Po ponad 16 latach istnienia z dniem 27.12.2019 roku Forum Izbica zostało zamknięte. Od dziś nie ma już możliwości tworzenia, edytowania oraz usuwania istniejących tematów i postów. Rejestracja nowych użytkowników została zablokowana.

Nadal możliwe jest przeglądanie forum, postanowiłem pozostawić wszystkie wpisy, gdyż szanuje czas użytkowników, poświęcony przy ich tworzeniu.

Uzasadnienie: Ponad cztery lata temu (27.11.2015 roku) nastąpiło ujednolicenie profilu strony Izbica Kujawska Online.
Od tego czasu publikowane są na niej treści związane wyłącznie z historią, kulturą i turystyką naszego miasta i gminy. Treści publikowane przez użytkowników na forum często nawiązywały do spraw związanych z lokalną polityką, konfliktami, interesami, co kłóci się z ideą istnienia serwisu. Dodatkowo dynamiczny rozwój mediów społecznościowych spowodował spadek zainteresowania forum, a liczba wpisów w ostatnim czasie znacząco się zmniejszała. Nie widzę sensu, by forum nadal pozostawało aktywne. Mam nadzieję, że decyzja spotka się z Państwa zrozumieniem.

BŁAŻEJ NOWICKI
Administrator Izbica Kujawska Online

"Większy" sklep w Izbicy...

Wypowiadajcie się na temat wszystkiego co się dzieje w naszym miasteczku i okolicach !

Moderator: blazej

Czy w Izbicy jest miejsce dla sklepu z większą powierzchnią handlową?

tak
36
88%
nie
5
12%

Liczba głosów : 41

Postautor: bob budowniczy » wt gru 09, 2008 4:05 pm

Chętnie wyedytuje swój post.............pod warunkiem........wykonania tej samej czynności przez maje5............nienawidzę żadnych kłótni z nikim.........fakt poniosło mnie...........
Awatar użytkownika
bob budowniczy
major
major

Postautor: malenka1000 » wt gru 09, 2008 6:11 pm

A ja się zgadzam z mają5 ponieważ CHP rzeczywiście zrobiła z rozmów kwalifikacyjnych casting nie ukrywam ze byłam na tej rozmowie ale nie liczyły się papiery tylko wygląd. A do pracy przyjęli osoby bez żadnego doświadczenia a nawet tylko te po podstawówce. Ciekawe jak długo popracują pewnie do czasu aż wszystkiego nie wyniosą w rękawie.Pożyjemy zobaczymy...
Awatar użytkownika
malenka1000
starszy szeregowy
starszy szeregowy

Postautor: anna » śr gru 10, 2008 7:40 am

strasznie niesmaczne zrobily sie te wasze ostatnie wpisy.kilkakrotnie bylam w biedronce w lubrancu i nie widzialam tam brudnych pracownikow.to ze ktos skonczyl tylko szkole podstawowa nie oznacza ze musi byc zlodziejem.zarzut ze CH.P zrobila z rozmow kwalifikacyjnuch casting, jest smieszny(casting to wlasnie rozmowa kwalifikacyjna).w jednej polskiej kultowej komedii glowny bohater dzieli ludzi na MADRYCH I GLUPICH a nie na czystych i brudnych,wyksztalconych i tych po podstawowce,pracujacych na stoisku z wedlinami i na kierowniczych stanowiskach i oto was prosze drodzy forumowicze
anna
starszy szeregowy
starszy szeregowy

Postautor: bob budowniczy » śr gru 10, 2008 11:00 am

Podalem przykład stonki w Lubrańcu...........nie twierdze ze tam pracują brudasy......ja kilkakrotnie mialem to szczescie(albo nie) ogladania tych pan w stanie takim jak opisalem.......nie twierdze ze to jest regola
Uważam ze panie które pracują w izbickich sklepach są bardzo zadbane i niczego im nie brakuje.....co do wykształcenia i porównywania ludzi po podstawówce do do złodziej.......... jestem zażenowany....ewidentny przykład frustracji...natomiast jeśli chodzi o mój dość ostry post napisałem wyraźnie ze bardzo chętnie go usunę........
dziwi mnie jedynie to ze maja5 pisze o tym ze to Krzychu robił casting......wczoraj popytałem.........Krzychu wcale nie robił castingu.........postawił tylko budynek.........wynajmuje to ktoś z Poznania..tak wywnioskowałem po tablicach rejestracyjnych...wiec po co wprowadzanie ludzi w błąd maju5 ?
Myślę ze złość maii5 wzięła się z moich wcześniejszych postów dotyczących nielegalnej sprzedaży alkoholu przez panią Ciesie****(pani na skuterze) w niedalekiej odległości od szkoły. Sadzę ze odpowiednia komisja powinna zabrać się do pracy i zabrać koncesje na sprzedaż alkoholu o ile taka posiada....dzieci które robią zakupy nie powinny być skazane na obecność nietrzeźwych......
Awatar użytkownika
bob budowniczy
major
major

