Po ponad 16 latach istnienia z dniem 27.12.2019 roku Forum Izbica zostało zamknięte. Od dziś nie ma już możliwości tworzenia, edytowania oraz usuwania istniejących tematów i postów. Rejestracja nowych użytkowników została zablokowana.

Nadal możliwe jest przeglądanie forum, postanowiłem pozostawić wszystkie wpisy, gdyż szanuje czas użytkowników, poświęcony przy ich tworzeniu.

Uzasadnienie: Ponad cztery lata temu (27.11.2015 roku) nastąpiło ujednolicenie profilu strony Izbica Kujawska Online.
Od tego czasu publikowane są na niej treści związane wyłącznie z historią, kulturą i turystyką naszego miasta i gminy. Treści publikowane przez użytkowników na forum często nawiązywały do spraw związanych z lokalną polityką, konfliktami, interesami, co kłóci się z ideą istnienia serwisu. Dodatkowo dynamiczny rozwój mediów społecznościowych spowodował spadek zainteresowania forum, a liczba wpisów w ostatnim czasie znacząco się zmniejszała. Nie widzę sensu, by forum nadal pozostawało aktywne. Mam nadzieję, że decyzja spotka się z Państwa zrozumieniem.

BŁAŻEJ NOWICKI
Administrator Izbica Kujawska Online

znikające komentarze na stronie głównej

Wypowiadajcie się na temat wszystkiego co się dzieje w naszym miasteczku i okolicach !

Moderator: blazej

znikające komentarze na stronie głównej

Postautor: goodboy » ndz paź 28, 2007 6:29 pm

Zauważyłem niepokojącą tendencję. Ze strony głównej zniknęło kilkanaście komentarzy. Dziwnym trafem wszystkie dotyczące Pana Biernackiego, Burmistrza i GOKu. Było tam kilka moich wpisów, ale nie tylko. Ciekaw jestem dlaczego usunięto te posty, choć w żaden sposób nie naruszały regulaminu forum. Jednocześnie pozostawiono teksty o wiele ostrzejsze, ale nie dotyczące wspomnianych przeze mnie osób.
Zachowanie administratora wydaje mi sie tendencyjne i niesprawiedliwe. Forum w takim kształcie powoli stanie sie tubą propagandową UMiG i niektórych osób. Nie będzie natomiast spełniać swojej, istotnej jak dotychczas, roli "kontrolnej". Prawda jest taka, że każdy post, niepochlebny dla władzy może zostać zmieniony lub skasowany. Nie widzę więc sensu dalszego wypowiadania sie w "otwartych" tematach i z dniem dzisiejszym odstępuję od tego. Swoje posty bedę zamieszczał na forach wymagających logowania. Jednak jeśli zauważe jakąkolwiek ingerencję administratora zrezygnuję w ogóle z udziału w dyskusji.
goodboy
major
major

Postautor: mistrz » ndz paź 28, 2007 7:44 pm

Urzekła mnie Twoja historia......
mistrz
szeregowy
szeregowy

Postautor: Ptasiek » ndz paź 28, 2007 8:45 pm

mistrz pisze:Urzekła mnie Twoja historia......

Doceniamy. Merytorycznie odniosłeś się aż... urzekająco. Tymczasem sprawa jest. Masz odwagę się do niej odnieść?
Kaczyński mówił w moim imieniu. Mord w lasach katyńskich ciąży mi tym, że zamiast polskich elit muszę oglądać mordy siwca, palikota czy szetyny. Gdyby nie tamta zbrodnia najprawdopodobniej nigdy nie opuściliby chlewa.
Smok5
Awatar użytkownika
Ptasiek
generał
generał

Postautor: goodboy » ndz paź 28, 2007 8:57 pm

Ptaśku, nie wymagaj za dużo... :wink:
Wraca dawno już zapomniane słowo "CENZURA". Po założeniu tego tematu kilka, poprzednio wyrzuconych, postów wróciło na swoje miejsce, ale te najcelniejsze nie. To już można nazwać małą manipulacją...
goodboy
major
major

Postautor: jolka1-70 » ndz paź 28, 2007 9:19 pm

Nie odchodż proszę, będzie smutno bez Ciebie. A tak poważnie to też zauważyłam "dziury" :wink:
jolka1-70
kapral
kapral

Postautor: blazej » pn paź 29, 2007 2:39 pm

Otrzymałem od pewnych osób informacje, że część komentarzy ze strony głównej stanowi naruszenie ich dóbr osobistych i w ostateczności sprawa może zostać zgłoszona do prokuratury. Nieprzyjemności będą mieć przede wszystkim osoby, które dokonały wpisów naruszających prawo, ale też i ja, jako administrator strony (mam obowiązek na żądanie prokuratury podać wszelkie dane, które pomogą zidentyfikować sprawców)

Apeluje do osób, które piszą pod różnymi nickami komentarze nic nie wnoszące do tematu - to wszystko widać...
Izbica Kujawska Online
URL: www.izbica-kujawska.com (dodatkowy: www.izbica-kujawska.pl)
e-mail: kontakt@izbica-kujawska.com

Obrazek
Awatar użytkownika
blazej
Administrator
Administrator

Postautor: goodboy » pn paź 29, 2007 8:28 pm

Czyli mamy się bać prokuratora? Myślę, że osoby , o których wspominasz są dalekie od pójścia z tym gdziekolwiek z jednej prostej przyczyny, że wiekszość wpisów zawiera(ła) informacje prawdziwe i to oni przede wszystkim będą mieli z tego tytułu problemy.
Poza tym wśród wpisów tzw. "zwolenników" jest o wiele więcej agresywnych, nieprawdziwych i obraźliwych tekstów i jakoś nikt ich nie usuwa. Jako administrator powinienes się starać zachować obiektywizm i zdrowy rozsądek. Opowiadanie się po konkretnej stronie powoduje, że forum traci sens, przynajmniej w tematach- powiedzmy- newralgicznych.
goodboy
major
major

Postautor: blazej » pn paź 29, 2007 9:28 pm

goodboy pisze:Czyli mamy się bać prokuratora? Myślę, że osoby , o których wspominasz są dalekie od pójścia z tym gdziekolwiek z jednej prostej przyczyny, że wiekszość wpisów zawiera(ła) informacje prawdziwe i to oni przede wszystkim będą mieli z tego tytułu problemy.

Skoro są osoby skłonne udać się do prokuratora w kwestii konkretnych wpisów to istnieją przesłanki, że owe wpisy mogą zawierać informacje fałszywe. Ja jako administrator strony musiałem sobie odpowiedzieć na pytanie: Trzymać te wpisy i narażać użytkowników strony jak i mnie na nieprzyjemności czy też je usunąć? Wybrałem druga opcję. Dlaczego osoby dokonujące tych wpisów tworzą zamęt logując sie pod różnymi nickami i odpowiadają sami na swoje posty? Dlaczego nie skorzystają z opcji forum, gdzie jest logowanie i nikt nie podszyje się pod drugą osobę? Dlaczego nie wezmą udziału w merytorycznej dyskusji na forum? Zapewne odpowiesz na to pytanie: bo sie boją. Jeśli jednak kierują one ostre słowa i oskarżenia w stosunku do innych osób to muszą się liczyć ze swoimi słowami, że ktoś może te słowa zweryfikować. Osoby te sądzą, że pisząc jakiekolwiek komentarze na stronie głównej (prawdziwe czy nie) są anonimowi. To moze napisze wyraźnie: NIKT W SIECI NIE JEST ANONIMOWY !

goodboy pisze:Poza tym wśród wpisów tzw. "zwolenników" jest o wiele więcej agresywnych, nieprawdziwych i obraźliwych tekstów i jakoś nikt ich nie usuwa. Jako administrator powinienes się starać zachować obiektywizm i zdrowy rozsądek. Opowiadanie się po konkretnej stronie powoduje, że forum traci sens, przynajmniej w tematach- powiedzmy- newralgicznych.

