Po ponad 16 latach istnienia z dniem 27.12.2019 roku Forum Izbica zostało zamknięte. Od dziś nie ma już możliwości tworzenia, edytowania oraz usuwania istniejących tematów i postów. Rejestracja nowych użytkowników została zablokowana.

Nadal możliwe jest przeglądanie forum, postanowiłem pozostawić wszystkie wpisy, gdyż szanuje czas użytkowników, poświęcony przy ich tworzeniu.

Uzasadnienie: Ponad cztery lata temu (27.11.2015 roku) nastąpiło ujednolicenie profilu strony Izbica Kujawska Online.
Od tego czasu publikowane są na niej treści związane wyłącznie z historią, kulturą i turystyką naszego miasta i gminy. Treści publikowane przez użytkowników na forum często nawiązywały do spraw związanych z lokalną polityką, konfliktami, interesami, co kłóci się z ideą istnienia serwisu. Dodatkowo dynamiczny rozwój mediów społecznościowych spowodował spadek zainteresowania forum, a liczba wpisów w ostatnim czasie znacząco się zmniejszała. Nie widzę sensu, by forum nadal pozostawało aktywne. Mam nadzieję, że decyzja spotka się z Państwa zrozumieniem.

BŁAŻEJ NOWICKI
Administrator Izbica Kujawska Online

Izbicka Służba Zdrowia

Wypowiadajcie się na temat wszystkiego co się dzieje w naszym miasteczku i okolicach !

Moderator: blazej

Postautor: blazej » sob lut 24, 2007 12:03 pm

goodboy pisze:Osoby na stanowiskach muszą się liczyć z krytyką i rozliczaniem, bowiem wydają nie swoje, a pibliczne pieniądze. Tyle mam w tej kwestii do powiedzenia.

Tylko chodzi teraz o to, że podczas oceny władz itp., często pojawiają się również niezbyt miłe słowa w stosunku do użytkowników, ktorzy mają inne poglądy na dany temat, a to już nie jest w porządku .
Izbica Kujawska Online
URL: www.izbica-kujawska.com (dodatkowy: www.izbica-kujawska.pl)
e-mail: kontakt@izbica-kujawska.com

Obrazek
Awatar użytkownika
blazej
Administrator
Administrator

Postautor: Ratz_2007 » pt mar 02, 2007 9:32 pm

Mieszkałam w Izbicy,znam zasady funkcjonowania służby zdrowia,bo jestem jej pracownikiem.SPZOZ tzn.że ma umowę z NFZ i ważne jest kto jest szefem. Wybór lekarza i pielęgnirki jest dobrowolny. Ale to,że pracują w sobote i niedzielę to żadna łaska ,dostają za to dodatkowe pieniądze ,lekarze jeżeli nie mają korzyści to palcem nie kiwną. Jeżeli lekarza nie ma w godz. urzędowania to trzeba powiadomić oddz.NFZ we Włocławku.Utrata kontraktu zaboli.
Ratz_2007
szeregowy
szeregowy

Postautor: miras » pt mar 02, 2007 10:09 pm

No i tu się z Tobą zgadzam Ratz 2007 napewno by zabolało :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
miras
pułkownik
pułkownik

Postautor: jolka1-70 » sob mar 03, 2007 1:49 pm

Ośrodek w Izbicy jest czynny w soboty do godz. 12, w okolicznych miejscowosciach jak Lubraniec, Topólka ośrodki są zamknięte, może ktoś wie dlaczego, przecież tam też są publiczne ZOZy, czy ośrodek w Izbicy działa na innych zasadach ?
jolka1-70
kapral
kapral

Postautor: kokeszko7 » pn mar 05, 2007 5:14 pm

Czy ktoś wie gdzie podział się temat "Zadowoleni pacjenci"???
Awatar użytkownika
kokeszko7
podpułkownik
podpułkownik

izbicka służba zdrowia

Postautor: bryza » pn mar 05, 2007 6:05 pm

Był i znikł ale to chyba dobrze... :D
bryza
plutonowy
plutonowy

Postautor: loopez » pn mar 05, 2007 6:47 pm

Co dla niektórych to chyba nawet świetnie, bo zbłaźnili się. Najpierw pojeżdzanie Pani G. w tym temacie a tam uchylili czola i schowali się pod stół. Zachowanie godne królików idących za marchewką(gdy jeden napisze na kogoś coś to reszta w zaparte leci nie mając zdania własnego, a gdy sytuacja się odwraca to oni tez już inaczej śpiewają). Ludzie trochę własnego zdania na tym forum!!
Awatar użytkownika
loopez
sierżant
sierżant

Postautor: Krespin » pn mar 05, 2007 7:44 pm

...
Ostatnio zmieniony pn sty 21, 2008 8:06 pm przez Krespin, łącznie zmieniany 1 raz
Krespin
kapitan
kapitan

Postautor: goodboy » pn mar 05, 2007 8:23 pm

Zapewne ten temat został usunięty przez Admina. I bardzo słusznie, bo post Mecenasika przekroczył jednak pewne granice przyzwoitości i tak juz w tym temacie znacznie złagodzone.
Szkoda tylko odważnej wypowiedzi p. Gajewskiej no i może kilku innych równie spontanicznych reakcji...
goodboy
major
major

Postautor: loopez » pn mar 05, 2007 8:45 pm

No akurat Krespin i goodboy jesteście jednymi z nich więc ogon pod d...pupę proszę Was...
Awatar użytkownika
loopez
sierżant
sierżant

