Po ponad 16 latach istnienia z dniem 27.12.2019 roku Forum Izbica zostało zamknięte. Od dziś nie ma już możliwości tworzenia, edytowania oraz usuwania istniejących tematów i postów. Rejestracja nowych użytkowników została zablokowana.

Nadal możliwe jest przeglądanie forum, postanowiłem pozostawić wszystkie wpisy, gdyż szanuje czas użytkowników, poświęcony przy ich tworzeniu.

Uzasadnienie: Ponad cztery lata temu (27.11.2015 roku) nastąpiło ujednolicenie profilu strony Izbica Kujawska Online.
Od tego czasu publikowane są na niej treści związane wyłącznie z historią, kulturą i turystyką naszego miasta i gminy. Treści publikowane przez użytkowników na forum często nawiązywały do spraw związanych z lokalną polityką, konfliktami, interesami, co kłóci się z ideą istnienia serwisu. Dodatkowo dynamiczny rozwój mediów społecznościowych spowodował spadek zainteresowania forum, a liczba wpisów w ostatnim czasie znacząco się zmniejszała. Nie widzę sensu, by forum nadal pozostawało aktywne. Mam nadzieję, że decyzja spotka się z Państwa zrozumieniem.

BŁAŻEJ NOWICKI
Administrator Izbica Kujawska Online

WDRAŻANIE PROGRAMU PRZEDWYBORCZEGO STARO-NOWEGO BURMISTRZA

Wypowiadajcie się na temat wszystkiego co się dzieje w naszym miasteczku i okolicach !

Moderator: blazej

Postautor: Sensor » sob maja 19, 2007 12:12 pm

Zainteresowanym wyślę info na priv.
PS. Też bym głosował na Graczyka. Wreszcie Izbica bujnęłaby się do przodu.
Droga długa jest, nie wiadomo, czy ma kres...
Awatar użytkownika
Sensor
porucznik
porucznik

Postautor: goodboy » pn maja 21, 2007 8:21 pm

Gdyby się zdecydował myślę, że miałby szansę rozbić ibicki "układ". A i dla Bodzia znalazłby myślę odpowiedznia do kwalifikacji posadkę. Np. komendant Straży Miejskiej... :lol:
goodboy
major
major

wdrazanie programu przedwyborczego staro

Postautor: maja5 » pn maja 21, 2007 10:57 pm

Prosze zobaczyc kto sie zakwalifikowal do II etapu na mlodszego ksegowego.Bip Nabor pracownikow,
maja5
młodszy chorąży
młodszy chorąży

Postautor: Sensor » wt maja 22, 2007 7:30 pm

Wygląda na to, że coś mi się poplątało :D W ogólnej informacji są dwa nazwiska kandydatek - A.Kurlapska i A.Sobańska, natomiast w pliku WORDA jest M.Bolewska. To kto bedzie kandydował dalej na stanowisko młodszej księgowej?

Nie widzę też informacji o rozpoczęciu procedury konkursowej na stanowisko dyrektora gimnazjum, a co za tym idzie W.Graczyk zostaje na stanowsku :) :)

Zatem informacje o zmianie okazały się plotka, choć teraz burmistrz może w każdej chwili rozpisać konkurs. Mam nadzieję, że tego nie zrobi.
Awatar użytkownika
Sensor
porucznik
porucznik

wdrazanie programu przed wyborczego

Postautor: maja5 » wt maja 22, 2007 8:08 pm

Nikt tu nie napisal o zmianie dyrektora tylko,ze kadencja sie konczy a co dalej to w gesti burmistrza i samego zainteresowanego gdzie tu ploty i o co ci chodzi?
maja5
młodszy chorąży
młodszy chorąży

Re: wdrazanie programu przed wyborczego staro

Postautor: Sensor » śr maja 23, 2007 7:05 pm

maja5 pisze:Moi mili otoz konczy sie kadencja dyrektora gimnazium byc moze Fredziu zmierzy sie z obecnym. Poddajac ocenie miniona kadencje Pana Dyrektora,mozna z cala swiadomoscia powiedziec,ze to on najlepiej sie spisal ze wszystkich dyrektorow,[najgorzej Teresa B.]Miejmy nadzieje ze nadal pozostanie duzo zrobil dla szkoly i niech dokonczy dziela.

