Blazej ma w tym temacie rowniez bardzo osobliwy punkt widzenia
pisze o zmianach w konkordacie, ze takie zmiany powinny miec miejsce, po czym stwierdza ze zachowa to dla siebie.Jesli poruszasz jakis temat, to go skoncz.Mam wrazenie ze wielu osobom w tym Blazejowi odpowiadala by sytaucja w ktorej to mozna byloby sobie dostosowac wiare do siebie i wlasnego widzi mi sie. Do kosciola chodzic nie musza, bo twierdza ze pan Bog jest wszedzie i wszystko sobie mozna zalatwic w wlasnym zakresie czyli np. w domu
To niestety dzisiejszy obraz ludzi wyzutych z podstawowych norm moralnych. I tak jak napisal poprzednik mendel
Z naszej parafii od 6 lat nie było powołań do kapłaństwa
takie slowa pisane w tym tonie niewiele wniosa pozytywnego do zycia tej spolecznosci. Ja osobiscie nie znam tych hazardzistow i kobieciazy, a kiedykolwiek slyszac o takich rewelacjach pytam gdzie kiedy itd itp slysze zawsze no wiesz slyszalem, ktos tam mi mowil a wiec plota niesie plote i tak to sie kreci a wiec skonczcie te ploty i prosze fakty poparte realiami a nie bzdury z poziomu rynsztoka. troche szacunku
Blazeju tobie i tobie podobnym proponuje zalozenie wlasnej religii badz innego stowarzyszenia, bedziecie mogli do sibie sie zwracac w dowolnie wymyslony sposob
Blazej napisal
Próba ch***go wymuszenia
nie wiem jak ty ale nie znalazlem znamion wymuszenie i tak jak napisal bob
Wychowanie, dobre wychowanie wymaga od nas zachowywania się w odpowiedni sposób, jak napisałeś byleś w miejscu publicznym i z racji wiedząc z kim rozmawiasz należałoby zwrócić się do księdza odpowiednim zwrotem, tak postępują ludzie dobrze wychowani..............
daje odpowiedz na zaistniala sytuacje i ton pisanych postow