Po ponad 16 latach istnienia z dniem 27.12.2019 roku Forum Izbica zostało zamknięte. Od dziś nie ma już możliwości tworzenia, edytowania oraz usuwania istniejących tematów i postów. Rejestracja nowych użytkowników została zablokowana.

Nadal możliwe jest przeglądanie forum, postanowiłem pozostawić wszystkie wpisy, gdyż szanuje czas użytkowników, poświęcony przy ich tworzeniu.

Uzasadnienie: Ponad cztery lata temu (27.11.2015 roku) nastąpiło ujednolicenie profilu strony Izbica Kujawska Online.
Od tego czasu publikowane są na niej treści związane wyłącznie z historią, kulturą i turystyką naszego miasta i gminy. Treści publikowane przez użytkowników na forum często nawiązywały do spraw związanych z lokalną polityką, konfliktami, interesami, co kłóci się z ideą istnienia serwisu. Dodatkowo dynamiczny rozwój mediów społecznościowych spowodował spadek zainteresowania forum, a liczba wpisów w ostatnim czasie znacząco się zmniejszała. Nie widzę sensu, by forum nadal pozostawało aktywne. Mam nadzieję, że decyzja spotka się z Państwa zrozumieniem.

BŁAŻEJ NOWICKI
Administrator Izbica Kujawska Online

Izbica - najbiedniejsze miasto w kraju.

Wypowiadajcie się na temat wszystkiego co się dzieje w naszym miasteczku i okolicach !

Moderator: blazej

Postautor: Ptasiek » ndz paź 07, 2007 7:36 pm

Wybacz Goodboy'u.

Poza tym sprawy niektórych przetargów... Mogę tylko powiedzieć, że jeśli władze gminy się zmienią w przyszłości, to niektóre przetargi i nie tylko zostana dokładnie prześwietlone...

Dokładnie takie same słowa powiedział p.Sadowski tóż przed pierwszymi swymi wyborami o p. Śledzińskim i jego przybocznych. Nihil novi. Zapomnij, że jakakolwiek władza pojawiająca się po poprzedniczce grzebnie w poprzedniczki działaniach. Ja przynajmniej w to nie wierzę.
Kaczyński mówił w moim imieniu. Mord w lasach katyńskich ciąży mi tym, że zamiast polskich elit muszę oglądać mordy siwca, palikota czy szetyny. Gdyby nie tamta zbrodnia najprawdopodobniej nigdy nie opuściliby chlewa.
Smok5
Awatar użytkownika
Ptasiek
generał
generał

Postautor: goodboy » pn paź 08, 2007 7:15 pm

No co Ty, Ptaśku?! Zwolennik PiS i nie wierzy w sprawiedliwość :lol: :lol: :lol: . Jeśli wygra ta osoba, na którą ja stawiam, to możesz mi wierzyć, że niektóre rzeczy bedą sprawdzone, bo aż się o to proszą... :twisted:
goodboy
major
major

Postautor: jolka1-70 » czw paź 11, 2007 4:04 pm

Babciu schowaj Ptaśkowi dowód, zrób to dla mojego wnuka. :wink:
jolka1-70
kapral
kapral

Postautor: Ptasiek » pt paź 12, 2007 6:34 am

jolka1-70 pisze:Babciu schowaj Ptaśkowi dowód, zrób to dla mojego wnuka. :wink:

Ze zdania wynika co następuje:

1."dla mojego wnuka": autorka jest babcią.
2."schowaj Ptaśkowi": autorka się do mnie przystawia bo nie chce schować "MEGO" dowodu tylko che schować dowód "Mi", tj. u mnie.
3. "Babciu zrób to": ale nygus.
4. "schowaj Ptaśkowi":[ tj. u mnie.]: czyżby sugestia naruszenia nietykalności cielesnej? W co Jolka chce ten swój dowód u mnie wetknąć żeby mieć pewność, iż jest schowany?

Takie niewinne dwa błędziki a jak wypaczyły sens zdania! Jolka do roboty znajdź te błędy. Pośmiejemy się dalej.
:wink: :D :lol: :lol: :D :wink:
Kaczyński mówił w moim imieniu. Mord w lasach katyńskich ciąży mi tym, że zamiast polskich elit muszę oglądać mordy siwca, palikota czy szetyny. Gdyby nie tamta zbrodnia najprawdopodobniej nigdy nie opuściliby chlewa.
Smok5
Awatar użytkownika
Ptasiek
generał
generał

Postautor: jolka1-70 » ndz paź 14, 2007 2:12 pm

Ptasiek zadał mi pracę domową a ja zapomniałam zeszytu. :) Ważne żeby babcia miała wyższą emeryturę a wnuczek pracę za godziwe wynagrodzenie i po pracy trochę czasu dla babci :)
jolka1-70
kapral
kapral

Postautor: Ptasiek » ndz paź 14, 2007 5:10 pm

Dość przekomarzania. Dziękuję za poczucie humoru. Wracajmy do tematu.
Pozdrawiam pięknie.
Smok5
Awatar użytkownika
Ptasiek
generał
generał

