Po ponad 16 latach istnienia z dniem 27.12.2019 roku Forum Izbica zostało zamknięte. Od dziś nie ma już możliwości tworzenia, edytowania oraz usuwania istniejących tematów i postów. Rejestracja nowych użytkowników została zablokowana.

Nadal możliwe jest przeglądanie forum, postanowiłem pozostawić wszystkie wpisy, gdyż szanuje czas użytkowników, poświęcony przy ich tworzeniu.

Uzasadnienie: Ponad cztery lata temu (27.11.2015 roku) nastąpiło ujednolicenie profilu strony Izbica Kujawska Online.
Od tego czasu publikowane są na niej treści związane wyłącznie z historią, kulturą i turystyką naszego miasta i gminy. Treści publikowane przez użytkowników na forum często nawiązywały do spraw związanych z lokalną polityką, konfliktami, interesami, co kłóci się z ideą istnienia serwisu. Dodatkowo dynamiczny rozwój mediów społecznościowych spowodował spadek zainteresowania forum, a liczba wpisów w ostatnim czasie znacząco się zmniejszała. Nie widzę sensu, by forum nadal pozostawało aktywne. Mam nadzieję, że decyzja spotka się z Państwa zrozumieniem.

BŁAŻEJ NOWICKI
Administrator Izbica Kujawska Online

Konkursy na dyrektorów szkół

Wypowiadajcie się na temat wszystkiego co się dzieje w naszym miasteczku i okolicach !

Moderator: blazej

Konkursy na dyrektorów szkół

Postautor: kokeszko7 » czw cze 21, 2007 12:04 pm

Zapraszam do dyskusji na powyższy temat :lol:
Awatar użytkownika
kokeszko7
podpułkownik
podpułkownik

konkursy na dyrektorow szkol

Postautor: maja5 » pt cze 22, 2007 11:51 am

Dzis jest posiedzenie zarzadu w starostwie maja zostawic pania S na 6 miesiecy jako pelniaca obowiazki.Pierwsza Dama zachwala pania Stasienko bo wozi jej syna do Plocka razem robia kurs chyba zarzadzanie cos takiego.
maja5
młodszy chorąży
młodszy chorąży

Postautor: Kojak » pt cze 22, 2007 12:00 pm

Ja myślę, że trzeba by poprosić administratora forum, żeby przeniósł kilka ostatnich postów dotyczących wyborów na dyrektorów szkół z tematu: WDRAŻANIE PROGRAMU PRZEDWYBORCZEGO STARO-NOWEGO BURMISTRZA. Ułatwiło by to wszystkim poruszanie się po forum, a zwłaszcza nowym użytkownikom :)
"Morze kłamstwa jest płytkie."

"Lepiej chyba pójść choćby kawałek dobrą drogą, niż zajść daleko, lecz źle." (Platon)
Awatar użytkownika
Kojak
plutonowy
plutonowy

Postautor: goodboy » pt cze 22, 2007 6:57 pm

Prawda jest taka, że gdyby Sadowska miała kontrkandydata, to już by nie była dyrektorem liceum. Ciekawe, czy znajdzie się odważny(a)?
A z p. Stasieńko zgadza się maju5, jest dobrą znajomą Sadowskich, teraz pracuje bodajże w Babiaku, ale ambicje ma znacznie większe....
goodboy
major
major

Postautor: Amba » pt cze 22, 2007 9:06 pm

goodboy pisze:pracuje bodajże w Babiaku, ale ambicje ma znacznie większe....

Bodajże w Lubotyniu i pochodzi z Grochowisk. Reszta się zgadza. :wink:
"Wam kury szczać prowadzić, a nie politykę robić..." - Piłsudski

"Nie można perfumować łajna, wystarczy wyczyścić oborę".
Awatar użytkownika
Amba
starszy kapral
starszy kapral

Postautor: Kojak » pt cze 22, 2007 9:13 pm

goodboy pisze:pracuje bodajże w Babiaku

amba pisze:Bodajże w Lubotyniu i pochodzi z Grochowisk.

