Po ponad 16 latach istnienia z dniem 27.12.2019 roku Forum Izbica zostało zamknięte. Od dziś nie ma już możliwości tworzenia, edytowania oraz usuwania istniejących tematów i postów. Rejestracja nowych użytkowników została zablokowana.

Nadal możliwe jest przeglądanie forum, postanowiłem pozostawić wszystkie wpisy, gdyż szanuje czas użytkowników, poświęcony przy ich tworzeniu.

Uzasadnienie: Ponad cztery lata temu (27.11.2015 roku) nastąpiło ujednolicenie profilu strony Izbica Kujawska Online.
Od tego czasu publikowane są na niej treści związane wyłącznie z historią, kulturą i turystyką naszego miasta i gminy. Treści publikowane przez użytkowników na forum często nawiązywały do spraw związanych z lokalną polityką, konfliktami, interesami, co kłóci się z ideą istnienia serwisu. Dodatkowo dynamiczny rozwój mediów społecznościowych spowodował spadek zainteresowania forum, a liczba wpisów w ostatnim czasie znacząco się zmniejszała. Nie widzę sensu, by forum nadal pozostawało aktywne. Mam nadzieję, że decyzja spotka się z Państwa zrozumieniem.

BŁAŻEJ NOWICKI
Administrator Izbica Kujawska Online

Vox populi

Wypowiadajcie się na temat wszystkiego co się dzieje w naszym miasteczku i okolicach !

Moderator: blazej

Vox populi

Postautor: Jaszar » sob lut 17, 2007 1:15 pm

Sporo na tym forum dyskutuje się na temat naszych lokalnych władz , naszych reprezentantów , a jakoś nie widzę odzewu z ich strony , a stawia się im zarzuty .
Moim zdaniem nam jako wyborcom należy się wyjaśnienie albo chociaż komentarz .

Dlatego jako wyborca wzywam naszych reprezentantów wybranych w demokratycznych wyborach do ustosunkownia się do podawanych tu rewelawcji , są osobami publicznymi i są nam jako ich wyborcom to winni .

Brak reakcji na ten postulat uznam za totalne nas olewanie (do następnych wyborów :lol: :lol: ).

Proszę rówież o opinnie innych forumowiczów , proponuje też utworzyć ankietę - ranking , w której mogli byśmy oceniać ich zaangażowanie ( punkty na plus i na minus najlepiej z uzasadnieniem) , każdego osobno . Dałoby to naszym reprezentantom do myślenia a w przyszłych wyborach osobom niezdecydowanym pozwoliło rozeznać na kogo warto głosować a na kogo nie
Zawsze byłem , zawsze będę , jestem po wsze czasy !
Obrazek
Awatar użytkownika
Jaszar
porucznik
porucznik

Postautor: jolka1-70 » sob lut 17, 2007 1:46 pm

Oj Jaszar, chyba to nie wypali, po pierwsze niektórzy nie potrafią poprawnie zbudować zdania a o komentarzach ukazujących się na forum dowiadują się od osób trzecich, po drugie nie mają wiele do powiedzenia, po trzecie do następnych wyborów mają wyborców głęboko w ciemnym miejscu. Jedyna możliwość to zadać pytania na otwartej sesji ale mam duże wątpliwości czy uzyskasz odpowiedź. :)
jolka1-70
kapral
kapral

Postautor: Krespin » ndz lut 18, 2007 8:37 pm

Jaszar nie wzywaj. Oni i tak to mają w du*ie
Krespin
kapitan
kapitan

Postautor: Arizona » pn lut 19, 2007 1:13 pm

Ano, bo teraz, jak przykład idzie z góry (czyt. od Jarka ;) ) to już wszystko można.... byle w co drugim zdaniu mówić o walce... z korupcją, z układem, z systemem.... i co tam jeszcze komu do głowy przyjdzie.

Tak więc, obok wymienionych już wcześniej powodów "olewania" społeczeństwa, należy dodać także taki, że "jest po prostu świetnie.... tak świetnie, jak jeszcze w Polsce w tych 17 latach nie było.... a władza, to już jest w ogóle doskonała" :roll:
I wszystko jest w ogóle doskonałe....
Arizona
porucznik
porucznik

Postautor: Ptasiek » pn lut 19, 2007 7:42 pm

Sugerujesz Arizona, że Kaczyński jest odpowiedzalny za manipulacje wyborcami w Izbicy kujawskiej? Bo do tego Twoja teza się sprowadza.

