Po ponad 16 latach istnienia z dniem 27.12.2019 roku Forum Izbica zostało zamknięte. Od dziś nie ma już możliwości tworzenia, edytowania oraz usuwania istniejących tematów i postów. Rejestracja nowych użytkowników została zablokowana.

Nadal możliwe jest przeglądanie forum, postanowiłem pozostawić wszystkie wpisy, gdyż szanuje czas użytkowników, poświęcony przy ich tworzeniu.

Uzasadnienie: Ponad cztery lata temu (27.11.2015 roku) nastąpiło ujednolicenie profilu strony Izbica Kujawska Online.
Od tego czasu publikowane są na niej treści związane wyłącznie z historią, kulturą i turystyką naszego miasta i gminy. Treści publikowane przez użytkowników na forum często nawiązywały do spraw związanych z lokalną polityką, konfliktami, interesami, co kłóci się z ideą istnienia serwisu. Dodatkowo dynamiczny rozwój mediów społecznościowych spowodował spadek zainteresowania forum, a liczba wpisów w ostatnim czasie znacząco się zmniejszała. Nie widzę sensu, by forum nadal pozostawało aktywne. Mam nadzieję, że decyzja spotka się z Państwa zrozumieniem.

BŁAŻEJ NOWICKI
Administrator Izbica Kujawska Online

Wodociągi w Izbicy.

Wypowiadajcie się na temat wszystkiego co się dzieje w naszym miasteczku i okolicach !

Moderator: blazej

Postautor: Majcher » śr lip 04, 2007 5:53 am

Z dobrze poinformowanych źródeł wiadomo mi że w wodzie z Wodociągów Izbickich nie występują żadne bakterie typu : Coli , Sinic, i innych szkaradztw które mogły by zagrażać zdrowiu i życiu mieszkańców naszej Gminy. Studnie w których występowały mikroorganizmy nie zagrażające zdrowiu i życiu zostały wycofane z eksploatacji, woda jest podawana ze studni w Izbicy Kujawskiej i Wietrzychowicach w których nie stwierdzono mikroorganizmów!!!! Mikroorganizmy które dostały się do sieci są skutecznie likwidowane podchlorynem sodu!!!! Kontrole w zakresie jakości wody do spożycia prowadzi Sanepid we Włocławku!!! Gdyby pokazały sie bakterie typu Coli, Salmonelli i innych Sinic o których mowa Sanepid zamknął by natychmiast wodociągi tak jak to zostało uczunione w :Pleszewie , Rudzie Śląskiej, Bystrzycy Kłodzkiej!!!!
Ptasiek jak coś to PW!!!!
piechotą do Lata!
Majcher
sierżant
sierżant

Postautor: blazej » śr lip 04, 2007 9:00 am

Fragment z Gazety Kujawskiej, warto przeczytać

http://q4.pl/?id=17&news=114341
Izbica Kujawska Online
URL: www.izbica-kujawska.com (dodatkowy: www.izbica-kujawska.pl)
e-mail: kontakt@izbica-kujawska.com

Obrazek
Awatar użytkownika
blazej
Administrator
Administrator

Postautor: kokeszko7 » śr lip 04, 2007 2:37 pm

To znaczy, że obecnie jest w kranach już bez mikroorganizmów???
Awatar użytkownika
kokeszko7
podpułkownik
podpułkownik

Postautor: Sensor » śr lip 04, 2007 5:17 pm

Ciekawe, cóż to za "mikroorganizmy"? Tego pani z SANEPIDU nie powiedziała. Mimo wszystko nakupiłem mineralnej w Biedronce. Ludziska patrzyli na mnie, jakbym się szykował na wojnę atomową :wink:
Pozdrawiam spragnionych :)
Droga długa jest, nie wiadomo, czy ma kres...
Awatar użytkownika
Sensor
porucznik
porucznik

Postautor: Gosiek » czw lip 05, 2007 9:04 am

Sensor nie tylko na Ciebie;] jak ja osatnio w biedronce po wode bylam ze starszymi (a nie kupowalismy tylko dla siebie) to dopiero bylo zdziwienie jak w wozku bylo ponad 100 litrow;] Wiec na pewno nie na Ciebie pierwszego i z tego co wiem to nie ostatniego sie tak patrzyli:D Pozdawiam:d
Po co budować dom, w którym nie zamieszka miłość...
Gosiek
st. chorąży sztabowy
st. chorąży sztabowy

Postautor: Domin » czw lip 05, 2007 12:41 pm

Ta woda z wodociągów smakuje i śmierdzi jak by była stęchnięta.Do naszej studni przyjeżdza połowa wsi żeby nalać sobie wody.Najlepsza woda jest ze studni.A nic lepiej nie filtruje wody jak piasek.Zadne chlorowanie żadne inne chemiczne sposoby filtracji nie poprawi jakości wody jak piasek.Ciekawe ile potrwa jeszcze ta cała sytuacja. :?
Domin
starszy sierżant
starszy sierżant

Postautor: aro » czw lip 05, 2007 7:14 pm

Też mam studnię ale nie stwierdzę, że na pewno w niej jest dobra woda. Wielu z nas zachwala jej walory smakowe, ale nikt nie ma pewności, że jest nieskazitelnie czysta. Może nie być w niej "kamienia", ale mogą znajdować się w niej również mikroorganizmy. Najlepiej zbadać wodę w sanepidzie choć jest to kosztowne i dopiero można powiedzieć innym , że mogą zacząć się ustawiać w kolejkę :lol: Z tego co wiem, choć studnia może wydawać nam się głęboka, to woda po kręgach może obciekać po ich zewnętrznej stronie i okaże się wtedy , że jest to niestety woda powierzchniowa. Należy przebić się przez warstwy gliny i dopiero wtedy można zaczerpnąć wody gruntowej, ale ponoć w naszych stronach to głębokość około 60 metrów.
Czyli czekamy .... tylko na co? :wink:
Awatar użytkownika
aro
starszy chorąży
starszy chorąży

