Po ponad 16 latach istnienia z dniem 27.12.2019 roku Forum Izbica zostało zamknięte. Od dziś nie ma już możliwości tworzenia, edytowania oraz usuwania istniejących tematów i postów. Rejestracja nowych użytkowników została zablokowana.

Nadal możliwe jest przeglądanie forum, postanowiłem pozostawić wszystkie wpisy, gdyż szanuje czas użytkowników, poświęcony przy ich tworzeniu.

Uzasadnienie: Ponad cztery lata temu (27.11.2015 roku) nastąpiło ujednolicenie profilu strony Izbica Kujawska Online.
Od tego czasu publikowane są na niej treści związane wyłącznie z historią, kulturą i turystyką naszego miasta i gminy. Treści publikowane przez użytkowników na forum często nawiązywały do spraw związanych z lokalną polityką, konfliktami, interesami, co kłóci się z ideą istnienia serwisu. Dodatkowo dynamiczny rozwój mediów społecznościowych spowodował spadek zainteresowania forum, a liczba wpisów w ostatnim czasie znacząco się zmniejszała. Nie widzę sensu, by forum nadal pozostawało aktywne. Mam nadzieję, że decyzja spotka się z Państwa zrozumieniem.

BŁAŻEJ NOWICKI
Administrator Izbica Kujawska Online

WDRAŻANIE PROGRAMU PRZEDWYBORCZEGO STARO-NOWEGO BURMISTRZA

Wypowiadajcie się na temat wszystkiego co się dzieje w naszym miasteczku i okolicach !

Moderator: blazej

Postautor: goodboy » pn cze 18, 2007 7:38 pm

W kontekście konkursu na dyrektora gimnazjum pada jeszcze jedno nazwisko- niejakiej pani Stasieńko(czy jakoś podobnie). Ponoć faworyzowana przez państwa Sadowskich zdecydowanie... Wygląda na to, że moje nadzieje na resztki zdrowego rozsądku u Wodza były chyba nieuzasadnione... No cóż, zobaczymy...
goodboy
major
major

Postautor: Amba » pn cze 18, 2007 8:18 pm

O mało się buzolem nie zadławiłam jak do mnie dziś dotarło... że Szczerbatą wywalili z dyrektorowania! Słyszał ktoś coś więcej? Na rentkę się szykowała ale jakoś tak wyszło, że jej pomogli w powiecie i została przegłosowana negatywnie.

Jak to prawda, to sobie jeszcze dzisiaj z moim Frankiem niezgułą golnę solidnie za zdrowie nowej "emerytki".

Samego Szczerbatego zaś wywalili z jakiegoś ciała doradczego przy NFZcie.
"Wam kury szczać prowadzić, a nie politykę robić..." - Piłsudski

"Nie można perfumować łajna, wystarczy wyczyścić oborę".
Awatar użytkownika
Amba
starszy kapral
starszy kapral

Postautor: Kojak » wt cze 19, 2007 10:03 am

Niestety nic mi na ten temat niewiadomo, ale taka wieść napewno by mnie nie zmartwiła.
Awatar użytkownika
Kojak
plutonowy
plutonowy

Postautor: kokeszko7 » wt cze 19, 2007 2:16 pm

Amba pisze: ...że Szczerbatą wywalili z dyrektorowania!

A ja z kolei słyszałem, że została... Więc niech odezwą się Ci co wiedzą na 100 %
Awatar użytkownika
kokeszko7
podpułkownik
podpułkownik

Postautor: goodboy » wt cze 19, 2007 8:08 pm

Ja słyszałem, że została. Był mały problem z dokumentami, które były niekompletne, ale dostarczono brakujące i zatwierdzono ostatecznie kandydaturę. Zresztą była jedyną kandydatką, więć komisja nie miała dużego wyboru.
goodboy
major
major

Postautor: Amba » wt cze 19, 2007 8:57 pm

A jednak ją wywalili. Nie spełniała szeregu wymogów formalnych (jakieś świadectwa zgodności) i w związku z tym jej kandydatura została odrzucona. Nie pomogło, że dostarczyła brakujące papiery . Braki są nadal.