A jak Twoim zdaniem powinien wyglądac ten przykład idący z góry? Bo doprawdzy nie rozumię.
Kaczyński mówił w moim imieniu. Mord w lasach katyńskich ciąży mi tym, że zamiast polskich elit muszę oglądać mordy siwca, palikota czy szetyny. Gdyby nie tamta zbrodnia najprawdopodobniej nigdy nie opuściliby chlewa.
Smok5
Awatar użytkownika
Ptasiek
generał
generał

Postautor: Arizona » wt lut 20, 2007 7:03 am

Och Ptaśku..... ja nigdzie nie sugeruję, że Jarek, miłościwie nam panujący premier RP, ma jakikolwiek związek z Izbicą.... powiedziałabym nawet, że on pewnie nie wie, gdzie taka mieścina leży :D
Nigdzie też nie zarzucałam w swoim poście "manipulacji wyborami"! NIe wiem wiele na ten temat. Nie rozumiem, skąd u Ciebie taki pomysł :)
A przykład idzie w góry w ten sposób, że po prostu jak się z każdego nośnika masowego przekazu (radia, TV i internetu) słyszy wypowiedzi tych namaszczonych, co to wciskają ludzim "semantyczne nadużycia", "że nikt nam nie udowodni, że czarne jest czarne, a białe jest białe", że "w Polsce jest tak świetnie i doskonale dzięki nim" itd. itd. to można uwierzyć, że skoro władza możę, to tacy włodarze Izbicy też ;)
I że każdy kto źle ocenia rząd to się po prostu myli i już (bo przecież mamy całą masę doskonałych ministrów : Leppera, Kalatę, Gosiewskiego i jego Włoszczowę, Wiecheckiego, Jasińskiego, Woźniaka, Macierewicza i całą masę innych nawiedzonych inaczej) to właśnie w ten sposób przykład idzie z góry.... wystarczy się po prostu w żywe oczy wyprzeć, że nie jest tak jak jest i już.
A jeśli jednak okazuje się, że ten czy ów minister mówi "dość"podwójnej sprawiedliwości, to się go po prostu należy pozbyć (patrz Sikorski, Dorn, Marcinkiewicz). Dla niektórych (z tych niepokornych) szybko utworzyć odpowiednio "eksponowane stanowisko", by już nie burzyli tej sielanki ... a innych zdyskredytować, mimo, że dzień wczesniej mówi się jacy to oni byli najlepsi ministrowie IV RP.
Mówić dalej? Najlepszy minister Sikorski (jeszcze niedawno!) teraz już okazał się niemal najgorszym, trzeci bliźniak (Dorn) też pewnie zaraz wypłynie na jakimś świetnym świeżym stołku....ale wcześniej musiał zwolnić swój stołek, by Ziobro wsadził tam swoich (Kaczmarka, Kornatowskiego i kilku innych zapewne)....
A już miłościwie nam panujący obecny minister MON, A. Szczygło i jego ataki na Wałęsę, to już jest jakieś nieporozumienie.....
To co się dzieje na szczytach władzy nijak się oczywiście bezpośrednio na Izbicę nie przekłada, poza tym, że taki np. burmistrz może (biorąc przykład z góry) wmawiać ludziom "garbate aniołki" i już :) :) :)

Co do tego jak powinien wyglądać przykład z góry.... nie jestem w stanie się wypowiedzieć, bo ja tej góry, która jest obecnie i jej działań kompletnie nie rozumiem.
Wystarczy jednak, tak na moje oko, byś po prostu uczciwym człowiekiem i wobec siebie stosować te same zasady i reguły co wobec innych.
A trochę transparentności i jawności i kilka odpowiedzi naprawdę by się wyborcom przydało.... i to nie tylko od włodarzy Izbicy, ale i tych z Warszawki.
Arizona
porucznik
porucznik

Postautor: POLDEK » wt lut 20, 2007 5:39 pm

Popieram wezwanie Jaszara.

Nasze forum administrowane jest z urządzen UG a więc jest tam czytane przez wszystkich zainteresowanych. Nawet p.Kitka bardzo często czyta posty.
Należa nam się odpowiedzi na stawiane pytania pod adresem radnych i p.naczelnika. Po to jest uruchomione forum.
POLDEK
starszy szeregowy
starszy szeregowy

Postautor: Ptasiek » wt lut 20, 2007 9:35 pm

Arizona pisze:Och Ptaśku.....

Sądzę, że bardzo, ale to bardzo różnimy się w poglądach na współczesną scenę polityczną w Polsce. Może zatem w duchu dobrze rozumianej tolerancji postaram się unikać polemiki z tobą - droga Arizono - bowiem w kwestiach lokalnych już nasze poglądy są bardzo zbieżne. Zostańmy zatem może przy swoim i skupiajmy się na naszym lokalnym obszarze.

Nasze forum administrowane jest z urządzen UG a więc jest tam czytane przez wszystkich zainteresowanych. Nawet p.Kitka bardzo często czyta posty.
Należa nam się odpowiedzi na stawiane pytania pod adresem radnych i p.naczelnika. Po to jest uruchomione forum.

Jaja sobie robisz kolego, czy też umknęło mi coś bardzo istotnego.

