Po ponad 16 latach istnienia z dniem 27.12.2019 roku Forum Izbica zostało zamknięte. Od dziś nie ma już możliwości tworzenia, edytowania oraz usuwania istniejących tematów i postów. Rejestracja nowych użytkowników została zablokowana.

Nadal możliwe jest przeglądanie forum, postanowiłem pozostawić wszystkie wpisy, gdyż szanuje czas użytkowników, poświęcony przy ich tworzeniu.

Uzasadnienie: Ponad cztery lata temu (27.11.2015 roku) nastąpiło ujednolicenie profilu strony Izbica Kujawska Online.
Od tego czasu publikowane są na niej treści związane wyłącznie z historią, kulturą i turystyką naszego miasta i gminy. Treści publikowane przez użytkowników na forum często nawiązywały do spraw związanych z lokalną polityką, konfliktami, interesami, co kłóci się z ideą istnienia serwisu. Dodatkowo dynamiczny rozwój mediów społecznościowych spowodował spadek zainteresowania forum, a liczba wpisów w ostatnim czasie znacząco się zmniejszała. Nie widzę sensu, by forum nadal pozostawało aktywne. Mam nadzieję, że decyzja spotka się z Państwa zrozumieniem.

BŁAŻEJ NOWICKI
Administrator Izbica Kujawska Online

Izbicka Służba Zdrowia

Wypowiadajcie się na temat wszystkiego co się dzieje w naszym miasteczku i okolicach !

Moderator: blazej

Postautor: Arizona » pn lut 12, 2007 11:32 am

Ano właśnie.... nie chodzi tu wcale (jak ja to rozumiem) o licytację, który lekarz lepszy, a który gorszy.... można by wręcz napisać, który z nich jest większym konowałem.... ;)
Każdy z nich ma, jak to napisał goodboy, swoich zwolenników, ale i zagorzałych krytykantów i przeciwników.... jednemu pomógł, innemu zaszkodził.....
Nie widzę tutaj także żadnej kłótni.... jest za to dość ważna i odważna wymiana poglądów i zwrócenie uwagi na, co najmniej dziwne praktyki "zapisów"....
Gdyby było jasno powiedziane w czym tkwi z tymi "nagłymi zapisami" kruczek, to nie byłoby długich dywagacji.....
Ja tam zawsze mówię, że jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniądze :wink: szkoda tylko, ze to cholibka pewnie chodzi o nasze pieniądze wpłacane do NFZetu :x
Arizona
porucznik
porucznik

Postautor: POLDEK » pn lut 12, 2007 8:33 pm

Witam wszystkich Forumowiczów piszacych i tych czytających(większość}

Jedynym lekiem na całe zlo p/t p.Gajewska i s-ka(p.Warda) jest czysto biznesowe posunięcie pod nazwą NIEPUBLICZNY ZAKŁAD OPIEKI ZDROWOTNEJ" Powołanie takiego zakładu do życia pozwoli naszym mieszkańcom na swobodny wybór przychodni oraz lekarza prowadzącego.
Dopiero wtedy okaże się który lekarz ma większe uznanie wśród nas i to będzie wyznacznikiem jego pensji oraz tego czy bedzie funkcjonował na naszym rynku.
Jeżeli powstanie taki zakład wtedy zapisy takie jak prowadziła p. Warda będą mialy sens i zacznie sie walka o potencjalnego klienta bo za tym człowiekiem zostaną przekazane piniądze z Narodowego Funduszu Zdrowia.
Aby założyć Niepubliczny ZOZ nie trzeba być lekarzem. Jest tu pole do popisu dla naszych lokalnych (biznesmenów). Myślę że wcześniej czy później taka placówka powstanie(raczej wcześniej)
Mam taką nadzieję że zapisywanie pacjenótw do pani Gajewskiej nie jest początkiem procesu przejmowania Ośrodka Zdrowia przez w/w s-kę i obym się nie mylił.
POLDEK
starszy szeregowy
starszy szeregowy

Postautor: Ptasiek » pn lut 12, 2007 11:33 pm

Ostatnio zmieniony czw gru 25, 2008 9:36 am przez Ptasiek, łącznie zmieniany 1 raz
Awatar użytkownika
Ptasiek
generał
generał

Słuzba zdrowia

Postautor: bryza » wt lut 13, 2007 1:55 pm

Poldek Ty sie nie mylisz,powiem więcej Ty masz całkowitą rację!!!! Gołym okiem widać do czego to wszystko zmierza!!!! :D
bryza
plutonowy
plutonowy

