Po ponad 16 latach istnienia z dniem 27.12.2019 roku Forum Izbica zostało zamknięte. Od dziś nie ma już możliwości tworzenia, edytowania oraz usuwania istniejących tematów i postów. Rejestracja nowych użytkowników została zablokowana.

Nadal możliwe jest przeglądanie forum, postanowiłem pozostawić wszystkie wpisy, gdyż szanuje czas użytkowników, poświęcony przy ich tworzeniu.

Uzasadnienie: Ponad cztery lata temu (27.11.2015 roku) nastąpiło ujednolicenie profilu strony Izbica Kujawska Online.
Od tego czasu publikowane są na niej treści związane wyłącznie z historią, kulturą i turystyką naszego miasta i gminy. Treści publikowane przez użytkowników na forum często nawiązywały do spraw związanych z lokalną polityką, konfliktami, interesami, co kłóci się z ideą istnienia serwisu. Dodatkowo dynamiczny rozwój mediów społecznościowych spowodował spadek zainteresowania forum, a liczba wpisów w ostatnim czasie znacząco się zmniejszała. Nie widzę sensu, by forum nadal pozostawało aktywne. Mam nadzieję, że decyzja spotka się z Państwa zrozumieniem.

BŁAŻEJ NOWICKI
Administrator Izbica Kujawska Online

nudno na forum

Wypowiadajcie się na temat wszystkiego co się dzieje w naszym miasteczku i okolicach !

Moderator: blazej

nudno na forum

Postautor: Observator » śr cze 04, 2008 7:08 am

co sie stało gdzie ty ci forumowicze prawdziwi tacy :P
Observator

Postautor: Ptasiek » śr cze 04, 2008 7:18 am

Trudno jest pisać do siebie samego. Polityka zwłaszcza ta w wydaniu lokalnym mnie coraz bardziej mierzi. Stąd jeśli nie ma wpisów w innych działach aniżeli obszczekiwanie lokalnych władz nie piszę . Po co?
Kaczyński mówił w moim imieniu. Mord w lasach katyńskich ciąży mi tym, że zamiast polskich elit muszę oglądać mordy siwca, palikota czy szetyny. Gdyby nie tamta zbrodnia najprawdopodobniej nigdy nie opuściliby chlewa.
Smok5
Awatar użytkownika
Ptasiek
generał
generał

Postautor: goodboy » śr cze 04, 2008 12:38 pm

"Obszczekiwaniem" nazywasz podejmowanie tematów związanych z władzą? Ale zauważ, że o istotnych sprawach tu się pisze. Zawsze lepiej i wygodniej siedzieć cicho lub przyklaskiwać. Uważam, że niekompetencję, prywatę i głupotę należy tępić. Nieważne czy to dotyczy władz, czy innych osób.
goodboy
major
major

Postautor: Ptasiek » śr cze 04, 2008 9:01 pm

Jak nazwiesz coś takiego:

Po co sie wysilacie i piszecie takie komentarze:( Przecież taka dyskusja jest przed każdym festynem a WIELKI PAN I WŁADCA i tak ma wszystkich w d... i robi jak jemu pasuje:( WSTYD, że aż tak bardzo ma sie swoich wyborców w głębokim poważaniu:(:(:(:(:(

A co innego może wymyśleć dawny komunistyczny partyjniak? Inwencja na poziomie gierkowskiego sekretarza POP. To nic, że się przemalował w kolory Leppera. Oni też nie błyszczą niczym innym niż tłuszczem z kiełbachy.

Jak nazwiesz cieniasowską krytykę tekstów Przemka Nowickiego pisanych do gazety internetowej a przedrukowywanych przez Błażeja? Czy choć jedna osoba krytykująca Przemka zauważyła, że teksty pisane są dla ZEWNĘTRZNEGO odbiorcy? Zapewniam, że takiego zewnętrznego odbiorcę guzik obchodzi jaka jest relacja Przemka wobec burmistrza. Natomiast w krytyce jakoś to jest najważniejsze.

Jak nazwiesz połowę wpisów w ostatnim temacie na stronie głównej?

Wskaż załatwioną skutecznie sprawę, z wyjątkiem jednej poruszonej przeze mnie, za pośrednictwem forum.
Nie ma takich. Pora zrozumieć zacny Goodboy'u, że nawet przy najlepszej woli ze strony Błażeja by stronę prowadzić niezależnie i nie poddawać się naciskom każdy wpis na forum tutaj, czy gdziekolwiek indziej krytykujący burmistrza i jego świtę jest mu na rękę. Jest bowiem wentylem rozładowującym frustracje mieszkańców. Dokładnie na tej samej zasadzie działały kabarety za Gierka. Mówiąc wprost rzecz jest w działaniu a nie w pie... trzy po trzy. To drugie umacnia i legitymizuje władzę: najwyższa pora to zrozumieć.