Chyba oboje się mylicie. Ja jestem pewien na 99.9%, że p. Stasieńko pracuje w szkole w Bogusławicach, a reszta faktycznie sie zgadza.

"Lepiej chyba pójść choćby kawałek dobrą drogą, niż zajść daleko, lecz źle." (Platon)
Awatar użytkownika
Kojak
plutonowy
plutonowy

Postautor: Amba » pt cze 22, 2007 9:16 pm

Kojak pisze:
Chyba oboje się mylicie. Ja jestem pewien na 99.9%, że p. Stasieńko pracuje w szkole w Bogusławicach, a reszta faktycznie sie zgadza.

Oczywiście, przjęzyczyłam się. Miałam na myśli Bogusławice, a wpisałam Lubotyń.Masz rację Kojak. wybacz starej pijaczce na haju po dwóch mózgorypach.

Awatar użytkownika
Amba
starszy kapral
starszy kapral

Postautor: Kojak » pt cze 22, 2007 9:19 pm

amba pisze:wybacz starej pijaczce na haju po dwóch mózgorypach

WYBACZAM :)

Awatar użytkownika
Kojak
plutonowy
plutonowy

Postautor: rossa » pt cze 22, 2007 9:58 pm

Ludziska, czy was pogieło ???
Stasieńko tak jak w opisówce Amby "może szczać kury prowadać"
Ta kobieta nie ma pojęcia w zarządzaniu choćby własnym domem a co dopiero szkołą....buhahahahah buhahahaha

Oszczędźcie wstydu :oops: :oops: :oops:
Awatar użytkownika
rossa
chorąży
chorąży

Postautor: Sensor » sob cze 23, 2007 2:01 pm

Mierny bierny, ale wierny - to cechy pożądane przez burmistrza u kandydatów na stanowiska - przykłady potwierdzają tę "złotą" myśl. Tak się niestety dzieje, jak przy władzy jest despota. Burmistrz ma tendencję (nabytą jeszcze za komuny) do wcinania się w kompetencje dyrektorów uznając, że jako władza wykonawcza ma pełne prawo do zarządania szkołami (głównie polityka kadrowa i finansowa). Próbuje też wplywać na LO, którego organem prowadzącym jest powiat. No, ale to tak chyba po rodzinie;) A co do ewentualnej kandydatki to nie znam tej pani osobiście, więc nie będę jej oceniał. SŁyszałem też o jakimś kandydacie z Lubrańca (plotka głosi, że to jakiś przydupas Pawlaka, ale mam wrażenie, ze to właśnie tylko plotka).Wszystko okaże się we wtorek. Miejmy nadzieję, ze ocalą resztki rozsądku i zostawią na stanowisku obecnego dyrektora, który zna już realia tej szkoły i dba o nią jak należy.
Droga długa jest, nie wiadomo, czy ma kres...
Awatar użytkownika
Sensor
porucznik
porucznik

Postautor: kokeszko7 » sob cze 23, 2007 10:50 pm

Wiadomość z ostatniej chwili (pewna na 99,99999...........%)

Konkurs na dyrektora gimnazjum ma sie odbyć w przyszłym tygodniu i jest tylko jeden kandydat - p. Graczyk. Nikt więcej podania nie złożył a termin już minął.
Awatar użytkownika
kokeszko7
podpułkownik
podpułkownik

Postautor: Kojak » ndz cze 24, 2007 8:27 am

kokeszko7 pisze:jest tylko jeden kandydat - p. Graczyk

Super. :D Już się obawiałem, że p. Graczyk nie przejdzie, a ucierpiało by na tym nasze gimnzjum :!:

Awatar użytkownika
Kojak
plutonowy
plutonowy

Postautor: goodboy » ndz cze 24, 2007 8:03 pm

Jasne, że super! Ale poczekajmy do ostatecznego rozstrzygnięcia, bo to że jest jedynym kandydatem nie oznacza automatycznego wyboru, chociaż zwiększa taką ewentualność. Życzę p. Wojtkowi wzsystkiego najlepszego :wink: .
goodboy
major
major

