Po ponad 16 latach istnienia z dniem 27.12.2019 roku Forum Izbica zostało zamknięte. Od dziś nie ma już możliwości tworzenia, edytowania oraz usuwania istniejących tematów i postów. Rejestracja nowych użytkowników została zablokowana.

Nadal możliwe jest przeglądanie forum, postanowiłem pozostawić wszystkie wpisy, gdyż szanuje czas użytkowników, poświęcony przy ich tworzeniu.

Uzasadnienie: Ponad cztery lata temu (27.11.2015 roku) nastąpiło ujednolicenie profilu strony Izbica Kujawska Online.
Od tego czasu publikowane są na niej treści związane wyłącznie z historią, kulturą i turystyką naszego miasta i gminy. Treści publikowane przez użytkowników na forum często nawiązywały do spraw związanych z lokalną polityką, konfliktami, interesami, co kłóci się z ideą istnienia serwisu. Dodatkowo dynamiczny rozwój mediów społecznościowych spowodował spadek zainteresowania forum, a liczba wpisów w ostatnim czasie znacząco się zmniejszała. Nie widzę sensu, by forum nadal pozostawało aktywne. Mam nadzieję, że decyzja spotka się z Państwa zrozumieniem.

BŁAŻEJ NOWICKI
Administrator Izbica Kujawska Online

WDRAŻANIE PROGRAMU PRZEDWYBORCZEGO STARO-NOWEGO BURMISTRZA

Wypowiadajcie się na temat wszystkiego co się dzieje w naszym miasteczku i okolicach !

Moderator: blazej

wdrazanie programu przedwyborczego staro nowego

Postautor: maja5 » sob cze 23, 2007 9:11 pm

Moi drodzy park gdzie stoi pomnik oraz skwerek przed osrodkiem zdrowia nie jest wlasnoscia gminy.Ta sensacyjna wiadomosc odkryl Pan Roman K. Foto,ktory dociekal w wydziale ksiag wieczystych sprawe kto jest wlascicielem obiektu w ktorym ma zaklad,,
maja5
młodszy chorąży
młodszy chorąży

Postautor: Kojak » sob cze 23, 2007 9:43 pm

maja5 pisze:park gdzie stoi pomnik oraz skwerek przed osrodkiem zdrowia nie jest wlasnoscia gminy

więc kto jest właścicielem owych placów, w które nasz burmistrz tak chojnie zainwestował :?: Zaintrygowała mnie twoja informacja :shock:
"Morze kłamstwa jest płytkie."

"Lepiej chyba pójść choćby kawałek dobrą drogą, niż zajść daleko, lecz źle." (Platon)
Awatar użytkownika
Kojak
plutonowy
plutonowy

wdrazanie programu przedwyborczego staro

Postautor: maja5 » sob cze 23, 2007 10:18 pm

Jak mi wiadomo Urzad Gminy zalozyl sprawe o zasiedzenie ,czy uwlaszczenie miala sie ona odbyc 21 czerwca 2007r ale sad po rozpatrzeniu dokumentow dopatrzyl sie jakis niejasnosci i sprawe przelozyl na inny termin.Glownymi swiadkami w tej sprawie sa kicha i B.Graczyk.
maja5
młodszy chorąży
młodszy chorąży

Postautor: Kojak » ndz cze 24, 2007 8:30 am

No dobrze, ale nie odpowiedziałaś maju5 na moje pytanie, kto jest właścicielem tych gruntów :? :?:

"Lepiej chyba pójść choćby kawałek dobrą drogą, niż zajść daleko, lecz źle." (Platon)
Awatar użytkownika
Kojak
plutonowy
plutonowy

wdrazanie programu przedwyborczego staro

Postautor: maja5 » ndz cze 24, 2007 11:11 am

Urzad Gminy zalozyl sprawe po to by wylonic wlasciciela tych gruntow. Moze to byc skarbu panstwa ,zydowskie lub niczyje dlatego urzad chce sie uwlaszczyc .Nic wiecej nie wiem na ten temat .Jak dowiem sie cos wiecej to napisze.Pozdrawiam wszystkich.
maja5
młodszy chorąży
młodszy chorąży

Postautor: goodboy » ndz cze 24, 2007 7:54 pm

G...no mnie obchodzi, szczerze mowiąc kto jest wlaścicielem tych skwerków, bo to nie ma żadnego znaczenia. Istotne jest to, że mydli się ludzom oczy nieistotnymi sprawami-jak ułozenie 3m2 kostki przy pomniku, a poważne inwestycje jak: hala, kanaliza, nowa studnia głębinowa, drogi- nie są realizowane. I teraz jeszcze ta sprawa z niewykorzystanym milionem zł przelewa chyba czarę goryczy.
I czego byś maju5 nie napisala, aby odwrócić uwagę od spraw zasadniczych, to i tak nie uratujesz sytuacji.
Myślę, że radny wojewódzki powinien wspomóc Bodzia wiedzą i doświadczeniem i pchnąć którąś z tych inwestycji do przodu. Bo jak na razie nic dobrego dla gminy, poza darmową kiełbachą, nie zaproponował.
goodboy
major
major

