Po ponad 16 latach istnienia z dniem 27.12.2019 roku Forum Izbica zostało zamknięte. Od dziś nie ma już możliwości tworzenia, edytowania oraz usuwania istniejących tematów i postów. Rejestracja nowych użytkowników została zablokowana.

Nadal możliwe jest przeglądanie forum, postanowiłem pozostawić wszystkie wpisy, gdyż szanuje czas użytkowników, poświęcony przy ich tworzeniu.

Uzasadnienie: Ponad cztery lata temu (27.11.2015 roku) nastąpiło ujednolicenie profilu strony Izbica Kujawska Online.
Od tego czasu publikowane są na niej treści związane wyłącznie z historią, kulturą i turystyką naszego miasta i gminy. Treści publikowane przez użytkowników na forum często nawiązywały do spraw związanych z lokalną polityką, konfliktami, interesami, co kłóci się z ideą istnienia serwisu. Dodatkowo dynamiczny rozwój mediów społecznościowych spowodował spadek zainteresowania forum, a liczba wpisów w ostatnim czasie znacząco się zmniejszała. Nie widzę sensu, by forum nadal pozostawało aktywne. Mam nadzieję, że decyzja spotka się z Państwa zrozumieniem.

BŁAŻEJ NOWICKI
Administrator Izbica Kujawska Online

Lustracja izbickich prominentów

Wypowiadajcie się na temat wszystkiego co się dzieje w naszym miasteczku i okolicach !

Moderator: blazej

Postautor: goodboy » pn wrz 10, 2007 8:00 pm

Pszepraszam Kujawiaczku, a na kogo ja doniosłem? Burmistrz jest osobą publiczną, podlega lustracji. Każdy może sprawdzić w IPN informacje o nim. Jeśli pełni taką funkcję, to musi się liczyć z tym, że ktoś pogrzebie w jego przeszłości. A merytoryka, proszę bardzo. Poczytaj sobie w innych tematach. Tam znajdziesz sporo moich konkretnych postów.
Informacje, które tutaj zamieszczono to nie jest tajemnica. Sporo osób w Izbicy o tym wie. A te naprawdę newralgiczne, na razie zachowuję dla siebie. Donosicielem nigdy nie byłem, ale komuchów nie cierpię i będę ich tępił wszędzie. Pozdrawiam.
goodboy
major
major

Postautor: de Tox » wt wrz 11, 2007 7:42 pm

Kujawiaczku jesteś niesprawiedliwy nazywając goodboya donosicielem. Podjęcie takiego tematu w warunkach izbickich wymaga dużej odwagi. Ja np. chcę wiedzieć kto rządzi gminą. Jeśli Ciebie to nie interesuje to twoja sprawa.
A co do donosicieli proponuję abyś zajął się tymi, którzy aż przebierają nóżkami i na wyścigi donoszą burmistrzowi co kto powiedział, gdzie kogo widziano, kto ma jakie plany. Takich osób u nas nie brakuje. A kierują się naprawdę niskimi pobudkami, tzn. chęcią podlizania się burmistrzowi i zaszkodzenia innej osobie. Często ci donosiciele mają w tym własne prywatne interesy.
Są w Izbicy instytucje np. Ośrodek Zdrowia, niektóre szkoły gdzie lepiej nie wyrażać swoich opini na tematy "newralgiczne", bo bardzo szybko trafia to tam gdzie trzeba. Pozdrawiam.
de Tox
starszy kapral
starszy kapral

Lustracja prominentow

Postautor: kujawiaczek ci ja » wt wrz 11, 2007 8:41 pm

Szanowni oponenci!Wnioskuje,ze jestescie bardzo odwazni w gloszeniu swoich pogladow.Macie do tego prawo,ale ta atmosfera waszych wypowiedzi sugeruje,ze Wam cos zagrazaze strony wladzy.Nie te czasy!!!Wydaje mi sie ,ze jstescie po prostu oportunistami,potraficie duzo krzyczec,ale chowacie sie pod pseudonimami.Dzialajcie na forum publicznym z otwarta przylbica.A tak odnosze wrazenie ,ze zajmujecie sie zwyklym plotkarstwem jak baby w maglu.Wasze uwagi dotyczace wladz zreszta uwazam za sluszne.Wypowim sie o nich wkrotce.Traktujcie moje uwagi jako glos w dyskusji ale bez zacietrzewienia.a tepic to mozna muchy(co za jezyk!).Pozdrawiam
kujawiaczek ci ja
szeregowy
szeregowy

