Po ponad 16 latach istnienia z dniem 27.12.2019 roku Forum Izbica zostało zamknięte. Od dziś nie ma już możliwości tworzenia, edytowania oraz usuwania istniejących tematów i postów. Rejestracja nowych użytkowników została zablokowana.

Nadal możliwe jest przeglądanie forum, postanowiłem pozostawić wszystkie wpisy, gdyż szanuje czas użytkowników, poświęcony przy ich tworzeniu.

Uzasadnienie: Ponad cztery lata temu (27.11.2015 roku) nastąpiło ujednolicenie profilu strony Izbica Kujawska Online.
Od tego czasu publikowane są na niej treści związane wyłącznie z historią, kulturą i turystyką naszego miasta i gminy. Treści publikowane przez użytkowników na forum często nawiązywały do spraw związanych z lokalną polityką, konfliktami, interesami, co kłóci się z ideą istnienia serwisu. Dodatkowo dynamiczny rozwój mediów społecznościowych spowodował spadek zainteresowania forum, a liczba wpisów w ostatnim czasie znacząco się zmniejszała. Nie widzę sensu, by forum nadal pozostawało aktywne. Mam nadzieję, że decyzja spotka się z Państwa zrozumieniem.

BŁAŻEJ NOWICKI
Administrator Izbica Kujawska Online

Twarze Izbickich Dzialaczy PZPR

Wypowiadajcie się na temat wszystkiego co się dzieje w naszym miasteczku i okolicach !

Moderator: blazej

Twarze Izbickich Dzialaczy PZPR

Postautor: czerwonamorda » czw lut 05, 2009 4:49 pm

Jesli znacie dopiszcie nazwiska bylych dzialaczy PZPR

Obrazek

1 ?
2 Szmudzinski
3 Sadowski
4 Dulski
5 Sikorski
6 Przybyszewski

Obrazek

1 Rosinski
2 ?
3 Wajer
4 stojacy...Andrzejewski
5 ?
6 ?
7 sobczak

Biernacki
Sikorski
Dulski
Sadowski

Obrazek

Przy drabince
Olszewski
Bandyszewski
pani x
Ziolkowsk sekretarz umig kolo
Drzewiecki
sadowski father el komendante

Żabecki prawo skret

Obrazek

Siedzacy od SWOIM WODZEM LENINEM
Rosinski
Krolikowski

Kruszczynski
stojacy Andrzejewski

Przybyszewski
Bednarowicz
tanczacy ? Wesolowski Grzegorz

Pani siedzaca na pierwszym planie to chyba Pydynowska
moje teksty
to zabawa
moje slowa
moja sprawa

http://www.youtube.com/watch?v=RDzChLnAWTg ogladac!!!!!!!!!!
Awatar użytkownika
czerwonamorda
sierżant
sierżant

Postautor: f-16 » czw lut 05, 2009 6:47 pm

przeciez wszyscy wiedzieli kto zadzil Izbica za starych dobrych czasow
to nic nowego, odkrywczego ze komuna ma sie dobrze
zmienili tylko krawaty i do przodu
Awatar użytkownika
f-16
starszy kapral
starszy kapral

Postautor: goodboy » czw lut 05, 2009 9:00 pm

Bardzo dobrze, że te zdjęcia zostały zamieszczone. Brawo czerwonamordo!!
Komuch był komuchem, jest nim i pozostanie. Bez względu na to za kogo się obecnie podaje.
PRECZ Z KOMUCHAMI!!!
goodboy
major
major

Postautor: bob budowniczy » czw lut 05, 2009 9:45 pm

Z czerwonych na biało-czerwone
Awatar użytkownika
bob budowniczy
major
major

Postautor: old_man » czw lut 05, 2009 9:58 pm

Lenin wodzem
Lenin wodzem
lenin, lenin
leeeeenin wodzem nam

W nutke Chrystus krolem
Awatar użytkownika
old_man
starszy szeregowy
starszy szeregowy

Postautor: czerwonamorda » sob lut 07, 2009 8:09 am

Szkoda ze nie jestescie w stanie okreslic nastepnych czerwonych z naszej parafii

Jesli posiadacie inne rownie ciekawe zdjecia naszych prominetnych dzialaczy PZPR bardzo prosze o pokazywanie ich badz przesylanie na adres naszego admina ktory wykazal sie niebywala odwaga i pokazal to o czym chetnie wielu by zapomnialo.Wielkie brawa Blazeju ale nie mozna popasc w samouwielbienie i poprzestac na tym co ujrzalo swiatlo dzienne. Do pracy