Postautor: goodboy » pt lip 06, 2007 1:06 pm

Nie ma sensu bronić urzędasów. W tej kwestii wiele nie da się zrobić, bo juz bardziej zaszkodzić sobie nie mogli, a Bodzio w szczególności. Mała zmiana: "inteligenci" z Samoobrony..
Ostatnio zmieniony wt lip 10, 2007 12:53 pm przez goodboy, łącznie zmieniany 1 raz
goodboy
major
major

Wodociagi w izbicy

Postautor: maja5 » pt lip 06, 2007 1:23 pm

Czy pozostali uczestnicy tez tak mysla,jezeli tak to nie mam czego tu szukac?
maja5
młodszy chorąży
młodszy chorąży

Postautor: Jaszar » ndz lip 08, 2007 2:19 pm

POLECAM TEN LINK :
http://www.svdcuria.org/public/jpic/water/pl.htm

Polecam go uważnej lekturze "geniuszom" , którzy uważają , że kostka , placyki czy cóś tam jeszcze jest godniejsze uwagi niż Wodociągi !
Polecam go uważnej lekturze "geniuszom" , którzy studnie zamienili na szamba albo podłączyli kanalizę do burzówki i uważają że to nic takiego !
Polecam go uważnej lekturze "geniuszom" , którzy podlewają "ogródki"czy uzupełniają poziom wody w "oczkach" z pominięciem liczników .
Polecam go wszystkim pozostałym , którzy uważają , że wody jest pod dostatkiem i nie trzeba się o nią troszczyć !
Zawsze byłem , zawsze będę , jestem po wsze czasy !
Obrazek
Awatar użytkownika
Jaszar
porucznik
porucznik

Postautor: goodboy » wt lip 10, 2007 12:56 pm

Maju zmieniłem co nie co w swoich postach. Nie zrażaj się tak łatwo.
Może radny wojewodzki coś wreszcie zacznie robić... :wink:
goodboy
major
major

Postautor: Ptasiek » pt lip 13, 2007 10:46 pm

Ostatnio zmieniony sob gru 06, 2008 8:17 pm przez Ptasiek, łącznie zmieniany 1 raz
Awatar użytkownika
Ptasiek
generał
generał

Postautor: Krespin » ndz lip 15, 2007 11:02 pm

...
Ostatnio zmieniony wt lis 20, 2007 7:47 pm przez Krespin, łącznie zmieniany 1 raz
Krespin
kapitan
kapitan

Wodociagi w Izbicy

Postautor: maja5 » pn lip 16, 2007 9:38 am

Kiedys napisales,ze jest nas czynnych na forum z tuzin a czy wiesz dlaczego bo ty niedosc ze piszesz po jednym zdaniu to jeszcze wszystkich ponizasz.Strach przed toba bo nie wiadomo co uknujesz.Jak tak dalej bedzie to zostaniesz sam.
maja5
młodszy chorąży
młodszy chorąży

Re: Wodociagi w Izbicy

Postautor: Ptasiek » pn lip 16, 2007 11:44 am

Ostatnio zmieniony sob gru 06, 2008 8:18 pm przez Ptasiek, łącznie zmieniany 1 raz
Awatar użytkownika
Ptasiek
generał
generał

Postautor: goodboy » pn lip 16, 2007 8:49 pm

Woda się poprawiła, co chcecie...? Rano miałem takiego kaca, że z liter wypiłem i to "surowej" i.... jeszcze żyję.
Qrva, tylko suszy mnie coraz bardziej...
goodboy
major
major

Postautor: Ptasiek » pn lip 16, 2007 9:17 pm

Ostatnio zmieniony sob gru 06, 2008 8:18 pm przez Ptasiek, łącznie zmieniany 1 raz
Awatar użytkownika
Ptasiek
generał
generał

Postautor: Arizona » wt lip 17, 2007 9:41 am

Ptaśku, ptaszek jest świetny :)
Arizona
porucznik
porucznik

Postautor: goodboy » wt lip 17, 2007 7:27 pm

Ale głowę mam slabszą i nie zdzierżyłem tempa Amby....
Ptaszek pazurami się trzyma i ani myśli odfrunąc, tak się skubany zasiedział....konformista pełnym dziobem... :lol: :lol: :lol:
A dzisiaj firma zaczeła wykopy pod kanalizę na Nowomiejskiej. Kopią dołek a to śmierdzaca woda nie wiadomo skąd napływa... :lol: :lol: :lol:
Wezwali Bodzia, żeby obejrzał i powąchał... zdziwił się bardzo. Bo moi drodzy na tej ulicy i sąsiednich szamba są podłączone do starej kanalizy deszczowej i ot cała zagadka.
Robotnicy zwinęli zabawki i sobie odjechali, dołek zasypano piachem i inwestycja na razie staneła. Potrzebny jest nowy projekt. Coś nie idzie Bodziowi w tej kadencji...
goodboy
major
major

Postautor: Ptasiek » śr lip 18, 2007 9:15 pm

Ostatnio zmieniony sob gru 06, 2008 8:19 pm przez Ptasiek, łącznie zmieniany 1 raz
Awatar użytkownika
Ptasiek
generał
generał

PoprzedniaNastępna

Wróć do Ogólne