Postautor: goodboy » wt lut 13, 2007 8:51 pm

Brawo Poldek! Też uważam, że masz rację. Chodzi o to żeby "zgarnąć" jak najwięcej pacjentów, pozbyć się konkurencji i przejąć ośrodek za marne grosze lub (co mało prawdopodobne) utworzyć NZOZ w innym budynku. Powiem więcej w tych planach ma również udział Bodzio Szczerbaty, który szykuje sobie miłą emeryturkę. Szef NZOZu (jak napisałeś Poldku) nie musi być bowiem lekarzem. Sa zatem trzy osoby, które chcą położyć łapy na Izbickiej Służbie Zdrowia. I to jest sedno sprawy i główna przyczyna dziwnych zachowań niektórych pielęgniarek.
Niedawno dowiedziałem się również, że dwoje lekarzy chciało stworzyć NZOZ w pałacyku Orionistów(DPS), który częściowo stoi pusty. Jak Szczerbaty się o tym dowiedział zaraz "poleciał" do o. Dyrektora z propozycją pomocy finansowej w utworzeniu domu dziennego pobytu dla starszych samotnych osób. W ten sposób zablokował powstanie niezależnej od siebie jednostki służby zdrowia. Dodam ,że wcześniej interesował się DPSem jak zeszłorocznym śniegiem.
goodboy
major
major

Postautor: Amba » wt lut 13, 2007 10:21 pm

Teoria spiskowa z mojej etanolowej głowy.

Pojawiła się jeszcze jedna sprawa w związku z wywaleniem z roboty Strumka. Piszą tu wyjątkowo trzeźwe łepetyny o sprawkach wokół ośrodka zdrowia. A ja sobie tak pomyślałam. No to właśnie Strumek był przeciwny prywatyzacji ośrodka. Może to była jakaś nieformalna koalicja pomiędzy Krychą Miniaturską a Szczerbatym: wywalić go, by nie bruździł przy przekształceniach?

Ciężko mi się pisze bo mi się łapy trzęsą od delirki. Nie ma tam kto jakiejś zaskórniakowej sety dla spragnionej niewiasty...
"Wam kury szczać prowadzić, a nie politykę robić..." - Piłsudski

"Nie można perfumować łajna, wystarczy wyczyścić oborę".
Awatar użytkownika
Amba
starszy kapral
starszy kapral

Postautor: loopez » wt lut 13, 2007 11:05 pm

Odstaw dziełcho te wina...Tylko Jack 8)
Awatar użytkownika
loopez
sierżant
sierżant

Postautor: rossa » wt lut 13, 2007 11:16 pm

goodboy pisze: Niedawno dowiedziałem się również, że dwoje lekarzy chciało stworzyć NZOZ w pałacyku Orionistów(DPS), .......
...... W ten sposób zablokował powstanie niezależnej od siebie jednostki służby zdrowia. Dodam ,że wcześniej interesował się DPSem jak zeszłorocznym śniegiem.

I tu masz też rację !!!

Jest tam wiele miejsca do wykorzystania i możliwość z kożystania w nowowybudowanym dps-ie z sal, a najważniejsze to że tam jest przejście podziemne i nikomu nie przeszkadzałaby wtedy obecność obcych.
Słyszałam, że Szczerbaty odmówił księżom pomocy w tworzeniu ośrodka rechabilitacyjnego dla chorych. Ten skurczybyk woli,żeby chore ludzie najmowali taksówki i jeździli po Lubrańcu i tam nabijali kiejdy .
Ilu przecie ludzi by skożystało a tak nie mogą.

Jakbym zarabiała tyle tysiaków co On na miesiąc to też bym miała w dupie wszystko ( za wyjątkiem hemorojdów) przyjeżdżali by do mnie do domu i nie tylko do *** pozwoliłabym zajrzeć :lol:
Awatar użytkownika
rossa
chorąży
chorąży

Postautor: kokeszko7 » śr lut 14, 2007 5:39 pm

Kurde! Ten ośroddek rehabilitacyjny to byłaby świetna sprawa... :)
Awatar użytkownika
kokeszko7
podpułkownik
podpułkownik

Postautor: goodboy » śr lut 14, 2007 8:35 pm

To fakt, rehabilitacja bardzo by się przydała. Ale Oni mając w planach stworzenie NZOZU( i wyciągnięcie z tego grubej kasy) nie pozwolą żeby cokolwiek wcześniej tutaj powstało. Gdyby stworzono prywatną -niezależną od gminy przychodnię, to ich zamiary straciłyby sens. A niestety osoby na takich stanowiskach mogą zablokować w tej gminie wszystko- każdą inwestycję, która im się nie spodoba.
goodboy
major
major

Postautor: rossa » pt lut 16, 2007 11:13 pm

słuchy mnie doszły że w naszym ośrodku nie ujęli jednej pielęgniarki.... :shock: :o :shock: :o :?
a wiecie dla czego ???

Bo i tak wie, że jej nikt nie wybierze,

Tak pobiera krew do wyników, że sine łapska się robią od jej pobierania, a tak potem boli że szok. I nie tylko ja to widziałam. Popytajcie a si e dowiecie.
ona pewnie dobra by była jako asystentka BurdelSmistrza , krew by rozlała a dziurki nie widać podskurnie
Awatar użytkownika
rossa
chorąży
chorąży

Postautor: jolka1-70 » ndz lut 18, 2007 5:02 pm

Domyślam się Rosso że chodzi ci o wybór pielęgniarki w wypełnianych deklaracjach. Składając deklaracje dowidziałam się że wpisać można tylko pielęgniarkę tzw. środowiskową a ta pani jest laborantką. Robiłam kiedyś badanie krwi ale było ok. mimo że nie zamieniłyśmy słowa,twoje wspomnienia mnie przerażają, strach tam iść po tym co napisałaś :?
jolka1-70
kapral
kapral

