Po ponad 16 latach istnienia z dniem 27.12.2019 roku Forum Izbica zostało zamknięte. Od dziś nie ma już możliwości tworzenia, edytowania oraz usuwania istniejących tematów i postów. Rejestracja nowych użytkowników została zablokowana.

Nadal możliwe jest przeglądanie forum, postanowiłem pozostawić wszystkie wpisy, gdyż szanuje czas użytkowników, poświęcony przy ich tworzeniu.

Uzasadnienie: Ponad cztery lata temu (27.11.2015 roku) nastąpiło ujednolicenie profilu strony Izbica Kujawska Online.
Od tego czasu publikowane są na niej treści związane wyłącznie z historią, kulturą i turystyką naszego miasta i gminy. Treści publikowane przez użytkowników na forum często nawiązywały do spraw związanych z lokalną polityką, konfliktami, interesami, co kłóci się z ideą istnienia serwisu. Dodatkowo dynamiczny rozwój mediów społecznościowych spowodował spadek zainteresowania forum, a liczba wpisów w ostatnim czasie znacząco się zmniejszała. Nie widzę sensu, by forum nadal pozostawało aktywne. Mam nadzieję, że decyzja spotka się z Państwa zrozumieniem.

BŁAŻEJ NOWICKI
Administrator Izbica Kujawska Online

"Większy" sklep w Izbicy...

Wypowiadajcie się na temat wszystkiego co się dzieje w naszym miasteczku i okolicach !

Moderator: blazej

Czy w Izbicy jest miejsce dla sklepu z większą powierzchnią handlową?

tak
36
88%
nie
5
12%

Liczba głosów : 41

"Większy" sklep w Izbicy...

Postautor: blazej » pt kwie 06, 2007 8:29 pm

Problem ten intrygował mnie od dawna. Chodzi mi mianowice o wasze opinie w sprawie sprowadzenia do Izbicy sklepu z większa powierzchnią handlową (np. obiekt w sąsiednim Lubrańcu) Co o tym sądzicie? Moim zdaniem to byłaby świetna sprawa. Produkty w sieciach handlowych sa z reguły tańsze. Nowy sklep to nowe miejsca pracy. Moim zdaniem powstanie takiego obiektu nie przyczyniłoby się do upadku mniejszych sklepików (jak wiemy każde mają swoich stałych klientów). Sklep większej sieci handlowej to możliwość płacenia kartą, czego w żadnym izbickim sklepie robić nie można. Jest to więc ułatwienie dla mieszkańców Izbicy jak i potencjalnych turystów. To również duży asortyment (od artykułów spożywczych po prostą elektronikę). Nie wspomnę o promocjach. Generalnie ludziom żyłoby się ciut taniej. Zapraszam do polemiki. Dołączam jeszcze ankietę.
Ostatnio zmieniony pt kwie 06, 2007 9:40 pm przez blazej, łącznie zmieniany 1 raz
Izbica Kujawska Online
URL: www.izbica-kujawska.com (dodatkowy: www.izbica-kujawska.pl)
e-mail: kontakt@izbica-kujawska.com

Obrazek
Awatar użytkownika
blazej
Administrator
Administrator

Postautor: Ptasiek » pt kwie 06, 2007 9:29 pm

Ostatnio zmieniony ndz gru 07, 2008 8:06 pm przez Ptasiek, łącznie zmieniany 1 raz
Awatar użytkownika
Ptasiek
generał
generał

Postautor: blazej » pt kwie 06, 2007 9:42 pm

Ptasiek pisze:Litości - nasi włodarze - chcemy jakiegoś lidlo-pluso-żabko-aldiko-czegoś tam. Przynajmniej ja chcę. :wink:

Dobrze, że nie jestem osamotniony, mam nadzieję, że podpisze się pod propozycją więcej osób :wink:
Izbica Kujawska Online

Obrazek
Awatar użytkownika
blazej
Administrator
Administrator

Postautor: Gosiek » pt kwie 06, 2007 9:46 pm

moim skromnym zdaniem, to mogloby cos takiego w Izbicy powstac... miejsce tez by sie znalazlo... a ceny jak ceny...moge sie zalozyc, ze taki sklep mialby sporo klientow... lidl albo biedronka;] spoko;] plus, zabka- sklepy troche drogawe;] zwlaszcza to drugie :) pozdrawiam:)
Po co budować dom, w którym nie zamieszka miłość...
Gosiek
st. chorąży sztabowy
st. chorąży sztabowy

