Po ponad 16 latach istnienia z dniem 27.12.2019 roku Forum Izbica zostało zamknięte. Od dziś nie ma już możliwości tworzenia, edytowania oraz usuwania istniejących tematów i postów. Rejestracja nowych użytkowników została zablokowana.

Nadal możliwe jest przeglądanie forum, postanowiłem pozostawić wszystkie wpisy, gdyż szanuje czas użytkowników, poświęcony przy ich tworzeniu.

Uzasadnienie: Ponad cztery lata temu (27.11.2015 roku) nastąpiło ujednolicenie profilu strony Izbica Kujawska Online.
Od tego czasu publikowane są na niej treści związane wyłącznie z historią, kulturą i turystyką naszego miasta i gminy. Treści publikowane przez użytkowników na forum często nawiązywały do spraw związanych z lokalną polityką, konfliktami, interesami, co kłóci się z ideą istnienia serwisu. Dodatkowo dynamiczny rozwój mediów społecznościowych spowodował spadek zainteresowania forum, a liczba wpisów w ostatnim czasie znacząco się zmniejszała. Nie widzę sensu, by forum nadal pozostawało aktywne. Mam nadzieję, że decyzja spotka się z Państwa zrozumieniem.

BŁAŻEJ NOWICKI
Administrator Izbica Kujawska Online

Co jeszcze można ukraść?

Wypowiadajcie się na temat wszystkiego co się dzieje w naszym miasteczku i okolicach !

Moderator: blazej

Co jeszcze można ukraść?

Postautor: blazej » ndz mar 09, 2008 9:58 pm

Kupiłem wyjątkowo w sobotę (08.03) toruńskie wydanie Nowości. Na jednej z pierwszych stron był króciutki artykuł o tytule "Ukradli wychodek". Gdzie takie rzeczy się dzieją? Złodzieje ukradli ów obiekt (wart 250 zł) z Parku Kulturowego w Wietrzychowicach... Normalnie wstyd... Dobrze, że rury kanalizacyjne są pod ziemią...
Ostatnio zmieniony pn mar 10, 2008 8:46 pm przez blazej, łącznie zmieniany 1 raz
Izbica Kujawska Online
URL: www.izbica-kujawska.com (dodatkowy: www.izbica-kujawska.pl)
e-mail: kontakt@izbica-kujawska.com

Obrazek
Awatar użytkownika
blazej
Administrator
Administrator

Postautor: de Tox » pn mar 10, 2008 8:38 pm

Fajna sprawa!
Ja mam znajomego, któremu ukradziono pojemnik na śmieci wraz z zawartością. Biedak co prawda jak zwykle zamknął go na kłódkę, ale zapomniał przypiąć łańcuchem i drugą kłódką do balustrady. Złodzieje ukradli więc kosz z zawartością. :lol: :lol:
Bowiem w Izbicy trzeba zamykać kosze na śmieci. W przeciwnym wypadku w ciągu nocy "same" się napełniają. :lol: :lol:
Ale żeby kraść pełen kosz na śmieci, to już chyba ewenement w skali światowej. Poziom cywilizacyjny tubylców jest zachwycający.... :lol: :lol: :lol:
de Tox
starszy kapral
starszy kapral

Postautor: de Tox » pn mar 17, 2008 8:27 pm

Widzę, że duży odzew jest na wyżej poruszone tematy! Widać Adminie powyższe przypadki spotkały sie ze zrozumieniem, a my się po prostu czepiamy normalności :lol: :lol: :lol: . Niektórych nawyków w Izbicy nie da się przeskoczyć. Wszystko może się przydać, a jak coś nie jest zabetonowane lub przyspawane, to można to sobie wziąć. Ale obciach..... :lol: :lol: :lol:
de Tox
starszy kapral
starszy kapral

Postautor: de Tox » śr mar 19, 2008 8:32 pm

Ostatnio dowiedziałem się, że z Ośrodka Zdrowia skradziono dwa urządzenia do pomiaru cukru we krwi(nie pamiętam nazwy tego ustrojstwa). Urządzenia znajdowały się w pokoju zabiegowym i nie leżały bynajmniej na wierzchu. Więc złodziej musiał wejść do tego pomieszczenia i zabrać sobie to coś. I myślę, że w godzinach pracy ośrodka to się działo. Bezczelność izbickich złodziei jest zatem coraz większa, a ich bezmyślność totalna. Bo może to komuś z ich rodziny takie urządzenie mogłoby uratować kiedyś życie?
Złodzieje pokażcie, że nie jesteście totalnymi bezmózgowcami!!! :lol: :lol:
de Tox
starszy kapral
starszy kapral

bezsens

Postautor: reno » wt mar 25, 2008 8:36 am

Ukraśc można np. pokrętła od kranów wody na cmentarzu. Kiedyś taki fakt miał miejsce. Ciekawe po co to komu było...... :shock:
Awatar użytkownika
reno
szeregowy
szeregowy