Co za nieszczęście, że mi już przeżarło wątrobę, bo sama bym wystartowała w konkursie. Wszystkie izbickie leszcze trzęsą gaciami, żaden nie chce się odważyć wystartować na powstały vacat. Jest okazja by Szczerbatemu przybąbać. Takie chojraki mocne w gębie, a jak przyjdzie co do czego to nie dają rady.

W czasie przewidzianym przepisami zostanie powtórzona ta jakaś tam weryfikacja. Szczerbata nie ma kontrkandydata i chyba przejdzie. Ale dziś jest wywalona i już.

Awatar użytkownika
Amba
starszy kapral
starszy kapral

Postautor: Kojak » wt cze 19, 2007 9:10 pm

A co tam, że wątrobe ci przeżarło droga Ambo. Skoro nie ma kontrkandydatów to pani "szczerbata" przejdzie i znów będą rządzić Izbicą na całego, a tak mieli by trochę kłopotów jak byś im weszła w drogę. Chyba, że by cie przekupili :?: To chyba pewna wiadomość skoro piszesz z taką śmiałością i pewnością:?:
Awatar użytkownika
Kojak
plutonowy
plutonowy

Postautor: Sensor » śr cze 20, 2007 6:21 am

A to ciekawostka z tym konkursem w LO... Nie miałem pojęcia, że tak się to poukładało. Na razie jednak ciekawi mnie kwestia konkursu na dyrektora gimnazjum (cóż - rodzicielski niepokój).Wiem, że ma się odbyć na pewno, tylko nie mam pojęcia kiedy i kto zamierza kandydować. Jak zwykle krąży na ten temat mnóstwo plotek (kilka nazwisk padło również na forum). Wygląda na to, że i tak dyrektorem zostanie ten, którego "namaści" Bogdan Bez Zęba. Taka to już jego forma sprawowania władzy. Cichosza, a potem robię co chcę, a ludowi hasełko po wszystkim: POCAŁUJTA W DUPĘ WÓJTA :!:
Droga długa jest, nie wiadomo, czy ma kres...
Awatar użytkownika
Sensor
porucznik
porucznik

Postautor: Kojak » śr cze 20, 2007 2:54 pm

Sensor pisze:Wygląda na to, że i tak dyrektorem zostanie ten, którego "namaści" Bogdan Bez Zęba. Taka to już jego forma sprawowania władzy. Cichosza, a potem robię co chcę, a ludowi hasełko po wszystkim: POCAŁUJTA W DUPĘ WÓJTA :!:

Też tak myślę, że wygra ten kto po stronie burmistrza, bo jak było daleko do wyboru dyrektora LO to było słychać, że pani Sadowska ma zrezygnować, a na jej miejsce miał zostać wydelegowany pan Nadolny (nauczyciel infromatyki z LO), ale widocznie to były tylko plotki, albo taka zagrywka ze strony obecnie trząsących Izbicą.

P.S.Określenie wójt bardziej mi się podoba niż burmistrz:!: :) :P
Awatar użytkownika
Kojak
plutonowy
plutonowy

Postautor: Sensor » śr cze 20, 2007 5:26 pm

He he - WÓJT - to brzmi dumnie :lol: Kiedyś Wojciech Mlynarski napisał balladę o wójcie i jego następacach. Cudna i warto przytoczyć - szczególnie w kontekście haseł przedwyborczych krytykujących ongiś dwór Śledzińskiego przez aktualnie nam panującego Bogdana S.
Jak głosi jedna
z historycznych bujd,
hen w średniowieczu
żył niedobry bardzo wójt.
Gnębił poddanych,
mocną trzymał straż,
z rzadka ku ludziom
swoją złą obracał twarz.

