Po ponad 16 latach istnienia z dniem 27.12.2019 roku Forum Izbica zostało zamknięte. Od dziś nie ma już możliwości tworzenia, edytowania oraz usuwania istniejących tematów i postów. Rejestracja nowych użytkowników została zablokowana.

Nadal możliwe jest przeglądanie forum, postanowiłem pozostawić wszystkie wpisy, gdyż szanuje czas użytkowników, poświęcony przy ich tworzeniu.

Uzasadnienie: Ponad cztery lata temu (27.11.2015 roku) nastąpiło ujednolicenie profilu strony Izbica Kujawska Online.
Od tego czasu publikowane są na niej treści związane wyłącznie z historią, kulturą i turystyką naszego miasta i gminy. Treści publikowane przez użytkowników na forum często nawiązywały do spraw związanych z lokalną polityką, konfliktami, interesami, co kłóci się z ideą istnienia serwisu. Dodatkowo dynamiczny rozwój mediów społecznościowych spowodował spadek zainteresowania forum, a liczba wpisów w ostatnim czasie znacząco się zmniejszała. Nie widzę sensu, by forum nadal pozostawało aktywne. Mam nadzieję, że decyzja spotka się z Państwa zrozumieniem.

BŁAŻEJ NOWICKI
Administrator Izbica Kujawska Online

"Większy" sklep w Izbicy...

Wypowiadajcie się na temat wszystkiego co się dzieje w naszym miasteczku i okolicach !

Moderator: blazej

Czy w Izbicy jest miejsce dla sklepu z większą powierzchnią handlową?

tak
36
88%
nie
5
12%

Liczba głosów : 41

Postautor: kokeszko7 » pn kwie 30, 2007 7:31 pm

Nie no tego co ma biedronke w Kole...
Awatar użytkownika
kokeszko7
podpułkownik
podpułkownik

Wiekszy sklep

Postautor: maja5 » pn kwie 30, 2007 7:47 pm

Plac buraczany jest od dawna wlasnoscia pana Ryszarda Arciszewskiego,ktory powiedzial ze nie bawi sie w biedronki siedmiokropki.Solidalizuje sie z drobnymi handlowcami i chwala mu za to.
maja5
młodszy chorąży
młodszy chorąży

Postautor: Jaszar » pn kwie 30, 2007 9:13 pm

Chyba chała :lol: A od kiedy to Arcich taki solidarny się stał :?: :roll:
Zawsze byłem , zawsze będę , jestem po wsze czasy !
Obrazek
Awatar użytkownika
Jaszar
porucznik
porucznik

wiekszy sklep

Postautor: maja5 » pn kwie 30, 2007 9:33 pm

Czy mieszka w tej Izbicy osoba ktora by ktos nie skrytykowal ? Radze pomyslec o samokrytyce.
maja5
młodszy chorąży
młodszy chorąży

Postautor: Ptasiek » pn kwie 30, 2007 9:48 pm

Ostatnio zmieniony ndz gru 07, 2008 8:01 pm przez Ptasiek, łącznie zmieniany 1 raz
Awatar użytkownika
Ptasiek
generał
generał

Postautor: goodboy » wt maja 01, 2007 8:53 pm

Maju5! Strach ma wielkie oczy, mówię Ci :shock: (a moze i większe). Spoko, nie damy nikomu umrzeć z glodu... :wink:
goodboy
major
major

wiekszy sklep

Postautor: maja5 » wt maja 01, 2007 9:13 pm

Wielkie dzieki przyjacielu.
maja5
młodszy chorąży
młodszy chorąży

Postautor: miras » czw maja 03, 2007 9:31 am

Ja powiem wten sposób: Jest tyle sklepów w Izbicy że i jeszcze jeden
nie zrobiłby żadnej różnicy. Przecież żyjemy w 21 wieku ! Czy prędzej czy później to i tak znajdzie się ktoś kto postawi jakiś "Super Market "
I to czy będziemy za czy przeciw to i tak niczego nie zmieni. Trzeba isć
z postępem. :wink:
Awatar użytkownika
miras
pułkownik
pułkownik

