Po ponad 16 latach istnienia z dniem 27.12.2019 roku Forum Izbica zostało zamknięte. Od dziś nie ma już możliwości tworzenia, edytowania oraz usuwania istniejących tematów i postów. Rejestracja nowych użytkowników została zablokowana.

Nadal możliwe jest przeglądanie forum, postanowiłem pozostawić wszystkie wpisy, gdyż szanuje czas użytkowników, poświęcony przy ich tworzeniu.

Uzasadnienie: Ponad cztery lata temu (27.11.2015 roku) nastąpiło ujednolicenie profilu strony Izbica Kujawska Online.
Od tego czasu publikowane są na niej treści związane wyłącznie z historią, kulturą i turystyką naszego miasta i gminy. Treści publikowane przez użytkowników na forum często nawiązywały do spraw związanych z lokalną polityką, konfliktami, interesami, co kłóci się z ideą istnienia serwisu. Dodatkowo dynamiczny rozwój mediów społecznościowych spowodował spadek zainteresowania forum, a liczba wpisów w ostatnim czasie znacząco się zmniejszała. Nie widzę sensu, by forum nadal pozostawało aktywne. Mam nadzieję, że decyzja spotka się z Państwa zrozumieniem.

BŁAŻEJ NOWICKI
Administrator Izbica Kujawska Online

Brak bankomatu!!

Wypowiadajcie się na temat wszystkiego co się dzieje w naszym miasteczku i okolicach !

Moderator: blazej

Postautor: VooVoo » sob lis 11, 2006 6:08 pm

Tak jest- przy urzędach pocztowych raczej bankomaty cięzko spotkac.W izbicy bankomat nie mogłby się ukryć raczej przed nikim :)
Awatar użytkownika
VooVoo
kapitan
kapitan

Postautor: ...::ShE::... » sob lis 11, 2006 7:41 pm

w sumie to racja... niewazne gdzie..wazne by tylko był.. ;)
tyle tylko zeby "troche" przetrwal... :|
Żyj z całych sił...Żyj chwilą...Bądź sobą... :)
Awatar użytkownika
...::ShE::...
sierżant
sierżant

Postautor: kokeszko7 » ndz lis 12, 2006 7:52 pm

Będąc w ubiegłym tygodniu na poczcie pytałem o bankomat i podobno cos ma ruszyć po nowym roku (mam nadzieję, że 2007) :):):)
Awatar użytkownika
kokeszko7
podpułkownik
podpułkownik

Postautor: dezerter » śr lis 15, 2006 5:19 pm

to skandal zeby w izbicy nie było bankomatu !! niech sie ktos wreszcie tym tematem zainteresuje :/ moze damy szanse nowo wybranemu burmistrzowi na pokazanie ze warto było oddac na niego głos i moze on zrobi cos w tym kierunku zeby w izbicy wreszcie powstał bankomat ...
Awatar użytkownika
dezerter
starszy szeregowy
starszy szeregowy

Postautor: VooVoo » śr lis 15, 2006 7:51 pm

No nie aż taki skandal. Jest wiele miasteczek o tej wielkości ktore też nie mają bankomatu.
Awatar użytkownika
VooVoo
kapitan
kapitan

Postautor: kokeszko7 » śr lis 15, 2006 9:43 pm

VooVoo pisze:No nie aż taki skandal. Jest wiele miasteczek o tej wielkości ktore też nie mają bankomatu.

Ale są też takie, które mają ...
Awatar użytkownika
kokeszko7
podpułkownik
podpułkownik

Postautor: Krespin » śr lis 15, 2006 10:28 pm

...
Ostatnio zmieniony pn sty 21, 2008 8:23 pm przez Krespin, łącznie zmieniany 1 raz
Krespin
kapitan
kapitan

Postautor: Arizona » czw lis 16, 2006 10:27 am

Krespin pisze:pewnie że nie skandal - to *** :lol: :lol: :lol:

W pełni się z tym zgadzam :)
Arizona
porucznik
porucznik

Co do bankomatu

Postautor: BODZIEK » pt lis 17, 2006 11:51 am

wydaje mi sie ze zaden bank nie zdecyduje sie na inwestycje w bankomat w naszym miasteczku. maly zysk to po pierwsze a po drugie kazdy by myslal ile to musi zaplacic za prowizje kiedy pobiera z innego bankomatu. hehhe od taka mentalnosc nasza
BODZIEK
starszy szeregowy
starszy szeregowy

Re: Co do bankomatu

Postautor: miras » pt lis 17, 2006 12:33 pm

BODZIEK pisze:wydaje mi sie ze zaden bank nie zdecyduje sie na inwestycje w bankomat w naszym miasteczku. maly zysk to po pierwsze a po drugie kazdy by myslal ile to musi zaplacic za prowizje kiedy pobiera z innego bankomatu. hehhe od taka mentalnosc nasza

Coś mi się wydaje Bodziek że z ciebie to jest wielki pesymista.
Mnie się wydaje natomiast, że bankomat będzie i to w niedługim czasie.
Byc może już w przyszłum roku jak dobrze pojdzie :lol:
Awatar użytkownika
miras
pułkownik
pułkownik

Postautor: VooVoo » pt lis 17, 2006 12:41 pm

W najgorszym przypadku ma już być na "św. Nigdy" :D
Awatar użytkownika
VooVoo
kapitan
kapitan