Postautor: VooVoo » ndz cze 24, 2007 8:02 pm

Hmm...a może idź do gminy i powiedz co jest nie tak...
Awatar użytkownika
VooVoo
kapitan
kapitan

Postautor: goodboy » ndz cze 24, 2007 8:10 pm

Arogancji chyba uczyłeś się od Wodza, co??
A może jakieś wspólne geny??
Zwołaj zebranie gdzie bedzie można przy swiadkach zapytać o te sprawy, a nie zawiedziesz się na mnie...
goodboy
major
major

Postautor: VooVoo » ndz cze 24, 2007 8:17 pm

Jeśli tak to odebrałeś to przepraszam. To była tylko taka mała sugestia bo w sumie nie wiadomo czy posty na tym forum są czytane przez burmistrza Izbicy. Sposób o którym wspomniałem może by pomógł Ci w osiągnięciu zamierzonego efektu.
P.S. Nie mam zamiaru się *** zajmować, a co do genów i twojej bulwersji to wyglądasz mi na inbred z ujawnieniem heterozji.
Awatar użytkownika
VooVoo
kapitan
kapitan

Postautor: Amba » ndz cze 24, 2007 8:23 pm

Tyle razy nabąbana chdzę po ulicach ale mimo to nie brzydzi mnie nic bardziej jak urzędnik naprany w pracy. Towarzysz pierwszy sekretarz kilka dni temu już od rana nie trzeźwiał. Choćby to Voo-voo.
Rwetest czyni Szczerbaty jakie to inwestycje czyni. A kanalizę dostał na tacy, projekty dróg też. Wodociągi padły, pijesz trutkę na szczury. Zawłaszczył swą czerwoną *** wszystkie możliwe obsady stanowisk. Chyba już każdego zatrudnianego w gminie on zatrudnia. Na dodatek strach cokolwiek powiedzieć głośno bo jego żonka może to niby niechcący udupić synalka czy córunie w lo. Wystarczy chcieć wiedzieć . Ty wiesz chyba dość dobrze jak to jest z racji konotacji rodzinnych z władzą więc za mocno nie ściemniaj, by Ci pijaczka nie wylała solidnego kubła wody na główkę. Zaraz zaraz jakby Cię tu przezwać i machnąć dosier o Twojej rodzince. Może Łaziński? Albo Przyłazko? Może być?

Chlaśnij sobie setę za moje zdrowie i nie pieprz głupot: stara pijaczka Cię o to prosi.
"Wam kury szczać prowadzić, a nie politykę robić..." - Piłsudski

"Nie można perfumować łajna, wystarczy wyczyścić oborę".
Awatar użytkownika
Amba
starszy kapral
starszy kapral

Postautor: goodboy » ndz cze 24, 2007 8:40 pm

VooVoo jeśli nazywasz sprawy o których piszę- w końcu istotne dla gminy inwestycje- "***", to bardzo dobrze o tobie świadczy. I tylko potwierdza mój zarzut o arogancji i poczuciu "nietykalności".
A twoje bezwarunkowe poparcie dla Wodza, naprawdę mnie zadziwia i daje do myślenia.
Ambo jak zwykle jestes bezkonkurencyjna :wink: .
goodboy
major
major

Postautor: VooVoo » ndz cze 24, 2007 8:45 pm

Niestety nie interesuję się tak bardzo sprawami Izbickimi, ani nie jestem biegły w temacie "namacalnie". Czytam to co na forum piszecie. Goodboyowi poradziłem i żadnych zgryzów nie szukam. Widzę poprostu że w tych tematach lepiej się nie udzielać więc zmykam stąd.
Awatar użytkownika
VooVoo
kapitan
kapitan

Postautor: Kojak » ndz cze 24, 2007 9:35 pm

i znów iskrzy na forum. Aż strach coś napisać :) Na forum staram się pisać to co sądzę o obecnej władzy lokalnej i jej poczynaniach choć zazwyczaj nie znam dokładnie szczegułów niektórych spraw.
Jak dla mnie skwerek przy ośrodku zdrowia i park na placu wolności to są g.....ne inwestycje za g.....ne (jak dla urzędu gminy) pieniądze, które zauważy jakaś osoba przejezdna z innego miasta i powie, że się miasto rozwija za panowania tego burmistrza.

Awatar użytkownika
Kojak
plutonowy
plutonowy

Postautor: Arizona » wt cze 26, 2007 7:35 am

Och, a ja uważam, że takie drobiazgi typu skwerek też są OK, nawet jeśli tylko dla przyjezdnych dobrze świadczą o lokalnych działaniach.
Skwerek to wizytówka i niech sobie będzie, ale jeśli ten sam skwerek jest jedynym "dziełem" włodarzy, za co m.in. dostają dyplom "oszczędnościowiec roku" i jeśli cała masa innych spraw leży odłogiem aż do następnej kampani wyborczej, to już mnie to oburza :x
A tak właśnie jest chyba w Izbicy. Działać należy na kilku płaszczyznach jednocześnie, a nie tylko poprzez malowanie trawki władze udają, że dobrze zarządzają miasteczkiem.
Bardzo mnie zastanawia co z tą kanalizacją, halą sportową, remontami dróg.... nie od razu Kraków zbudowano, ale kiedyś należałoby wreszcie coś zrobić i zacząć!!!!! A nie tylko kiełbasą wyborczą ludzi mamić!
Arizona
porucznik
porucznik