Nie bedzie lepszego jutrae bez ciezkiej pracy dzis
moje teksty
to zabawa
moje slowa
moja sprawa

http://www.youtube.com/watch?v=RDzChLnAWTg ogladac!!!!!!!!!!
Awatar użytkownika
czerwonamorda
sierżant
sierżant

Postautor: pe-my » sob lut 07, 2009 1:57 pm

Piekne czasy dla nich mijaja bezpowrotnie......dlatego tak trudno pogodzic sie z losem
witam na forum
pe-my
szeregowy
szeregowy

Postautor: bob budowniczy » śr lut 11, 2009 8:17 am

czerwonamorda napisał:
Nie bedzie lepszego jutrae bez ciezkiej pracy dzis

To hasło wydaje mi się jakoś ideologicznie znajome z ................... :wink:
Awatar użytkownika
bob budowniczy
major
major

Postautor: f-16 » czw lut 12, 2009 8:07 pm

Na ostatnim zdjeciu, siedzaca w lawce plecami to Gaj Jadwiga!!!!!!!!!!
Awatar użytkownika
f-16
starszy kapral
starszy kapral

Postautor: bob budowniczy » czw lut 12, 2009 8:14 pm

f-16 pisze:Na ostatnim zdjeciu, siedzaca w lawce plecami to Gaj Jadwiga!!!!!!!!!!

Ciekawe po czym wnosisz......takie oskarżenia zważywszy na brak pewności to lekki absurd, duży absurd, chyba ze masz jakieś dowody to przedstaw.....
Awatar użytkownika
bob budowniczy
major
major

Postautor: Luśka » czw lut 12, 2009 8:45 pm

Witam serdecznie na forum,czy dobrze mi sie wydaje ,że ów wazny zjazd czerwonych odbył sie w liceum?Oj nie byłam tam ze 100lat.
Luśka
szeregowy
szeregowy

Postautor: yankes » sob lut 14, 2009 8:00 am

Jestem zadziwiony waszym lekkim podejściem do sprawy,życie kilka lat temu każdy człowiek który miał jakieś ambicje zawodowe musiał należeć do partii i koniec.Mnie jakoś nie odrzuca tak jak was.
Oczywiście inna sprawa to inwestycje w gminie a konkretniej to ich brak
yankes
kapral
kapral

Postautor: goodboy » sob lut 14, 2009 9:28 am

Jest określenie na człowieka, który robi karierę za wszelką cenę, nawet zapisując się do PZPR- to KARIEROWICZ!!! Uważasz, że to usprawiedliwia tych komuchów?
Tak naprawdę to im wszystko jedno gdzie należą :Samoobrona, LPR, PiS, byle być u koryta. Jakby w stanie wojennym trzeba się było zapisać do KPZR, to też by się pozapisywali.
goodboy
major
major

Postautor: yankes » sob lut 14, 2009 10:04 am

Wiem jedno mylisz bardzo sie. Teraz jesteś człowiekiem który siedzi sobie przy komputerze i coś tam pisze na kogoś i z tego twojego pisania ani pożytku ani nic dobrego nie wynika, piszesz i obrzucasz błockiem, weź się do pracy a nie tylko wypominasz. Sam będąc jak nazywasz" u koryta" robiłbyś tak samo ale widocznie cie nikt nie dopuścił albo nie masz kolegów ani poparcia wiec zamiast biadolić weź się do pracy
yankes
kapral
kapral

Postautor: goodboy » sob lut 14, 2009 9:47 pm

Masz rację, nie mam pleców i poparcia "kolegów" i nie mam zamiaru ubiegac się o tego typu stanowiska. Ale uważam, że powinni je zajmowac ludzie kompetemtni, a nie "kolesie" mający dobre układy. Twój post oddaje całą mentalnoś miejscowej "elity", najważniejsze się dobrze ustawic.
Nie znasz mnie więc skąd wiesz, że nie mam zajęcia? Pracuję po 10-12 godz na dobę, sądzę że więcej od ciebie, więc daruj sobie takie uwagi.
goodboy
major
major

Postautor: Ptasiek » sob lut 14, 2009 11:21 pm

Poniżej dwie pomocne strony dla wszystkich ludzi odwiedzajacych ten temat:
http://www.marxists.org/reference/archi ... -index.htm
http://www.marxist.com/marxist-classics.htm
8)
Kaczyński mówił w moim imieniu. Mord w lasach katyńskich ciąży mi tym, że zamiast polskich elit muszę oglądać mordy siwca, palikota czy szetyny. Gdyby nie tamta zbrodnia najprawdopodobniej nigdy nie opuściliby chlewa.
Smok5
Awatar użytkownika
Ptasiek
generał
generał

