Po ponad 16 latach istnienia z dniem 27.12.2019 roku Forum Izbica zostało zamknięte. Od dziś nie ma już możliwości tworzenia, edytowania oraz usuwania istniejących tematów i postów. Rejestracja nowych użytkowników została zablokowana.

Nadal możliwe jest przeglądanie forum, postanowiłem pozostawić wszystkie wpisy, gdyż szanuje czas użytkowników, poświęcony przy ich tworzeniu.

Uzasadnienie: Ponad cztery lata temu (27.11.2015 roku) nastąpiło ujednolicenie profilu strony Izbica Kujawska Online.
Od tego czasu publikowane są na niej treści związane wyłącznie z historią, kulturą i turystyką naszego miasta i gminy. Treści publikowane przez użytkowników na forum często nawiązywały do spraw związanych z lokalną polityką, konfliktami, interesami, co kłóci się z ideą istnienia serwisu. Dodatkowo dynamiczny rozwój mediów społecznościowych spowodował spadek zainteresowania forum, a liczba wpisów w ostatnim czasie znacząco się zmniejszała. Nie widzę sensu, by forum nadal pozostawało aktywne. Mam nadzieję, że decyzja spotka się z Państwa zrozumieniem.

BŁAŻEJ NOWICKI
Administrator Izbica Kujawska Online

WDRAŻANIE PROGRAMU PRZEDWYBORCZEGO STARO-NOWEGO BURMISTRZA

Wypowiadajcie się na temat wszystkiego co się dzieje w naszym miasteczku i okolicach !

Moderator: blazej

Postautor: Amba » ndz gru 16, 2007 9:26 pm

Wypuścili mnie z odwyku. Troszkę przetrzeźwiałam i wyleczyłam obolałe miejsca. Wracam na izbickie śmiecie *** z moimi kamaratami od kielonka i cóż słyszę. Strajku nierobom w urzędzie gminy się zachciało. Te wredoty i lenie się zbuntowały przeciwko miłościwie nam panującemu Bogdanowi I Szczerbatemu i nuż żądać bezczelnie podwyżki płac. A gnidy jedne. Toż Umiłowany Nasz Władca , Słońce Karpat i Zbawca Izbicy tak o wszystkich jednako interesy dba, że bluźnierstwem jest wysłać do niego przez ręce radnych naszej gminy nieodżałowanych i wspaniałych Serwatki, Gościńskiej i Młotkowskiego pisma z błagalną prośbą o podwyżkę pierwszą od pięciu lat.

Nasze Szczerbate Słoneczko brew zmarszczyło tchu w płuc zaciągnąwszy rzekło z wielkim niesmakiem że ostatni raz ich widzi w tak bezecnej sprawie u siebie. O podwyżkach to mogą zapomnieć nieudacznicy i miernoty jedne. On sam jeden jedyny jak zawsze niedoceniany jest godzien podwyżek. Oni tylko on. Jednak po czasie jakimś rura jego a Włodarza Naszego rozmiękczona perspektywą buntu w radzie o którym słychać ustawicznie nieco zmiękła. Zgodził się na podwyżkę do siedmiu procent dla swoich wybrańców. Musieli używać solidnych argumentów bo jednak przeszła rzeczona podwyżka i nie dla wybrańców a dla wszystkich i nie do 7% dla wybrańców, ale 7% dla wszystkich i dowolnie więcej dla wybrańców.
"Wam kury szczać prowadzić, a nie politykę robić..." - Piłsudski

"Nie można perfumować łajna, wystarczy wyczyścić oborę".
Awatar użytkownika
Amba
starszy kapral
starszy kapral

Postautor: goodboy » pn gru 17, 2007 8:37 pm

Ambo kłaniam sie i czołem Ci biję! :wink:
Ależ każdy się może pomylić. To i nasz burmistrz może. W pierwszej chwili nie zrozumiał dobrze o co chodzi. A jak już zrozumiał, to zaraz swój błąd naprawił :lol: . 7% podwyżki i już będzie stać przeciętnego urzędnika w gminie, żeby raz w miesiącu iść z rodziną na obiad do restauracji. Ważne żeby tę tendencję utrzymać i za następne pięć lat znowu dać im te 7%. Niech ludziska mają. :lol:
Znając już dobroduszność pana Burmistrza i jego dobrą wolę oraz szacunek do podwładnych teraz o dodatki motywacyjne powinni wystąpić młodzi nauczyciele, który zdecydowali się na pracę na tak głębokiej prowincji jak Izbica. Burmistrz, sam nauczyciel, na pewno zrozumie ich ciężką sytuację i zrobi co w jego mocy, aby ją poprawić.
Naprawdę, to najlepszy Burmistrz w historii Izbicy!!!
goodboy
major
major