Postautor: goodboy » śr wrz 12, 2007 7:27 pm

To dlaczego sam nie wypowiadasz się z "otwartą przyłbicą"? :?: Wiesz, jeśli występujesz w obronie władzy i ją wychwalasz, to ujawnienie się nie jest żadnym bohaterstwem, a wręcz odbieram to jako pewną bezczelność. Mieliśmy na tym forum osoby, które wypowiadały się pod swoimi nazwiskami i powiedzmy sobie nie były to zbyt fortunne wystąpienia. Zasada, że samo nazwisko wszystkich rzuci na kolana raczej się nie sprawdza.
Forum ma służyć w miarę swobodnemu wypowiadaniu się, zgodnie z własnymi poglądami. Anonimowość jest na takich forach jak to naturalną sprawą. W Izbicy wszyscy się znają i niektórym osobom w razie ujawnienia mogłaby stać się krzywda. Ale oczywiście szanuję twoje zdanie. Witam na forum i oczekuję dalszego udziału w dyskusji.
goodboy
major
major

Re: Lustracja prominentow

Postautor: Ptasiek » śr wrz 12, 2007 8:53 pm

kujawiaczek ci ja pisze:Szanowni oponenci!Wnioskuje,ze jestescie bardzo odwazni w gloszeniu swoich pogladow.Macie do tego prawo,ale ta atmosfera waszych wypowiedzi sugeruje,ze Wam cos zagrazaze strony wladzy.Nie te czasy!!!Wydaje mi sie ,ze jstescie po prostu oportunistami,potraficie duzo krzyczec,ale chowacie sie pod pseudonimami.Dzialajcie na forum publicznym z otwarta przylbica.A tak odnosze wrazenie ,ze zajmujecie sie zwyklym plotkarstwem jak baby w maglu.Wasze uwagi dotyczace wladz zreszta uwazam za sluszne.Wypowim sie o nich wkrotce.Traktujcie moje uwagi jako glos w dyskusji ale bez zacietrzewienia.a tepic to mozna muchy(co za jezyk!).Pozdrawiam

Z całym szacunkiem, ale na tym forum zaledwie trzy osoby piszą z "otwartą przyłbicą".
Co do użytych przez Ciebie argumentów o niedekwatności strachu do "możliwości" władz: jesteś w błędzie.
Co do publiczności forum: jesteś w błędzie (mogę podać kilkanaście przykładów z ostatnich dwóch lat; każdy z tych przykładów oznacza łamanie charakterów, sumień, lub utratę pracy; nie uczyniłem tego do tej pory tylko ze wzgledu na ryzyko dalszych represji, do utraty pracy włącznie, przez zainteresowanych). Ja sam - jak się określiłem w innym miejscu: "mam w dupie małe miasteczka". To pozwala mi na patrzenie na sprawy o charakterze pachnącym już to koterią, protekcją, alibo zwykłym ***, z bardzo dużym dystansem. To pozwala mi również cieszyć się niejako przy okazji jeżeli "waaadza" przez przypadek zrobi coś co dla mnie jest pożyteczne.
Twój głos w dyskusji faktycznie jest ciekawy. Jednak prosiłbym o ciut więcej punktów odniesienia. Dość uważnie analizuję tematy i posty w tematach od dłuższego czasu. Poza niekiedy zacietrzewieniem politycznym w tę lub inną stronę nie zauważam na forum jakiegoś szczególnego oportunizmu. Taka ocena jest bardzo krzywdząca.
Kaczyński mówił w moim imieniu. Mord w lasach katyńskich ciąży mi tym, że zamiast polskich elit muszę oglądać mordy siwca, palikota czy szetyny. Gdyby nie tamta zbrodnia najprawdopodobniej nigdy nie opuściliby chlewa.
Smok5
Awatar użytkownika
Ptasiek
generał
generał

Postautor: rossa » śr wrz 12, 2007 10:13 pm

Paczcie jaki to kujawiaczek znany każdemu forumowiczowi...
....przepraszamy panie Bur.....tfu tfu tfu Kujawiaczku Ci On... :twisted:
Awatar użytkownika
rossa
chorąży
chorąży

Postautor: goodboy » czw wrz 13, 2007 7:09 am

Przeczytaj sobie Kujawiaczku wypowiedź Ptaśka- On akurat występuje z "otwartą przyłbicą". Masz odpowiedź dlaczego chcemy być anonimowi.
Moja wstawka o 'tępieniu" komuchów, oczywiście była metaforą. Nie jestem za ich fizyczną eksterminacją. Uważam poprostu, że to ludzie szkodliwi i powinno się ich usunąć z życia publicznego. A wtym już chętnie pomogę.... :twisted:
goodboy
major
major