Postautor: yankes » ndz lut 15, 2009 9:16 am

Liberalizm jest zdecydowanie gorszym systemem niż socjalizm ale dokładnie o co mi chodzi.
Na ustrój który tak wszyscy psioczycie naprawdę nie ma co narzekać, nie był co prawda idealny ale czy są aż tak diametralnie rożne.
Rząd w Moskwie zamieniony na Brukselę
Imperium rosyjskie na imperium europejskiej "unii"
Można mnożyć w nieskończoność, ale nie ma to uzasadnionego sensu.
Czy wy czujecie się lepiej i bezpieczniej, nie sadze bo ja takiego komfortu nie odczuwam, wręcz uważam ze rozluźnienie obyczajów moralnych doprowadzi do eskalacji normalnych ludzi, a wszelkiego rodzaju udziwnienia będą świeciły swój triumf a imperialne marzenia wielkich koncernów i totalna globalizacja doprowadza do sytuacji w której człowiek nie będzie miał prawa do niczego, nawet wy klikacze nic nieroby zostaniecie wyeliminowani z życia społecznego. Dobrze jest siedzieć jak kiedyś (w podziemiu) za monitorem swojego komputera w zaciszu ciepłego domu i obrażać wszystkich i wszystko, samemu jednocześnie nie robiąc absolutnie nic. Przytaczanie stron i wielce mądrych mądrości ma dla mnie na celu tylko ukazanie waszej obecności na tym forum, piszecie od lat i aż mnie śmiech bierze na te wasze dziecinne pseudo działania. Z tego nic oprócz taniej sensacji nie wynika, a wy własnymi osobami stajecie się tylko narzędziami w czyjejś prywatnej gierce która ma na celu zdyskredytowanie rządzących osób. Tylko że kij ma dwa końce, już niedługo wybory a wy jak pływaliście na wierzchu izbickiego nocnika tak długo będziecie pływać, dopóki dopóty nie zrozumiecie podstawowych zasad panujących na tym świecie, a mianowicie nie gderaniem a ciężka praca i odwaga jesteście w stanie cokolwiek ugrać na tym polu.Wracając do niedalekiej przeszłości gdakacze przypomnijcie sobie kto kandydował na fotel burmistrza ? Ja uważam ze to był najlepszy możliwy wybór na to stanowisko, a twarz . Bogdana przewijająca się przez te zdjęcia to realia socjalizmu, czyż nie??????????? A może za kilkanaście lat wasze twarze będą wisiały jako Izbickie Twarze Demokracji? która umierając zabrała ze sobą więcej ofiar niż wszystkie klęski żywiołowe i wojny razem wzięte. Może wasi wnukowie będą was wytykać palcami i śmiać się z was jako z nieudaczników którzy oprócz anonimowego pisania i gderania jak przekupy na rynku nie osiągnęli nic. Absolutnie nic. Jestem pełen podziwu dla p.Bogdana za odwagę i to ze podjął się mimo presji tak wielkiego wyzwania jakim jest sprawowanie władzy na tak trudnym podwórko jakim jest Izbica wiedząc jednocześnie ze nasza gmina nigdy nie była i nie będzie w jakiejś uprzywilejowanej sytuacji jeśli chodzi o podział pieniędzy z województwa. Pewnie mogłoby być lepiej ale zawsze jest jakieś ale...
yankes
kapral
kapral

Postautor: goodboy » ndz lut 15, 2009 1:44 pm

Bez komentarza. Homo sovieticus!!!
goodboy
major
major

Postautor: bob budowniczy » ndz lut 15, 2009 7:28 pm

yankes pisze:.................ale zawsze jest jakieś ale...

Ala........ jest tylko jedna :D

Dołączę sie do postulatu Ptaśka, dodatkowo powiesić , rozstrzelać, spalić a prochy jego rozrzucić w cztery strony świata........ :wink: Ogolnie śmieszny post, to jak urodzić się w prima aprilis..........
Awatar użytkownika
bob budowniczy
major
major

Postautor: Ptasiek » ndz lut 15, 2009 9:11 pm

Zaraz zaraz. Mój jest tylko żartem. Napisałem co prawda poważny i nie wkleiłem. Nie warto.

Obrazek
Kaczyński mówił w moim imieniu. Mord w lasach katyńskich ciąży mi tym, że zamiast polskich elit muszę oglądać mordy siwca, palikota czy szetyny. Gdyby nie tamta zbrodnia najprawdopodobniej nigdy nie opuściliby chlewa.
Smok5
Awatar użytkownika
Ptasiek
generał
generał

Następna

Wróć do Ogólne