Postautor: malenka1000 » śr gru 10, 2008 11:15 am

Ciekawa jestem jak wytłumaczycie to że CHP nie brała pod uwagę osób z doświadczeniem na wybrane stanowisko tylko takie które są bez niego i do tego chude jak palec. To mnie najbardziej denerwuje bo najwyraźniej teraz nie liczy się papier tylko wygląd.
Awatar użytkownika
malenka1000
starszy szeregowy
starszy szeregowy

Postautor: bob budowniczy » śr gru 10, 2008 12:10 pm

malenka1000-o
nie wiem dlaczego zatrudniane są anemiczki.......dla mnie jako mężczyzny nie jest to do końca zrozumiale,ale po co pisać o tych osobach w taki sposób....co do kwalifikacji-nie mnie je oceniać-ja nawet nie wiedziałem o naborze...... wkrótce się okaże czy wybór właściciela jest słuszny.........wrażenia wizualne nie zawsze idą w parze z rachunkiem ekonomicznym.......monitoruj ciągle temat......życzę ci powodzenia w znalezieniu pracy. DOBREJ PRACY.....
Awatar użytkownika
bob budowniczy
major
major

Postautor: Margo » śr gru 10, 2008 8:57 pm

Zastanawiacie sie czemu zatrudniają "zielonych" ponieważ łatwiej nimi manipulować i stawiać wyższe wymagania. Byłam kiedyś przy rekrutacji pracowników do dużego sklepu sieciowego i wybiera sie osoby z najmniejszym doświadczeniem w tej branży (zawsze można podszkolić), niskich, chudych, i co najważniejsze dyspozycyjnych.Takie wymagania były kiedyś mam nadzieje że coś się zmieniło do tej pory.
Ale cieszę sie bardzo że taki sklep w Izbicy powstaje, narobi zamieszania.Będzie sie działo! Oj będzie! :D
Margo
szeregowy
szeregowy

Postautor: Vivaldi » sob gru 13, 2008 4:26 pm

Maja, skąd wiesz, ze nie mają badań ??
Skoro zatrudniono to musiały mieć te osoby zrobione badania sanepidowskie. Taki jest przecież wymóg.
Awatar użytkownika
Vivaldi
sierżant
sierżant

Postautor: bob budowniczy » ndz gru 14, 2008 8:39 am

Margo
masz racje system rekrutacji taki wlasnie jest......."zielonymi latwiej sie dowodzi" zreszta zanim sklep zostal otwarty zostaly zwolnione juz 3 osoby....
zastanawia mnie tylko czy zostaly zwolnine te zielone nie nadajace sie juz do szkolenia..........czy te madrzejsze.....stawiam zdecydowanie na ta pierwsza odpowiedz.....
Awatar użytkownika
bob budowniczy
major
major

Postautor: goodboy » ndz gru 14, 2008 9:43 am

Co chcesz, bardzo merytoryczna dyskusja :lol: :lol: :lol: .
Widać, że konkurencja na rynku już się zwiększyła :lol: :lol: :lol: .
Oby witryn sobie nie malowali, o bombach już nie wspominajc. :lol: :lol: :lol:
Ptaśku nie każdy potrafi być "nietoksyczny" jak Ty. Pozdrowionka.
goodboy
major
major

Postautor: berni » pn gru 15, 2008 12:07 pm

Czytając wasze posty dotyczące zatrudnienia osób na stanowisko sprzedawcy w Chacie Polskiej dochodzę do wniosku, za konkurencja na naszym rynku dobrze zrobi.Wiele osób jest zniesmaczonych, zażenowanych itp. zastanawia mnie tylko dlaczego. Na terenie naszego miasta, w najbliższym czasie i tak miał powstać sklep o większej powierzchni, pisanie iż zrobiłem sobie casting nie ma żadnego pokrycia w rzeczywistości, ponieważ nie miałem nic z tym wspólnego. Jestem właścicielem budynku, wynajmuje powierzchnie i na tym się moja rola kończy. Rozmowy z przyszłymi pracownikami przeprowadzali właściciele Chaty Polskiej, a nie ja. Owszem do moich rok docierały dokumenty osób zainteresowanych praca, które przekazywałem dalej. Pragnę zakończyć spekulacje na ten temat.
Prawo do wyboru, takich a nie innych pracowników zawsze było, jest i będzie przywilejem pracodawcy.Zresztą już na tym forum głośno na ten temat, jak trafne są to wybory tez już wiecie.
Pomówień Maii5 dotyczących badan itp. nie zamierzam komentować ponieważ nie chce sprowadzać się do poziomu targowiska.
Wszystkie pytania proszę kierować na PW. Chętnie odpowiem.
berni
szeregowy
szeregowy