-=-=-=-=-=
Do Observatora. Nie chce mi się wierzyć, że te kilkanaście wpisów podpisanych Twoim nickiem na stronie głównej w temacie boiska do kosza jest Twojego autorstwa. :( :roll: Masz chyba kreta!
Kaczyński mówił w moim imieniu. Mord w lasach katyńskich ciąży mi tym, że zamiast polskich elit muszę oglądać mordy siwca, palikota czy szetyny. Gdyby nie tamta zbrodnia najprawdopodobniej nigdy nie opuściliby chlewa.
Smok5
Awatar użytkownika
Ptasiek
generał
generał

Postautor: Observator » czw cze 05, 2008 7:00 am

yyy.. przejzałem te wpisy i wszystkie sa moje... nie wiem o co ci chodzi
Observator

Postautor: goodboy » czw cze 05, 2008 7:26 pm

Ptaśku, zawsze paru przygłupów się trafi. Chociaż drugi cytat to prawde, więc nie wiem o co Ci chodzi.
Słyszałem, że ostatnio chwalisz pana Burmistrza na zebraniach i w ogóle idzie Ci na rękę w ...niektórych sprawach. Rozumiem zatem skąd ta zmiana frontu.
Akceptujemy wszyscy twoje milczenie w drażliwych tematach, ale i Ty wykaż się tolerancją wobec innych. Jeśli coś kogoś irytuje, ma prawo to napisać. Mnie np. drażni fakt, że burmistrz wozi tyłek samochodem dostosowanym do przewozu niepełnosprawnych na wózkach, sfinansowanym przez odpowiedni fundusz. Pozdrawiam.
goodboy
major
major

Postautor: Ptasiek » czw cze 05, 2008 8:27 pm

Mój interes jest tylko jeden. Droga. Nie mam innego i faktycznie jestem przedsięwziąć wszelkie możliwe działania, by temu dopomóc. Każda inna gadanina to tylko gadanina. Tak jak brak autostrad jest przyczyną biedy w Polsce, tak brak dróg w gminach jest przyczyną biedy na wsi.

Właśnie znów dotknąłeś *** dna Goodboy'u. Tak jak jeździłeś niby na łysej kobyle na tej dziewczynie z Długiego, wcześniej na krecie podającym się za kierownika GOK-u (p. Myrta faktycznie nie napisał na forum ani słowa; też się na to w swoim czasie złapałem, jednak trochę wcześniej się zreflektowałem) tak teraz próbujesz włazidupstwo imputować mi.

Są setki spraw, które mnie drażnią. Ostatnio krew mnie zalewa na SB-eckich kapusiów regularnie kablujących o każdym pryknięciu w sposób niebłagonadiożdny: bodajby pozdychali czym prędzej. Drażni mnie chyba jeszcze bardziej brak jakiegokolwiek zorganizowanego działania w kierunku nowych wyborów. Drażni mnie ślepota i głupota radnych z opozycji ( o tym za chwilę po gwiazdce obszerniej). Drażni mnie nazywanie kameleonem burmistrza i jego świty przez ludzi, którzy sami postawali się kameleonami.

* Na zebraniu gromadzkim beł pewien radny łopozecyjny. Oczywiście główna część zebrania poświęcona była naszej drodze. W toku dyskusji udało się uzgodnić przedwstępnie ewentualny malutki przyczynek do budowy drogi. Najkrócej sprawę streszczając chodziło o to by pieniądze zarezerwowane na budowę ekologicznych szamb przez rolników przesunąć na budowę drogi, a rolnikom w miejsce zabranych pieniędzy zastosować ulgę w postaci umorzenia podatku. Dodatkowo p burmistrz zadeklarował zbiorowy odbiór techniczny na koszt gminy. Aż tu nagle nasz pan radny łopozecyjny rzecze co następuje: ["to niesprawiedliwe, nie może być, bo niektórzy nie płacą prawie wcale podatków, więc sobie nie bedą mogli odliczyć, krzywda wielka zatem i niesprawiedliwość"].
Firma zewnętrzna zedrze za szambo ok. 5-6 tys złotych. W budżecie na dofinansowanie jest przeznaczone 60 tys zł. Wystarczy zatem na ok. 20 szamb. Tymczasem propozycja, okrzyczana prze radnego wyglądała tak: Przy nakładzie własnym koszt budowy tego samego szamba wyniesie ok. 2,5 tys zł, odbiór na koszt gminy i połowa kosztów odliczona od podatku. Czyli realne obciążenie budżetu rolnika i gminy po połowie po ok 1300 zł. Liczba szamb nieograniczona (tj ograniczona odrębnymi przepisami).
No i jak wkurzyłeś się już?

Albo taki przykład. Namawia mnie i to dość intensywnie do zapisania się do jedynej słusznej partii pewien pan. Na pytanie, czy jest w stanie się pogodzić choćby strategicznie tylko z drugim naczalnym opozycjonistą rzecze mi: [" ależ to niemożliwe, bo on jest taki nieszczery"]. No to niech seee dalej namawia.
Smok5
Awatar użytkownika
Ptasiek
generał
generał

Postautor: goodboy » pt cze 06, 2008 9:41 am

No nie wiem kto tu dotknął dna? Po twoim powyższym tekście można mieć wątpliwości.
Jeżdziłem na dziewczynie z Długiego powiadasz. I tak wszyscy wiedzieli o kogo chodzi więc nie widzę problemu. A jeśli czuje sie urażona, to szczerze przepraszam, bo nie o nią chodziło.
Na temat dyrektora: biedaczek, niewiniątko.....no tak wyszło... :lol: :lol: :lol: cdn
goodboy
major
major

Wróć do Ogólne