Po ponad 16 latach istnienia z dniem 27.12.2019 roku Forum Izbica zostało zamknięte. Od dziś nie ma już możliwości tworzenia, edytowania oraz usuwania istniejących tematów i postów. Rejestracja nowych użytkowników została zablokowana.

Nadal możliwe jest przeglądanie forum, postanowiłem pozostawić wszystkie wpisy, gdyż szanuje czas użytkowników, poświęcony przy ich tworzeniu.

Uzasadnienie: Ponad cztery lata temu (27.11.2015 roku) nastąpiło ujednolicenie profilu strony Izbica Kujawska Online.
Od tego czasu publikowane są na niej treści związane wyłącznie z historią, kulturą i turystyką naszego miasta i gminy. Treści publikowane przez użytkowników na forum często nawiązywały do spraw związanych z lokalną polityką, konfliktami, interesami, co kłóci się z ideą istnienia serwisu. Dodatkowo dynamiczny rozwój mediów społecznościowych spowodował spadek zainteresowania forum, a liczba wpisów w ostatnim czasie znacząco się zmniejszała. Nie widzę sensu, by forum nadal pozostawało aktywne. Mam nadzieję, że decyzja spotka się z Państwa zrozumieniem.

BŁAŻEJ NOWICKI
Administrator Izbica Kujawska Online

PO w Izbicy

Wypowiadajcie się na temat wszystkiego co się dzieje w naszym miasteczku i okolicach !

Moderator: blazej

PO w Izbicy

Postautor: goodboy » czw gru 13, 2007 8:35 pm

Przypadkiem usłyszałem, że w Izbicy jest tworzona gminne koło PO. Jako sympatyk chciałem zapytać kto się tym zajmuje i gdzie odbywają się spotkania? Do kogo można się zgłosić?
Mam tylko nadzieję, że w izbickiej Platformie nie zaroi się zaraz od samoobroniasów i byłych komuchów, co to jeszcze niedawno plakaty SLD wieszali przed lokalami wyborczymi, a teraz idą zgodnie z wiatrem historii... :lol:
goodboy
major
major

Postautor: amely » czw gru 13, 2007 11:27 pm

Przecież im nie chodzi o program (zresztą wiekszość ludzi, którzy reprezentują miejscowe społeczeństwo nie zna takiego pojęcia,)tylko o stołki, ktore sięi sie kleją do ..... No coment...
amely
szeregowy
szeregowy

Re: PO w Izbicy

Postautor: blazej » pt gru 14, 2007 12:25 am

goodboy pisze:Mam tylko nadzieję, że w izbickiej Platformie nie zaroi się zaraz od samoobroniasów

No chyba nie opuszczą w potrzebie Andrzeja L. :lol:
Izbica Kujawska Online
URL: www.izbica-kujawska.com (dodatkowy: www.izbica-kujawska.pl)
e-mail: kontakt@izbica-kujawska.com

Obrazek
Awatar użytkownika
blazej
Administrator
Administrator

Postautor: Majcher » pt gru 14, 2007 3:14 pm

Skąd my to znam jeżeli jakaś partia pojawia się na topie to odrazu w IZbicy Powstaje gminne Koło. Czy ludzie nie mają tupetu raz z prawej raz z lewej. A kiedy wiaterek się odmieni to odmienią sie sympatje!!!!!
Ja gdzieś to chyba Widziałem!!!!!
piechotą do Lata!
Majcher
sierżant
sierżant

Postautor: kokeszko7 » pt gru 14, 2007 4:21 pm

Wszyscy to widzą...
Awatar użytkownika
kokeszko7
podpułkownik
podpułkownik

Postautor: goodboy » pt gru 14, 2007 9:01 pm

No właśnie na niedawnym festiwalu obecni byli posłowie i działacze PO, co mnie zdziwiło bardzo. Coś chyba zatem jest na rzeczy. Dawniej jakoś Platformy na imprezki do GOKU nie zapraszano. Raczej już tzw. lewicę o "demokratycznym" rodowodzie. A teraz Platforma. SLD już jest be...
Ktoś chyba odkrył w sobie liberalne geny(wcześniej głęboko ukryte).
Witamy nowego liberała. Na zmianę poglądów nigdy nie jest za późno... :lol: :lol: :lol:
goodboy
major
major

Postautor: Majcher » pt gru 14, 2007 9:24 pm

Tak ale sama zmiana krawata chyba nic nie daje!!! Oby wyborcy o tym pamiętali za trzy lata :lol: :lol: :lol: .Mam taką nadzieje a że na głos ludu można wpływać i lud odpływa to już inna historia...
piechotą do Lata!
Majcher
sierżant
sierżant

Postautor: goodboy » sob gru 15, 2007 6:33 pm

Jeśli izbicką Platformę mają tworzyć tacy pseudoliberałowie i pseudodemokraci o jakich słyszałem, to ja z tym kołem nie chcę mieć nic wspólnego. A swoją drogą ciekawe, czy panie W. i G. porzucą Samoobronę i zasilą szeregi Platformy...? Wcale bym się nie zdziwił gdyby tak się stało :lol: .
goodboy
major
major