Postautor: goodboy » ndz lut 18, 2007 8:46 pm

W deklaracjach można wpisywać tylko pielęgniarki środowiskowe: Warda, Biernacka, Walczakowa, Wrońska oraz położne: Skórzyńska i Wodnicka. Pozostałe pielęgniarki zajmują się szczepieniami, szkołami i gab. zabiegowym. Takie wyjasnienie w tej kwestii uzyskałem w Ośrodku.
goodboy
major
major

Postautor: kokeszko7 » pn lut 19, 2007 5:08 pm

A ja uzyskałem podobne wyjaśnienie tylko bez Wrońskiej... Może to właśnie ta jedna, i której wspomniała rossa?????
Awatar użytkownika
kokeszko7
podpułkownik
podpułkownik

Postautor: loopez » pn lut 19, 2007 5:37 pm

"Nie sądź, a i Ty nie będziesz sądzony"
Awatar użytkownika
loopez
sierżant
sierżant

oSrodek zdrowia

Postautor: bozena742 » czw lut 22, 2007 6:16 pm

Nie jestem z Izbicy,ale zainteresowało mnie co piszecie na forum.Myśle że nie macie tak żle jak piszecie. W innych miejscowościach jest dużo gorzej.W Lubrańcu np.są dwa osrodki zdrowia i żaden nie jest czynny w sobote,mało tego to nawet lekarz nie przyjmie prywatnie.Nie mamy żadnych specjalistów,ani kardiologa,ani okulisty.Spzętu specjalistycznego tez nie ma, a wy macie i aparat do mierzenia cholesterolu,cukru,macie nowe aparaty do mierzenia ciśnienia! A co do doktor Gajewskiej to przyjmuje u nas w Lubrańcu, szkoda tylko że raz w tygodniu,bo jest naprawdę dobrym lekarzem. Nie są mi znane stawki jakie niby bierze za zwolnienia,załatwienie renty. Z tego co wiem to takie stawki ma dr W..... który też jest z Izbicy i też przyjmuje u nas.Brak uśmiechu na twarzy pani Kasi można tłumaczyć tym co piszecie na forum, kto sie cieszy kiedy go opluwają?Należałoby wesprzeć młodą lekarkę,która objęła odpowiedzialne stanowisko a w przeciwieństwie do swojej poprzedniczki wiele dobrego zrobiła dla ośrodka.Czysty zadbany teren wokół ośrodka świadczy o gospodarzu.
bozena742
szeregowy
szeregowy

Postautor: kokeszko7 » czw lut 22, 2007 6:57 pm

Chyba jednak nie jesteś zbyt doinformowana bozeno! Cały ten ład i porządek wokół ośrodka a i to co zostało w nim zmienione to właśnie zasługa poprzedniczki p. Kasi. Może dlatego, że p. Kasia jest zbyt krótko na swoim stanowisku i nie sądzę wcale aby takich remontów zaprzestała. Jednak p. Toruńska duzo zrobiła dla naszego ośrodka. Ci lekarze specjaliści tez byli juz za jej kadencji. Lekarze w soboty też. Zostały również wprowadzone dyżury w zabiegowym w niedziele i święta po godzinie rano i wieczorem, tak, że nie trzeba juz szukac pielęgniarki do zrobienia zastrzyku. Cały remont ośrodka też był na jej głowie.
Mamy teraz tylko taka nadzieję, że p. Gajewska będzie to wszystko kontynuowała. Bo jak narazie widać, że sie stara...a przynajmniej tego nie zaprzestaje. I dzieki jej za to :) :) :)
Awatar użytkownika
kokeszko7
podpułkownik
podpułkownik

ośrodek zdrowia

Postautor: bozena742 » czw lut 22, 2007 8:00 pm

zgadzam się calkowicie.chciałam tylko wam uswiadomic ze nie macie tak żle.ważne jest aby kontynuowac to co zaczął poprzednik a przynajmniej utrzymac ten stan rzeczy.Z tego co wiem mamcie organizowane tez białe niedziele, czego w Lubrańcu nie ma,a przydałoby się.Personel dostał podwyżkę,czego poprzedniczka pani Kasi nie raczyła zrobić przez 4 lata. :
bozena742
szeregowy
szeregowy

Postautor: POLDEK » czw lut 22, 2007 8:14 pm

Bożeno 742
Z tego co piszesz jasno wynika że jesteś bardzo związana z naszym ośrodkiem zdrowia i pisanie że nie jesteś z Izbicy to wielka sciema.
Mimo to-pozdrawiam
POLDEK
starszy szeregowy
starszy szeregowy

Postautor: kokeszko7 » czw lut 22, 2007 9:01 pm

Muszę przyznać, że o białych niedzielach to pierwsze słyszę. Jeżeli ktoś wie cos więcej to proszę o informacje... :) :) :)
Awatar użytkownika
kokeszko7
podpułkownik
podpułkownik

PoprzedniaNastępna

Wróć do Ogólne