Postautor: Arizona » wt maja 08, 2007 11:02 am

Dawno mnie tu nie było, a widzę, że dyskusja rozgorzała na dobre.....
Wprawdzie pojawiło sie kilka "oboczności" tematu głównego w postaci dywagacji o kapitale Biedronek, Euro-Cashów, Żabek i in.. Sporo też o jakości i toksyczności tych "marketowych" produktów.....albo "zleżałości" małosklepikowych towarów.
Ja chciałam jednak zwrócić uwagę na jeszcze jeden aspekt sprawy. Oczywiście nie dotyczy on wszystkich "handlowców" z Izbicy :)
Chodzi o wielkie niechlujstwo i brud panujący często w tych właśnie małych sklepikach spożywczo-przemysłowo-drogeryjno-chemiczno... jakichś tam.
NIE WSZYSTKIE oczywiście są takie zaniedbane, z grubą warstwą kurzu (oby tylko to był kurz!) na niektórych artykułach, (pod nią jest raczej zleżały towar, temu chyba Aro nie zaprzeczysz :? )
Ostatnio jednak powalił mnie na kolana obrazek z izbickiego Lewiatana (wcale nie taki on mały), gdzie panie ekspedientki nudziły się jak przysłowiowe mopsy, na półkach tu i ówdzie były zakurzone "prześwity", bo towaru albo nie było, albo nie miał kto go wypakować na półki, porozrywane i poniszczone opakowania tych pań nie raziły, niedobitki opakowań zbiorczych tarasujące przejście czekały na lepsze czasy, a woda do opłukiwania łyżki do lodów gałkowych zaczynała wręcz "kwitnąć".... Koszmar....
Obrzydzenie wręcz brało, o możliwości ubrudzenia się w tym sklepie nie wspomnę. Nie jestem tak do końca zorientowana, czy to właśnie tam pracownikom się nie płaci w terminie .... uważam, że to wygląda mi na prawdopodobne, bo chyba tylko tym można wytłumaczyć, że mimo braku klientów panie nie miały czasu, by zabdać troszkę o estetykę i czystość w sklepie. Lewiatan w Izbicy to taki relikt sklepu geesowskiego i to z najgorszych czasów :(
Zupełnie innym wizerunkiem zachęca do zakupów inny sklep "na rogu". Pozwolę sobie wymienić z nazwy : Fructus - idealnie to oczywiście pewnie nigdzie nie jest (że uprzedzę już ewentualną krytykę), ale do tego sklepu dużo przyjemniej wejść i mimo, że wolę samoobsługowe i że zwykle jest tutaj jakaś kolejka, to jednak uważam, że taki właśnie sklep, mimo potencjalnej konkurencji jakiegoś większego marketu, jest w stanie spokojnie przetrwać i całkiem dobrze prosperować.
Jak już pisałam wcześniej i co także podkreśla Aro : o klienta trzeba zabiegać i dbać, a nie traktować jak zło konieczne :!: I trzeba iść z postępem : wolny rynek najlepiej reguluje gospodarkę. :)
W dużym markecie super czysto nie jest, ale stanowiłby on może konkurencję i zmobilizował te dzisiejsze małe i brudne sklepiki. :?: :?: :?:
Arizona
porucznik
porucznik

Postautor: Daras » śr maja 30, 2007 9:59 pm

Jestem jak najbardziej za,swiat idzie do przodu i w Izbicy tez musi tak byc...Blazej rozpoczynajac ten watek zawarl wszystkie plusy istnienia duzego sklepu,a kto jest przeciw nie musi z niego korzystac i tyle...ale mozliwosc wyboru powinna byc...
Daras
sierżant
sierżant

Postautor: Kojak » wt cze 19, 2007 10:22 am

Przejrzałem wyrywkowo kilka stron z tego tematu i znalazłem wiele wad i zalet dużych sklepów (marketów), o których sam bym może nie pomyślał. Osobiście jestem za powstaniem takiego sklepu, gdyż konkurencja w środowisku zawsze wpływa pozytywnie na otoczenie. Niektórzy sklepikarze zaczeli by w końcu dbać lepiej o klienta. Obawiam się jednak, że decyzja o wybudowaniu takiego marketu długo nie zostanie podjęta, bo Izbica to małe miasteczko, a pan burmistrz nie zechce się narazić miejscowym sklepikarzom. Chyba, że burmistrz nie liczy na kolejną kadencję to może...
Awatar użytkownika
Kojak
plutonowy
plutonowy

Postautor: 3cytryny » wt sty 22, 2008 9:07 am

Słyszeliście coś na temat że jednak są jakieś bardziej konkretne plany wybudowania większego sklepu w Izbicy?
3cytryny
szeregowy
szeregowy