Leciały krnąbre
głowy - rach-ciach-ciach,
aż w obejściach wójtowych
zapanował blady strach.
Trwałby ten strach po
koniec wójta dni,
aż pojawił się w gminie
jakiś facet z innej wsi,
co wszystkim ludziom
w krąg powtarzał tak:

"Ej, wy,
wy, ludzie, tych
pogróżek nie kupujta
i choć szaleje wójt,
wy wójta się nie bójta!
Ej, wy,
wy, ludzie, se
złym strachem głów nie trujta
i choć
zabija wójt,
wy wójta się nie bójta!
Ej, wy,
wy, ludzie, raz
się w kupę wziąć spróbujta,
niech wójt
nie gnębi was,
wy same zapanujta tu!"

Jak głosi jedna
z średniowiecznych bujd,
na białej brzozie
czrną nocą dyndał wójt.
Następcą został
ten, co wzniecił bunt,
a gdy już poczuł
pod nogami mocny grunt,

Znów poleciały
głowy - rach-ciach-ciach,
i w obejściach wójtowych
nastał jeszcze większy strach,
trwałby ten strach po
koniec wójta dni,
aż osiedlił się w gminie
jakiś facet z innej wsi,
co wszystkim ludziom
w krąg powtarzał tak:

"Ej, wy..."
itd.

Taki z tej bujdy
morał można brać,
że nie widomo,
kogo bardziej trza się bać,
czy tego wójta,
co na ludzi grzmi,
czy tych facetów z całkiem innej wsi...

(1966 r., W. Młynarski)
Pozdrawiam "miłośników" naszego WÓJTA, który poprzedniego popirzył.
Awatar użytkownika
Sensor
porucznik
porucznik

Postautor: goodboy » śr cze 20, 2007 8:03 pm

:lol: :lol: :lol:
Z tą panią Stasieńko jednak coś jest na rzeczy. Pierwsza Dama ją bardzo zachwala...
Co do konkursu w LO, to p. Sadowska -jeśli Ambo masz rację-może kierować "podziękowania" tylko do męża... :wink:
Ale kontrkandydata nie będzie (z powodów podanych przez Ambę), więc i tak przepchną Sadowską..
goodboy
major
major

Postautor: Kojak » śr cze 20, 2007 9:21 pm

Zajefajna ta ballada :!: Brawo Sensor :) A swoją drogą dużo prawdy jest w tej balladzie. Czasem jak się zmieni coś to wychodzi jeszcze gorzej, ale zazwyczaj zmiany są korzystne i tego się trzymajmy :P :lol:
Awatar użytkownika
Kojak
plutonowy
plutonowy

Postautor: kokeszko7 » czw cze 21, 2007 12:02 pm

Cóś mi sie zdaje, że znowu zboczyliśmy z tematu. Tu mamy "WDRAŻANIE PROGRAMU PRZEDWYBORCZEGO..." a nie wybory na dyrektorów szkół. Za chwile otworze nowy temat i zapraszam do dyskusji :)

A wracając do wdrażania... to co w końcu z budową hali albo dalszą kanalizacją Izbicy? Wiecie cos może...??? :lol:
Awatar użytkownika
kokeszko7
podpułkownik
podpułkownik

Postautor: Kojak » pt cze 22, 2007 12:09 pm

kokeszko7 pisze:A wracając do wdrażania... to co w końcu z budową hali albo dalszą kanalizacją Izbicy? Wiecie cos może...??? :lol:

Jak nie wiadomo co, to zazwyczaj g***o. Fundusze pewnie się rozpłynęly, albo coś. Najlepszą odpowiedzią jest post Błażeja w nowym temacie: Gmina i miasto laureatem... :lol:
"Morze kłamstwa jest płytkie."

"Lepiej chyba pójść choćby kawałek dobrą drogą, niż zajść daleko, lecz źle." (Platon)
Awatar użytkownika
Kojak
plutonowy
plutonowy

Postautor: goodboy » pt cze 22, 2007 7:03 pm

Prawda jest taka, że Wódz się "wystrzelał" przed wyborami i teraz nastała inwestycyjna posucha. O hali to możecie zapomnieć. Obrazek w necie to każdy potrafi zamieścić. A czy ktoś widział projekt, czy chociaż wiadomo dokładnie na jakiej działce ma ona powstać? Założę się, że w urzędzie wiedzą tyle co my, czyli nic. Bo nic w tej sprawie się nie dzieje.
goodboy
major
major

Postautor: Amba » pt cze 22, 2007 9:10 pm

Przecież go wyśmiali w powiecie w sprawie tej hali i wysłali do wszystkich diabłów. Hali nie będzie. To była tylko kiełbacha.

