytkownika
kokeszko7
podpułkownik
podpułkownik

Postautor: miras » śr wrz 12, 2007 6:20 pm

NO TO SUPER !!! :D
Awatar użytkownika
miras
pułkownik
pułkownik

Postautor: Jaszar » śr wrz 12, 2007 6:53 pm

NO !!! :D
Obrazek
Awatar użytkownika
Jaszar
porucznik
porucznik

Postautor: goodboy » śr wrz 12, 2007 7:11 pm

NO TO KARTY W DŁOŃ I WYPŁACAĆ GOTÓWKĘ!!! OBY KOLEJEK NIE BYŁO!!!! :lol: :lol: :lol:
goodboy
major
major

Postautor: Gosiek » śr wrz 12, 2007 9:37 pm

Jestem ciekawa ile wynosi prowizja i oplata operacyjna za pobieranie kasy z bankomatu:)
Jak ktos cos wie, to piszcie:) z gory dziekuje za informacje:)

Co do kolejek to dzis wracajac ze szkoly (5 minut na dlugosci wejscie do banku-bankomat:D:D ) to troche ludzi sie tam 'przemielilo' i kolejka nawet stala:D
Po co budować dom, w którym nie zamieszka miłość...
Gosiek
st. chorąży sztabowy
st. chorąży sztabowy

Postautor: rossa » śr wrz 12, 2007 10:07 pm

chyba po to żeby popatrzeć na niego :lol:
Awatar użytkownika
rossa
chorąży
chorąży

Postautor: goodboy » czw wrz 13, 2007 7:03 am

Czyżby kolejna atrakcja turystyczna Izbicy? :lol: :lol: :lol:
goodboy