Prowadzę tą stronę juz od kilku lat i myślę, że zawsze starałem/staram się zachować obiektywizm, nigdy nie opowiadałem sie po czyjejś stronie. A twoja ocena jest w stosunku do mnie mocno niesprawiedliwa.
Izbica Kujawska Online

Obrazek
Awatar użytkownika
blazej
Administrator
Administrator

Postautor: Ptasiek » pn paź 29, 2007 9:43 pm

Wieść gminna niesie, że sprawa ingerencji Błażeja wynikła z działań konkretnych ludzi. Ta sama wieść niesie, że już około roku wstecz ci sami ludzie (czytaj "ten sam ludź") byli w prokuraturze i usiłowali zmusić tę instytucję do podjęcia działania. Wtedy w związku z wpisami powyborczymi w bardzo ostrym tonie. Ta sama wieść gminna niesie, że prokurator wspomnianiego ludzia wyśmiał. Siła wieści gminnej nie jest porażajaca: Możecie mi wierzyć i Ty drogi Błażeju i Ty drogi Goodboy'u! Uzurpacja pewnych zielonolewackich patałachów do bycia moderatorami poczynań Właściciela strony w istocie stanowi większe naruszenie prawa aniżeli pisanina poszczególnych forumowiczów w nawet bardzo ostrej formie. O ile bowiem wspomniana pisanina tyczy li tylko poszczególnych osób, o tyle ingerencja na swobody obywatelskie gwarantowane w konstytucji jest przejawem faszyzacji już to poglądów kreujących się na zbawców Izbicy, już to środowisk je popierających . Jest znamienne to:"zbawcy Izbicy" dostali w żagle pary, gdy im świta nadzieja profitów u największego koryta.

Myślę, że jasno napisałem kto i dlaczego próbuje cenzurować forum. Myślę też, że przestanie się ta osoba błaźnić już to z powodu mikości jej samej połączonej z megalomanią, już to z powodu, że w końcu się opamieta i nie będzie niszczył resztek szacunku, jaki względem niego żywią jeszcze co niektórzy na terenie gminy. Wstyd. Po prostu wstyd. Zna mnie Pan drogi Panie Ingerentorze. Znam Pana i ogłaszam to głośno : wstydź się Pan Panie drogi! Wstydź i poniechaj!

kto chce przeczytał imiona i nazwiska w powyższym poscie.
Kaczyński mówił w moim imieniu. Mord w lasach katyńskich ciąży mi tym, że zamiast polskich elit muszę oglądać mordy siwca, palikota czy szetyny. Gdyby nie tamta zbrodnia najprawdopodobniej nigdy nie opuściliby chlewa.
Smok5
Awatar użytkownika
Ptasiek
generał
generał

Postautor: VooVoo » wt paź 30, 2007 12:41 pm

No właśnie- nie ma w sieci ludzi anonimowych.
Awatar użytkownika
VooVoo
kapitan
kapitan

Postautor: goodboy » wt paź 30, 2007 8:53 pm

Błażeju, może się trochę zagalopowalem oskarżając Cię o jawną stronniczość. Jeśli tak, przepraszam. Rozumiem, że wkładasz wiele wysiłku i pracy w administrowanie forum. Wnioskuję z tego co piszesz, że intencje masz dobre.
Jednak zrozum też mnie i osoby o podobnych poglądach. Możemy odebrać to jako próbe zastraszenia i, tak jak napisał Ptasiek, ograniczenia naszej swobody wypowiadania się. Moje wypowiedzi dotyczą osób zajmujących pobliczne funkcje. Te osoby musza sę liczyć z krytyką. Ja jestem gotów bronić swoich racji w sądzie, jeśli będzie trzeba. Mam prawo do wyrazania poglądów i do pisania o rzeczach niewygodnych dla niektórych. Nie można z góry zakładać, że na temat danej osoby nic negatywnego nie piszemy, bo może pojść z tym do sądu.
A że po poście, nawet bez logowania, można dojść do autora. Oczywiście, można, po warunkiem, że z komputera korzysta tylko jeden użytkownik. Jeśli użytkowników jest kilku lub kilkunastu, to udowodnienie czegokolwiek konkretnej osobie jest bardzo trudne.
Nie dajmy się zastraszyć Moi Drodzy i Ty Adminie. Swoboda wypowiedzi jest wartością, której warto bronić.
goodboy
major
major

