Po ponad 16 latach istnienia z dniem 27.12.2019 roku Forum Izbica zostało zamknięte. Od dziś nie ma już możliwości tworzenia, edytowania oraz usuwania istniejących tematów i postów. Rejestracja nowych użytkowników została zablokowana.

Nadal możliwe jest przeglądanie forum, postanowiłem pozostawić wszystkie wpisy, gdyż szanuje czas użytkowników, poświęcony przy ich tworzeniu.

Uzasadnienie: Ponad cztery lata temu (27.11.2015 roku) nastąpiło ujednolicenie profilu strony Izbica Kujawska Online.
Od tego czasu publikowane są na niej treści związane wyłącznie z historią, kulturą i turystyką naszego miasta i gminy. Treści publikowane przez użytkowników na forum często nawiązywały do spraw związanych z lokalną polityką, konfliktami, interesami, co kłóci się z ideą istnienia serwisu. Dodatkowo dynamiczny rozwój mediów społecznościowych spowodował spadek zainteresowania forum, a liczba wpisów w ostatnim czasie znacząco się zmniejszała. Nie widzę sensu, by forum nadal pozostawało aktywne. Mam nadzieję, że decyzja spotka się z Państwa zrozumieniem.

BŁAŻEJ NOWICKI
Administrator Izbica Kujawska Online

WDRAŻANIE PROGRAMU PRZEDWYBORCZEGO STARO-NOWEGO BURMISTRZA

Wypowiadajcie się na temat wszystkiego co się dzieje w naszym miasteczku i okolicach !

Moderator: blazej

Postautor: goodboy » sob maja 26, 2007 9:16 pm

Optymista z Ciebie, jeśli liczysz na odpowiedź. Tam wszyscy trzęsą portkami i boją się własnego cienia.... :wink:
goodboy
major
major

Postautor: Amba » sob maja 26, 2007 9:24 pm

Sensor pisze: Stąd moje pytanie do ludzi piszących na forum, a w jakiś sposób związanych z UGiM: czy cokolwiek wiedzą na ten temat? Pytam nie tylko jako uczestnik forum, ale tez jako rodzic.

Postaram się co na ten temat dowiedzieć.
"Wam kury szczać prowadzić, a nie politykę robić..." - Piłsudski

"Nie można perfumować łajna, wystarczy wyczyścić oborę".
Awatar użytkownika
Amba
starszy kapral
starszy kapral

Wdrazanie programu przedwyborczego staro

Postautor: maja5 » sob maja 26, 2007 9:26 pm

Ci co trzesa portkami i boja sie wlasnego cienia to najpredzej nic nie wiedza.Takie sprawy sa omawiane w zaufanym gronie.Dawno nie bylo popijochy w budzie bo by cos wyszlo na zewnatrz.
maja5
młodszy chorąży
młodszy chorąży

Postautor: Amba » ndz maja 27, 2007 7:41 pm

Obiecałam napisać o co chodzi z rozgrywką wokół gimnazjum. Wpędziłam się w ten sposób kłopot. Znam jak sądzę tło i kulisy zagrywki wokół obecnego dyrektora. Postawili mi jednak tak dużą flachę, że nawet ja z moim Frankiem niezgułą nie byłam w stanie odmówić i dałam słowo, że do końca „zagrywy” nie pisnę w tej sprawie ani słowa. Wybaczcie ubogiej pijaczce, że dla dobra sprawy będącej w toku nie rozwiąże języka nawet po bardzo dużej wódeczce.

Awatar użytkownika
Amba
starszy kapral
starszy kapral

Postautor: goodboy » pn maja 28, 2007 8:17 pm

Obym się mylił, ale sprawa wygląda kiepsko. Alicja S. zostaje na stanowisku dyrektora liceum, bo ponoć to najbardziej rentowne :!: (jakby o rentowność tu chodziło) liceum w powiecie. Natomiast na stanowisko w gimnazjum widzę obecnie dwóch kandydatów, z którymi raczej p. Graczyk nie ma szans. Tzn. pan Nadolny i p. Gajewski. I obym się naprawdę mylił. :?: :!:
goodboy
major
major