wiekszy sklep

Postautor: maja5 » pn gru 15, 2008 8:05 pm

Czy nie wydaje sie to dziwne ,ze podobno tak wiele osob jest zniesmaczonych,zazenowanych jak Pan twierdzi ,ale jakos nikt na tym forum nie leje lez rozpaczy.Powstaly moze z mojej strony komentarze FE ale zaczelo sie od jakiegos fanatyka CHP moze jeszcze dobrze oplacanego ktory lekko namieszal i sie potoczylo.Robienie reklamy to fajna rzecz.Macie prawo zachecac ,prezentowac promowac jak najbardziej.Ale nie slowami bo tam zarabiaja tyle a tu jeszcze mniej itd.Najgorzej kogos sprowokowac piszac rzeczy nieprawdziwe.Jest wolny rynek,kazdy klient ma wlasny wybor.
maja5
młodszy chorąży
młodszy chorąży

Postautor: bob budowniczy » wt gru 16, 2008 2:09 pm

Maju5
Kogo śmiesz nazywać dobrze opłacanym fanatykiem Chaty Polskiej.
Pragnę przeanalizować wszystkie twoje posty świadczące o tym iż nie jesteś wcale tym za kim się podajesz. Rozmowa w tym temacie rozpoczęła się od propozycji sprowadzenia na teren miasta inwestora który mógłby otworzyć sklep sieciowy z niższymi cenami. Od początku jesteś negatywnie nastawiona do pomysłu.
Dlaczego w naszym mieście nie otwarto sklepu sieciowego?
Dlatego iż lobby sklepikarzy jest tak silne iż nie można było tego zrobić. Z bardzo prostego powodu. Nie podcina się gałęzi na której się siedzi.
Zacytuje tylko niektóre twoje posty.....
maja5 pisze:
„Ciekawe czy chciałbyś Błażeju dużego sklepu w Izbicy wówczas gdy Twoja mama pracowała w sklepie spożywczym w mleczarni i dzięki czemu zarabieła na wasze utrzymanie”
następnie:
„ Moi Drodzy
Czy wy wogole orientujecie sie ile trzeba zabiegac o klienta przy tak duzym zbiorowisku sklepow.Handlowcy izbiccy nie dorabiaja siebie tylko banki,i wlascicieli lokali itd.Jezdza samochodami za kredyt lub lising. Bo czyms trzeba dowiesc towar.Wszystko tak rozowo wyglada z perspektywy klienta,internauty.Macie racje, ze nie wyplacanie poborow pracownikom to nieuczciwe.Osoby pokrzywdzone powinny wystapic na droge sadowa.A tych uczciwych trzeba wspierac by te 25 sklepow dzielnie sie trzymalo by nie zasilili grona bezrobotnych oni i ich rodziny oraz zatrudniony personel.Powstanie gigant zatrudni 6 osob a po zasilek pojdzie 60.Jak duzy moze byc utarg dzienny gdy zostana otwarte wszystkie sklepy.Jak duza moze byc marza przy takiej konkurencji.Jak bardzo bogaty jest izbicki handlowiec. /??????Oto sa pytania.”

czy tak pisze osoba zatrudniona w sklepie jako pracownik??????????????

. „Gdy "sztywny Izbiczanin"zamknie interes i pojedzie na zachod dorabiac wrednych kapitalistow to ty w przeciwienstwie do niego bedziesz ich dorabial na miejscu rechocac rech,rech.Ja nie pojde kupic np.napoju 1,5 l za 0.69 gr bo taki jest smaczny, ze bedac na pustyni bym sie go nie napila. My Izbiczanie bedziemy pili,jedli nasza zdrowa.ekologiczna zywnosc a nie odpady.90%zywnosci tak stwierdzil Panstwowy Inspektor Sanitarny w gigantach nie odpowiada polskiej normie.Co ty na to?”

„Plac buraczany jest od dawna wlasnoscia pana Ryszarda Arciszewskiego,ktory powiedzial ze nie bawi sie w biedronki siedmiokropki.Solidalizuje sie z drobnymi handlowcami i chwala mu za to”

Chwała bo kura znosi złote jajka !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jeśli chodzi o moja ocenę jesteś jednym z sklepikarzy, który żyje sobie super, nie przejmuje się niczym, trzyma niemożliwie wysokie ceny artykułów spożywczych. Tobie bardzo zależało na tym by taki sklep nie powstał.
Ja jestem klientem któremu Izbickie ceny dawno temu przestały odpowiadać, i ty gdybyś była klientem a nie właścicielem sklepu niepisałabyś cytowanych postów.