Postautor: VooVoo » pt kwie 06, 2007 10:00 pm

Wiadomo że skoro świat brnie do przodu to i kiedyś musi powstać w Izbicy większy sklep samoobsługowy.Miło i wygodnie byłoby gdyby to stało się jak najszybciej.Plotki o których wspomina Ptasiek również słyszałem,więc jeśli jest już nas dwoje to może być w nich trochę prawdy. Co do płacenia kartą...niestety w nie wszystkich takich dyskontach można regulowac rachunek w ten sposób. Ogólnie jednak rzecz biorąc mile widziany byłby taki samoobsługowiec w Izbicy i podpisuję się Błażej pod Twoją propozycją jak najbardziej.
Awatar użytkownika
VooVoo
kapitan
kapitan

Postautor: Jaszar » pt kwie 06, 2007 10:29 pm

Czy ja wiem :roll: no bo pchać ten wózek przez cały sklep a i z ekspedientką pogadać nie idzie , no iwszystko tak na wyciągnięcie ręki :roll: :lol:
Zawsze byłem , zawsze będę , jestem po wsze czasy !
Obrazek
Awatar użytkownika
Jaszar
porucznik
porucznik

Postautor: kokeszko7 » sob kwie 07, 2007 12:31 pm

Jak najbardziej jestem ZA!!!
Awatar użytkownika
kokeszko7
podpułkownik
podpułkownik

Postautor: Domin » sob kwie 07, 2007 2:42 pm

Dobry pomysł z tym marketem w Izbicy.Po co jeździć po włocławku czy choćby po lubrańcu jak można by było kupić te produkty taniej i na miejscu.Jestem za :D
Domin
starszy sierżant
starszy sierżant

Postautor: Krespin » sob kwie 07, 2007 4:08 pm

...
Ostatnio zmieniony pn sty 21, 2008 8:44 pm przez Krespin, łącznie zmieniany 1 raz
Krespin
kapitan
kapitan

Postautor: VooVoo » sob kwie 07, 2007 4:18 pm

Nie no Krespin bez presady- kurczaka w markecie to w żadnym razie. Są produkty którcyh w Marketach napewno nie kupię(elektroniki itp), ale są też i produkty (spożywcze)ktore nie odbiegają jakością, a są tańsze.
Awatar użytkownika
VooVoo
kapitan
kapitan

Postautor: Krespin » sob kwie 07, 2007 4:22 pm

...
Ostatnio zmieniony pn sty 21, 2008 8:44 pm przez Krespin, łącznie zmieniany 1 raz
Krespin
kapitan
kapitan

Postautor: rossa » sob kwie 07, 2007 4:22 pm

Krespin voovoo dajcie se po razie :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
rossa
chorąży
chorąży

Postautor: VooVoo » sob kwie 07, 2007 4:39 pm

A Ty szukasz rzeczy które nie sa Ci potrzebne kolego hehe?? Jeśli tak to oznacza to że jesteś konsumentem irracjonalnym i nie ma sensu kontynuować polemiki z Tobą w tym temacie.
Awatar użytkownika
VooVoo
kapitan
kapitan

Postautor: Ptasiek » sob kwie 07, 2007 4:49 pm

Ostatnio zmieniony ndz gru 07, 2008 8:07 pm przez Ptasiek, łącznie zmieniany 1 raz
Awatar użytkownika
Ptasiek
generał
generał

Postautor: VooVoo » sob kwie 07, 2007 4:59 pm

Discussion must go on :D
Awatar użytkownika
VooVoo
kapitan
kapitan

Postautor: blazej » sob kwie 07, 2007 5:14 pm

Proszę, wróćcie do tematu, a wzajemne oskarżenia piszcie sobie w wiadomościach prywatnych.
Izbica Kujawska Online

Obrazek
Awatar użytkownika
blazej
Administrator
Administrator

Postautor: aro » sob kwie 07, 2007 7:17 pm

Odnośnie tematu:

Jest to temat jak najbardziej dotyczący mojej profesji i powiem wam, że każdy po trochu ma racji.

Jednym potrzebne są markety, bo nie umieją znaleźć się w małych lokalnych sklepikach. Przytłacza ich nadmiar spraw i nie są w stanie ogarnąć się tak do końca. Widząc towar uświadamiają sobie, czy jest im to potrzebne czy nie.

Innym zaś potrzebne są takie sklepy, by mogli powciskać palce w warzywka, spróbować (za darmo) czy na pewno jakość jest odpowiednia. Można wtedy ściskać ciastka sprawdzając ich "świeżość", ponagniatać wszystko to, co da się wgnieść.