To zdaje się być ta informacja o końcu kadencji obecnego dyrektora gimnazjum, więc i o potencjalnej zmianie. Stała się ona zaczątkiem plotki o tym, że ktoś się będzie z nim mierzył w walce o stanowisko. :lol: :lol: Chyba sama pierwsza na ten temat napisałaś, więc czemu teraz udajesz "niewiedzącą"? Uwierz, ze kilka osób przeczytało Twoją wypowiedź i twierdziło, ze Fredi ma zostać dyrektorem po Graczyku. Doniesienia na ten temat krążą również "na mieście" i stąd wzięło się to słowo - "plotka". Mowa była również o jeszcze wytrawniejszym kandydacie.
A o konkurs (czy jest rozpisany) tylko pytałem.
Awatar użytkownika
Sensor
porucznik
porucznik

Wdrazanie programu przedwyborczego staro

Postautor: maja5 » śr maja 23, 2007 7:43 pm

Przepraszam moze zle odebralam Twoja wypowiedz,ale rozne rzeczy tu sie pisze raz sie sprawdza a raz nie.Ja nic nie wiedzialam o Fredziu napisal to Kokeszko7.Caly czas trzymam kciuki za obecnym i tez bym nie chciala zmian.Prosze wybaczyc moja niewiedze.Pozdrawiam.
maja5
młodszy chorąży
młodszy chorąży

Postautor: goodboy » śr maja 23, 2007 8:04 pm

Maja5, widzę że masz problem z odróznieniem żartów od faktów. Kokeszko7 zażartował na temat Fredzia :lol: . Natomiast obawy co do stanowiska dyrektora gimnazjum są jak najbardziej słuszne. A twoja wypowiedź, że "różne rzeczy tu się pisze, raz się sprawdza, a raz nie" jest trochę nie na miejscu. Co konkretnie się nie sprawdziło? Zarzucasz komuś pisanie nieprawdy? Czy jesteś kolejną, goracą zwolenniczką talentu przywódczego Wodza :?:
goodboy
major
major

Postautor: kokeszko7 » śr maja 23, 2007 8:07 pm

Oj maju, maju!!! Pozwól, że skopiuje tu swoje słowa:

Przeciez teraz taka moda... Może do tego jeszcze Fredziu na burmistrza i bedzie OK!!!

Gdzie tu jest mowa o tym, że Fredziu na dyrektora gimnazjum ????

A teraz twoje słowa napisane zaraz po mnie:

Moi mili otoz konczy sie kadencja dyrektora gimnazium byc moze Fredziu zmierzy sie z obecnym.

I co Ty na to???
Awatar użytkownika
kokeszko7
podpułkownik
podpułkownik

Postautor: maja5 » śr maja 23, 2007 8:20 pm

Bardzo Was wszystkich przepraszam zapedzilam sie w slepy zaulek i glupio mi.Czy moge jeszsze kiedys co napisac?
maja5
młodszy chorąży
młodszy chorąży

Postautor: kokeszko7 » śr maja 23, 2007 8:35 pm

Możesz, możesz ... :wink:
Awatar użytkownika
kokeszko7
podpułkownik
podpułkownik

Postautor: Sensor » śr maja 23, 2007 9:01 pm

Maju, nikt sie tu (mam nadzieję) nie obraża. Po prostu dyskutujemy i każdy ma prawo do błędu. W dodatku nikt nie jest od nich wolny. Osoby, które tu pisują pod różnymi nickami, to ludzie, którym leży na sercu los tego miasta i gminy. Ty też jesteś z nami. Pisz jak najwięcej i jak najczęsciej. Robimy to po to, zeby czytający to forum mieli jakiś pogląd na to, co się dzieje w naszej miejscowości, zeby wypaczenia (brzmi trochę PRL-owsko) były natychmiast wyłapywane ,żeby władzuchnie patrzeć trochę na łapki. Niech sobie nie mysli, że nikt tego nie widzi itp, itd.
Pozdrawiam i życzę kolejnych (szybkich) awansów w hierarchii forumowej
Awatar użytkownika
Sensor
porucznik
porucznik

