Po ponad 16 latach istnienia z dniem 27.12.2019 roku Forum Izbica zostało zamknięte. Od dziś nie ma już możliwości tworzenia, edytowania oraz usuwania istniejących tematów i postów. Rejestracja nowych użytkowników została zablokowana.

Nadal możliwe jest przeglądanie forum, postanowiłem pozostawić wszystkie wpisy, gdyż szanuje czas użytkowników, poświęcony przy ich tworzeniu.

Uzasadnienie: Ponad cztery lata temu (27.11.2015 roku) nastąpiło ujednolicenie profilu strony Izbica Kujawska Online.
Od tego czasu publikowane są na niej treści związane wyłącznie z historią, kulturą i turystyką naszego miasta i gminy. Treści publikowane przez użytkowników na forum często nawiązywały do spraw związanych z lokalną polityką, konfliktami, interesami, co kłóci się z ideą istnienia serwisu. Dodatkowo dynamiczny rozwój mediów społecznościowych spowodował spadek zainteresowania forum, a liczba wpisów w ostatnim czasie znacząco się zmniejszała. Nie widzę sensu, by forum nadal pozostawało aktywne. Mam nadzieję, że decyzja spotka się z Państwa zrozumieniem.

BŁAŻEJ NOWICKI
Administrator Izbica Kujawska Online

"Większy" sklep w Izbicy...

Wypowiadajcie się na temat wszystkiego co się dzieje w naszym miasteczku i okolicach !

Moderator: blazej

Czy w Izbicy jest miejsce dla sklepu z większą powierzchnią handlową?

tak
36
88%
nie
5
12%

Liczba głosów : 41

Postautor: Observator » pn lis 17, 2008 1:21 pm

a teraz ten teren to wlasnosc wlasciciela ART-HURT
Observator

Postautor: borys » pn lis 17, 2008 6:15 pm

Z tego co słyszałem to właśnie tam miał powstac jakiś większy sklep ale sprawa utkneła chyba w Izbickim urzędzie
borys
borys
starszy kapral
starszy kapral

Postautor: Vivaldi » wt lis 18, 2008 7:59 pm

Z moich zasłyszanych informacji wynika, że powstaje Chata Polska na Kolskiej koło synagogi, Polo na rogu 3g0 maja i Warszawskiej (gdzie dawna hurtownia materiałów budowlanych) i informacja, co mniej prawdopodobne "Stonka" po mleczarni.
Awatar użytkownika
Vivaldi
sierżant
sierżant

Postautor: Ptasiek » śr lis 19, 2008 10:28 pm

Ostatnio zmieniony ndz gru 07, 2008 7:58 pm przez Ptasiek, łącznie zmieniany 2 razy
Awatar użytkownika
Ptasiek
generał
generał

Postautor: bob budowniczy » ndz lis 23, 2008 12:42 pm

Ludzie zastanówcie się nad ty co piszecie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
W miejscowości w której mieszka niespełna 3000 mieszkańców miałyby powstać 3 markety??????????????
Owszem jeden który powstaje...........ale jeszcze 2......gdzie tu sens i logika.....To w mieście powiatowym jakim jest Radziejów nie ma 3 marketów.....W mieście w którym jest sad,szpital i wiele wiele innych......
Zauważyłem ze niektórzy z was zachowują się jak przekupy na kurzym rynku...............jedna coś słyszała......bo podobno coś widziała ale nie jest pewna bo wzrok slaby...... ze jej sąsiadka przy tym była jak tamten podobno coś tam coś tam.....
Awatar użytkownika
bob budowniczy
major
major

Postautor: emilia » ndz lis 23, 2008 2:02 pm

po to jest to forum :!: a niema się czym denerwować o czymś trzeba pisać , niech każdy się wypowie na ten temat ( w końcu mamy wolność słowa) :wink:
emilia
szeregowy
szeregowy

Postautor: Majcher » ndz lis 23, 2008 7:05 pm

Ja słyszałem że na prawie 100 procent powstanie sklep sieciowy i nie przy ulicy Kolskiej a w innym miejscu, oczywiście jeżeli inwestor się nie rozmyśli.. lub nie będzie miał większych problemów ze strony....
piechotą do Lata!
Majcher
sierżant
sierżant

Postautor: bob budowniczy » pn lis 24, 2008 10:45 am

Majcher pisze:Ja słyszałem że na prawie 100 procent powstanie sklep sieciowy i nie przy ulicy Kolskiej

Wiec drogi kolego powiedz mi czy Chata polska to nie jest sklep sieciowy....................bo się nie orientuje za bardzo...........
Awatar użytkownika
bob budowniczy
major
major