Awatar użytkownika
Amba
starszy kapral
starszy kapral

Postautor: Kojak » pt cze 22, 2007 9:17 pm

amba pisze:To była tylko kiełbacha.

To było niemal od początku pewne. Burmistrz "nie ma" pieniędzy na drogi, a na halę weźmie :? Niewiem skąd. Chyba z własnej kieszeni wyłoży :D :D :D

"Lepiej chyba pójść choćby kawałek dobrą drogą, niż zajść daleko, lecz źle." (Platon)
Awatar użytkownika
Kojak
plutonowy
plutonowy

Postautor: Sensor » sob cze 23, 2007 2:16 pm

Dowiedziałem się, że burmistrz zwrócił do budżetu niewykorzystany milion złociszy. Nie znam kulisów tego spektakularnego czynu finansowego świadczącego o braku potrzeb inwestycyjnych w gminie, ale skoro mówią o tym radni, to chyba coś musi być na rzeczy. Jesli to prawda - to brawo Burmistrzu i siostro Zofijo:!: mamy szmalu, jak lodu i nie potrzebny nam jakiś głupi milion. Możecie odbierać nagrody dla najbardziej oszczędnych :evil: . Mam nadzieję, że to ostatnia kadencja tych nieudaczników. Jeśli natomiast będziecie dalej kandydować - to możecie być pewnymi, ze na wszystkich spotkaniach przedwyborczych zadamy wam pytania na temat tej kiełbachy, której ludziom naobiecywaliście. Ulotkę burmistrza mam i będę trzymał do kolejnych spotkań kiełbasianych. Zrobimy jednak wszystko, żeby wasze dupska wysadzić z tych stołków, bo nie robicie dla tego miasta i gminy nic. Jedynie to, co wam jest wygodne.
Awatar użytkownika
Sensor
porucznik
porucznik

Postautor: Kojak » sob cze 23, 2007 4:22 pm

Sensor pisze:mamy szmalu, jak lodu i nie potrzebny nam jakiś głupi milion. Możecie odbierać nagrody dla najbardziej oszczędnych . Mam nadzieję, że to ostatnia kadencja tych nieudaczników

Ja też mam taką nadzieję. Burmistrz chyba nie liczy już na więcej, bo widać jak traktuje (czyt. olewa) ludzi i ich potrzeby. Kupił dwie równiarki, żeby być niezależnym i mieć możliwość tańszego remontu dróg, a na okolicznych polnych drogach dziury jak były tak są i nie zanosi się na to, żeby znikły. Te równiarki to utopione pieniądze :x

Awatar użytkownika
Kojak
plutonowy
plutonowy

Postautor: goodboy » sob cze 23, 2007 8:40 pm

Kojak, pracuje tylko jedna równiarka, a druga służy jako rezerwuar części zamiennych. :lol:
Sensor nie przesadzaj, są sukcesy, np. kostka koło pomnika(całe 3m2), chodnik na ul. Garbarskiej, zanosi się na nowy piękny skwerek przed Ośrodkiem Zdrowia. Bezrobotni i ubodzy będą mogli się w tych miejscach zrelaksować przy browarku.. :lol:
Zwrócił milion do kasy centralnej i dostał nagrodę. Zawsze wiedziałem, że Bodzio to dobry strateg. Pewnie to radny wojewódzki mu podpowiedział- tego uczą na szkoleniach w Samoobronie... :lol:
A może przelał tą kasę na konto mamusi premiera? :?: :lol:
goodboy
major
major

PoprzedniaNastępna

Wróć do Ogólne