Wdrazanie programu przedwyborczego staro

Postautor: maja5 » pn maja 28, 2007 8:59 pm

Dlugo nie trzeba bylo czekac wlasnie przez dwa kolejne dni byla popijocha w budzie,i glosno bylo slychac ze pan z gminy Lubraniec odezwal sie o swoje przedwyborcze obiecanki.Twardy orzech do zgryzienia.Sekretarz madrzejszy od wojta ,obiecanki spelzna chyba na niczym.Oj bedzie sie dzialo!
maja5
młodszy chorąży
młodszy chorąży

Postautor: goodboy » wt maja 29, 2007 8:06 pm

A może nie chodzi mu o fotelik sekretarza... :?: Ja słyszałem, że obaj panowie chcą zaangażować się( czyt. swoje"ciężko zarobione" złocisze :wink: ) w tematy związane ze służbą zdrowia...
goodboy
major
major

Postautor: Amba » wt maja 29, 2007 8:48 pm

Też tak słyszałam. Jeszcze po drodze z awansem po karierze bankowej syna jednego z nich w zamian za intrygę bankowo - kredytowo - upadłościową.

Awatar użytkownika
Amba
starszy kapral
starszy kapral

Postautor: Ptasiek » wt maja 29, 2007 10:15 pm

Obrazek
Kaczyński mówił w moim imieniu. Mord w lasach katyńskich ciąży mi tym, że zamiast polskich elit muszę oglądać mordy siwca, palikota czy szetyny. Gdyby nie tamta zbrodnia najprawdopodobniej nigdy nie opuściliby chlewa.
Smok5
Awatar użytkownika
Ptasiek
generał
generał

wdrazanie programu przedwyborczego staro

Postautor: maja5 » czw maja 31, 2007 2:08 pm

Droga Ambo mozesz po woli rozwiazywac jezyk juz nic nie zrobisz tym dla dobra sprawy,bo wlasnie ukazalo sie ogloszenie konkursu na dyrektora gimnazjum.Jezeli konkurs bedzie przeprowadzac komisja w tym samym skladzie co na referenta i ml.ksiegowego to ja na miejscu obecnego dyrektora bym sie nie ponizala.
maja5
młodszy chorąży
młodszy chorąży

Postautor: kokeszko7 » czw maja 31, 2007 4:31 pm

O ile dobrze sie orientuje to w komisji na dyrektorów szkół są jeszcze zawsze przedstawiciele Rady Rodziców, kuratorium i nauczycieli...
Awatar użytkownika
kokeszko7
podpułkownik
podpułkownik

Wdrazanie programu przed wyborczego staro

Postautor: maja5 » czw maja 31, 2007 4:50 pm

W ogloszeniu pisze ze konkurs przeprowadzi komisja powolana przez Burmistrza Gminy i Miasta.To wyglada tak samo jak na mlodszego ksiegowego w komisji nie zasiadala osoba z tego dzialu.Pominieto nawet Glowna Ksiegowa {skarbnika} osobe najbardziej kompetentna.
maja5
młodszy chorąży
młodszy chorąży

Postautor: kokeszko7 » czw maja 31, 2007 7:54 pm

W konkursie na dyrektorów szkół burmistrz powołuje tylko przedstawicieli z organu prowadzacego czyli w tym przypadku z gminy. Natomiast przedstawicieli nauczycieli powołuje dyrektor danej szkoły (w tym przypadku sam p. Graczyk) , przedstawicieli Rady Rodziców sama RR a przedstawicieli kuratorium- samo kuratorium. Teraz wszystko zależy od tego, jakie układy ma p. Graczyk z danymi organami (czyli gmina, kuratorium, RR i nauczycielami)

Mimo wszystko wydaje mi sie, ze ma duże szanse :) (no, chyba, żeby nie stanął do konkursu :cry: )
Awatar użytkownika
kokeszko7
podpułkownik
podpułkownik

Postautor: goodboy » czw maja 31, 2007 8:20 pm

Kokeszko wydaje mi się, że się mylisz. Gimnazjum jest jednostką samorządową i skład komisji zależy wyłącznie od burmistrza. Ostatnie konkursy to potwierdzają. Na pewno p. Graczyk sam nie może wyznaczyć osób wchodzących w skład komisji, bo to byłby absurd. Pewne jest, że jeśli ogłoszono konkurs i Bodzio chce obsadzić kogoś swojego, to zrobi to bez przeszkód.
Może jednak zdrowy rozsądek tym razem zwycięży....
goodboy
major
major