Postautor: Jaszar » sob mar 08, 2008 9:23 pm

Z ilości postów w rzeczonym temacie do wniosku dochodzę , iż Jej Wysokość Demokracja wraz z Miłościwie Nam Panującą Wolnością Słowa w Rzeczy Pospolitej Izbickiej żywota dokonała :P
Cześć jej pamięci :!: :!: :!:

Ku chwale Izbiczyzny ... Towarzysze i Towarzyszki !
I niech Nam żyje sojusz robotniczo-chłopski na barkach którego do władzy doidziwszy ... na niego się wypieliśmy :P

Chyba też pisać zaprzestane bo izbickiej żelazówki się napiwszy dudy smalone bredzić poczynam , czego i Wam ... nie życzę :!: :D
Zawsze byłem , zawsze będę , jestem po wsze czasy !
Obrazek
Awatar użytkownika
Jaszar
porucznik
porucznik

Postautor: @lump » ndz mar 09, 2008 8:28 am

Podobno UMiG zakupił busa i jako kierowca został zatrudniony były siódmy prezes GS od parzenia herbaty. Może ktos wie coś więcej?a moze to nieprawda?
@lump
szeregowy
szeregowy

Postautor: goodboy » ndz mar 09, 2008 6:09 pm

Witam!
Wyjątkowo po wpisie Jaszara postanowiłem coś napisać. Widzę Kolego, że masz podobne refleksje do moich. Tu nie można pisać o niektórych osobach, bo to grozi wirtualnym linczem.
Przez to, że ośmieliłem się napisać trochę o A.M. posądzono mnie nawet o wspieranie obecnego burmistrza, co jest absurdem, bo kto ciągnął ten temat przez ładnych parę miesięcy. Są to pomówienia i zarzuty bezpodstawne i bolesne dla mnie. Odsyłam wszystkich do moich postów w tym temacie i proszę o obiektywną ocenę.
Niestety okazało się, że kumoterstwo i różne towarzyskie układy są silniejsze od zwykłej przyzwoitości i uczciwości. Niektóre osoby piszące tutaj bardzo mnie rozczarowały. Pokazały, że tak naprawdę niewiele różnią się od obecnego włodarza Izbicy. Wybierzcie ich tylko, a "pokażą co potrafią". Z czasem zrozumiałem, że przez teksty o PO i A.M. stanąłem na przeszkodzie planów wyborczych niektórych osób z kierownictwa izbickiego PO. I to jest prawdziwy powód awantury.
Zawsze będę stawiał na ludzi uczciwych i bezkompromisowych. Manipulanci i cwaniacy mnie nie interesują. I niech się im nie wydaje, że są tacy przebiegli... :wink:
goodboy
major
major

Postautor: Jaszar » ndz mar 09, 2008 8:38 pm

Temat zaleceń pokontrolnych swego czasu był dość głośny - oto tegoroczny dokument (coś krótki ;-) :

http://www.bydgoszcz.rio.gov.pl/?p=docu ... bar_id=789
Zawsze byłem , zawsze będę , jestem po wsze czasy !
Obrazek
Awatar użytkownika
Jaszar
porucznik
porucznik

Postautor: goodboy » śr mar 19, 2008 6:52 pm

Ciekawe, czy znajdzie sie ktoś odważny, kto opisze jakąś kolejną "wpadkę" izbickich elit? Czyżby W Izbicy zapanowała normalność? Czyżby nie było już o czym pisać w tym temacie?
A zatrudnianie własnych rodzin, a nawet współmałżonków na umowę zlecenie w gminnych jednostkach. A obdzielanie nagrodami własnych znajomków za bliżej nieokreślone osiągnięcia. A tępienie wszelkich przejawów wolnego myślenia? Czy to wszystko nie dotyczy już Izbicy?
Wiem, że się boicie pisać. Ale strach ma wielkie oczy. Ja jakoś ciągle żyję i włos mi z głowy nie spadł. Nawet pani Adamska i pomocnicy jakoś, mimo licznych ataków na mnie, wyciszyli się. Bodzio też mi głowy nie urwał. Wojewódzki próbował straszyć, ale nie bardzo wiedział kogo...
Do komputerów i pisać co kto wie.... :lol: :lol: :lol:
goodboy
major
major