Postautor: Jaszar » sob cze 23, 2007 2:52 pm

My tu gadu , gadu a sklep FRUKTUS od miesiąca oferuje możliwość płacenia kartą kredytową za zakupy , oprucz tego można wypłacać pieniądze ( do 200 złotych ) tzw Cash back .
Zawsze byłem , zawsze będę , jestem po wsze czasy !
Obrazek
Awatar użytkownika
Jaszar
porucznik
porucznik

Postautor: Kojak » sob cze 23, 2007 4:25 pm

Jaszar pisze:sklep FRUKTUS od miesiąca oferuje możliwość płacenia kartą kredytową za zakupy , oprucz tego można wypłacać pieniądze ( do 200 złotych )

No proszę. Nie zgadł bym, że w Izbicy jest możliwość płacenia kartą kredytową i wycofywania pieniędzy :shock:
"Morze kłamstwa jest płytkie."

"Lepiej chyba pójść choćby kawałek dobrą drogą, niż zajść daleko, lecz źle." (Platon)
Awatar użytkownika
Kojak
plutonowy
plutonowy

Postautor: goodboy » sob cze 23, 2007 8:46 pm

Jaszar dodaj, że wypłacić możesz tylko jeśli wczesniej coś kupisz. Ale fakt, że to jakiś postęp. Dziwię się że właściciel jako członek Samoobrony wprowadza takie innowacje rodem z hipermarketów. Myślę, że może mu to poważnie przeszkodzić w karierze politycznej... :lol:
BANKOMAT NA WSI!!! CZY WYŚCIE POSZALELI!!!
goodboy
major
major

Postautor: Kojak » sob cze 23, 2007 10:05 pm

goodboy pisze:BANKOMAT NA WSI

Co fakt to fakt. Izbica to tylko wieś na prawach miejskich z tego co mi wiadomo, ale jak już ktoś w Izbicy mieszka to się zazwyczaj uważa za wielkiego miastowego człowieka, a jak przychodzi się o stypendium upomnieć to nagle wiedzą, że są mieszkańcami wsi :!:
"Morze kłamstwa jest płytkie."

"Lepiej chyba pójść choćby kawałek dobrą drogą, niż zajść daleko, lecz źle." (Platon)
Awatar użytkownika
Kojak
plutonowy
plutonowy

Postautor: Daras » pn cze 25, 2007 9:34 am

Predzej czy pozniej bankomat ,,przybedzie,, do Izbicy tak jak duzy sklep i inne udogodnienia,ktore niesie za soba postep i rozwoj...
Daras
sierżant
sierżant

Postautor: goodboy » pn cze 25, 2007 7:36 pm

Fakt Daras; " ostatni bedą pierwszymi" jak Ktoś powiedział...
Ale czy Izbica zawsze musi być ostatnia? :?:
goodboy
major
major

Postautor: Arizona » wt cze 26, 2007 7:12 am

No właśnie.... tylko się cieszyć, że jest wreszcie możliwość płacenia kartą... i zgadzam się z tym, że Izbica wcale nie musi być ciągle ta ostatnia....
Czy to, że jest gminą wiejską jakoś ją umniejsza? Dlaczego musimy dłuuugo czekać na coś, co moglibyśmy mieć dużo szybciej?
Arizona
porucznik
porucznik

Postautor: Daras » wt cze 26, 2007 3:48 pm

Moze rzeczywiscie decyzje podejmowane wzgledem roznych udogodnien i ulatwien dla zycia mieszkancow sa podejmowane opieszale lub wogole...A czemu tak juz jest to ja niewiem...Nie mieszkam w Izbicy i nie jestem w stanie obiektywnie tego ocenic,czy to wina decydentow czy braku funduszy czy chociazby brak preznych decyzji ,lub poprostu dla poniektorych jest lepiej jak niezawiele sie dzieje.Pozostaje miec nadzieje i ze to sie zmieni.
Daras
sierżant
sierżant

Postautor: kokeszko7 » czw cze 28, 2007 7:49 am

Bankomat ma już 40 lat
Pierwszy bankomat obchodził wczoraj swe 40-lecie - poinformował brytyjski bank Barclays, który uruchomił debiutanckie urządzenie w swoim oddziale w londyńskiej dzielnicy Enfield.
Legenda głosi, że odkrywca bankomatu, dyrektor generalny spółki drukującej znaczki i banknoty De La Rue, John Shepherd-Barron, wpadł na pomysł urządzenia w swojej łazience w 1965 r. Jak twierdził, zainspirowały go automaty z czekoladą.

Shepherd-Barron przedstawił swój pomysł prezesowi Barclays Haroldowi Darvillowi, który natychmiast zajął się wcielaniem go w życie.REKLAMA Czytaj dalej

Początkowo klienci nie mieli plastikowych kart bankowych, a pieniądze wypłacali wsuwając do bankomatu papierowy bon i wstukując czterocyfrowy kod.

Na koniec lat 60. na świecie było już 781 bankomatów. W końcu ubiegłego roku natomiast ich liczba wynosiła już - według Barclays - 1,64 mln.

No właśnie: NA ŚWIECIE JUŻ 40 LAT :!: A W IZBICY ??? ZA 40 LAT :cry: :oops:
Awatar użytkownika
kokeszko7
podpułkownik
podpułkownik

PoprzedniaNastępna

Wróć do Ogólne