Postautor: kokeszko7 » śr mar 26, 2008 8:55 pm

Cmentarz bije wszystkie rekordy.
Ostatnio pewna pani pokazywała mi na grobie kogoś ze swoich bliskich, że ukradziono kwiaty zabetonowane w wazonie-:(
Po prostu wystarczyło je obciąć... :oops:
Awatar użytkownika
kokeszko7
podpułkownik
podpułkownik

Postautor: goodboy » pt mar 28, 2008 11:46 am

Fakt. Sprytny ten złodziej. Założę sie że w kościele w pierwszych rzędach go
można spotkać :lol: :lol: . Ale to już taka nasza lokalna specyfika.
Co do okradania grobów, to nic nowego. zauważcie w jakim stanie są groby na cmentarzu ewangelickim. Odnoszę wrażenie, że część z nich została pootwierana i po prostu splądrowana. Czyżby duchy to zrobiły? :lol: :lol:
goodboy
major
major

Postautor: blazej » pt mar 28, 2008 12:49 pm

Trzeba też oczywiście wspomnieć o "wyniesieniu" wszystkiego z wnętrza kościoła ewangelickiego... Bo na rozpałkę komuś się przydało...
Izbica Kujawska Online
URL: www.izbica-kujawska.com (dodatkowy: www.izbica-kujawska.pl)
e-mail: kontakt@izbica-kujawska.com

Obrazek
Awatar użytkownika
blazej
Administrator
Administrator

Postautor: reno » ndz mar 30, 2008 12:05 pm

Kiedy byłem na Zachodzie, z przykrością musiałem usłyszęć, że nam Polakom wszystko sie przyda. Śmieją się z nas. że sprzątamy Europę zachodnią ze starych samochodów i innych róznych rzeczy, któe oni wyrzucają. U nas zawsze wszystko się przyda..... smutne to. :?
Awatar użytkownika
reno
szeregowy
szeregowy

Postautor: aro » ndz kwie 06, 2008 10:21 pm

Chyba kradnie się w Polsce ( i mniej cywilizowanych krajach) wszystko to co nie jest przyspawane nie dlatego, że potrzebne tylko dla zasady :lol:
Awatar użytkownika
aro
starszy chorąży
starszy chorąży

Postautor: Ptasiek » ndz kwie 06, 2008 10:50 pm

Ostatnio zmieniony sob gru 06, 2008 8:12 pm przez Ptasiek, łącznie zmieniany 1 raz
Awatar użytkownika
Ptasiek
generał
generał

Postautor: Dominik » śr lip 16, 2008 11:06 am

Polak kradnie wszystko !
taki poglad mają o nas na Zachodzie
jednak tak naprawdę to wszystkie kraje kradną
My po prostu robimy to otwarcie,nauczeni czasami komuny (wiem wiem nie można wszystkiego zrzucaćna tamte czasy), że skoro coś jest ogólnie dostępne to znaczy niczyje a że życienie lubi pustki więc skoro niczyje to dlaczego nie moje ?

W USA też kradną wszystko
Dominik
starszy szeregowy
starszy szeregowy

Postautor: bob budowniczy » pn gru 01, 2008 5:24 pm

Najgorsze jest to ze to my Polacy stworzyliśmy o sobie taka opinie ze jesteśmy złodziejami i pijakami.Ja jakoś z ust żadnego Niemca, Anglika czy Holendra nie słyszałem ze są tacy a tacy.Choć z własnego doświadczenia wiem ze powyżej wymienione narodowości nie sporzywaja mniej alkoholu i wcale mniej nie kradną niż my Polacy.Zawsze są jakieś czarne owce, nie znam rodziny w której żyłyby same ideały.......Ja przez własna postawę nie zamierzam potwiedzać ogólnoświatowej opinii o naszym narodzie.
W USA, Szwajcarii, czy Norwegii tez kradną..........
Reno...........a ty skąd sprowadziłeś swoja brykę????????? :lol: :lol: :lol: : :roll: Czy to przypadkiem nie był jakiś złom który naprawiła jakaś złota raczka z polski w jednym z krajów zachodniej europy?
Awatar użytkownika
bob budowniczy
major
major