Postautor: Majcher » pn lis 24, 2008 3:41 pm

Chata Polska jest sklepem sieciowym ale troch droższym ja słyszałem o całkiem innym sklepie zresztą na innym adresie..
piechotą do Lata!
Majcher
sierżant
sierżant

Postautor: Observator » ndz lis 30, 2008 5:55 pm

Ptasiek pisze:
Observator pisze:a teraz ten teren to wlasnosc wlasciciela ART-HURT

Pytanie serio. Czy aby nie mylisz się @Observatorze? Boć słyszałem, że właścicielem dalej jak dawniej jest kto inny.

tak slyszalem ze to art-hurt
Observator

Postautor: bob budowniczy » pn gru 01, 2008 3:00 pm

emilia pisze:
po to jest to forum a niema się czym denerwować o czymś trzeba pisać , niech każdy się wypowie na ten temat ( w końcu mamy wolność słowa)

Szanowna emili-o
Forum nie służy do tego aby pisać, dla idei pisania.Od tego były kiedyś "Książki skarg i wniosków" Tam można było sobie poszaleć.
W jakim celu rozpowszechniać bzdury nie mające żadnego pokrycia w rzeczywistości?
Ja się nie denerwuje tylko pragnę zwrócić uwagę na problem!
Piszmy o sprawach ważnych, pewnych i sprawdzonych, natomiast plotki..........co czwartek na rynku bądź załóżmy temat:

PLOTKI, PLOTECZKI
i tam jedziemy o wszystkim co słyszeliśmy i nie sprawdzone...
Awatar użytkownika
bob budowniczy
major
major

Postautor: bob budowniczy » pn gru 01, 2008 4:25 pm

Przepraszam...............ploty, ploteczki już są na tym forum...........
Awatar użytkownika
bob budowniczy
major
major

Postautor: borys » ndz gru 07, 2008 8:21 pm

Sanowni Państwo ,,Chata Polska'' to raczej drogi i exkskluzywny sklep .Czy przetrwa w Izbicy ?
W Kole istnił tylko kilka tygodni!
borys
starszy kapral
starszy kapral

Postautor: bob budowniczy » pn gru 08, 2008 8:43 am

borys
jestes słabo poinformowany...........sklep był bardzo na uboczu, i nie kilka tygodni lecz kilka miesięcy...........zapewniam cie ze ceny z chaty polskiej nie różnią się od cen w sklepach typu R-al czy T-co nie wspominając już o stonce...... a na pewno są niższe niż w izbickich sklepach :lol: :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
bob budowniczy
major
major

Postautor: borys » pn gru 08, 2008 12:05 pm

Bobie obyś miał racje . Nie byłem nigdy w Chacie Polskiej ,a to co napisałem słyszałem od znajomych z Koła. Skoro ceny nie różnią się od innych supermarketów to na pewno się przyjmie w Izbicy.
borys
starszy kapral
starszy kapral

Postautor: mistrz » pn gru 08, 2008 4:03 pm

Ekskluzywny?Napewno nie...Drogi?Jak najbardziej.Robiłem w nim zakupy przez pare lat bo stał koło bloku i żałowałem że to nie biedronka, polo czy inny tani dyskont :roll:
mistrz
szeregowy
szeregowy

Postautor: bob budowniczy » pn gru 08, 2008 4:47 pm

ok....pożyjemy zobaczymy.........ja nie widziałem różnicy w cenach pomiędzy innymi sklepami.......zresztą tak drogo jak w izbickich sklepach na pewno nie będzie.....ja dość często robiłem zakupy w rożnych miejscowościach w których jest CHP i ceny jak najbardziej przyjazne.Zresztą zawsze dla malkontentów pozostaje stonka w Lubrancu albo wyprawa do miasta powiatowego. I tak ludzie jeżdżą do kola i wlocka na zakupy i tak wiec................
Frutek w Izbicy jest drogi,nawet bardzo drogi a kolejki w nim ze czasami ciężko się przecisnąć......Ale obsługa mila, wszystko świeże dzięki właścicielowi który bardzo dba o swój interes, wiec nie tylko cena jest najważniejsza.Mnie np. wnerwia stonka, w niej młode panie z włosami przetłuszczonymi tak ze gdyby podłożyć wiadro to nieźle można byłoby uzbierać, znudzone życiem nabijają na kasę te super tanie produkty...

Parkingu brak, a jak już uda się wjechać na te dziury to trzeba uważać żeby sobie tymi oszczędnościami kosztów nie narobić. Ściany obdrapane...fuuujjjj
Każdy będzie miał prawo wyboru......co będzie się okaże
Awatar użytkownika
bob budowniczy
major
major

wiekszy sklep

Postautor: maja5 » wt gru 09, 2008 8:40 am

Panie Bob prawdziwy Bob....Ladnie to tak krytykowac pracownikow innych sklepow.W poprzednich wpisach wyzywal sie pan na wlascicielach,ze im *** rosna i ze wysluguja sie stazystami itd.Teraz wskoczyl pan na pracownikow jacy to brudasy.Ciekawa jestem czy pan wspomni o personelu jaki zatrudnil Krzychu.Moze pan jeszcze nie wie.Wiec boblu poinformuje cie,ze personel ten to sama patologia.Moze za wyjatkiem 3,4 osob.Sa tak bardzo zdemoralizowani,ze jedna pani jeszcze nie podjela dobrze pracy a juz ja zwolniono za zlodziejstwo.Ciekawa jestem co za labolatorium wykonalo w tak szybkim tempie badanie kalu oraz badanie na wykluczenie chorob wenerycznych.Jak wszystkim wiadomo badanie kalu to 3 proby w odstepie czasowym.Jestem od paru lat pracownikiem na stoisku spozywczo miesnym i doskonale sie orientuje.A tu w srode casting a w czwartek ukladanie dotykanie rozwazanie,towarow i gdzie tu podstawowe zasady higieny juz nie wspomne o HACAP.Co do zasad wynagrodzen to 5 zl/h "Umowa zlecenie"I to jest w porzadku.Duzo bylo dyskusji na forum odnosnie wiekszego sklepu.Mowiono jak to prace znajdzie sporo ludzi i beda godne warunki.Wlasnie wychodzi szydlo z worka.Osoby ktore sa po przygotowaniu zawodowym nawet nie chcialy slyszec o takim zatrudnieniu i odpowiedzialnosci materialnej.Ratujac sie zlapano ludzi z ulicy bo takim to wszystko jedno.Nigdy bym sie nie posunela do napisania takiego pisma,ale jest mi przykro ,ze znajdzie sie zawsze jakas szuja i namiesza Zdrowa krytyka zdrowa konkurencja to jak najbardziej rozumie.Dodam tylko, ze najpierw niech bobel zacznie porzadki od siebie i przestanie przyszywac latki innym.Bardzo dziekuje.
maja5
młodszy chorąży
młodszy chorąży

Postautor: bob budowniczy » wt gru 09, 2008 12:04 pm

Maju5
Mam wrażenie ze nie doczytałaś mojego postu albo zbyt szybko się zagotowałaś i para zasłoniła ci pole widzenia:
Przeczytaj mój ostatni post i powiedz mi w którym miejscu pisze o właścicielach izbickich sklepów i ich sprzedawcach. To ty nazywasz ich BRUDASAMI. Pisze o sprzedawcach w stonce w Lubrańcu, a nie o Izbickich.
Nie wyżywam się na właścicielach sklepów, pisze o faktach, mi tez *** rośnie mimo to ze nie mam nic wspólnego z działalnością......stażyści pracują wszędzie bez względu na instytucje i wszędzie są wykorzystywani albowiem pracują jak normalni pracownicy, co jest sprzeczne z prawem jak na pewno wiesz.
Nie wiem kto pracuje/ będzie pracował w CHP, nie interesuje mnie to, nie mój cyrk, nie moje małpy, ale wydaje mi się ze źle świadczy o twojej inteligencji jeden fakt. Jak możesz nazywać bogu duch winnych ludzi patologia. Ty według mojej oceny jesteś patologia dobrego wychowania kultury i smaku. Są jakieś granice dobrego smaku a ty je przekroczyłaś....
Jesteś sfrustrowana bo złożyłaś dokumenty i nie zostałaś przyjęta i o kim piszesz.........Krzychu..........Dużo wiesz na temat przyjęć wiec mogę wywnioskować ze zależało ci na tej pracy a teraz się odgryzasz......ja nie wiem na ten temat nic ani o sposobie naboru, wiec się nie odzywam. Jeśli chodzi o badania tak jak już napisałem nie mój cyrk..............
Nie znam użytkownika o nicku bobel wiec nie rozumiem.............do czego pijesz.........z postu wynika ze do lusterka i się w głowie przewraca!!!
Pozdrawiam....
Ostatnio zmieniony wt gru 09, 2008 5:51 pm przez bob budowniczy, łącznie zmieniany 1 raz
Awatar użytkownika
bob budowniczy
major
major

Postautor: Ptasiek » wt gru 09, 2008 3:26 pm

Ostatnio zmieniony czw gru 25, 2008 9:20 am przez Ptasiek, łącznie zmieniany 1 raz
Awatar użytkownika
Ptasiek
generał
generał

PoprzedniaNastępna

Wróć do Ogólne