Po ponad 16 latach istnienia z dniem 27.12.2019 roku Forum Izbica zostało zamknięte. Od dziś nie ma już możliwości tworzenia, edytowania oraz usuwania istniejących tematów i postów. Rejestracja nowych użytkowników została zablokowana.

Nadal możliwe jest przeglądanie forum, postanowiłem pozostawić wszystkie wpisy, gdyż szanuje czas użytkowników, poświęcony przy ich tworzeniu.

Uzasadnienie: Ponad cztery lata temu (27.11.2015 roku) nastąpiło ujednolicenie profilu strony Izbica Kujawska Online.
Od tego czasu publikowane są na niej treści związane wyłącznie z historią, kulturą i turystyką naszego miasta i gminy. Treści publikowane przez użytkowników na forum często nawiązywały do spraw związanych z lokalną polityką, konfliktami, interesami, co kłóci się z ideą istnienia serwisu. Dodatkowo dynamiczny rozwój mediów społecznościowych spowodował spadek zainteresowania forum, a liczba wpisów w ostatnim czasie znacząco się zmniejszała. Nie widzę sensu, by forum nadal pozostawało aktywne. Mam nadzieję, że decyzja spotka się z Państwa zrozumieniem.

BŁAŻEJ NOWICKI
Administrator Izbica Kujawska Online

Ścieżka rowerowo-piesza na Długie

Wypowiadajcie się na temat wszystkiego co się dzieje w naszym miasteczku i okolicach !

Moderator: blazej

Ścieżka rowerowo-piesza na Długie

Postautor: samba » śr kwie 22, 2009 9:30 am

Mam pytanie.Czy ktoś wie jaki jest stan realizacji ścieżki rowerowej na Długie?Zbliża się kolejne lato i mieszkańcy Izbicy "duzi i mali"będą dojeżdżać do pomostu nad jeziorem na rowerach spychani na pobocze podmuchami od TIR-ów.Bardzo niebezpieczna sytuacja a podobno coś się już dzieje tylko nie wiadomo co.
samba
szeregowy
szeregowy

Re: Ścieżka rowerowo-piesza na Długie

Postautor: malenka1000 » ndz kwie 26, 2009 7:28 am

Ścieżka rowerowa-to ciągły nacisk na -PEDAłY.
Awatar użytkownika
malenka1000
starszy szeregowy
starszy szeregowy

Postautor: dawid » sob maja 09, 2009 10:47 am

Tiry zostawmy w spokoju :D A rowerzysci moga jechac drga na Modzerowo :)
dawid
kapral
kapral

Postautor: nayacz » pt maja 22, 2009 1:38 pm

Ja moge powiedziec tyle że ścieżkę to oni wybudują, ale czynna to ona będzie dopiero najesieni xD Za późno reagują. Jak zginie jakiś dzieciak to ścieżka powstanie w tygodniu. xD :oops:
nayacz
Awatar użytkownika
nayacz
starszy kapral
starszy kapral

Postautor: nayacz » pn cze 29, 2009 2:18 pm

Jak narazie to ścieżki nie widać, tak jak nie widać co robi nasza władza 8)
nayacz
Awatar użytkownika
nayacz
starszy kapral
starszy kapral

Postautor: Vivaldi » pn lip 13, 2009 5:46 pm

Coś jest robione.Plany są. Jesienią kiedy zboże było małe geodeci wytyczali szlak i zabili kołki. Więcej informacji nie posiadam.Moje domysły sa takie, że po żniwach kiedy pole będzie puste. :P
Szerokość tej dogi rowerowej jest koło 2m po lewej stronie jadąc na Koło.
Może władze nie dogadały się dalej z właścicielami działek na długim, od Izbicy sprawa prosta, bo grunty Skarbu Państwa.
Awatar użytkownika
Vivaldi
sierżant
sierżant

Postautor: tołdi » śr lip 15, 2009 11:15 am

samba pisze:Mam pytanie.Czy ktoś wie jaki jest stan realizacji ścieżki rowerowej na Długie?