Postautor: Sensor » wt cze 26, 2007 7:28 am

No to dziś się wszystko wyjaśni. Oprócz tego, kto zostanie dyrektorem - rozwieją się też plotki, o tym, kto kandyduje. Trzymam kciuki za obecnego dyrektora. :)
Awatar użytkownika
Sensor
porucznik
porucznik

Postautor: goodboy » wt cze 26, 2007 7:38 pm

To wiadomóść nieoficjalna!
Dyrektorem gimnazjum ponownie został p. Graczyk. Panie Wojtku- gartulacje!!!
Gratuluję również zdrowego rozsądku szanownej komisji.
goodboy
major
major

Postautor: Sensor » wt cze 26, 2007 8:22 pm

I ja się dołączę do gratulacji. Chwała, że rozsądek zwyciężył. Pozostaje jednak nadal pytanie, czy naprawdę nie mamy na co wydawać pieniędzy i tracić czasu, jeśli był tylko jeden kandydat (reszta faktycznie okazała się plotką - swoją drogą ciekawe, kto te plotki rozsiewa?), a burmistrz zgodnie z prawem mógł swobodnie przedłużyć mu umowę na kolejną kadencję bez robienia zamiesznia :?: Pozdrawiam ludzi rozsądnych.
Awatar użytkownika
Sensor
porucznik
porucznik

Postautor: Kojak » wt cze 26, 2007 8:33 pm

Ja też gratuluję :!:

Awatar użytkownika
Kojak
plutonowy
plutonowy

Postautor: Amba » pt cze 29, 2007 6:29 am

Łeb mnie trochę boli po wczorajszym, ale od rana jeszcze mogę pisać dlatego się trochę odezwę.
Panu Tatabmw składam również gratulacje z powodu jego tchórzostwa i konformizmu. Szczerbol dobrze wiedział co jest grane i wiedział, że jedynie Tatabmw może przeszkodzić jego Alutce w bezprawnym zasiedzeniu na stanowisku dyrektora lo. Dlatego Szczerbol opóźnił jak najdłużej sie dało konkurs na dyrektora gimnazjum. Jednocześnie znając mentalność tatybmw wiedział, że ten słaby człowiek wchodzący w układ z każdą władzą byleby tylko być dyrektorem zrobi wszystko by nim być.
Niestety nie tylko ja nie wylewam w stanik. Chcecie to macie. Kto zna dobrze przypadki Tatybmw wie, że ten nie nadaje się na żadne stanowisko kierownicze.
W Izbicy zaistniała partia pchająca Tatębmw, co wspomniałam, na stanowisko dyrektora liceum. Wtedy w wypadku przyjęcia propozycji miał 100% szans na pozytywne przejście przez sito konkursowe w powiecie z racji już wcześniej skalkulowanej pozytywnej dla niego liczby głosów. Nie chciał. To dobrze. Po co tak słaby człowiek na stanowisku dyrektora LO, który raczej woli mierzenie poziomu cukru w cukrze niż faktyczne dyrektorowanie.

Gratulacje.

Awatar użytkownika
Amba
starszy kapral
starszy kapral

Postautor: aro » pt cze 29, 2007 11:20 pm

Amba pisze:Łeb mnie trochę boli po wczorajszym, ...

Nie trzeba było chlać pijaczko gminna, jesteś upojeniem dla nas, dla mas, dla wszystkich kochających sf i życie z kręgu "IŻarły"

A Wojtkowi Gratulacje jak najbardziej zasłużone. Czy się komuś podoba czy nie - ... a efekty widać, bez zakładania okularów
Awatar użytkownika
aro
starszy chorąży
starszy chorąży

Postautor: Arizona » sob cze 30, 2007 9:24 pm

Zgadzam się z Sensorem (kilka postów wyżej).... Czy konieczne było zamieszanie wokół konkursu na dyrektora? Zastanawiające to wszystko... Czyżby jakieś kombinacje i machlojki ostatecznie nie wypaliły i stanął do konkursu tylko jeden (bardzo dobry skąd inąd) kandydat?
Gratuluję nowemu (staremu) dyrektorowi :)
Arizona
porucznik
porucznik

Następna

Wróć do Ogólne