Postautor: Ptasiek » czw maja 31, 2007 8:26 pm

Ssory, głupotę napisałem i usunąłem.
Kaczyński mówił w moim imieniu. Mord w lasach katyńskich ciąży mi tym, że zamiast polskich elit muszę oglądać mordy siwca, palikota czy szetyny. Gdyby nie tamta zbrodnia najprawdopodobniej nigdy nie opuściliby chlewa.
Smok5
Awatar użytkownika
Ptasiek
generał
generał

Postautor: kokeszko7 » pt cze 01, 2007 1:25 pm

Zapewniam goodboy, że się nie mylę. Szkoły podstawowe też są jednostkami samorządowymi i właśnie w taki sposób przebiegały ostatnie konkursy na dyrektorów. Zapomniałem jeszcze dodać, że w komisji konkursowj są również przedstawiciele ZNP, których też wybiera somo ZNP.

Jeżeli chodzi o wybór danych przedstawicieli to przecież jest jasne, że nikt nie wskazuje palcami kto ma być ale można jakoś w ich wyborze się dogadać, nie?
Awatar użytkownika
kokeszko7
podpułkownik
podpułkownik

Postautor: Sensor » sob cze 09, 2007 8:57 pm

Więc jednak NASZPANIWŁADCA jest niezadowolony z obecnego dyrektora gimnazjum. Gdyby był, to prawo zezwala mu na przedłużenie umowy o kolejną kadencję. Ale też czemu ma być zadowolony? Toż dyrektor to nic nie zrobił :wink: Szkoła wygląda, jak rudera, stołówka i kuchnia - syf, aż strach. Korytarz jak na warszawskiej Pradze.. masakra. :wink: :wink: :wink: Żart oczywiście.
Mamy za dużo kasy i trzeba zorganizować konkurs. A co? Nie stać nas?
A tak po prawdzie chodzi o to, żeby pokazać ludowi poddanemu, kto tu ma w garści władzę. No i Graczykowi - niech wie, kto tu pan!
Ciekawie zapowiada się plotka (na razie) na temat zalotów Bodzia do naszej Zdrowej Służby i wdzięczenie do Pan G i W. Ojj czyżby ktoś szykował sobie fajną i nieźle wypasioną tratwę na stare lata, kiedy to skończy się kadencja burmistrza? Toż doświadczenia w zarządzaniu jednostkami Służby Zdrowia mu nie brak.
Nie ma to jak być u żłobu. Się wie, gdzie stoją konfitury i kto ma kluczyk do tej spiżarni :lol:
Droga długa jest, nie wiadomo, czy ma kres...
Awatar użytkownika
Sensor
porucznik
porucznik

Postautor: goodboy » pn cze 11, 2007 8:38 pm

Zauważ Sensor, że jak za Toruńskiej w ośrodku dużo robiono, tak teraz niewile tam się dzieje. Chodzi o to żeby wartości nie wywindować za bardzo do góry przez "nieprzemyślane" inwestycje. A jak przyjdzie czas przejmą całość za "marne grosze".
Wiem też z pewnego źródła, że co atrakcyjniejsze działki w Izbicy i okolicy też już rozdzielają między siebie...
goodboy
major
major

Postautor: Sensor » pn cze 11, 2007 8:44 pm

Racja Goodboy :lol: Najpierw trzeba doprowadzić do niskiej wartości, żeby potem rozbłysnąć :lol: kupiwszy tanio ruderkę. A ziemia Panie idzie w górę... zarobi się. Ale będziemy patrzeć na łapki paniom i panom upalikowanym u żłobu.
Droga długa jest, nie wiadomo, czy ma kres...
Awatar użytkownika
Sensor
porucznik
porucznik

Postautor: goodboy » pn cze 11, 2007 8:53 pm

Wiem co piszę. Oni mają wgląd w plany inwestycyjne ileś tam lat do przodu. Wiedzą co gdzie i kiedy ma być budowane. Np. nie wiem czy wiecie, ale jest plan obwodnicy izbickkiej. Wystarczy teraz za grosze kupić na "trasie" kawałek ziemi, a po latach zarobi się krocie przy wykupie pod inwestycję. Są już tacy-wysoko postawieni co z tej wiedzy skorzystali...
goodboy
major
major

PoprzedniaNastępna

Wróć do Ogólne