Maja5 pisze:
„Jestem od paru lat pracownikiem na stoisku spozywczo miesnym i doskonale sie orientuje”

Wiec jeśli jesteś klientem, to powinno ci zależeć na jak najniższych cenach za relatywnie wysokiej jakości towar. A tobie wyraźnie nie w smak zaistniała sytuacja.
Prosiłem cię wyraźnie podaj argumenty, a ty jedyne co potrafisz napisać:

„ Przykro mi ale niestety twoje wpisy to tylko klamstwa,klamstwa,klamstwa.... „

Nazywanie mnie fanatykiem dobrze opłacanym przez ChP bardzo mija się z celem, a nazywanie kłamcom jest po prostu ***.
Ci którzy mnie znają wiedza iż nie jestem zwolennikiem marketów, ale jednocześnie nie mogę znieść nieprzyzwoicie wysokich cen w sklepach.......Zdaje sobie sprawę iż kapitał z naszego kraju ucieka ale zdecydowanie wole niższe ceny niż.............
Jak długo można kupować produkty Tip i innych w izbickich sklepach po zawyżonych cenach, ile razy w tygodniu można oglądać izbickich sklepikarzy z wózkami wypełnionymi produktami takich firm jak Kaufland, Tesco, Real itp.
Poczytaj sobie kto rozpoczął rozmowę o wynagrodzeniach. A zresztą lepiej nie rób tego bo może nie doszukasz, albo znajdziesz coś innego. Zacytuje ci:
Goodboy pisze:
Prawda jest taka, że większość bezrobotnych tutaj w ogóle nie chce pracować. Każdy by chciał na wejście ze 2000 i jeszcze się nie narobić za bardzo...

Vivaldi pisze :
Bo w Izbickich sklepach wszelkie postawy normalności i godnej pracy mają się nijak do realiów

Po czym stwierdziłaś ze u Dubielaka to ty zarabiasz tyle i tyle.......
TYLKO ZDAJ SOBIE SPRAWĘ DROGA PANI ZE
NIE WSZYSCY ZARABIAJĄ TYLE CO TY..................I NIE KAŻDY MOŻE SOBIE POZWOLIĆ NA TAK DROGIE ZAKUPY..............

Twoje cytaty zachowałem w oryginale, z błędami.....................
Ostatnio zmieniony czw gru 18, 2008 2:57 pm przez bob budowniczy, łącznie zmieniany 2 razy
Awatar użytkownika
bob budowniczy
major
major

wiekszy sklep w izbicy

Postautor: maja5 » wt gru 16, 2008 2:27 pm

Oj! Oj!Oj! natrudziles sie!!!!!
maja5
młodszy chorąży
młodszy chorąży

Postautor: bob budowniczy » wt gru 16, 2008 2:37 pm

Wprost przeciwnie Maju5.......przyszło mi to bardzo lekko.....posunęłaś się o krok za daleko.....idziesz droga której nie znasz....po omacku.....a przepaść jest niezmierzona !!!!!!!!!!!!
Awatar użytkownika
bob budowniczy
major
major

wiekszy sklep

Postautor: maja5 » wt gru 16, 2008 2:52 pm

Drogi Panie Budowniczy jeszcze bydzimy razem wstege przecinac.Powiedz tylko kiedy bo sie klienci niecierpliwia.
maja5
młodszy chorąży
młodszy chorąży

Postautor: bob budowniczy » wt gru 16, 2008 2:57 pm

Tak tak Maju5 poprzecinamy sobie............. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Na PW też nie będziemy sobie przecinać/przycinać.........chyba ze Ty.......
Ja nie mam na to ochoty..........
Ostatnio zmieniony wt gru 16, 2008 3:30 pm przez bob budowniczy, łącznie zmieniany 1 raz
Awatar użytkownika
bob budowniczy
major
major

wiekszy sklep

Postautor: maja5 » wt gru 16, 2008 3:10 pm

Poprzecinamy sobie ale to juz na pw.Bo niewypada.
maja5
młodszy chorąży
młodszy chorąży

Postautor: Ptasiek » wt gru 16, 2008 8:19 pm

Ostatnio zmieniony czw gru 25, 2008 9:21 am przez Ptasiek, łącznie zmieniany 1 raz
Awatar użytkownika
Ptasiek
generał
generał

Postautor: goodboy » wt gru 16, 2008 8:52 pm

:lol: :lol: :lol: Jak to o nic. Poczekaj jeszcze trochę ,a zobaczysz jak szkło bedzie lecieć z witryn sklepowych. :lol: :lol: :lol:
Dla mnie prostego konsumenta im więcej sklepów tym lepiej, bo większy wybór i niższe ceny. A miejscowi kupcy skórę by z człowieka zdarli gdyby mogli, więc trochę świeżej krwi się przyda.
goodboy
major
major

PoprzedniaNastępna

Wróć do Ogólne