autor: yankes » ndz lut 15, 2009 9:16 am
Liberalizm jest zdecydowanie gorszym systemem niż socjalizm ale dokładnie o co mi chodzi.
Na ustrój który tak wszyscy psioczycie naprawdę nie ma co narzekać, nie był co prawda idealny ale czy są aż tak diametralnie rożne.
Rząd w Moskwie zamieniony na Brukselę
Imperium rosyjskie na imperium europejskiej "unii"
Można mnożyć w nieskończoność, ale nie ma to uzasadnionego sensu.
Czy wy czujecie się lepiej i bezpieczniej, nie sadze bo ja takiego komfortu nie odczuwam, wręcz uważam ze rozluźnienie obyczajów moralnych doprowadzi do eskalacji normalnych ludzi, a wszelkiego rodzaju udziwnienia będą świeciły swój triumf a imperialne marzenia wielkich koncernów i totalna globalizacja doprowadza do sytuacji w której człowiek nie będzie miał prawa do niczego, nawet wy klikacze nic nieroby zostaniecie wyeliminowani z życia społecznego. Dobrze jest siedzieć jak kiedyś (w podziemiu) za monitorem swojego komputera w zaciszu ciepłego domu i obrażać wszystkich i wszystko, samemu jednocześnie nie robiąc absolutnie nic. Przytaczanie stron i wielce mądrych mądrości ma dla mnie na celu tylko ukazanie waszej obecności na tym forum, piszecie od lat i aż mnie śmiech bierze na te wasze dziecinne pseudo działania. Z tego nic oprócz taniej sensacji nie wynika, a wy własnymi osobami stajecie się tylko narzędziami w czyjejś prywatnej gierce która ma na celu zdyskredytowanie rządzących osób. Tylko że kij ma dwa końce, już niedługo wybory a wy jak pływaliście na wierzchu izbickiego nocnika tak długo będziecie pływać, dopóki dopóty nie zrozumiecie podstawowych zasad panujących na tym świecie, a mianowicie nie gderaniem a ciężka praca i odwaga jesteście w stanie cokolwiek ugrać na tym polu.Wracając do niedalekiej przeszłości gdakacze przypomnijcie sobie kto kandydował na fotel burmistrza ? Ja uważam ze to był najlepszy możliwy wybór na to stanowisko, a twarz . Bogdana przewijająca się przez te zdjęcia to realia socjalizmu, czyż nie??????????? A może za kilkanaście lat wasze twarze będą wisiały jako Izbickie Twarze Demokracji? która umierając zabrała ze sobą więcej ofiar niż wszystkie klęski żywiołowe i wojny razem wzięte. Może wasi wnukowie będą was wytykać palcami i śmiać się z was jako z nieudaczników którzy oprócz anonimowego pisania i gderania jak przekupy na rynku nie osiągnęli nic. Absolutnie nic. Jestem pełen podziwu dla p.Bogdana za odwagę i to ze podjął się mimo presji tak wielkiego wyzwania jakim jest sprawowanie władzy na tak trudnym podwórko jakim jest Izbica wiedząc jednocześnie ze nasza gmina nigdy nie była i nie będzie w jakiejś uprzywilejowanej sytuacji jeśli chodzi o podział pieniędzy z województwa. Pewnie mogłoby być lepiej ale zawsze jest jakieś ale...