miras pisze:Teraz ten kościół jest rajem dla tzw " Ochroniarzy " z pod sklepów. Dobrze że chociaż krzaki są powycinane przynajmniej trochę inaczej to wygląda.
Niestety trawa jest coraz większa, pojawienie się jakiś krzaków to tylko kwestia czasu...
Po ponad 16 latach istnienia z dniem 27.12.2019 roku Forum Izbica zostało zamknięte. Od dziś nie ma już możliwości tworzenia, edytowania oraz usuwania istniejących tematów i postów. Rejestracja nowych użytkowników została zablokowana.
Nadal możliwe jest przeglądanie forum, postanowiłem pozostawić wszystkie wpisy, gdyż szanuje czas użytkowników, poświęcony przy ich tworzeniu.
Uzasadnienie: Ponad cztery lata temu (27.11.2015 roku) nastąpiło ujednolicenie profilu strony Izbica Kujawska Online.
Od tego czasu publikowane są na niej treści związane wyłącznie z historią, kulturą i turystyką naszego miasta i gminy. Treści publikowane przez użytkowników na forum często nawiązywały do spraw związanych z lokalną polityką, konfliktami, interesami, co kłóci się z ideą istnienia serwisu. Dodatkowo dynamiczny rozwój mediów społecznościowych spowodował spadek zainteresowania forum, a liczba wpisów w ostatnim czasie znacząco się zmniejszała. Nie widzę sensu, by forum nadal pozostawało aktywne. Mam nadzieję, że decyzja spotka się z Państwa zrozumieniem.
BŁAŻEJ NOWICKI
Administrator Izbica Kujawska Online

Moderator: blazej
miras pisze:Teraz ten kościół jest rajem dla tzw " Ochroniarzy " z pod sklepów. Dobrze że chociaż krzaki są powycinane przynajmniej trochę inaczej to wygląda.

Błażej Nowicki pisze:Do zawalenia mu jeszcze trochę brakuje (oby nie), jednak bez kapitalnego remontu nowy właściciel nie ma czego tu szukać...

Błażej Nowicki pisze:miras pisze:Może trochę przesadziłem,ale jeżeli nikt się tym nie zajmię to napewno będzie z tego kościoła wielka ruina. Myślę, że może nastąpić to co z ogrodzeniem z tylu.Może pamiętasz, że był tam kiedyś parkan, ale ktoś go rozebrał bo potrzebował cegieł. Ten los moze spotkać również tzw. zakrystie przy kościele. Nigdy nic nie wiadomo ?
Podobnie jak wyniesiono wiele drewnianych elementów z wnętrza koscioła, zapewne na rozpałkę

miras pisze:Jak już tak mówimy o tych cmentarzach,to przypomniałem sobie, o jeszcze jednym takim cmentarzu,a mianowicie o cmentarzu na Tymieniu.Nie wiem czy ktoś jeszcze pamięta,ale tam też się znajduje taki cmentarz.Byłem tam niedawno, imówiąc szczerze widziałem tylko dużo krzaków i zdewastowane groby. Ciekawy jestem czy da się jeszcze coś zrobić z tym cmentarzem?Jak myślisz

miras pisze:Prawdę mówiąc będzie ciężko zdobyc zdjęcia
ze środka koscioła.Ale chba żyje jeszcze jego teściowa, chociaz ona jest katolczką ale być może, że posiada jakieś zdjęcia.Dowiem się dokładnej i się skontaktujemy ok!

VooVoo pisze:Na zdjęciach teraz to jeszcze "goło" wygląda. Latem lub wiosną gdy drzewka się zielenią to tam raczej nie da się wejść.

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość