Po ponad 16 latach istnienia z dniem 27.12.2019 roku Forum Izbica zostało zamknięte. Od dziś nie ma już możliwości tworzenia, edytowania oraz usuwania istniejących tematów i postów. Rejestracja nowych użytkowników została zablokowana.

Nadal możliwe jest przeglądanie forum, postanowiłem pozostawić wszystkie wpisy, gdyż szanuje czas użytkowników, poświęcony przy ich tworzeniu.

Uzasadnienie: Ponad cztery lata temu (27.11.2015 roku) nastąpiło ujednolicenie profilu strony Izbica Kujawska Online.
Od tego czasu publikowane są na niej treści związane wyłącznie z historią, kulturą i turystyką naszego miasta i gminy. Treści publikowane przez użytkowników na forum często nawiązywały do spraw związanych z lokalną polityką, konfliktami, interesami, co kłóci się z ideą istnienia serwisu. Dodatkowo dynamiczny rozwój mediów społecznościowych spowodował spadek zainteresowania forum, a liczba wpisów w ostatnim czasie znacząco się zmniejszała. Nie widzę sensu, by forum nadal pozostawało aktywne. Mam nadzieję, że decyzja spotka się z Państwa zrozumieniem.

BŁAŻEJ NOWICKI
Administrator Izbica Kujawska Online

Izbicka Służba Zdrowia

Wypowiadajcie się na temat wszystkiego co się dzieje w naszym miasteczku i okolicach !

Moderator: blazej

Postautor: jolka1-70 » sob gru 08, 2007 3:55 pm

Słyszałam że od nowego roku ośrodek zdrowia w soboty ma być zamknięty, a personel ma otrzymać podwyżki po 300zł. netto. Pielęgniarki się cieszą bo niedługo zasiłki dorównają ich pensją, a niech dziewczyny mają, szkoda tylko tych sobót. Ile w tym prawdy nie wiem ale cos w tym musi być.
jolka1-70
kapral
kapral

Postautor: de Tox » pn wrz 15, 2008 8:08 pm

Witam tym razem w tym temacie! Otóż dotarła do mnie wiadomość, że w Ośrodku Zdrowia nie wypłacono odpowiednich podwyżek pielęgniarkom, a pieniądze zaksięgowano na inne cele w sposób niezgodny z przepisami. Gdy NFZ zorientował się w sytuacji, nakazał zwrot kwoty ok. 15.000 zł, co ponoć zostało zrobione. Chciałem zapytać, czy ktoś coś wie na ten temat? Czy to już stała strategia gminnych instytucji, że zwracają pieniądze do centrali, bo nie potrafią ich wykorzystać? A może w ten sposób ktoś chciał poprawić wynik finansowy Ośrodka Zdrowia :lol: :lol: :lol:
Może sama p. Dyrektor zabierze głos w tej sprawie? Onegdaj chętnie się Pani udzielała w dyskusji. Czekamy na wyjaśnienia.
de Tox
starszy kapral
starszy kapral

Postautor: mojaulica » czw wrz 18, 2008 3:41 pm

Jeśli to prawda to na miejscu p.dyr. bym się wstydził baaaaardzo.
mojaulica
starszy szeregowy
starszy szeregowy

Postautor: jolka1-70 » czw wrz 25, 2008 7:56 pm

Ciekawe rzeczy piszesz de Tox, ale musisz wziąć pod uwagę to, że kiedy pielęgniarki kończyły swoje szkoły zawodowe w programach nauczania nie było informatyki a komputery to było SF. w Polsce. Poza tym podobnie jak nauczyciele, pielęgniarki traktują swoją pracę jak powołanie i będą pracować za każde wynagrodzenie co nie znaczy że pracodawca może te szlachetne cechy wykorzystywać do osiągania prywatnych finansowych celów.
jolka1-70
kapral
kapral

Postautor: de Tox » pt wrz 26, 2008 8:22 am

Jakie prywatne cele finansowe masz na myśli? Czy sugerujesz, że ktoś kosztem pielegniarek próbował "przygarnąc" te 15000? Przecież Ośrodek Zdrowia chyba jest pod jakimś nadzorem jeśli chodzi o kwestie finansowe???
W przypadku pielęgniarek w Izbicy, to nie jest raczej kwestia powołania, a tego, że po prostu boją się upomnieć o swoje prawa, tak mi się wydaje. Wiadomo że jest kilka osób z którymi lepiej nie zadzierać, bo znajomości , układy itd....
de Tox
starszy kapral
starszy kapral

Postautor: jolka1-70 » sob wrz 27, 2008 6:53 pm

Trudno powiedzieć nie znając faktów, z gdybania nic nie wynika, a osoby kompetentne nie chcą zabrać głosu. Myślę że to zapobiegło by plotką oraz domysłom i zamknęło temat.
jolka1-70
kapral
kapral

Postautor: de Tox » ndz wrz 28, 2008 8:43 am

Zastanawiam się tylko kto mógłby mieć interes w tym, aby te pieniądze nie trafiły do pielęgniarek? I ciekawe jakie było ich przeznaczenie? Gdyby to miało pójść na jakieś inwestycje, to jeszcze pół biedy. Ale w przypadku gdyby miały zasilić czyjeś prywatne konto, to nie chce się mówić....
Nie liczył bym na to, że osoby których to bezpośrednio dotyczy zabiorą głos. Nie ma się tu czym przecież pochwalic
:lol: :lol: :lol:
de Tox
starszy kapral
starszy kapral

Postautor: goodboy » pn wrz 29, 2008 7:25 pm

Z tego co ja słyszałem w Ośrodku wreszcie naliczono pracownikom podwyżki w odpowiedniej wysokości i mają też otrzymać "wyrównanie" za te miesiące , w których zaniżono im pensje. Można zatem powiedzieć, że wszystko dobrze się skończyło :lol: :lol: :lol:
P.S. Ale czy winnych ukarano.....? :lol: :lol: :lol:
goodboy
major
major

Postautor: jan hus » wt wrz 30, 2008 4:04 pm

Może nikt celowo nie zaniżył podwyżek, może księgowa nie potrafi dodawać a tylko odejmować :lol:
jan hus
szeregowy
szeregowy

Postautor: de Tox » wt wrz 30, 2008 7:20 pm

Ale księgowa chyba sama nie podejmuje decyzji o podwyżkach lub ich braku, a jest tylko wykonawcą zaleceń. Najlepiej zwalić na pionka, żeby chronić królową....Jak nie wiadomo o co chodzi, to zawsze chodzi o kasę :lol: :lol: :lol:
Nie lubię takich "sloganów", ale tutaj to chyba odpowiednie podsumowanie :lol: :lol: Pozdrawiam. :lol:
de Tox
starszy kapral
starszy kapral

Postautor: de Tox » śr paź 08, 2008 12:25 pm

Witam ponownie! Ależ ta służba zdrowia wciąga.... :lol: :lol: :lol:
Na forum otwartym w temacie Dożynki pojawił się wpis, że p. Wardowa otrzymała od szefowej nagrodę w wysokości 2000 zł, a z kolei p. Dyrektor od burmistrza 8.000 :roll: :roll: :shock: . Czy ktoś coś wie na ten temat? To prawda? Kto w takim razie zafunduje nagrode p. Burmistrzowi biednemu??/ :lol: :lol: :lol:
Nasuwa się pytanie kto wyłożył na to kasę? Gmina, czy ośrodek zdrowia? I drugie, czy to premia wakacyjna?/??? :lol: :lol: :lol:
Czym w/w panie wyróżniają sie z pośród innych pracowników osrodka, że tak sowicie są wynagradzane?
de Tox
starszy kapral
starszy kapral

Postautor: goodboy » czw paź 16, 2008 9:42 am

Dobre pytanie! Mnie mniej bulwersuje sam fakt takich wysokich nagród, ale bardziej zastanawia za co konkretnie zostały przyznane? Bo z tego co słyszę p. Wardowa do pracy w ośrodku zbytnio się nie przykłada, często wręcz jest nieobecna, pacjenci narzekają- więc za co ta nagroda? Powstaje podejrzenie, że głównym powodem jest pełniona przez nią funkcja i zażyłe towarzyskie stosunki z p. Dyrektor. A to już uważam za naganne.
Czy nie ma w ośrodku pielęgniarek, które pracują lepiej i więcej?
Co do nagrody p. Dyrektor, to kwota dość szokująca i ponownie pada pytanie za jakie to osiągnięcia? Po tym co wyżej przeczytałem, to chyba właściwe pytanie....
goodboy
major
major

Postautor: mojaulica » czw paź 23, 2008 8:22 pm

Chyba komentarze na forum coś zdziałały. W Ośrodku zdrowia co dzień opróżniają szambo, kontrole, kontrole i biegunka aż się rury zapychają :wink:
mojaulica
starszy szeregowy
starszy szeregowy

Postautor: de Tox » śr paź 29, 2008 9:05 pm

Szambo powiadasz, kontrole....? a to ciekawe. Może napiszesz jakie kontrole? Bo chyba w ośrodku najbardziej boją się kontroli z UG i Społecznej Rady od służby zdrowia:lol: :lol: :lol: :lol:
A mam też pytanie z innej beczki. Co dobudowują do garażu przy ośrodku? Zniszczyli zielony skwerek żeby takie szkaradztwo pobudować? Może kolejny garaż dla kolejnego samochodu? Albo jakaś szopa na narzędzia?
de Tox
starszy kapral
starszy kapral

Postautor: Observator » czw paź 30, 2008 11:43 am

krematorium
Observator

Postautor: borys » czw paź 30, 2008 5:54 pm

może budują garż do samochodu pani dyrekror żeby nie mókł na deszczu?
borys
borys
starszy kapral
starszy kapral

izbicka sluzba zdrowia

Postautor: maja5 » czw paź 30, 2008 6:19 pm

Bedziemy mieli pogotowie ratunkowe.Dlatego sa to prace z tym zwiazane.
maja5
młodszy chorąży
młodszy chorąży

Postautor: krzysiek » czw paź 30, 2008 7:07 pm

kiedy bedzie porzadek w naszym osrodku?Chodzi mi o numerki wyznaczajace kolejnosc przyjmowania pacjentow,tak jak w wielu przychodniach.U nas w poczekalni jest okropnie,niektorzy uwielbiaja rozmawiac o swoich dolegliwosciach z innymi,pozniej spedzaja pol godziny u lekarza(nie u wszystkich),z czego 15 minut to ploty.Jestem tego pewien.Kiedys bylem bardzo niemile zaskoczony pytaniem lekarza o...cos czym sie nie powinien interesowac
krzysiek
sierżant
sierżant

Postautor: borys » pt paź 31, 2008 4:49 pm

Pogotowie gabinet rehabilitacyjny w końcu coś dobrego dzieje się w Izbickiej służbie zdrowia
borys
borys
starszy kapral
starszy kapral

Postautor: de Tox » pt paź 31, 2008 8:48 pm

Pogotowie i rehabilitacja na pewno się przydadzą. Ale to co budują przy ośrodku jest bardzo małe, jesteście pewni, że tam właśnie bedzie pogotowie? Jak tam zmieści się karetka i personel? Myślałem, że to pogotowie ulokują w innym miejscu. Ludzie gadali np. o remizie, czy weterynarii....
Co do wypowiedzi Krzyśka, to popieram w 100%. Niektórzy pracownicy ośrodka mają problemy z zachowaniem dyskrecji. Nie jest konieczne aby np. pracownicy UG, a nawet sam p. burmistrz wiedzieli kto po co przychodzi do ośrodka, co ktoś powiedział lub skrytykował. A na lini ośrodek-UG wiadomości przepływają z prędkością światła... :lol: :lol: :lol:
de Tox
starszy kapral
starszy kapral

PoprzedniaNastępna

Wróć do Ogólne