Postautor: wxyz » sob kwie 19, 2008 8:32 pm

ObrazekObrazekObrazek

Miałem możliwość oglądania albumu zatytułowanego "hej! KUJAWY jakie cudne...".
Album jest naprawdę piękny, bardzo dobry papier, cudowne zdjęcia i zapewne wysoka cena.
Pomimo dużej ilości zdjęć, Izbica jest zaledwie na kilku.
Wydaje mi się, że zamiast drukować drogi album dla wąskiego grona
wybranych osób, lepiej wydawać lokalną gazetę dostępną dla wszystkich
mieszkańców gminy. Tak jest w innych gminach naszego powiatu.

Obrazek

Obrazek

Oficjalne strony internetowe tych gmin prezentują się znacznie lepiej niż
strona izbickiego UGiM.

Obrazek

Obrazek
ObrazekObrazek
wxyz
plutonowy
plutonowy

Postautor: aro » ndz kwie 20, 2008 10:51 am

Czy ktoś może wie ???

Co jest bardziej korzystne dla nas mieszkańców polnych dróg :
- 1 tona kamienia wapiennego ?
- 1,425 tony żużla paleniskowego (szlaka)

Chodzi mi o jakość i skuteczność, jak również długość naprawionych dróg

Czekam na opinie, wyjaśnienie po waszych odpowiedziach
Awatar użytkownika
aro
starszy chorąży
starszy chorąży

Postautor: kokeszko7 » ndz kwie 20, 2008 7:25 pm

wxyz napisał:

cudowne zdjęcia

Czy masz tu na myśli również zdjęcie naszego władcy na pierwszej stronie :twisted: :D :wink: ???
Awatar użytkownika
kokeszko7
podpułkownik
podpułkownik

Postautor: blazej » ndz kwie 20, 2008 8:00 pm

Niestety nie miałem przyjemności oglądać tego albumu, ale z tego co słyszałem to ciekawy. Może ktoś wrzuci skany poświęcone Izbicy?
Izbica Kujawska Online
URL: www.izbica-kujawska.com (dodatkowy: www.izbica-kujawska.pl)
e-mail: kontakt@izbica-kujawska.com

Obrazek
Awatar użytkownika
blazej
Administrator
Administrator

Postautor: wxyz » ndz kwie 20, 2008 8:20 pm

kokeszko7 pisze:Czy masz tu na myśli również zdjęcie naszego władcy na pierwszej stronie :twisted: :D :wink: ???

Miałem na myśli fotografie artystyczne z tego albumu.

W moim poprzednim wpisie jest link do prawie wszystkich zdjęć Izbicy,
jest ich naprawdę niewiele.
ObrazekObrazek
wxyz
plutonowy
plutonowy

Postautor: blazej » ndz kwie 20, 2008 8:21 pm

Faktycznie, myślałem że to tylko logo :oops:

Edit:

Zdjęcia fajne. Zastrzeżenie można mieć tylko do wyboru fotografii zespołu pomostów (więcej widać na nim osób niż głównej atrakcji- czyli samych pomostów na tle jeziora)
Izbica Kujawska Online
URL: www.izbica-kujawska.com (dodatkowy: www.izbica-kujawska.pl)
e-mail: kontakt@izbica-kujawska.com

Obrazek
Awatar użytkownika
blazej
Administrator
Administrator

Postautor: @lump » śr kwie 23, 2008 8:02 pm

Przeczytalem post goodboya i cisza, nikt nie odpowiedział, czyżby korupcja i przektręty stały sie normalnoscią? a może walka z nimi to bezsens. Wszyscy w UMiG wiedzą o kim napisałeś, ręce opadają, czy warto być uczciwym i klepać biedę, jak wytłumaczyć dziecku że należy pracować uczciwie?. Jak wytłumaczyć młodemu człowiekowi bądź uczciwy, pracuj a osiagniesz sukces, wysmieją czlowieka juz w gimnazjum. Ale czemu sie dziwić skoro dzieci widzą jak rodzice kręcą kasę na boku i sie uczą. A co maja powiedzieć ci ludzie którzy nie mają z czego dać bo im brakuje na opłaty, wtedy ich dzieci biora sprawy we własne ręce i zaczynaja zabierać tym, ktorzy zabrali ich rodzicom . Kończy sie to różnie, czasem tragicznie. Proponuje przed wjazdem do każdego polskiego miasta napisać wielkimi literami : W TYM MIEŚCIE NIE DAJE I NIE BIEŻE SIĘ ŁAPÓWEK POD GROŹBĄ KARY. Goodboyu, jesteś pełen zapału, ale muszę cię zmartwić, jak ktoś wdepnie w gówno to smród się za nim ciagnie długo, nie czujesz tego mijajac ludzi ulicą?
@lump
szeregowy
szeregowy