Postautor: Dominik » wt cze 03, 2008 1:07 pm

Witam wszystkich.
Zadaje sobie pytanie czy mieszkańcy są biedni i dlatego Izbica biednieje czy dlatego że urzędy blokują możliwosci mieszkańców ?
Przykładem może być sprawa poruszona nie tylko przeze mnie w wątku o dyskoncie spożywczym w Izbicy.
Ktośchce sprzedać działkę, ktoś inny zbudować tam sklep, dać pracę kilkunastu osobom, płacić podatki na rzecz gminy,
Ten ktoś będzie budował więc materiały i ludzie również będą z Izbicy i okolic.
A Urząd ?
Odrzuca możliwość posadowienia dyskontu w Izbicy.
Pytanie: dlaczego urzędnicy wybrani przez nas działają na naszą niekorzyść ?
Jest to tylko jeden z przypadków który powoduje że w Izbicy nie wzbogacimy się siłanaszych rąk i pracą naszej głowy.
Pzdr
D
Dominik
starszy szeregowy
starszy szeregowy

Postautor: goodboy » wt cze 03, 2008 7:27 pm

W Izbicy rządzi samoobrona, nie zapominaj o tym. Burmistrz jest z samoobrony i większość radnych również. Im nie zależy żeby ktokolwiek się bogacił, lub ludziom w gminie żyło się lepiej, bo wtedy stracą wyborców. A ubogim i roszczeniowym elektoratem łatwo manipulować.
Poza tym jednym z nielicznych projektów samoobrony był zakaz budowy dużych sklepów, który wprowadzono w życie. Trudno więc żeby nasi rodzimi samoobroniacy wykazali się logicznym myśleniem i pozwolili na budowę Biedronki. Za dużo nie można od nich wymagać.... :lol: :lol: :lol:
Dobrze, że samoobrona się już kończy. Liderzy dali przykład gdzie jest miejsce dla takich "polityków". :lol: :lol:
goodboy
major
major

Postautor: Dominik » pn cze 09, 2008 10:40 am

GOODBOY
gdzie ma stanac Biedronka ?
powiedz cos wiecej na ten temat jak wiesz ?
Pzdr
D
Dominik
starszy szeregowy
starszy szeregowy

Postautor: Observator » pn cze 09, 2008 10:58 am

najbardziej odpowiedni plac to raczej stara "Buraczanka"
Observator

Postautor: Dominik » pn cze 09, 2008 12:08 pm

Sporo jest dzialek prywatnych i uwazam ze raczej osoby prywatne dogadaja sie szybciej z marketami niż Nasi urzędnicy
dlatego stawiam na działki przy wyjeździe na koło lub Chodecz
pzdr
D
Dominik
starszy szeregowy
starszy szeregowy

Postautor: goodboy » pn cze 09, 2008 12:42 pm

Słyszałem o buraczance, która jest własnością prywatną. Ale problem w tym, że pozwolenie na budowę i tzw. warunki zabudowy muszą przejść przez gminę. Jeśli gmina nie wyrazi zgody, po prostu nie prześle dalej dokumentacji i po sprawie.
Dobre miejsce na market, to dzika żwirownia na Polnej. Ale to jest teren gminny.
goodboy
major
major

Postautor: Dominik » pn cze 09, 2008 9:13 pm

w postach na temat sklepu dokładnie ktos okreslil gdzie i kto postawi market
nie bede cytowal wiec tej wypowiedzi
szkoda tylko ze urzad nie chce dwóch dyskontów
walka pomiedzy nimi moglaby bardzo obnizyc ceny i co dwa sklepy to i zatrudnienie wieksze
Pzdr
D
Dominik
starszy szeregowy
starszy szeregowy

Postautor: pusia85 » pn sty 12, 2009 4:02 pm

izbica najbiedniejsza?niee ,wystarczy zobaczyć jakie auta po izbicy jezdzą,
pusia
Awatar użytkownika
pusia85
plutonowy
plutonowy

Postautor: Jaro_Jagr » pn sty 12, 2009 6:46 pm

no Jakie ? Golfy,audi,bmw,polonez,maluch,opel ? to one takie wrażenie robią na tobie ? :)
Awatar użytkownika
Jaro_Jagr
starszy sierżant
starszy sierżant

Postautor: pusia85 » pn sty 12, 2009 7:17 pm

ty tylko takie tam widzisz,ja widuje tam Nowe audi,mercedesy i inne jeszcze audi R8 pewnie niedługo się pokaże, chyba ze tylko w niedziele takimi wyjezdzają......
pusia
Awatar użytkownika
pusia85
plutonowy
plutonowy

Postautor: pusia85 » pn sty 12, 2009 7:18 pm

w obawie o felgi
pusia
Awatar użytkownika
pusia85
plutonowy
plutonowy

Postautor: Jaro_Jagr » pn sty 12, 2009 7:48 pm

no ok niech bedzie ze są... ale to tylko ci co naprawde maja troche wiecej pieniedzy, nie przesadzajmy z tymi nowymi mietkami itd.
zreszta sprowadzic wyklepany samochód z zagranicy to teraz nie robi juz szału
Awatar użytkownika
Jaro_Jagr
starszy sierżant
starszy sierżant

Postautor: bob budowniczy » wt sty 13, 2009 9:06 pm

Jak maja się dogadać urzędnicy skoro w dużej części to właściciele sklepów?
Awatar użytkownika
bob budowniczy
major
major

Postautor: Observator » śr sty 14, 2009 10:45 am

urzędnicy włascicielami sklepów ? co ty gadasz :| a drugi dyskont ma powstac i peewnie nie popelni bledów Chata Polska :twisted:
Observator

PoprzedniaNastępna

Wróć do Ogólne