Postautor: maja5 » śr maja 23, 2007 9:20 pm

Bardzo dziekuje nie spodziewalam sie takiej szybkiej no i pozytywnej reakcji z Waszej strony.Duzo mozna sie od Was nauczyc.Jeszcze raz wielkie dzieki.Maja 5
maja5
młodszy chorąży
młodszy chorąży

Postautor: Arizona » czw maja 24, 2007 7:18 am

Ależ Szanowna Maju..... nie Ty pierwsza i nie ostatnia popełniłaś "aszybkę".
Wysoko oceniam Twoją umiejętność przyznania się do błędu....
Ale żeby zaraz się wycofywać z dalszego wypowiadania się na forum :?: :?: :?:
Nie rób takich rzeczy :)
Pisz, pisz, pisz....
Jest dokładnie tak jak napisał Sensor
Osoby, które tu pisują pod różnymi nickami, to ludzie, którym leży na sercu los tego miasta i gminy. Ty też jesteś z nami. Pisz jak najwięcej i jak najczęsciej

Pozdrawiam :)
Arizona
porucznik
porucznik

Postautor: Sensor » pt maja 25, 2007 12:12 pm

Wracam znów z tematem, który, jak myślałem jest tylko plotką, ale..:
z informacji, które do mnie dotarły znowu (a zdają się być bardzo prawdopodobne) jednak odbędzie się konkurs na stanowiska dyrektora gimnazjum. Może wie ktoś coś więcej :?:
Awatar użytkownika
Sensor
porucznik
porucznik

Postautor: maja5 » pt maja 25, 2007 7:39 pm

O konkursie na dyrektora gimnazjum niestety nic nie wiem natomiast wiem,ze zostal ogloszony konkurs na dyrektora LO.
maja5
młodszy chorąży
młodszy chorąży

Postautor: maja5 » sob maja 26, 2007 8:10 pm

Slyszalam jeszcze,ze gdyby Pani Dyrektor zLO zrezygnowala ze stanowiska i odeszla na emeryture to po niej dyrektorstwo mial przejac Pan Janusz Nadolny.Ale Pani S . pozostaje.Oby czasami nie zmierzyl sie sie Pan N. z Panem G.Mialby poparcie brat radny no i w koalicji.Czas pokaze.
maja5
młodszy chorąży
młodszy chorąży

Postautor: blazej » sob maja 26, 2007 8:40 pm

Konkurs na dyrektora gimnazjum nie jest potrzebny, bo pan Graczyk bardzo dobrze sprawuje się na swoim stanowisku. Szkoła w ciągu kilku lat bardzo się zmieniła, zdecydowanie na korzyść. Zmiana na stanowisku dyrektora byłaby dla mnie nieuzasadniona (typowa rozgrywka polityczna). Mam nadzieję, że zostanie zachowane status quo.
Izbica Kujawska Online
URL: www.izbica-kujawska.com (dodatkowy: www.izbica-kujawska.pl)
e-mail: kontakt@izbica-kujawska.com

Obrazek
Awatar użytkownika
blazej
Administrator
Administrator

Postautor: goodboy » sob maja 26, 2007 8:50 pm

Pożyjemy, zobaczymy. Może u rządzących gminą pozostał jeszcze jakiś cień zdrowego rozsądku i podejmą właściwą decyzję dla dobra szkoły.
Zdjęcie pana Graczyka ze stanowiska byłoby posunięciem barzdo "niepopularnym" i obniżyłoby notowania niektórych :wink: .
goodboy
major
major

Postautor: Sensor » sob maja 26, 2007 9:12 pm

Racja Goodboy - konkurs byłby samodzielnym strzałem w nogę burmistrza...
Natomiast informacje, jakie do mnie dotarły ostatnio mówią jednak o mozliwości takiego rozwiązania. Stąd moje pytanie do ludzi piszących na forum, a w jakiś sposób związanych z UGiM: czy cokolwiek wiedzą na ten temat? Pytam nie tylko jako uczestnik forum, ale tez jako rodzic.
Awatar użytkownika
Sensor
porucznik
porucznik

PoprzedniaNastępna

Wróć do Ogólne