Postautor: goodboy » pn mar 05, 2007 8:59 pm

No tobie loopez zapewne wpis Mecenasika bardzo się podobał, no nie. Tak się składa, że po p. Wąsiku to ja także zostałem tam "ładnie" potraktowany i wyraziłem swoje zdanie na ten temat. Zarzuty o podkulaniu ogona są więc niesprawiedliwe.
A "otwarty" wpis p. Gajewskiej zroboił na mnie dobre wrażenie i uczciwie to przyznaję. Pozdrawiam też Bryzę, Rudą, Jolkę, Mirasa i Krespina za ich spontaniczne i emocjonalne, ale szczere wypowiedzi (w tym usuniętym temacie).
goodboy
major
major

Postautor: loopez » pn mar 05, 2007 9:08 pm

Wpis mecenasika pozostawiam bez komentarza...
Awatar użytkownika
loopez
sierżant
sierżant

Postautor: Jaszar » pn mar 05, 2007 10:26 pm

Ratz_2007 napisał :
Ale to,że pracują w sobote i niedzielę to żadna łaska ,dostają za to dodatkowe pieniądze ,lekarze jeżeli nie mają korzyści to palcem nie kiwną.
Chciałbyb zauważyć , że stoi to w jawnej sprzeczności z wypowiedzią Pani Gajewskiej z usuniętego postu . Prosiłbym więc o komentarz lub sprostowanie Ratz_2007

Nie miałem ochoty komentować formy postu "Zadowoleni pacjenci" jak i innych ale jestem poniekąd zmuszony - użyję w tym celu anegdoty :
Pan Miodek zapytany swego czasu "Czy stwierdzenie *** jest poprawne z punktu widzenia języka polskiego " - odpowiedział , że owszem ale trafniejsze byłoby użyć - "CISZEJ PANOWIE"
Zawsze byłem , zawsze będę , jestem po wsze czasy !
Obrazek
Awatar użytkownika
Jaszar
porucznik
porucznik

Postautor: loopez » pn mar 05, 2007 10:53 pm

Nic dodać nic ująć...
Awatar użytkownika
loopez
sierżant
sierżant

Postautor: goodboy » wt mar 06, 2007 7:24 am

Jasne... Gołym okiem widać kto zyskał, a kto stracił na tej całej awanturze z tematem "zadowoleni pacjenci". W to ,że w soboty i tzw "białe niedziele" pracują charytatywnie to ja nie wierzę.
Dla jasności moja poprzednia opinia dotyczyła tylko tego jednego, konkretnego posta p. Gajewskiej. Przypomnę, że jej poprzednie "wejście" nie było juz tak udane. Wszystkie moje dotychczasowe wypowiedzi z tego tematu jak najbardziej podtrzymuję.
goodboy
major
major

Postautor: jacek.78 » śr mar 07, 2007 9:31 pm

Witam! Znowu pozwolę sobie zabrać głos w tej dyskusji. Ostatnio bowiem miałem okazję odwiedzić Wasz Ośr. Zdrowia- podwoziłem moją babcię do lekarza. Muszę przyznać, że mając w pamięci wpisy Bożeny(wyremontowane wnętrza, nowoczesny sprzęt, zadowolony personel i pacjenci) udałem się tam z dużą ciekawością. No i ....przeżyłem mały szok. Owszem z zewnątrz budynek i teren prezentują się okazale i bardzo schludnie. Ale w środku... Brudne ściany w poczekalniach i na kl. schodowej, na piętrze podłoga z pcw-odchodzących tu i ówdzie z grubą warstwą piachu i błota. Tłum nieustannie sprzeczających się pacjentów. A już zapach wylewającego się, czy wywożonego szamba prawie mnie powalił. No i niestety byłem też zmuszony skorzystać z toalety- gdzie wogóle już nie dało się oddychać, a czystość pozostawiała wiele do życzenia. O braku ręczników papierowych, czy papieru toaletowego już nie wspomnę. Miałem czas się wszystkiemu przyjrzeć bo spędziłem tam ok. 3 godz. Pomyślicie pewnie, że marudzę i się czepiam, ale skoro już takie forum istnieje, to może warto o tym napisać. Pozdrawiam.
jacek.78
szeregowy
szeregowy

Postautor: Ratz_2007 » czw mar 08, 2007 8:12 pm

.
Ostatnio zmieniony czw mar 08, 2007 8:28 pm przez Ratz_2007, łącznie zmieniany 1 raz
Ratz_2007
szeregowy
szeregowy

Postautor: jolka1-70 » czw mar 08, 2007 8:16 pm

Boże gdzie ty byłeś, a może pomyliłeś toaletę z kiblem za remizą :!: sorry za żart ale grubo przesadziłeś :)
jolka1-70
kapral
kapral

Postautor: Ratz_2007 » czw mar 08, 2007 8:23 pm

bez komentarza
Ratz_2007
szeregowy
szeregowy

Postautor: goodboy » czw mar 08, 2007 9:05 pm

Jacku krytyka się przyda, ale nie przesadzajmy. Szkoda, że nie widziałeś tego ośrodka 7-8 lat temu. Mimo wszystko trzeba przyznać, że dużo się zmieniło na korzyść. A szambo...No cóż... O ile wiem to ulica, przy której stoi ośrodek nie jest skanalizowana, więc siłą rzeczy od czasu do czasu te zapachy sie rozchodzą. :oops:
Myślę, że kanalizacja rozwiąże ten problem. Obecna Przewodnicząca Rady Gminy powinna już o to zadbać :wink: .
goodboy
major
major

PoprzedniaNastępna

Wróć do Ogólne