Postautor: Elis26 » pn maja 05, 2008 8:42 pm

Koszmarna ta izbicka władza tylko kasa i kasa - SAMI egoiści!!! kiedyś mieliśmy piękna fontannę. kiedyś dopóki był p. Kałużny a teraz syf, woda brudna czy już nikt o to nie dba! panie Burmistrzu do roboty!!!
Elis26
szeregowy
szeregowy

Postautor: goodboy » wt maja 06, 2008 5:04 pm

Odpowiadając na post @lumpa przyznam, że miałem chwilę zwątpienia. Ale doszedłem do wniosku, że i w Izbicy są porządni i uczciwi ludzie. Dla nich warto to ciągnąć, a resztę mam w głębokim poważaniu.
Bezkompromisowe pisanie prawdy, ujawnianie izbickich "tajemnic" i bezgranicznego *** co niektórych,dało mi naprawdę dużo satysfakcji, i mimo wszystko uważam że było warto.
Powoli zbliżają się wybory i myślę, że moje wiadomości jeszcze na coś się przydadzą. Słysząc nazwiska niektórych kandydatów włos się na głowie jeży. :wink:
goodboy
major
major

Postautor: kokeszko7 » pt maja 09, 2008 8:47 pm

Elis26 pisze:Koszmarna ta izbicka władza tylko kasa i kasa - SAMI egoiści!!! kiedyś mieliśmy piękna fontannę. kiedyś dopóki był p. Kałużny a teraz syf, woda brudna czy już nikt o to nie dba! panie Burmistrzu do roboty!!!

święta prawda:( Wstyd za taką (obecną) fontannę :oops:
Awatar użytkownika
kokeszko7
podpułkownik
podpułkownik

Postautor: goodboy » sob maja 10, 2008 6:16 pm

Może i woda w fontannie była czysta, ale za to w kranach był syf. :roll:
Ale fakt, ze to w pewnym sensie wizytówka miasta i powinna być zadbana.
Co do busa zakupionego przez gminę, to został on zakupiony z funduszu dla osób niepełnosprawnych. Ciekaw jestem zatem ile takich osób miało już okazję korzystać z tego środka transportu. Z tego co widzę, to głownie nasi rodzimi prominenci z niego korzystają. Czyżby tylu niepełnosprawnych było we władzach gminy...? :?
I kolejny niewypał. Liceum dostało kasę na samochód do nauki jazdy. Pomysł był dobry, bo młodzież mogłaby robić prawko w szkole jak w innych krajach się dzieje. A dzisiaj bez prawa jazdy o prace trudno. Samochód zakupiono i.....pomysł został zarzucony. Teraz stoi w garażu i służy p. dyrektor do wyjazdów służbowych. A może by tak choć raz zrobić coś do końca... :lol:
goodboy
major
major

Postautor: goodboy » śr maja 28, 2008 7:25 pm

Samochód ten(mam na myśli nowego gminnego busa) jest oklejony znaczkami- niepełnosprawni i posiada specjalny podjazd dla wózków inwalidzkich. Osób, które by mogły z niego korzystać jest w Izbicy sporo, więc proponuję urzędnikom gminnym- w tym Naczelnemu- aby zamiast wozić własne tyłki, wykorzystywali pojazd zgodnie z jego przeznaczeniem. Inaczej może się tym odpowiedni urząd zainteresować. Taka moja skromna rada na przyszłośc....
goodboy
major
major

Postautor: kokeszko7 » czw maja 29, 2008 2:15 pm

Poczekaj... już niedługo....
Bedą kolejne wybory to będą wozić niepełnosprawnych (i nie tylko)... i to od samego rana do nocy :D
Awatar użytkownika
kokeszko7
podpułkownik
podpułkownik

PoprzedniaNastępna

Wróć do Ogólne