Po ponad 16 latach istnienia z dniem 27.12.2019 roku Forum Izbica zostało zamknięte. Od dziś nie ma już możliwości tworzenia, edytowania oraz usuwania istniejących tematów i postów. Rejestracja nowych użytkowników została zablokowana.

Nadal możliwe jest przeglądanie forum, postanowiłem pozostawić wszystkie wpisy, gdyż szanuje czas użytkowników, poświęcony przy ich tworzeniu.

Uzasadnienie: Ponad cztery lata temu (27.11.2015 roku) nastąpiło ujednolicenie profilu strony Izbica Kujawska Online.
Od tego czasu publikowane są na niej treści związane wyłącznie z historią, kulturą i turystyką naszego miasta i gminy. Treści publikowane przez użytkowników na forum często nawiązywały do spraw związanych z lokalną polityką, konfliktami, interesami, co kłóci się z ideą istnienia serwisu. Dodatkowo dynamiczny rozwój mediów społecznościowych spowodował spadek zainteresowania forum, a liczba wpisów w ostatnim czasie znacząco się zmniejszała. Nie widzę sensu, by forum nadal pozostawało aktywne. Mam nadzieję, że decyzja spotka się z Państwa zrozumieniem.

BŁAŻEJ NOWICKI
Administrator Izbica Kujawska Online

WDRAŻANIE PROGRAMU PRZEDWYBORCZEGO STARO-NOWEGO BURMISTRZA

Wypowiadajcie się na temat wszystkiego co się dzieje w naszym miasteczku i okolicach !

Moderator: blazej

Postautor: Gosiek » wt sie 28, 2007 8:49 pm

No wiesz...;p nadzieja matka glupich;p ale lepiej miec matke, niz byc sierota, co nie??:)

Pozdrawiam:)
Po co budować dom, w którym nie zamieszka miłość...
Gosiek
st. chorąży sztabowy
st. chorąży sztabowy

Postautor: miras » wt sie 28, 2007 8:58 pm

Ale sierotą być to znaczy nie mieć ojca i matki !!! A w tym przypadku nadzieja to matka Głupich ale zawsze Matka!!!:D
Awatar użytkownika
miras
pułkownik
pułkownik

Postautor: Gosiek » wt sie 28, 2007 9:00 pm

oj miras, czepiasz sie;p niech Ci bedzie polsierota;p ale zawsze to czegos nie miec;p
Tylko pamietaj, ze matka jest tylko jedna;p
Gosiek
st. chorąży sztabowy
st. chorąży sztabowy

Postautor: Ptasiek » czw sie 30, 2007 9:21 pm

Obrazek

Chyba nie muszę tłumaczyć?
Kaczyński mówił w moim imieniu. Mord w lasach katyńskich ciąży mi tym, że zamiast polskich elit muszę oglądać mordy siwca, palikota czy szetyny. Gdyby nie tamta zbrodnia najprawdopodobniej nigdy nie opuściliby chlewa.
Smok5
Awatar użytkownika
Ptasiek
generał
generał

Postautor: Gosiek » czw sie 30, 2007 9:52 pm

Wytlumacz no Ptasku biednemu dziecku o co kaman;p bo ja taka srednio myslaca jestem;p to raz;p a dwa nie znam ruska;p z gory dzia:)
Gosiek
st. chorąży sztabowy
st. chorąży sztabowy

Postautor: Ptasiek » pt sie 31, 2007 9:13 pm

Dosłownie"Trzymaj uszki na makówce". Odpowiada polskiemu "stulić uszy po sobie" albo jakoś tak. :wink:
To oczywiście w kontekście relacji z waaadzą.
Kaczyński mówił w moim imieniu. Mord w lasach katyńskich ciąży mi tym, że zamiast polskich elit muszę oglądać mordy siwca, palikota czy szetyny. Gdyby nie tamta zbrodnia najprawdopodobniej nigdy nie opuściliby chlewa.
Smok5
Awatar użytkownika
Ptasiek
generał
generał

Postautor: Gosiek » pt sie 31, 2007 10:38 pm

ahm:) dziecko juz kuma:d dziekuje:)
Gosiek
st. chorąży sztabowy
st. chorąży sztabowy

Postautor: Dżoana » sob wrz 01, 2007 7:56 am

drugie dziecię też zakamanowało :-P
Gdy zamykam oczy, widzę to co chcę widzieć.
Awatar użytkownika
Dżoana
młodszy chorąży
młodszy chorąży

Postautor: goodboy » sob wrz 01, 2007 1:58 pm

Ptaśku to rada, czy ostrzeżenie? Wszyscy cieszymy się, że nasz burmistrz ewoluuje od komuny, przez populistyczna Samooobronę w kierunkach liberalnych. Klimat nam się zmiania, to i Bodzio poglądy moze zmieniać... :lol: :lol: :lol:
Kurcze same dzieci na tym forum. A macie dziewczynki choćby ustawowe 16 latek? :wink:
goodboy
major
major

Postautor: Gosiek » sob wrz 01, 2007 2:11 pm

mamy;p akurat my 16 juz mamy;p
a tak nawiasem to ustawowo chyba od 15 roku zycia odpowiadasz za siebie... tak mi sie cos zdaje;p
Gosiek
st. chorąży sztabowy
st. chorąży sztabowy

Postautor: Ptasiek » sob wrz 01, 2007 8:39 pm

goodboy pisze:Ptaśku to rada, czy ostrzeżenie? :