Z tego co wiem jedynym właścicielem prywatnej strony o nazwie "izbica-kujawska.com" jest Błażej Nowicki. Na tej też stronie znajduje się forum do którego pisujemy. Ze słów Błażeja wynika, że strona jest umieszczona na serwerze na terenie Niemiec. To znacznie podnosi bezpieczeństwo użytkowników, jeśli chodzi o zamierzoną anonimowość (mnie nie dotyczy :wink: ). UGiM nie ma nic wspólnego ze stroną tą właśnie, jedynie może za wyjątkiem tekstów jakie podrzuca Błażejowi jego kuzyn pracujący w urzędzie. Może się mylę i coś się pozmieniało.

Bardzo proszę Błażeju znajdź chwilkę i skomentuj powyższe dwa posty.
Kaczyński mówił w moim imieniu. Mord w lasach katyńskich ciąży mi tym, że zamiast polskich elit muszę oglądać mordy siwca, palikota czy szetyny. Gdyby nie tamta zbrodnia najprawdopodobniej nigdy nie opuściliby chlewa.
Smok5
Awatar użytkownika
Ptasiek
generał
generał

Postautor: Arizona » śr lut 21, 2007 6:31 am

Ptasiek pisze:
Sądzę, że bardzo, ale to bardzo różnimy się w poglądach na współczesną scenę polityczną w Polsce. Może zatem w duchu dobrze rozumianej tolerancji postaram się unikać polemiki z tobą - droga Arizono - bowiem w kwestiach lokalnych już nasze poglądy są bardzo zbieżne. Zostańmy zatem może przy swoim i skupiajmy się na naszym lokalnym obszarze.

Też jestem takiego zdania Ptaśku :) I bardzo sobie cenię Twoją postawę :)

Co do serwera.... Podobnie jak Ptasiek, nie sądzę, by UG miał z nim jakikolwiek związek.... nie zmienia to jednak (jak mniemam) faktu, że forum jest poczytywane w urzędzie ;) i że czasami podnosi czytającym ciśnienie.... i muszą się ostro powstrzymywać, by nie zdradzić się z tym, że czytają i wiedzą co mieszkańcy Izbicy (i nie tylko) o nich myślą :D :D :D

Ignorowanie "głosu ludu" prezentowane przez urzędników jest chyba dość trudne, a nawet coraz trudniejsze :lol: :lol: :lol:
Arizona
porucznik
porucznik

Postautor: loopez » śr lut 21, 2007 10:30 am

O tak...ja nawet słyszałem że już niebawem ma być burmistrz odwołany i władzę nad Izbicą ma przejąć to forum hehehe
Awatar użytkownika
loopez
sierżant
sierżant

Vox populi

Postautor: bryza » śr lut 21, 2007 2:24 pm

Czy działa już w Izbicy Partia Kobiet????? A może kobiety wezmą sprawy w swoje ręce???? kobiety do władzy!!!! :D :wink:
bryza
plutonowy
plutonowy

Postautor: blazej » śr lut 21, 2007 8:59 pm

Wszystko się zgadza Ptaśku, strona znajduje sie na serwerze w Niemczech. Nie była, nie jest i nie będzie nigdy powiązana z UGiM. Mam nadzieję, że wszelkie spekulacje uciąłem :wink:
Izbica Kujawska Online
URL: www.izbica-kujawska.com (dodatkowy: www.izbica-kujawska.pl)
e-mail: kontakt@izbica-kujawska.com

Obrazek
Awatar użytkownika
blazej
Administrator
Administrator

Postautor: POLDEK » czw lut 22, 2007 8:23 pm

Przyjmuję do wiadomości.
Dziękuję Błażejowi.
Od czasu do czasu rzeczy nawet bardzo oczywiste należy potwierdzic.A nuz się coś zmieniło
POLDEK
starszy szeregowy
starszy szeregowy

Postautor: Ratz_2007 » pt mar 09, 2007 9:18 pm

Jolka1_70 lubisz obrażać ludzi. Twoje wypowiedzi nic nie wnoszą , myślę że masz probleem z własnym ego
Ratz_2007
szeregowy
szeregowy

Postautor: goodboy » pt mar 09, 2007 9:26 pm

Ratz nie zgadzam się Jolka miała sporo dobrych wejść moim zdaniem. A poziomu większości naszych radnych nie komentuję. Mają sporo czasu na wykazanie się. Zobaczymy....
goodboy
major
major

Postautor: Jaszar » pt mar 09, 2007 9:54 pm

Proszę Admina o zamknięcie tego tematu .
Wszelkie informacje i przemyślenia proszę teraz umieszczać w temacie "Komentarze do kadencji" , TYLKO DO RZECZY Panowie i Panie , docinki to w innym dziale .
Zawsze byłem , zawsze będę , jestem po wsze czasy !
Obrazek
Awatar użytkownika
Jaszar
porucznik
porucznik

Wróć do Ogólne