Postautor: Kojak » wt cze 26, 2007 8:41 am

Arizona pisze:Bardzo mnie zastanawia co z tą kanalizacją, halą sportową, remontami dróg

Tu masz odpowiedź w sprawach, które cię nurtują, bo widzę, że nie przeglądałaś forum :)

Sensor pisze:Dowiedziałem się, że burmistrz zwrócił do budżetu niewykorzystany milion złociszy[...]mamy szmalu, jak lodu i nie potrzebny nam jakiś głupi milion

Amba pisze:Przecież go wyśmiali w powiecie w sprawie tej hali i wysłali do wszystkich diabłów

Awatar użytkownika
Kojak
plutonowy
plutonowy

Postautor: Ptasiek » wt cze 26, 2007 10:17 am

Mam coś specjalnie dla naszej drogiej koleżanki Amby...

Obrazek

:D :twisted: :D
(To tak trochę poza tematem)
Kaczyński mówił w moim imieniu. Mord w lasach katyńskich ciąży mi tym, że zamiast polskich elit muszę oglądać mordy siwca, palikota czy szetyny. Gdyby nie tamta zbrodnia najprawdopodobniej nigdy nie opuściliby chlewa.
Smok5
Awatar użytkownika
Ptasiek
generał
generał

Postautor: Arizona » wt cze 26, 2007 10:30 am

Twój obrazek Ptaśku - to pierwsza liga :D :D :D

Chciałam też jeszcze wrócić do odpowiedzi Kojaka na mój poprzedni post.
Śledzę w miarę możliwości forum i widziałam, że pieniądze wróciły do wspólnej kabzy (jako "niewykorzystane") i że w sprawie hali sportowej ostatecznie nasz szanowny został wyśmiany....
Ale ja się pytam o co innego .... wszak z tego, że pieniądze wróciły do budżetu nie uzyskuję bezpośredniej odpowiedzi dlaczego tak właśnie zdecydowano zrobić i dlaczego nie wykorzystano ich na kanalizację, czy właśnie na "wyprostowanie" prawa własności działki pod halę sportową, albo też na jakieś inne cele, które bez wysiłku możnaby znaleźć w okolicy.
Mnie nie chodzi o takie drobne działania (chociaż taka duża kasa do zwrotu, to jak na mój gust grubsze działanie!) i zdarzenia, ale o ich przyczyny i skutki!
Dlaczego, dlaczego, dlaczego!!!!!!!!!!
Zabrakło inwencji, :?: czasu, :?: czy może kompetencji, :?: a może wszystkiego razem :?: .... i skończyło się tak, że poza kiełbasą wyborczą nic Izbicy i jej mieszkańcom nie zostało, :?: nawet pieniądze trzeba było oddać.....
Arizona
porucznik
porucznik

Postautor: Kojak » wt cze 26, 2007 2:37 pm

Arizona napisała:
Dlaczego, dlaczego, dlaczego!!!!!!!!!!
Zabrakło inwencji, :?: czasu, :?: czy może kompetencji, :?: a może wszystkiego razem :?:

Ja bym powiedział, że nasi włodarze poprostu nie umieli ich wykorzystać i woleli zamiast tej kasy dla ludzi dostać dyplom za najoszczędniejszą gminę i pewnie dostali za ten zwrot miliona jakąś kasę do własnej (prywatnej) kieszeni. W naszej gminie jest tyle inwestycji, a oni kasę oddają do skarbu państwa. Z kranów leci żółta trująca dla dzieci woda, kanaliza nie skończona, a na drogach dziury. O hali sportowej nie wsomnę, bo najpierw to trzeba się ważniejszymi dla gminy rzeczami zająć, żeby można było mayśleć o takich poważnych inwestycjach jak hala sportowa :!:

P.S. świetny obrazek Ptaśku

Awatar użytkownika
Kojak
plutonowy
plutonowy

Postautor: Daras » wt cze 26, 2007 4:02 pm

Jesli jest tak jak Kojak pisze to ,,ola boga piekla nie ma...,,dla takich dzialan i tych ktorzy tak rzadza publicznymi pieniedzmi.Moze az tak jednak nie jest choc jesli oddaja pieniadze ,a inwestycji kupa do zrobienia to odpowiedz jest tylko jedna...Nagrody istnieja za oszczednosci w jednostkach budzetowych...Wiem to bo sam w pewnej jednostce budzetowej na szczescie juz nie pracuje...
Daras
sierżant
sierżant

Postautor: kokeszko7 » wt cze 26, 2007 6:50 pm

Kojak pisze: Z kranów leci żółta trująca dla dzieci woda,

A cóż to właśnie stało sie z tą naszą wodą? Przecież to aż brzydzi się pić :( :oops:
Awatar użytkownika
kokeszko7
podpułkownik
podpułkownik

PoprzedniaNastępna

Wróć do Ogólne