Po ponad 16 latach istnienia z dniem 27.12.2019 roku Forum Izbica zostało zamknięte. Od dziś nie ma już możliwości tworzenia, edytowania oraz usuwania istniejących tematów i postów. Rejestracja nowych użytkowników została zablokowana.

Nadal możliwe jest przeglądanie forum, postanowiłem pozostawić wszystkie wpisy, gdyż szanuje czas użytkowników, poświęcony przy ich tworzeniu.

Uzasadnienie: Ponad cztery lata temu (27.11.2015 roku) nastąpiło ujednolicenie profilu strony Izbica Kujawska Online.
Od tego czasu publikowane są na niej treści związane wyłącznie z historią, kulturą i turystyką naszego miasta i gminy. Treści publikowane przez użytkowników na forum często nawiązywały do spraw związanych z lokalną polityką, konfliktami, interesami, co kłóci się z ideą istnienia serwisu. Dodatkowo dynamiczny rozwój mediów społecznościowych spowodował spadek zainteresowania forum, a liczba wpisów w ostatnim czasie znacząco się zmniejszała. Nie widzę sensu, by forum nadal pozostawało aktywne. Mam nadzieję, że decyzja spotka się z Państwa zrozumieniem.

BŁAŻEJ NOWICKI
Administrator Izbica Kujawska Online

WDRAŻANIE PROGRAMU PRZEDWYBORCZEGO STARO-NOWEGO BURMISTRZA

Wypowiadajcie się na temat wszystkiego co się dzieje w naszym miasteczku i okolicach !

Moderator: blazej

Postautor: goodboy » sob lip 14, 2007 8:40 pm

To już taki nawyk polityków "starej daty" :wink: , aby się obfotografowywać przy zabytkach, ładnych widoczkach, fontannach, robotach ziemnych. Niezorientowani mogą pomyśleć "to jest gospodarz jak się patrzy"... Na takie rzeczy kasa zawsze się znajdzie.
goodboy
major
major

Postautor: Ptasiek » sob lip 14, 2007 8:48 pm

Może ktoś wrzuci toto na jakiś "szar" i poda linka. Zaciekawił mnie ten ... jak to nazwać: album?
Kaczyński mówił w moim imieniu. Mord w lasach katyńskich ciąży mi tym, że zamiast polskich elit muszę oglądać mordy siwca, palikota czy szetyny. Gdyby nie tamta zbrodnia najprawdopodobniej nigdy nie opuściliby chlewa.
Smok5
Awatar użytkownika
Ptasiek
generał
generał

wdrazanie programu przedwyborczego staro

Postautor: maja5 » ndz lip 15, 2007 11:30 am

Po prostu idz do burmistrza on Ci chetnie pokaze a nawet podaruje a warto bo to cudo trzeba przyznac.A jak nie akceptujesz naszej wladzy to pierwsza strone zawsze mozna wyrwac.Ale bez jajec naprawde piekny album.
maja5
młodszy chorąży
młodszy chorąży

Re: wdrazanie programu przedwyborczego staro

Postautor: Krespin » ndz lip 15, 2007 10:58 pm

...
Ostatnio zmieniony pn sty 21, 2008 7:59 pm przez Krespin, łącznie zmieniany 1 raz
Krespin
kapitan
kapitan

Postautor: maja5 » ndz lip 15, 2007 11:16 pm

Krespin ja to napisalam pod katem Ptaska bo to on wyzej napisal ze chce obejrzec to cudo a ze sie dobrze zna z burmistrzem to mu nie odmowi.A ty jak nie rozumierz to cie nikt nie zlapie.Pozdrawiam.
maja5
młodszy chorąży
młodszy chorąży

Postautor: Krespin » ndz lip 15, 2007 11:31 pm

maja5 pisze:Krespin ja to napisalam pod katem Ptaska bo to on wyzej napisal ze chce obejrzec to cudo a ze sie dobrze zna z burmistrzem to mu nie odmowi.A ty jak nie rozumierz to cie nikt nie zlapie.Pozdrawiam.

Korepetycje z języka polskiego udzielę bezpłatnie oczywiście Maju tylko dla Ciebie - szczegóły na pw
Krespin
kapitan
kapitan

Wdrazanie programu przedwyborczego

Postautor: maja5 » ndz lip 15, 2007 11:46 pm

Jak Ci nie odpowiada to jak pisze to nie czytaj moich zle sformuowanych zdan.Proste.
maja5
młodszy chorąży
młodszy chorąży

Postautor: Ptasiek » pn lip 16, 2007 6:43 am

maja5 pisze:Krespin ja to napisalam pod katem Ptaska bo to on wyzej napisal ze chce obejrzec to cudo a ze sie dobrze zna z burmistrzem to mu nie odmowi.A ty jak nie rozumierz to cie nikt nie zlapie.Pozdrawiam.

Maja Ty sobie jaja ze mnie robisz?
:D :D :D :D :D :D :D

To prawda, że znam i p Sadowskiegi i jego żonę. Podobnie znam praktycznie wszystkich radnych, tych z koalicji i opozycji. Znam w sensie: rozpoznajemy się nawzajem. Znam i szanuję ich wszystkich tą samą mniej więcej miarą jaką oni mnie szanują. Jak do tej pory nie spotkała mnie żadana osobista przykrość ze strony któregokolwiek .Mogę więc zapytać retorycznie:"osochozi?".

