Po ponad 16 latach istnienia z dniem 27.12.2019 roku Forum Izbica zostało zamknięte. Od dziś nie ma już możliwości tworzenia, edytowania oraz usuwania istniejących tematów i postów. Rejestracja nowych użytkowników została zablokowana.

Nadal możliwe jest przeglądanie forum, postanowiłem pozostawić wszystkie wpisy, gdyż szanuje czas użytkowników, poświęcony przy ich tworzeniu.

Uzasadnienie: Ponad cztery lata temu (27.11.2015 roku) nastąpiło ujednolicenie profilu strony Izbica Kujawska Online.
Od tego czasu publikowane są na niej treści związane wyłącznie z historią, kulturą i turystyką naszego miasta i gminy. Treści publikowane przez użytkowników na forum często nawiązywały do spraw związanych z lokalną polityką, konfliktami, interesami, co kłóci się z ideą istnienia serwisu. Dodatkowo dynamiczny rozwój mediów społecznościowych spowodował spadek zainteresowania forum, a liczba wpisów w ostatnim czasie znacząco się zmniejszała. Nie widzę sensu, by forum nadal pozostawało aktywne. Mam nadzieję, że decyzja spotka się z Państwa zrozumieniem.

BŁAŻEJ NOWICKI
Administrator Izbica Kujawska Online

"Większy" sklep w Izbicy...

Wypowiadajcie się na temat wszystkiego co się dzieje w naszym miasteczku i okolicach !

Moderator: blazej

Czy w Izbicy jest miejsce dla sklepu z większą powierzchnią handlową?

tak
36
88%
nie
5
12%

Liczba głosów : 41

Postautor: de Tox » pt lut 29, 2008 8:24 pm

Moim zdaniem lokalizacja w centrum to by była pomyłka. I tak już jest ciasno i np. w dni targowe nie ma się gdzie wcisnąć samochodem.
Jest kilka placów, które moim zdaniem by się nadawały:
- na Polnej za blokami, po dzikiej żwirowni, jest dość miejsca na sklep i na
parking, zrobić dojazd od Polnej i z drugiej strony od stadionu i będzie grało
- tzw. "buraczanka", też dosyć miejsca i dobry dojazd
- na ul. Toruńskiej, na wysokości stacji benzynowej i pizzerii, są tam spore kawałki wolnego terenu .
Tyle na razie mi przyszło do głowy.
de Tox
starszy kapral
starszy kapral

Postautor: Gosiek » sob mar 01, 2008 5:59 pm

Plac na polnej miedzy osiedlem a stadionem (w tej chwili stoja tu dwie bramki:D ) jest terenem nalezacym do gimy, a z tego co wiem, to "buraczanka" jest praywatna wlasnoscia.
z tego co ostatnio ludzie mowili to niby ma cos byc w starej boznicy...
Po co budować dom, w którym nie zamieszka miłość...
Gosiek
st. chorąży sztabowy
st. chorąży sztabowy

Postautor: Ptasiek » sob mar 01, 2008 6:36 pm

Ostatnio zmieniony ndz gru 07, 2008 7:59 pm przez Ptasiek, łącznie zmieniany 1 raz
Awatar użytkownika
Ptasiek
generał
generał

Postautor: de Tox » ndz mar 02, 2008 8:50 pm

Każdy kawałek ziemi jest czyjąś własnością. Albo gminy, albo prywatnej osoby lub osób. Ale to chyba nie jest przeszkoda dla inwestycji. W innych miejscach jakoś markety powstają, to i u nas może coś powstanie.
Co do bożnicy, to też nie jest głupi pomysł, ale brak miejsca na parking i chyba metraż zbyt mały???
de Tox
starszy kapral
starszy kapral

Postautor: blazej » ndz mar 02, 2008 9:45 pm

de Tox pisze:Co do bożnicy, to też nie jest głupi pomysł, ale brak miejsca na parking i chyba metraż zbyt mały???

Nie wyobrażam sobie sklepu w tym miejscu. Właściciel bóżnicy wspominał o celu społeczno-kulturalnym...Odsyłam do newsa sprzed roku http://www.izbica-kujawska.com/index.ph ... all&no=144

Jeśli chodzi o miejsce to mówi się również o byłej "buraczance" Jedno jest pewne, w Izbicy musi w końcu powstać większy sklep!
Izbica Kujawska Online
URL: www.izbica-kujawska.com (dodatkowy: www.izbica-kujawska.pl)
e-mail: kontakt@izbica-kujawska.com

Obrazek
Awatar użytkownika
blazej
Administrator
Administrator

Postautor: 3cytryny » pn mar 03, 2008 10:50 am

To ja już wiem wszytsko. Izbicki "większy sklep" będzie zlokalizowany na placu buraczanym lub druga wersja przy ulicy Cmentarnej.
3cytryny
szeregowy
szeregowy

Postautor: reno » pt mar 07, 2008 9:29 pm

na tej cmentarnej to nie ma za bardzo gdzie. Chyba obok torów.
Awatar użytkownika
reno
szeregowy
szeregowy

jestem za!