To oczywiście kolejny żart w moim nieco przewrotnym stylu: sposób na oswojenie zagrożeń z jakimi się na codzień stykamy. Choćby w kontekście tego co chyba Ty pisałeś, że waaadza bardzo dba o swoje przedpole. Wnioski. Ostrożnie! Nie zdradzaj swego przedpola. :twisted: :D
Smok5
Awatar użytkownika
Ptasiek
generał
generał

Postautor: goodboy » ndz wrz 02, 2007 12:26 pm

Ja piszę co myślę. Uważam, że to forum po to zostało stworzone, aby uczestnicy w miarę swobodnie mogli wyrażać swoje poglądy i wymieniać się informacjami. Nie myślę zatem o ukrywaniu "swojego przedpola" Ptaśku. Gdybym tak myslał, to dałbym sobie spokój z wypowiadaniem się tutaj. :twisted: :wink:
A kto widział Bodzia jak w sobotę do komunii przystępował? Ja widziałem i rozbawił mnie ten widok. Gorliwy katolik się z niego zrobił. Czyżby cudowne nawrócenie, czy może dbałość o własny wizerunek?
Dla mnie to szczyty hipokryzji i zakłamania. :twisted:
goodboy
major
major

Postautor: Sensor » ndz wrz 02, 2007 1:10 pm

A to ci... faktycznie hipokryzja. Ciekawe do czego jest się w stanie posunąć ktoś u władzy, żeby nadal czuć stołek pod tyłkiem. Niedawno pojawiły się zwiastuny nowego serialu z Januszem Gajosem i innymi. Serial ma traktować o władzy(nei pamiętam tytułu). W zwiastunie pojawiła się aktorka Marzena Trybała i powiedziała, ze władza jest nałogiem. Alkoholik, czy narkoman potrafi robić niesamowite rzeczy, żeby zdobyć upragnioną "działę", to czego wymagać od lokalnego burmistrza? W dodatku to niezła pensja, a zdobywanie kasy może być też niezłym nałogiem. Można nawet przyjąć komunię :lol: :lol: :lol:
PS. Ptaśku tłumaczenie z rosyjskiego należałoby raczej rozumieć jako "USZY DO GÓRY". Czego i wszystkim życzę.
Droga długa jest, nie wiadomo, czy ma kres...
Awatar użytkownika
Sensor
porucznik
porucznik

Postautor: goodboy » ndz wrz 02, 2007 7:11 pm

A kto słyszał przemówienie Bodzia na dożynkach? Oj łamał mu sie głosik nieźle. A o wodzie, nowych studniach, hali sportowej ani słowem nie wspomniał. A remont gimnazjum, ośrodka zdrowia sobie przypisał, choć palcem w tych sprawach nie kiwnął. A największe osiągnięcie droga Grochowiska-Ślazewo, wybudowana specjalną technologią... :lol: :lol: :lol: koń by się uśmiał. Ręce kurde opadają jak się tego słucha. :twisted:
goodboy
major
major

Postautor: Krespin » ndz wrz 02, 2007 9:25 pm

...
Ostatnio zmieniony pn sty 21, 2008 7:58 pm przez Krespin, łącznie zmieniany 1 raz
Krespin
kapitan
kapitan

Postautor: Arizona » pn wrz 03, 2007 6:22 am

A ja ciągle mówię, że przykład idzie z góry.... jak z orędzia naszego małego premierka ciagle słyszymy jakież to obecny rząd ma zasługi dla rozwoju i stanu krajowej gospodarki.... to nie ma się co dziwić, że i lokalnie cudze zasługi się sobie przypisuje....
Skądinąd wiadomo, że jedyną zasługą obecnego rządu w zakresie gospodarki jest to, że się w nią nie wtrąca, bo poza tropieniem wiecznego "układu" i opluwaniem się nawzajem w koalicji i poza nią, na gospodarkę nie ma pomysłu i czasu.
A że pan burmistrz teraz taki religijny.... toż to żadne nawrócenie! to podręcznikowy przykład hipokryzji .....
Arizona
porucznik
porucznik

Postautor: goodboy » pn wrz 03, 2007 7:13 pm

Może redaktor Przemysław Nowicki z tyg. "Extra Kujawy" zrobi kolejny wywiad z Bodziem i zapyta o to jak udaje się godzić p. burmistrzowi rządy twrdej ręki z tak głęboką religijnością :lol: :lol: :lol:
goodboy
major
major

Postautor: miras » wt wrz 04, 2007 6:09 am

Nie wiesz Goodboy, że ludzie się zmieniają ? Z zatwardziałych ateistów stają się bardzo Pobożnymi i Religijnymi ludźmi . Lepiej późno niż wcale :wink: Pewnie słyszałeś takie powiedzenie:
"Modli się pod figurą a ma diabła za skórą".
Tak być może jest z Naszym Wodzem. :(
Awatar użytkownika
miras
pułkownik
pułkownik

Postautor: kokeszko7 » wt wrz 04, 2007 12:38 pm

goodboy pisze:Kurcze same dzieci na tym forum. A macie dziewczynki choćby ustawowe 16 latek? :wink:

Wydaje mi sie, że to dobrze iz od najmłodszych lat dzieci interesują sie polityką. Może wyrosną z nich mądrzy włodarze??? :wink:
Awatar użytkownika
kokeszko7
podpułkownik
podpułkownik

Postautor: goodboy » wt wrz 04, 2007 7:07 pm

Oby Kokeszko twe słowa były prorocze :!: Też mam taką nadzieję.
goodboy
major
major

PoprzedniaNastępna

Wróć do Ogólne