Och Ptaśku..... ja nigdzie nie sugeruję, że Jarek, miłościwie nam panujący premier RP, ma jakikolwiek związek z Izbicą.... powiedziałabym nawet, że on pewnie nie wie, gdzie taka mieścina leży
Nigdzie też nie zarzucałam w swoim poście "manipulacji wyborami"! NIe wiem wiele na ten temat. Nie rozumiem, skąd u Ciebie taki pomysł
A przykład idzie w góry w ten sposób, że po prostu jak się z każdego nośnika masowego przekazu (radia, TV i internetu) słyszy wypowiedzi tych namaszczonych, co to wciskają ludzim "semantyczne nadużycia", "że nikt nam nie udowodni, że czarne jest czarne, a białe jest białe", że "w Polsce jest tak świetnie i doskonale dzięki nim" itd. itd. to można uwierzyć, że skoro władza możę, to tacy włodarze Izbicy też
I że każdy kto źle ocenia rząd to się po prostu myli i już (bo przecież mamy całą masę doskonałych ministrów : Leppera, Kalatę, Gosiewskiego i jego Włoszczowę, Wiecheckiego, Jasińskiego, Woźniaka, Macierewicza i całą masę innych nawiedzonych inaczej) to właśnie w ten sposób przykład idzie z góry.... wystarczy się po prostu w żywe oczy wyprzeć, że nie jest tak jak jest i już.
A jeśli jednak okazuje się, że ten czy ów minister mówi "dość"podwójnej sprawiedliwości, to się go po prostu należy pozbyć (patrz Sikorski, Dorn, Marcinkiewicz). Dla niektórych (z tych niepokornych) szybko utworzyć odpowiednio "eksponowane stanowisko", by już nie burzyli tej sielanki ... a innych zdyskredytować, mimo, że dzień wczesniej mówi się jacy to oni byli najlepsi ministrowie IV RP.
Mówić dalej? Najlepszy minister Sikorski (jeszcze niedawno!) teraz już okazał się niemal najgorszym, trzeci bliźniak (Dorn) też pewnie zaraz wypłynie na jakimś świetnym świeżym stołku....ale wcześniej musiał zwolnić swój stołek, by Ziobro wsadził tam swoich (Kaczmarka, Kornatowskiego i kilku innych zapewne)....
A już miłościwie nam panujący obecny minister MON, A. Szczygło i jego ataki na Wałęsę, to już jest jakieś nieporozumienie.....
To co się dzieje na szczytach władzy nijak się oczywiście bezpośrednio na Izbicę nie przekłada, poza tym, że taki np. burmistrz może (biorąc przykład z góry) wmawiać ludziom "garbate aniołki" i już
Co do tego jak powinien wyglądać przykład z góry.... nie jestem w stanie się wypowiedzieć, bo ja tej góry, która jest obecnie i jej działań kompletnie nie rozumiem.
Wystarczy jednak, tak na moje oko, byś po prostu uczciwym człowiekiem i wobec siebie stosować te same zasady i reguły co wobec innych.
A trochę transparentności i jawności i kilka odpowiedzi naprawdę by się wyborcom przydało.... i to nie tylko od włodarzy Izbicy, ale i tych z Warszawki.