Plan jak zawsze jest...tylko z realizacja jak zwykle jest problem.....
Najlepszy przykład to gmina Brześć Kujawski gdzie w przeciągu krótkiego czasu powstała sciezka z prawdziwego zdarzenia w kierunku szkoły rolniczej wraz z oświetleniem itp.....niestety u nas tempo układania kostki jest takie ze jesli powstawałaby ścieżka w Brzescia trwało by to co najmniej dekadę.....
Zapraszam na Plemiona.pl

Zapraszam do sojuszy
http://www.plemiona.pl/
Awatar użytkownika
tołdi
szeregowy
szeregowy

Postautor: kwiatuszek » sob sie 29, 2009 1:41 pm

Musiało dojść do tragedii teraz napewno będzie ścieżka rowerowa!!!!!!!!!!!!!
kwiatuszek
starszy szeregowy
starszy szeregowy

Postautor: prisonbreak » sob sie 29, 2009 2:56 pm

:(
Awatar użytkownika
prisonbreak
szeregowy
szeregowy

Postautor: Ptasiek » sob sie 29, 2009 8:37 pm

Czekamy na temat na stronie głównej Błażeju!!!!! Pilne!!!!!

:( :( :( :( :( :(
Kaczyński mówił w moim imieniu. Mord w lasach katyńskich ciąży mi tym, że zamiast polskich elit muszę oglądać mordy siwca, palikota czy szetyny. Gdyby nie tamta zbrodnia najprawdopodobniej nigdy nie opuściliby chlewa.
Smok5
Awatar użytkownika
Ptasiek
generał
generał

Postautor: blazej » sob sie 29, 2009 11:42 pm

Temat na forum wystarczy w zupełności, pomimo nowych, smutnych okoliczności. Nie przewiduję umieszczenia newsa dotyczącego ścieżki rowerowej (temat był zresztą poruszany na stronie głównej)
Izbica Kujawska Online
URL: www.izbica-kujawska.com (dodatkowy: www.izbica-kujawska.pl)
e-mail: kontakt@izbica-kujawska.com

Obrazek
Awatar użytkownika
blazej
Administrator
Administrator

Postautor: nayacz » ndz sie 30, 2009 9:09 am

nayacz pisze:Ja moge powiedziec tyle że ścieżkę to oni wybudują, ale czynna to ona będzie dopiero najesieni xD Za późno reagują. Jak zginie jakiś dzieciak to ścieżka powstanie w tygodniu. xD :oops:

Tak właśnie jest, a teraz mojej koleżanki już nie ma, gdy by ścieżka była na pewno jechali by nią! :x Ale teraz jest już za późno!
nayacz
Awatar użytkownika
nayacz
starszy kapral
starszy kapral

Postautor: marysia » pn sie 31, 2009 9:54 am

nayacz pisze:Tak właśnie jest, a teraz mojej koleżanki już nie ma, gdy by ścieżka była na pewno jechali by nią! :x Ale teraz jest już za późno!

Co w tej sytuacji zmieniłaby ścieżka rowerowa? Nic.....
To co się stało to zbieg tragicznych wydarzeń które miały miejsce w tym dniu. Nic więcej.
To niestety brak odpowiedzialności młodego człowieka jadącego na skuterze i brak przewidywania sytuacji zmarłej doprowadziło do niebywałej tragedii jaka jest śmierć(kolejna) młodego człowieka.
Ale winę za śmierć tego jeszcze dziecka ponosimy my wszyscy, dorośli którzy pozwalamy na to aby młodzi ,nieodpowiedzialni ludzie, najczęściej nie posiadający uprawnień do poruszania sie po drogach publicznych mogli z tych dróg korzystać jako pełnoprawni użytkownicy.
Nie tak dawno bo w zeszłe wakacje po mieście poruszał się skuter na którym przemieszczało się 5 sióstr jednego z "Izbickich BYZNES-MANOW" Tylko opatrzności boskiej można zawdzięcza to iż nic się nikomu nie stało.