Postautor: yukon » sob gru 15, 2007 8:05 pm

Ciekawe rzeczy piszesz Goodboy o PO w Izbicy, nie słyszałem o tworzeniu się koła. Jeśli chodzi o przeszłość partyjną, to trudno znaleźć kogoś nieskażonego jakąś partią, prawie każdy zajmujący się polityką od dołu aż do samej góry kiedyś otarł sie o jakąś partię. Jeśli dobrze rozszyfrowałem inicjały tych pań, to trudno mi uwierzyć w przynależność partyjną o jakiej piszesz. Nigdy nie widziałem u nich charakterystycznego krawata, a może się wstydzą i działają w ukryciu :) . Chociaż w Polsce ludzie, żeby utrzymać się przy władzy (pieniądzach) zmieniają partie z dnia na dzień, pozwalają się ochrzcić, biorą ślub kościelny po latach małżeństwa itd. często używają słowo honor, niepamiętając jego znaczenia.
Awatar użytkownika
yukon
kapral
kapral

Postautor: Miłosz » sob gru 15, 2007 8:32 pm

Nie będzie PO w Izbicy tylko PO Izbicy :!:
Miłosz
młodszy chorąży
młodszy chorąży

Postautor: goodboy » sob gru 15, 2007 10:06 pm

yukon! Co do przynależności partyjnej nie będę się wypowiadał, bo tego nie wiem,ale chyba wiesz jakie ugrupowanie i jakich kandydatów obie panie wspierały w wyborach samorządowych i parlamentarnych. Ciekaw więc jestem kogo teraz będą popierać? Ja myślę, że silniejszego... :lol:
goodboy
major
major

Postautor: Amba » ndz gru 16, 2007 5:59 pm

komuś coś POpitoliłoś

Komusi nie trawię. komusie na Kamczatkusię. A sama setkę za ich zdrowie sobie chlapnusię.

Witam po długim odwyku.
"Wam kury szczać prowadzić, a nie politykę robić..." - Piłsudski

"Nie można perfumować łajna, wystarczy wyczyścić oborę".
Awatar użytkownika
Amba
starszy kapral
starszy kapral

Postautor: goodboy » pt gru 28, 2007 8:54 am

Słyszałem,że jednym z głównych twórców Platformy izbickiej jest p. Adamska Marta (dalej A.M.). Co mnie bardzo ucieszyło, bo A.M. to naprawdę osoba bardzo KULTURALNA i godna zaufania. Jednocześnie od zawsze związana z ruchem demokratycznym i liberalnym :lol: . Sylwetkę i osiągnięcie A.M.- nawet te z czasów komuny- postaram się przedstawić w dalszych wpisach. :lol: :lol: :lol:
goodboy
major
major

PO w izbicy

Postautor: maja5 » pt gru 28, 2007 6:09 pm

Wybory zarzadu PO w Izbicy odbyly sie 14 grudnia oficjalnym obserwatorem z ramienia krajowego byla Domicela Kopaczewska.Przewodniczacym zostal W.G. czlonkami zarzadu S.D.panstwo L. oczywiscie A.M. panstwo A.
maja5
młodszy chorąży
młodszy chorąży

Postautor: goodboy » pt gru 28, 2007 10:53 pm

A panie G. i W., przy takim składzie kierownictwa, będą miały w razie czego znowu miękkie lądowanie. Ale w sprawie A.M. były interwencje w kierownictwie PO, wiec zobaczymy.
A nie mówiłem sami liberałowie z krwi i kości.
:lol: :lol: :lol:
Ciekawe czy p. Kopaczewska została poinformowana o dotychczasowym zaangażowaniu tych osób i ich chlubnej przeszłości. O walce o wolność i demokrację np. pani Adamskiej Marty. Wszyscy wiedzą, że te osoby robią to dla dobra kraju i gminy, a nie w celu ochrony własnych tyłków i interesów. :lol: :lol: :lol: Taki bezinteresowny patriotyzm jest doprawdy budujący. :lol: :lol: :lol:
goodboy
major
major