Postautor: goodboy » pn gru 01, 2008 8:47 pm

Wiesz są pewne różnice. W Niemczech lub Holandii możesz zostawić niezapięty rower w centrum miasta i po tygodniu, jak Ci się przypomni, albo jak wytrzeźwiejesz(z własnych doświadczeń) :lol: możesz go sobie zabrać w nienaruszonym stanie. A spróbuj zostawić rower w centrum Izbicy na 2 godz. :lol: Myślę, że jak będziesz miał pecha to i zapięcie nie wystarczy :lol:
goodboy
major
major

Postautor: bob budowniczy » pn gru 01, 2008 11:20 pm

Wiadomo każdy ma swoje doświadczenia i o nich pisze......Ja nie oceniam w ten sposób naszych rodaków, niejednokrotnie przekonując się o tym ze jeśli chodzi o nasza uczciwość wcale nie jest tak źle......
Z nami to jest tak........ dziś wieczorom oglądałem dogrywkę w tvn24 panów Sekielskiego i Morozowskiego, szło mianowicie o to jakimi to podobno jesteśmy strasznymi rasistami. Przeprowadzono doświadczenie w jednej z najgorszych dzielnic W-wy tj.w dzielnicy Brudno i jakiejś niewielkiej miejscowości. Jaki wynik.........
ZERO OBJAWÓW RASIZMU......WSZYSCY POMAGAJĄ, NAWET WNOSZĄ MEBLE DLA NOWEGO CZARNOSKÓREGO SĄSIADA, KIERUJĄ DO APTEKI I WIELE WIELE INNYCH. RAZEM OKOŁO 20 ROŻNYCH ZADAŃ.......
Natomiast raport komisji europejskiej na temat rasizmu......zupełnie odwrotny..........tylko mam pytanie.........
KTO TE RAPORTY TAK NAPRAWDĘ TWORZY?

Sami na siebie ten bat pleciemy a potem dziwimy się ze mówią o nas tak czy inaczej.

Dominik......bardzo słusznie zauważył iż jesteśmy nauczeni latami wyniszczającego komunizmu ze jak coś jest bez opieki to zostanie to moje..........i wielu naszych obywateli tak właśnie robi.......... i to niestety jest prawda...........ja wiem tylko jedno, jeśliby Holendrzy przeżyli taka wojnę i następnie taką okupacje niemiecko/rosyjska to tez ci "wspaniali oranige" inaczej by teraz wyglądali jako kraj........
Jeśli miałbym 3 rowery na jednego członka rodziny to wcale nie byłbym zainteresowany rowerem innym niż swój.
:lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
bob budowniczy
major
major

Postautor: Menello » pt sty 02, 2009 1:45 pm

W Izbicy juz prawie wszystko bylo kradzione :) jakis czas temu w regionalnej gazecie czytałem, że na ,,bożnicy żydowskiej" ujęto dwóch złodziei, którzy chcieli ukraść piorunochron! pewnie złomiarze. było nawet kiedyś włamanie do kościoła. został jeszcze bankomat, poczta, plebania i szkoły ale nie wiem czy tam tez juz sie ktoś nie zapuszczał. a dla hardcore' owców posterunek policji :) :)
Menello
sierżant
sierżant

Postautor: f-16 » sob sty 03, 2009 6:20 pm

mozna ukrasc to co juz bylo ukradzione.....
Awatar użytkownika
f-16
starszy kapral
starszy kapral

Postautor: bob budowniczy » sob sty 03, 2009 6:33 pm

f-16 pisze:mozna ukrasc to co juz bylo ukradzione.....

Tobie mózg ktoś ukradł......
Awatar użytkownika
bob budowniczy
major
major

Postautor: Observator » ndz sty 04, 2009 11:15 am

ciekawe jak to zrobili, wytłumaczysz ?
Observator

Postautor: Menello » ndz sty 04, 2009 7:11 pm

observatorze obejrzyj którąś ,,piłe" to moze wpadniesz na pomysł jak to można zrobić :)
Menello
sierżant
sierżant

Następna

Wróć do Ogólne