A wracając do tematu tej tragedii:
Winni są wszyscy: politycy, że pozwolili młodym ludziom na użytkowanie coraz bardziej zatłoczonych dróg, za to iż nie ma niemalże żadnej regulacji prawnej dotyczącej egzaminowania tych młodych ludzi ze znajomości przepisów o ruch drogowym.
Spytam: "gdzie są egzaminy na kartę rowerową, kto sprawdza posiadanie karty moto-rowerowej" .....i dochodzimy do kolejnego winnego tej tragedii, a wiec funkcjonariuszy policji która to nic nie robiła w tym kierunku aby ten proceder ukrócić( za moich czasów był p.ŚMIETAŃSKI on znał doskonale metody nadzorowania ruchu młodych motocyklistów, może dzięki takim ludziom choć jedno życie ludzkie zostało uratowane)
Kolejnymi winnymi jesteśmy my dorośli: rodzice, chrzestni, wujkowie,ciocie,dziadkowie i ci wszyscy którzy w pedzie za nowoczesnością prezentujemy naszym nieodpowiedzialnym i nieprzygotowanym pociechom gipsy, wózki inwalidzkie a niekiedy trumny !!!!

Wiec spytam:
"Co ma piernik do wiatraka-czyli ścieżka do śmierci?"

Ano ma tyle że na władze można zrzucić odpowiedzialność za śmierć tego młodego człowieka.
Ogólnie ostatnimi czasy bardzo dobrze zrzuca się odpowiedzialność za wszystkie winy na urzędasów(choć nie mogę znieść tego co sie dzieje w naszej gminie uważam ze w żadnej materii nie można przesadzać) Mam na myśli sprawę kościoła ewangelickiego:
Sprytny pan redaktor zapytał urzędnika kiedy tu był po raz ostatni: A ja zapytam: A kiedy powinien być,czy ma do tego prawo?
Niestety jest to teren prywatny na którym bez wiedzy właściciela nie ma prawa przebywać nikt oprócz posiadającego prawo do własności, nie istotnym jest to ze teren ten nie posiada zabezpieczenia w postaci murku "obronnego" ;)
A co gdyby jakiś "rozgarnięty" mieszkaniec porobił zdjęcia w których widoczna byłaby "wizytacja" zdewastowanego obiektu? "Zaradny" właściciel miałby pole do popisu i mógłby wtedy żądać od gminy albo od urzędnika zadośćuczynienia za zniszczony obiekt.

Mi wnioski nasuwają się inne...najłatwiej za bohatera wybrać sobie schorowanego człowieka który stoi "jedna noga nad grobem" za ofiarę systemu, urzędników i bezdusznego państwa.
Ten biedny człowiek(właściciel) gdyby chciał tego tak na prawdę już dawno sprzedałby ten budynek za symboliczna złotówkę i na stare lata nie byłby gwiazdą mediów i okolicznych podwórek gdzie psy *** szczekają
Prawda jest taka ze nikomu nie zależy , nie zależało i nie będzie zależeć na tym obiekcie z bardzo prostego powodu.Jak powiedziała pani konserwator zabytków oburzona:
"To co my ten obiekt wyremontować a następnie oddać go komuś za darmo"
I tym oto sposobem ani właściciel ani konserwator nic nie robi sobie z tego miejsca i każdy czeka na to aby budynek ten runął na ziemię....Oby tylko w pobliżu tego miejsca nie było nikogo, bo znowu będziemy szukać winnych tragedii

I w tym miejscu wracamy do miejsca wyjścia, do początku tego postu a wiec do szukania i znajdowania winnych wśród nas samych za tragedie które dzieją się lub będą się działy w przyszłości w naszej i nie tylko okolicy.
Wnioski drodzy czytelnicy wyciągajcie sami.
Awatar użytkownika
marysia
szeregowy
szeregowy

Postautor: anna » pn sie 31, 2009 1:46 pm

Marysiu sporo prawdy jest w tym co napisalas.niestety pewnie bedzie duzo negatywnych opini a.d twojego postu.a dlaczego?dlatego ze wiekszosc z nas woli zeby to kto inny byl odpowiedzialny za takie tragedie.prawda nie zawsze jest mile widziana
anna
starszy szeregowy
starszy szeregowy

Postautor: predator » pn sie 31, 2009 5:04 pm

Ptasiek pisze:Czekamy na temat na stronie głównej Błażeju!!!!! Pilne!!!!!