Inni zaś lubią wycieczki całymi rodzinami, zwłaszcza w czasie promocji, darmowe "próbowanie" zapewnione.

Jeszcze inni w natłoku obowiązku nie mają czasu na bieganinę od sklepu do sklepu w poszukiwaniu poszczególnych towarów.

Są również ludzie, których sytuacja finansowa zmusza do jedzenia czegokolwiek, byle było w niskiej cenie...

Można byłoby wymieniać wiele czynników składających się na zakupy w takich sklepach, ale nie mnie jest oceniać zachowania potencjalnych klientów wielkich sklepów.

Choć sam prowadzę sklep i wbrew pozorom powinienem być przeciwny takiemu rozwiązaniu, tak do końca nie jestem. Nie można mieć monopolu na wszystko. Trzeba dać możliwość wyboru konsumentowi i starać się zabiegać o jego względy tak, aby wybrał właśnie nasz sklep, a nie inny.

Każdy z nas żyje w wolnym (ponoć) Kraju, każdy ma prawo do podejmowania decyzji, które są dla niego najlepsze i to trzeba docenić.

Pozdrawiam wszystkich, życząc im właściwego wyboru w podejmowaniu decyzji, nie tylko sklepu... :wink:
Awatar użytkownika
aro
starszy chorąży
starszy chorąży

Postautor: Ratz_2007 » sob kwie 14, 2007 4:43 pm

Wszystko ma swoje dobre strony. Trzeba iść naprzód . Powodzenia.
Ratz_2007
szeregowy
szeregowy

Postautor: Arizona » sob kwie 14, 2007 9:03 pm

Aro, jestem pod wielkim wrażeniem Twojej wypowiedzi :) Ująłeś samo sedno sprawy.... trzeba o klienta zabiegać, a nie po prostu nie dawać mu żadnego wyboru (wówczas weźmie to co jest).
Sa tacy, którzy nie cierpią wręcz supermarketów - tacy zapewne chętnie zawsze przyjdą do Twojego sklepu, ale przyjdą też tacy, którym odpowiada Twoja oferta, także cenowa i obsługowa.... i nie będzie miało tu wiekszego znaczenia, czy obok jest jakiś moloch z tanimi i niekoniecznie dobrej jakości towarami... Dajmy zatem klientom wybór.
Jestem za takim marketem choćby dlatego, że może wówczas niektórzy pomniejsi sklepikarze spojrzą na klientów i ich potrzeby w podobny do Twojego Aro sposób : że trzeba o klienta zabiegać i oferować mu coś czego nie ma w hipermarkecie... czyli chociażby miły uśmiech ekspedientki, która wie, co dany klient zwykle kupuje, co lubi i czego oczekuje... która nie śmie (z tego samego powodu) wcisnąć klientowi starzyzny, czy kiczu.... tego nie ma w markecie.... Racjonalnie myślący ludzie i tak wiedzą, że niska cena nie jest wyznacznikiem wysokiej jakości.... a wręcz przeciwnie.... ale ci wszyscy, którzy myślą racjonalnie, ale i nie mają zbyt wiele w portfelu... będą mieli wolny wybór i nie będą czuć się niezręcznie kupując u znajomej ekspedientki w małym sklepiku najtańsze towary... market zapewni odrobinę więcej anonimowości :)
Będzie zatem WYBÓR!
Arizona
porucznik
porucznik

Postautor: goodboy » ndz kwie 15, 2007 8:31 pm

Prawda jest taka, że nikt rano nie będzie biegł po świerze pieczywo do marketu, tylko pójdzie do pierwszego lepszego sklepu za rogiem. Ale większe zakupy np. na święta, czy przed jakąś imprezką wygodniej robić w markecie gdzie wszystko jest pod ręką i w jednym miejscu. Taka jest moja opinia. Poza tym w Izbicy wielu rzeczy po prostu nie można dostać i trzeba jeździć do Lubrańca lub Koła. Powstanie dużego sklepu mogłoby tą sytuację zmienić.
Nie zapominajcie jednak kto rządzi u nas w gminie. Samoobrona i przybudówka- Rozwój. Jakie jest zdanie Samoobrony na temat większych sklepów, wiadomo. Kto zasiada w radzie gminy, też wiadomo. Ja na przełomowe decyzje tu bym nie liczył. Jeśli powstanie jakiś sklep, to nie większy od Fructusa.. :wink:
goodboy
major
major

Następna

Wróć do Ogólne