Postautor: ona.:.nieźle.:.zakręcona » pt mar 07, 2008 9:48 pm

uważam, że jest to świetny pomysł :-). Jak najbardziej będą nowe miejsca pracy, a przy okazji możliwość zakupienia tańszego asortymentu :-)
ona.:.nieźle.:.zakręcona
starszy kapral
starszy kapral

Większy sklep

Postautor: Dominik » wt cze 03, 2008 10:35 am

Witam, z tego co wiem co w lutym jakaś firma złożyła wniosek o warunki zabudowy dla dyskontu spożywczego w Izbicy, na działce prywatnej,sporo jest ich i chętnych aby sprzedać marketom też są.
Niestety urzędnicy sprzeciwili się budowie dyskontu - dlaczego ? Tylko oni wiedzą jaki mają w tym interes, bo my społeczeństwo mielibyśmy, większy wybór,mniejsze ceny.
Konkurencja jest dla nas klientów dobra, dodatkowo taki dyskoncik dał by prace sporej grupce ludzi.
Niestety, tylko w urzędzie uważają inaczej.
Ze szkodą dla nas.
Pzdr
D
Dominik
starszy szeregowy
starszy szeregowy

Postautor: goodboy » wt cze 03, 2008 7:34 pm

W końcu to samoobrona, więc się "sami bronią" przed wszystkim jak mogą.
Zwyciężył interes izbickich sklepikarzy, a więc wąskiej grupy- dobrze reprezentowanej w radzie gminy. Trzeba by trochę marżę obniżyć i zacząć lepiej płacić wyzyskiwanym pracownikom- a po co to robić- burmistrz to swój chłop....
goodboy
major
major

Postautor: Ptasiek » śr cze 04, 2008 7:13 am

Ostatnio zmieniony ndz gru 07, 2008 8:00 pm przez Ptasiek, łącznie zmieniany 1 raz
Awatar użytkownika
Ptasiek
generał
generał

Do PTASZKA

Postautor: Dominik » pn cze 09, 2008 10:37 am

jaki sposob znalezli Ci z dyskontu, masz jakies informacje to pusc cos na forum, zaspokoj ciekawosc nieswiadomych obywateli,
wiesz moze jaki to dyskont ?
Pzdr
D
Dominik
starszy szeregowy
starszy szeregowy

Postautor: Observator » pn cze 09, 2008 11:00 am

tych miejsc pracy to nie bedzie tak wiele znowu... tak jak w lubrancu kilka kasjerek chyba 3 i jeden z ochrony
Observator

Postautor: Dominik » pn cze 09, 2008 12:06 pm

Bez przesady
trzeba liczyc ze bedzie otwarty okolo 10 godzin, wiec ochrona, kasjerki, ktos do stoiska z wedlinami i miesami, i na zmiany plus kierownik wiec 10-15 osob zatrudnia
moze i ja sie załapię
Pzdr
D
Dominik
starszy szeregowy
starszy szeregowy

wiekszy sklep w izbicy

Postautor: maja5 » pn cze 09, 2008 5:52 pm

A ja sie zalapie napewno, bo to ma byc w mleczarni .Zainteresowany kupnem jest pan Kolterman .Dzialaj ,Pozd,
maja5
młodszy chorąży
młodszy chorąży

Postautor: Observator » pn cze 09, 2008 6:16 pm

ja jednal wole fizycznie zapylac za lepsza kase niz to co oferuje Robal
Observator

Postautor: Observator » pn cze 09, 2008 6:20 pm

a no i zadnej przesady nie ma... bo jedna kasa czynna czyli 3 kobitki wystarcza w zupelnosci 2 "małpy" na bramce 1 na sklepie i 2 na magazynie czyli 8. rzycze powodzenia w karierze w "stonce" LoL
Observator

Postautor: goodboy » pn cze 09, 2008 7:30 pm

Nie chodzi tylko o miejsca pracy. Taki duży sklep zazwyczaj poprawia infrastrukturę w danym miejscu. Chodzi np. o drogi dojazdowe, parking itd. Poza tym nie wierzę, że małe sklepy upadną. W Lubrańcu Biedronka jest i nikt z torbami nie poszedł.
goodboy
major
major

Postautor: Dominik » pn cze 09, 2008 9:10 pm

Hey
wszyscy z tego co czytam mowią/piszą o Biedronce ja natomiast słyszałem ze radni odrzucili jakis polski dyskont z wielkopolski a nie francuską biedronkę,
czy to może jednak chodzi o oto aby nie wszedl nikt z sąsiedztwa (wielkopolska) tylko lepiej francuski potentat ?
Jutro dowiem się czegoś więcej w urzędzie
Pzdr
D
Dominik
starszy szeregowy
starszy szeregowy

Re: wiekszy sklep w izbicy

Postautor: Ptasiek » pn cze 09, 2008 9:15 pm

Ostatnio zmieniony ndz gru 07, 2008 8:00 pm przez Ptasiek, łącznie zmieniany 1 raz
Awatar użytkownika
Ptasiek
generał
generał

PoprzedniaNastępna

Wróć do Ogólne