Po co temat na stronie głównej.Chyba po to tylko aby znowu w sposób anonimowy tacy jak ty mogli bezczeszcząc dobre imię zmarłego lub psioczyć na wszystkiemu winną władzę. Już raz ta strona stała sie areną pojedynków na słowa głupców którzy poczuli sie za monitorami swoich komputerów jak sędziowie na sali rozpraw. Błażeju nie pozwól na ta żenadę.

Niestety to prawda co napisała Marysia. winnymi jesteśmy my wszyscy, my ludzie dorośli.
predator
szeregowy
szeregowy

Postautor: anna » pn sie 31, 2009 5:48 pm

nie bardzo rozumiem.przeciez ja o zmarlej nie napisalam ani jednego slowa
anna
starszy szeregowy
starszy szeregowy

Postautor: predator » pn sie 31, 2009 6:14 pm

Anno to nie post kierowany do ciebie tylko do ludzi pokroju Ptaszka którzy chcą robić sensacje na stronie głównej gdzie nie potrzeba się logować aby wypowiadać się w temacie!!!
predator
szeregowy
szeregowy

Postautor: anna » pn sie 31, 2009 6:37 pm

Tak to prawda.anonimowo swietnie ludziom idzie ocenianie innych.tylko pojecia te osoby nie maja jak bardzo to bywa krzywdzace.
anna
starszy szeregowy
starszy szeregowy

Postautor: Ptasiek » pn sie 31, 2009 7:11 pm

predator pisze:Po co temat na stronie głównej. Chyba po to tylko aby znowu w sposób anonimowy tacy jak ty mogli bezczeszcząc dobre imię zmarłego lub psioczyć na wszystkiemu winną władzę. Już raz ta strona stała sie areną pojedynków na słowa głupców którzy poczuli sie za monitorami swoich komputerów jak sędziowie na sali rozpraw. Błażeju nie pozwól na ta żenadę.

Same prawdy napisałeś predatorze. Pomyliłeś się tylko w dwóch sprawach:
Nie jestem anonimowy.
Nie piszę na stronie głównej inaczej jak tu. Wierzyć nie musisz. Jako rzeką niektórzy w Izbicy "nie owodzo mnie to".
Proszę Administratora o usunięcie powyższego wpisu razem z tym.

Predatora proszę by kumpli szukał sobie wśród kumpli i nie instrumentalizował śmierci dziecka do polityki wycierając przy okazji sobie mną swoją gębę. Już jeden próbował sobie tak poczynać ośmieszając siebie i instytucję pod którą się podłaszał. Odradzam.
Kaczyński mówił w moim imieniu. Mord w lasach katyńskich ciąży mi tym, że zamiast polskich elit muszę oglądać mordy siwca, palikota czy szetyny. Gdyby nie tamta zbrodnia najprawdopodobniej nigdy nie opuściliby chlewa.
Smok5
Awatar użytkownika
Ptasiek
generał
generał

Postautor: predator » pn sie 31, 2009 8:40 pm

Tobie się człowieku w głowie masa tłuszczowa z mózgiem pomieszała skoro uważasz ze wszystko co się pisze na twój temat ma podtekst polityczny!!!

Skoro piszesz wytłuszczonym tekstem krótki czas po tragedii jaka miała miejsce w ostatnich dniach oraz chcesz aby temat został umieszczony w forum otwartym(pozbawionym rejestracji) to wnioski nasuwają sie same. PRAGNĄŁEŚ ABY NASTĄPIŁA PODOBNA ŻENADA JAK W PRZYPADKU POPRZEDNIEJ TRAGEDII

Mam nadzieje ze administrator nie usunie tych tekstów ponieważ poniekąd poruszają się w temacie tego co się wydarzyło.

Ptasiek napisał(a):Czekamy na temat na stronie głównej Błażeju!!!!! Pilne!!!!!

Zresztą jak rozumieć to co napisałeś?
predator
szeregowy
szeregowy

Następna

Wróć do Ogólne