Postautor: VooVoo » śr paź 31, 2007 9:34 am

Nie jest trudne
Awatar użytkownika
VooVoo
kapitan
kapitan

Postautor: goodboy » śr paź 31, 2007 6:40 pm

Voovoo, z całym szacunkiem, Ty akurat nie masz sie czego obawiać.
Widać zależy Ci na podsycaniu "niepokoju" wsród forumowiczów.
W razie problemów z prokuratorem służę wszystkim namiarami na dobrą kancelarie adwokacką. Z racji koneksji rodzinnych mam tam dużą zniżkę... :wink:
goodboy
major
major

Postautor: VooVoo » śr paź 31, 2007 7:03 pm

1. Jeśli z szacunkiem to "Panie VooVoo"
2. Ogarnij się bo nie masz za bardzo pojęcia o anonimowości w sieci.
Awatar użytkownika
VooVoo
kapitan
kapitan

Postautor: aro » śr paź 31, 2007 8:27 pm

VooVoo pisze:1. Jeśli z szacunkiem to "Panie VooVoo"
2. Ogarnij się bo nie masz za bardzo pojęcia o anonimowości w sieci.

Z pełnym szacunkiem dla Ciebie voo voo ale wszyscy musimy zachować kulturę i Ty również. Wymagasz od Goodboy'a kultury a sam piszesz tak
VooVoo pisze:Goodboy'e,Kokeszki i inni pochowali się gdzie czy co?? ...

Nie ma tu Pan Goodboy czy Pan Kokeszko czy Państwo (czytaj Inni)

A jeśli chodzi o sedno tematu,:
To moja sprawa czy napiszę, co napiszę i jak napiszę.
Jeśli mam odwagę napisać, że była kiedyś wódka, która nosiła imię słynnego polityka Izbickiego, to piszę. Jestem pewien, że mnóstwo osób by się pod tym podpisało. Ale jeśli nie jestem pewien, że mnie ktoś poprze to piszę tak jak wyżej. To, że Admin kasuje niektóre wpisy, też się przekonałem, ale spowodowane jest to zapewne zastraszaniem.

Nie bój się Adminie, mogą Ci skoczyć !!!!

Jeśli ja, czy "Pan" (złośliwie przez voo voo) Goodboy ma odwagę napisać coś na forum czy stronie głównej i nie boi się konsekwencji, znaczy to, że jest to prawda, a jeśli boi się Admin tzn, że jest zastraszany przez osobę skompromitowaną.

Kiedyś w poprzedniej kadencji na BEZradnych ja i Pani była vice Starosta dostaliśmy z tego samego telefonu (budka przed UGiM) pogróżki że jeśli nie skończymy z polityką to kula w łeb . No ja miałbym się czego bać bo łeb mam , ale do kobiety z takim tekstem, :lol:
Olaliśmy to i każdy robił swoje, dlatego Adminie nie bój się gróźb i pozwól odpowiadać za swoje wpisy ich autorom.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
aro
starszy chorąży
starszy chorąży