Postautor: goodboy » pt sty 04, 2008 10:00 pm

Zgodnie z obietnicą. coś na temat pani Adamskiej Marty(A.M.).
Otóż pani A.M. wyróżnia się w Izbicy dbałością o środowisko naturalne.
W czasach gdy zarządzała jedną z izbickich kotłowni, aby chronić powietrze przed zanieczyszczeniem, bardzo mało miału kazała spalać. Aż na szybach zdrowy szron sie osadzał :lol: :lol: :lol: , a dzieci się hartowały.
Z nadwyżek miału, pani A.M. ogrzewała jeszcze jeden lokal na ul. Staromiejskiej. Poza tym również z dbałości o środowisko, A.M. kazała spalać w kotłowni odpadki z pewnego lokalu. Jak wiadomo plastikowe butelki i opakowania pala się doszczętnie i poprawiają jakość powietrza :lol: :lol: :lol: i jeszcze wpływa to pozytywnie na trwałość pieca. Ale źli ludzie nie poznali sie na proekologicznej działalności pani A.M. i zabrali jej kotłownię. :roll:
Proszę sobie wyobrazić, że ta miłośniczka ekologii i zdrowego stylu życia, mimo braku wstępu do kotłowni nadal nie produkuje odpadków i śmieci. Aż trudno uwierzyć, że z tak dużej instytucji nie ma ani grama śmieci, ale pani Adamskiej to sie udało. Pojemnik na śmieci stoi zamknięty w garażu, bo jest niepotrzebny... :lol: :lol: Śmieci po prostu nie ma. Pani A.M. pilnie strzeże tej nowej technologii utylizacji odpadków.
No i jeszcze jej podejście do zwierząt. Sama osobiście dokarmia okoliczne pieski różowymi pastylkami witaminowymi- niestety wielu z tych biednych zwierząt nie dało sie uratować. Poza tym A.M. podlewa drzewa w parku wodą z solą, żeby lepiej rosły :lol: :lol: .
Sam lubię przyrodę,więc łza się w oku kręci. :lol:
CDN....
goodboy
major
major

Postautor: Sensor » sob sty 05, 2008 8:47 pm

Wielkie Nieba - tyle niegodziwości w jednej kobicie? Pewnie to ona również przywłaszczyła sobie prawo do inicjałów artystki Jopek? A odpowiada za gradobicie i koklusz ? :lol:
Droga długa jest, nie wiadomo, czy ma kres...
Awatar użytkownika
Sensor
porucznik
porucznik

Postautor: goodboy » sob sty 05, 2008 9:56 pm

Jakie niegodziwości sensor, toż to same pozytywy. Ta pani będzie podporą PO w Izbicy i na pewno przysporzy jej dużo głosów. To symbol i hasło: do PO może wstąpić każdy. :lol: :lol: :lol:
Muszę też pochwalić p. Adamską Martę za politykę prorodzinną :lol: . Otóż p. A.M. udostępniała swego czasu nieodpłatnie pomieszczenia motelowe zaprzyjaźnionym politykom z opcji nieco bardziej jaskrawej niż PO. Przyjeżdżali oni z asystentkami, by po ciężkiej pracy zażyć relaksu. Zyskała za to ich dozgonną wdzięczność. :lol:
Nie muszę chyba również nikogo przekonywać, że A.M. to osoba o kryształowej uczciwości, bardzo życzliwie nastawiona do ludzi.... :lol: :lol:
Każdy grosz z lokalu i motelu odprowadza do kasy centralnej i wydaje na działalność statutową. Nigdy nie wykorzystuje tych środków na cele prywatne, np. robienie zakupów. :lol:
I tu właśnie Sensor proponuję powierzyć p. Adamskiej Marcie funkcję skarbnika PO, a później ewentualnie gminne finanse. To gwarancja sukcesu na wiele lat... :lol: :lol: :lol: CDN..
goodboy
major
major

Postautor: Sensor » pn sty 07, 2008 8:48 pm

Hmm - zaczyna pachnieć to wojną i oszczerstwami, a to już karalna zabawa :shock: Radzę jednak wziąć zimny szałerek na ostudznie emocji. Co za dużo to niezdrowo. Każdy, kto serwuje takie pomówienia (żeby nimi nie były, trzeba to udowodnić) musi się liczyć z konsekwencjami prawnymi i "wybitnie sprytne" przeinaczenie nazwisk nic tu nie pomoże. Tak ględził onegdaj w sejmie Lepper o łapówkach (niby pytając) i potem, jak pajac odszczekiwał swoje dyrdymały w "Co z tą Polską", czy w sądzie po przegranej sprawie. Naraził się na żałosną śmieszność i nikt o zdrowych zmysłach się za nim nie ujął. Pamiętasz sprawę Talibów w Klewkach? Podlewanie drzew solą brzmi podobnie idiotycznie (szczególnie w epoce herbicydów) jak bajania tego nieszczęśnika, więc proszę nie osłabiaj ludzi i nie pisz głupot narażając się na śmieszność. Szanowałem Twoją niezależność i indywidualizm, więc proszę - niech tak nadal zostanie, bo przecież można się nie zgadzać w poglądach czy działaniach, ale nie takimi metodami.
Droga długa jest, nie wiadomo, czy ma kres...
Awatar użytkownika
Sensor
porucznik
porucznik

Postautor: Ptasiek » wt sty 08, 2008 7:36 pm

Znasz li Ty zacny @Sensorze historię z "talibami w Klewkach "? Boć odnoszę wrażenie, że Cię poniosło również. :shock: :D
Kaczyński mówił w moim imieniu. Mord w lasach katyńskich ciąży mi tym, że zamiast polskich elit muszę oglądać mordy siwca, palikota czy szetyny. Gdyby nie tamta zbrodnia najprawdopodobniej nigdy nie opuściliby chlewa.
Smok5
Awatar użytkownika
Ptasiek
generał
generał

Następna

Wróć do Ogólne