Lustracja prominentow

Postautor: kujawiaczek ci ja » pt wrz 14, 2007 2:25 pm

Dzieki za polemike ze mna,choc nie zawsze obiektywna.W tych wypowiedziach pobrzmiewa ton ciaglej walki ;pytanie tylko z kim i w jakim celu.Juz pisalem;nie jestem fanem Burmistrza ani nim samym!!!Odnosze wrazenie,po lekturze niektorych wypowiedzi,ze zyjemy w panstwie totalitarnym,gdzie lamie sie charaktery(?)sumienia(?)usuwa z pracy(?).Niedlugo beda wywozic oponentow w Bieszczady!Szanowni oponenci,nie dodawajcie sobie splendoru.Nie tworzcie kolejnych mitow.Burmistrz zostal wybrany w demokratycznych wyborachi jego cala kamaryla rowniez.A wiec jesli jest antydemokratyczny w dzialaniu,to trzeba go zatrzymac w nastepnych wyborach.Uwazam zreszta,ze najwyzszy czas na zmiane warty.Natomiast negatywne cechy Burmistrza takie jak despotyzm,moga byc udzialem kazdego polityka takze z prawicowej strony.Oby nie.
kujawiaczek ci ja
szeregowy
szeregowy

Postautor: goodboy » pt wrz 14, 2007 7:21 pm

Kujawiaczku, dziekuję za kolejną wypowiedź nie na temat. Przypominam temat brzmi "lustracja izbickich prominentów", a twoje wypowiedzi zdecydowanie od tego odbiegają. A widzę, że dalsza polemika z Tobą nie ma sensu skoro też jesteś w opozycji wobec władzy :lol: :lol: :lol: .
No niech Ci bedzie poczciwy ci ten nasz pryncypał i jaki demokrata.... :lol: :lol: :lol:
goodboy
major
major

Lustracja prominentow

Postautor: kujawiaczek ci ja » pt wrz 14, 2007 9:15 pm

Szanowny Goodboyu.Rozczarowales mnie totalnie.Zarzutu ,ze nie pisze na temat nie przyjmuje.Utwierdzam sie jednak w przekonaniu,ze interesuja Cie tylko donosy.Faktycznie jesli tak jest to nie moja dzialka.Szukaj dalej a znajdziesz.Powodzenia.
kujawiaczek ci ja
szeregowy
szeregowy

Postautor: goodboy » sob wrz 15, 2007 8:50 am

Dziękuję za uznanie. Postaram się nie zawieść twoich oczekiwań i donosić jeszcze więcej. :lol: :lol: :lol: Może w końcu nasz burmistrz mnie zauważy i doceni... :lol: :lol: :lol:
goodboy
major
major

Postautor: miras » ndz wrz 16, 2007 11:32 am

Normalnie jak bym słyszał wypowiedzi członków PiS-u
Ten tego za to a tamten tamtego za tamto itd.itp. !!!
Awatar użytkownika
miras
pułkownik
pułkownik

Postautor: aro » ndz wrz 16, 2007 11:34 am

nie obrażaj członków :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:
Awatar użytkownika
aro
starszy chorąży
starszy chorąży

Postautor: miras » ndz wrz 16, 2007 11:39 am

Aro !
Ja ich nie obrażam to są fakty :)
Awatar użytkownika
miras
pułkownik
pułkownik

Postautor: de Tox » ndz wrz 16, 2007 7:12 pm

Uchowaj Boże! Jakiego PiS-u??? :lol: :lol:
Komuchów tylko tropimy. A że od najważniejszego Goodboy zaczął to jego prawo... :wink:
Jak ktoś ma czyste sumienie, to krzywda go nie spotka. Spokojnie panowie.
de Tox
starszy kapral
starszy kapral

Postautor: goodboy » ndz wrz 16, 2007 7:26 pm

Dzięki panowie, za wypowiedź w tym temacie. :wink: Rozwiewając wasze podejrzenia dodam, że nic wspólnego z PiSem nie mam. Zawsze opowiadałem się i będę opowiadał za ideologią liberalną, bo ona pozwala na właściwe korzystanie z wolności i demokracji.
Uważam, że żaden były partyjny aparatczyk nie powinien pełnić obecnie funkcji publicznych, bo są to ludzie szkodliwi. Poczynając od Millera, kończąc na naszym Wodzu, efekty są podobnie mizerne i dużo osób na takich rządach ucierpi. Stąd ten temat.
Co do PiSu- oni korzystają z nostalgii dużej części społeczeństwa za PRLem i tworzą taki mini PRLik bis. POzdrawiam.
goodboy
major
major

Postautor: aro » ndz wrz 16, 2007 7:37 pm

miras pisze:Aro !
Ja ich nie obrażam to są fakty :)

Ale mi chodzi o nieobrażanie członków nic nie wspomniałem o PIS-ie :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
aro
starszy chorąży
starszy chorąży

Poprzednia

Wróć do Ogólne