Postautor: goodboy » śr paź 31, 2007 9:23 pm

Voovoo, a może Jego Wysokość by Cie satysfakcjonowało. Od tej pory będę tak do Ciebie się zwracał. W końcu "dobre" geny coś znaczą. Jego Wysokość Voovoo, ładnie brzmi prawda. Zarozumiały z Ciebie typ musze przyznać.
Co do anonimowosci, to nie rozbawiaj mnie. I sam się ogarnij zanim coś napiszesz.
Aro dzięki za tę wypowiedź. Wylałeś "kawę na ławę". Zgadzam się w 100%.
goodboy
major
major

Postautor: VooVoo » śr paź 31, 2007 9:30 pm

Może być, ale ogarnąć się musisz 8)
Koniec OT
Awatar użytkownika
VooVoo
kapitan
kapitan

Postautor: Ptasiek » ndz lis 04, 2007 4:04 pm

No i ścięli Cię Błażeju drogi.
Dwóch - jak się okazuje - pajaców dawno minionej epoki położyło Ci stronę. Jeśli tego nie widzisz, to wkrótce się przekonasz. Przykro mi.

Walcz. Dopirz im. Pisz, opisz całą prawdę o próbach nacisku. Jak możesz tak się poddać przed komunistycznym propagandzistą i aparatczykiem partii czerwieńszej od PZPR! Walcz Chłopie, nie poddawaj się.
Smok5
Awatar użytkownika
Ptasiek
generał
generał

Postautor: blazej » ndz lis 04, 2007 4:28 pm

Drogi Ptaśku strona ma się dobrze, nie boję się żadnych nacisków, trzeba dalej robić swoje. Gdybym się bał to zamknąłbym stronę, ale jestem przekonany (o ile dożyję), że będziemy za kilka lat obchodzić 10 lecie strony, a później kolejne jubileusze !
Izbica Kujawska Online

Obrazek
Awatar użytkownika
blazej
Administrator
Administrator

Postautor: paparazzi » ndz lis 04, 2007 5:32 pm

VooVoo pisze:No właśnie- nie ma w sieci ludzi anonimowych.

Stuprocentowej anonimowości w sieci rzeczywiście nie ma. Są jednak
sposoby by być prawie anonimowym. Najprostszym jest stosowanie
specjalnej przeglądarki internetowej o nazwie "Torpark".
Torpak jest darmową przeglądarką, która umożliwia anonimowe przeglądanie WWW.
Stworzona została przez organizację Hacktivismo, skupiającą w swoich szeregach
światowej sławy hakerów, aktywistów praw człowieka, prawników i artystów.
Torpark nie wymaga instalacji w komputerze użytkownika oraz, jak zapewniają jego twórcy,
nie zostawia w komputerze żadnych śladów po odwiedzanych przez internautę stronach,
gwarantując prawie całkowitą anonimowość.
Twórcy przeglądarki, organizacja Hactivismo wyjaśnia, że Torpark jest modyfikacją
przeglądarki Portable Firefoks, a do połączenia komputera użytkownika z żądaną stroną
internetową używa sieci The Onion Router (Tor). Kiedy internauta surfuje w sieci używając
zwykłych przeglądarek, na każdej odwiedzanej stronie zostawia swój ślad w postaci adresu IP,
który może potem posłużyć do zidentyfikowania go przez złodziei danych czy policję.
Dzięki Torpark adres IP odnotowywany przez docelową witrynę zmienia się co chwilę,
sprawiając że identyfikacja internauty stale się bardzo trudna.
Wadą przeglądarki jest długi czas uruchamiania i powolne wczytywanie stron.
Nie można zalogować się na stronie, na której wymagane jest przepisywanie
kodu z obrazka (np. w księdze gości tej witryny).
Nie radzę przez Torpark dokonywać wpisów na forum, natomiast można
BEZPIECZNIE wpisywać posty na stronie głownej tej witryny (sprawdzone!).
Należy zwracać uwagę na to, czy jest włączona funkcja "Tor enable".
Po włączeniu funkcji "Tor disable", działa jak zwykła przeglądarka.

>> Pobierz Torpark <<
paparazzi
szeregowy
szeregowy

Następna

Wróć do Ogólne