Swoją drogą pomysł dobry. Z tym, bym to ja poszedł do burmistrza i skłonił go do publikacji w sieci tego folderu. Reklamy nigdy nie za dużo. I co. Ten sam młotek Maju... tylko, że teraz odnoszę wrażenie, że jakoś w nieco inną stronę puka.
:twisted: :D :twisted: :D :twisted: :D :twisted:

(...no i zrobili ze mnie burmistrzowego przydupasa...
...anarcha przydupasem...
)
:lol: 8) 8) 8) :lol:
Kaczyński mówił w moim imieniu. Mord w lasach katyńskich ciąży mi tym, że zamiast polskich elit muszę oglądać mordy siwca, palikota czy szetyny. Gdyby nie tamta zbrodnia najprawdopodobniej nigdy nie opuściliby chlewa.
Smok5
Awatar użytkownika
Ptasiek
generał
generał

Postautor: blazej » pn lip 16, 2007 7:20 am

W jakiej cenie jest ten folder i gdzie go można otrzymać (tylko UGiM?)
Ostatnio zmieniony pn lip 16, 2007 8:23 am przez blazej, łącznie zmieniany 1 raz
Izbica Kujawska Online
URL: www.izbica-kujawska.com (dodatkowy: www.izbica-kujawska.pl)
e-mail: kontakt@izbica-kujawska.com

Obrazek
Awatar użytkownika
blazej
Administrator
Administrator

Wdrazanie programu przedwyborczego staro

Postautor: maja5 » pn lip 16, 2007 7:59 am

Moze nie przydupas ale zone Ci do pracy przyjal Ptasku.Szacunek dla tych co maja leb na karku.Pozdrawiam.
maja5
młodszy chorąży
młodszy chorąży

Postautor: Ptasiek » pn lip 16, 2007 11:50 am

W zasadzie czekałem kiedy ten argument padnie. Skoro wiesz, że pracuje, to wiesz również na jakich zasadach pracuje. Nie ośmieszaj się. Kobito. Nic na to nie poradzę, że do pracy nie dostała się polecona przez Twego plenipotenta. Czyż nie tak? Czyżby TU bolało?
Smok5
Awatar użytkownika
Ptasiek
generał
generał

Postautor: blazej » pn lip 16, 2007 12:06 pm

"WDRAŻANIE PROGRAMU PRZEDWYBORCZEGO STARO-NOWEGO BURMISTRZA" - trzymajmy się tematu, sprawy osobiste prosze wyjaśniać w wiadomościach prywatnych :!:
Izbica Kujawska Online

Obrazek
Awatar użytkownika
blazej
Administrator
Administrator

Wdrazanie programu przedwyborczego staro

Postautor: maja5 » pn lip 16, 2007 1:10 pm

Mam pytanie czy komus z Was wiadomo kto jeszcze oprocz M.Matusiaka,M.Lewandowskiego zostal oficjalnie zgloszonym kandydatem na lawnika sadowego.Podobno sa 4 osoby.Jeszcze chce zaznaczyc ,ze kandydatow mozna bylo zglaszac do 30 06 07r.Oczywiscie u nas jak zwykle nie pojawily sie ogloszenia,nawet w Bip.Natomiast w Lubrancu takie ogloszenia byly wszedzie kazdy kto sprostal wymoga mogl kandydowac u nas nie bylo takiej szansy.
maja5
młodszy chorąży
młodszy chorąży

Postautor: goodboy » pn lip 16, 2007 8:44 pm

Bo po co Szczerbatemu ławnicy? Im mniej osób zorientowanych tym lepiej.
A co do informacji podanej przez maję5 Ptaśku, to jestem w małym szoku. Zawsze zastanawiałem się nad twoim konformizmem. Czyżbym właśnie uzyskał odpowiedź...? :roll: :wink:
Nie będę komentował dalej tej sprawy. To Ty jesteś anarchą w końcu, nie....
A Samoobrona gminę Rozwi(ó)j(a), aż iskry lecą... :lol: :lol: :lol:
goodboy
major
major

Postautor: blazej » sob lip 28, 2007 1:24 pm

Trwa własnie remont naszego przystanku, jednej z antywizytówek miasta... Czy ktoś wie cos więcej na ten temat? Odnowa ograniczy się tylko do wymiany okien i drzwi czy są jeszcze jakieś inne plany wzgledem tego budynku?
Izbica Kujawska Online

Obrazek
Awatar użytkownika
blazej
Administrator
Administrator

Postautor: kokeszko7 » sob lip 28, 2007 7:46 pm

Mnie to wygląda na robienie jakiegos sklepiku albo może kiosku z frytkami czy temu podobne, ale nie wiem dokładnie. To są moje domysły... :roll:
Awatar użytkownika
kokeszko7
podpułkownik
podpułkownik

Postautor: goodboy » sob lip 28, 2007 8:42 pm

To pewnie będzie bar mleczny, żeby dzieci i młodzi ze szkół mogli się napić gorącego mleka czekając zimą na autobus. :lol: :lol: :lol:
A klimę też zamontują??? :wink:
goodboy
major
major

Postautor: maja5 » ndz lip 29, 2007 7:48 pm

W srodku na przystanku beda toalety.
maja5
młodszy chorąży
młodszy chorąży

Postautor: Ptasiek » ndz lip 29, 2007 7:55 pm

Też tak słyszałem.
Słyszałem również żart z tym zwiazany. Że niby jest to złośliwość p. Sadowskiego w stosunkuy do p. Lewandowskiego za pieriepałki z całym tym kramem jśli chodzi o ustalenie notarialnej własności. Bo niby to panie od p. Lewandowskiego z gs-u ostrzyły sobie ząbki na ten obiekt, a teraz... sracza to... raczej no nie za bardzo...
Smok5
Awatar użytkownika
Ptasiek
generał
generał

Postautor: Krespin » ndz lip 29, 2007 8:15 pm

...
Ostatnio zmieniony pn sty 21, 2008 7:59 pm przez Krespin, łącznie zmieniany 1 raz
Krespin
kapitan
kapitan

PoprzedniaNastępna

Wróć do Ogólne