Postautor: jolka1-70 » wt sty 22, 2008 7:25 pm

Tak ,o budowie sklepu słyszę od kilku lat, ale władze nie przejawiają inicjatywy, pytanie czy dla dobra mieszkańców, czy dla kilku osób z branży handlowej. A może są inne nie znane mi powody, których nie znam, ale skoro miasteczka takie jak Lubraniec, Sompolno i inne mogą to dlaczego nie Izbica. Może ktoś kompetentny zabierze głos i odpowie dlaczego NIE MOŻNA. Osobiście ten problem mnie nie dotyczy bo praktycznie co dzień mam możliwość robić zakupy w dużych sklepach ale większość mieszkańców Izbicy i okolicznych wsi takich możliwości nie ma. A sklepikarze niech sie nie martwią, jeśli będą mieć dobry towar to klientów nie stracą.
jolka1-70
kapral
kapral

Postautor: 3cytryny » wt sty 22, 2008 9:45 pm

Tak ,o budowie sklepu słyszę od kilku lat, ale władze nie przejawiają inicjatywy, pytanie czy dla dobra mieszkańców, czy dla kilku osób z branży handlowej. A może są inne nie znane mi powody, których nie znam, ale skoro miasteczka takie jak Lubraniec, Sompolno i inne mogą to dlaczego nie Izbica. Może ktoś kompetentny zabierze głos i odpowie dlaczego NIE MOŻNA. Osobiście ten problem mnie nie dotyczy bo praktycznie co dzień mam możliwość robić zakupy w dużych sklepach ale większość mieszkańców Izbicy i okolicznych wsi takich możliwości nie ma. A sklepikarze niech sie nie martwią, jeśli będą mieć dobry towar to klientów nie stracą.

''KONKRETNE''
3cytryny
szeregowy
szeregowy

Postautor: blazej » wt sty 22, 2008 11:32 pm

jolka1-70 pisze:A może są inne nie znane mi powody, których nie znam, ale skoro miasteczka takie jak Lubraniec, Sompolno i inne mogą to dlaczego nie Izbica. Może ktoś kompetentny zabierze głos i odpowie dlaczego NIE MOŻNA.

No właśnie dlaczego? Słyszałem wersje o Biedronce, ktoś wie coś więcej na ten temat?
Izbica Kujawska Online
URL: www.izbica-kujawska.com (dodatkowy: www.izbica-kujawska.pl)
e-mail: kontakt@izbica-kujawska.com

Obrazek
Awatar użytkownika
blazej
Administrator
Administrator

Postautor: aro » śr sty 23, 2008 8:02 pm

Tak w podziękowaniu władzy (radnym) powstanie duży sklep i to już niebawem i żadna władza tego nie zabroni, bo na prywatnym gruncie nie ma takiego prawa.

To będzie taki dziękczynny market, dziękczynny za pomoc obywatelską

Ktoś chce szczegóły zapraszam na pw po uzyskaniu zgody od właściciela budowanego obiektu mogę powiedzieć ... wszystko (prawie wszystko)
Ostatnio zmieniony śr sty 23, 2008 8:06 pm przez aro, łącznie zmieniany 1 raz
Awatar użytkownika
aro
starszy chorąży
starszy chorąży

Postautor: jolka1-70 » śr sty 23, 2008 8:03 pm

Proponuję 3 cytryny przejdź się do burmistrza we wtorek i będziesz miał "KONKRETNE" :)
jolka1-70
kapral
kapral

Postautor: Ptasiek » śr sty 23, 2008 11:50 pm

Ostatnio zmieniony ndz gru 07, 2008 8:01 pm przez Ptasiek, łącznie zmieniany 1 raz
Awatar użytkownika
Ptasiek
generał
generał

Postautor: de Tox » śr lut 27, 2008 6:35 pm

Większy sklep w Izbicy nie powstanie, ponieważ w radzie gminy zasiadają miejscowi "biznesmeni", którym to wybitnie nie na rękę. Boją się po prostu konkurencji i tyle. Teraz mogą sobie pozwolić na to, żeby płacić ludziom po 600zł miesięcznie, nie opłacać składek zusowskich, traktować pracowników jak regały w sklepie lub jeszcze gorzej. Pod tym względem nic w Izbicy się nie zmienia od lat. Przy większej konkurencji mógłby się np. pojawić problem z chętnymi do pracy na takich warunkach.
de Tox
starszy kapral
starszy kapral

Sklep może i bedzie, ale

Postautor: reno » pt lut 29, 2008 5:54 pm

Tak sobie rozważamy o ty wiekszym sklepie, ale w którym miejscu byście go widzieli?? Jest kilka miejsc, w centrum, ale status prawny niektórych z nich nie jest uregulowany.
Awatar użytkownika
reno
szeregowy
szeregowy

PoprzedniaNastępna

Wróć do Ogólne