Po ponad 16 latach istnienia z dniem 27.12.2019 roku Forum Izbica zostało zamknięte. Od dziś nie ma już możliwości tworzenia, edytowania oraz usuwania istniejących tematów i postów. Rejestracja nowych użytkowników została zablokowana.

Nadal możliwe jest przeglądanie forum, postanowiłem pozostawić wszystkie wpisy, gdyż szanuje czas użytkowników, poświęcony przy ich tworzeniu.

Uzasadnienie: Ponad cztery lata temu (27.11.2015 roku) nastąpiło ujednolicenie profilu strony Izbica Kujawska Online.
Od tego czasu publikowane są na niej treści związane wyłącznie z historią, kulturą i turystyką naszego miasta i gminy. Treści publikowane przez użytkowników na forum często nawiązywały do spraw związanych z lokalną polityką, konfliktami, interesami, co kłóci się z ideą istnienia serwisu. Dodatkowo dynamiczny rozwój mediów społecznościowych spowodował spadek zainteresowania forum, a liczba wpisów w ostatnim czasie znacząco się zmniejszała. Nie widzę sensu, by forum nadal pozostawało aktywne. Mam nadzieję, że decyzja spotka się z Państwa zrozumieniem.

BŁAŻEJ NOWICKI
Administrator Izbica Kujawska Online

Przystanek PKS

Wypowiadajcie się na temat wszystkiego co się dzieje w naszym miasteczku i okolicach !

Moderator: blazej

Postautor: Gosiek » ndz sie 05, 2007 9:41 am

ja czesto jezdze przyspieszonym do Poznania i szczerze mowiac to ten przyspieszony zatrzymuje sie prawie na wszystkich przystankach... fakt, ze jedzie troche szybciej, ale tam, gdzie tylko stoja ludzie to sie zatrzymuje...
Po co budować dom, w którym nie zamieszka miłość...
Gosiek
st. chorąży sztabowy
st. chorąży sztabowy

Re: Przystanek PKS

Postautor: aro » ndz sie 05, 2007 1:49 pm

Ptasiek pisze:
kokeszko7 pisze:
A swoją drogą to bardzo ciekawe rozwiązanie. W samym centrum toaleta a poczekalnia na uboczu. Ciekawe kto to projektował .

Chodzi chyba o wykorzystanie istniejącego już odpływu. Może jednak się mylę. Aro daj swój głos. :idea:

Z nieoficjalnych informacji jakie uzyskałem wiem, że sprawa rozmieszczenia poszczególnych funkcji obiektu jest podyktowana decyzją Powiatowego Inspektora Sanitarnego z Włocławka. To ponoć Sanepid decyduje o ilości okien, drzwi wejściowych itd.
Na pw mogę powiedzieć kto jest projektantem, oficjalnie wolałbym się nie wypowiadać na ten temat.

A jeśli chodzi Ptaśku o odpływ:
Przed drzwiami wejściowymi na przystanek jest zostawiona studzienka kanalizacyjna z możliwością podłączenia kilku przyłączy, a to gdzie zostaną rozmieszczone uzależnione jest jedynie od wykonanego projektu. I tak cała posadzka będzie rozebrana ia tak.

wxyz napisał:
Wydaje mi się, że takie rozwiązanie podyktowane było rozmieszczeniem okien - w toalecie są one niepotrzebne.

Myślę zupełnie inaczej. Powietrze a zwłaszcza świeże jest tam (będzie tam) wskazane.

Moim zdaniem toaleta powinna być pod ziemią tak jak jest to rozwiązane w innych miastach. Jest w centrum, ale nie widać nic za wyjątkiem schodów w dół. Widziałem takie w Naszym Kraju i jestem pod wrażeniem ich wykonania i funkcjonalności.
Awatar użytkownika
aro
starszy chorąży
starszy chorąży

Postautor: kokeszko7 » ndz sie 05, 2007 8:04 pm

aro pisze:
Moim zdaniem toaleta powinna być pod ziemią tak jak jest to rozwiązane w innych miastach. Jest w centrum, ale nie widać nic za wyjątkiem schodów w dół.

To rzeczywiście byłoby najlepsze rozwiązanie. :)
Awatar użytkownika
kokeszko7
podpułkownik
podpułkownik

Postautor: VooVoo » pn sie 06, 2007 1:53 pm

Jeździłem często i nie spotkałem się by Autobus do Wrocka zatrzymywał się na Morelach lub na innych przystankach tego typu. Czasem kierowca zatrzymuje się aby kogoś wysadzić na jakimś małym przystanku ale nie jest zbyt chętny bo jak go ktoś podkabluje to kosztuje go to 5 kafli.
Awatar użytkownika
VooVoo
kapitan
kapitan

Postautor: Dżoana » śr sie 29, 2007 6:58 am

kokeszko7 pisze:
aro pisze:
Moim zdaniem toaleta powinna być pod ziemią tak jak jest to rozwiązane w innych miastach. Jest w centrum, ale nie widać nic za wyjątkiem schodów w dół.

To rzeczywiście byłoby najlepsze rozwiązanie. :)

Jestem za! Przynajmniej nie wydostawałoby się to na zewnątrz :-P bo myślę, że ta toaleta przy Przystanku może wkrótce po jej postawieniu ulec zniszczeniu...w Izbicy nic nie potrafią uszanować.

Co to do przystanku na uboczu....
to raczej przystanek powinien stać tam gdzie stoi.
Dobre miejsce i odpowiednia odległość by tam dotrzeć.

Co do autobusów to kierowcy raczej niechętnie zatrzymują się na mniejszych przystankach.

i znowu udzieliłam swego głosu :-P
Gdy zamykam oczy, widzę to co chcę widzieć.
Awatar użytkownika
Dżoana
młodszy chorąży
młodszy chorąży

Poprzednia

Wróć do Ogólne