Po ponad 16 latach istnienia z dniem 27.12.2019 roku Forum Izbica zostało zamknięte. Od dziś nie ma już możliwości tworzenia, edytowania oraz usuwania istniejących tematów i postów. Rejestracja nowych użytkowników została zablokowana.

Nadal możliwe jest przeglądanie forum, postanowiłem pozostawić wszystkie wpisy, gdyż szanuje czas użytkowników, poświęcony przy ich tworzeniu.

Uzasadnienie: Ponad cztery lata temu (27.11.2015 roku) nastąpiło ujednolicenie profilu strony Izbica Kujawska Online.
Od tego czasu publikowane są na niej treści związane wyłącznie z historią, kulturą i turystyką naszego miasta i gminy. Treści publikowane przez użytkowników na forum często nawiązywały do spraw związanych z lokalną polityką, konfliktami, interesami, co kłóci się z ideą istnienia serwisu. Dodatkowo dynamiczny rozwój mediów społecznościowych spowodował spadek zainteresowania forum, a liczba wpisów w ostatnim czasie znacząco się zmniejszała. Nie widzę sensu, by forum nadal pozostawało aktywne. Mam nadzieję, że decyzja spotka się z Państwa zrozumieniem.

BŁAŻEJ NOWICKI
Administrator Izbica Kujawska Online

Powrót kolejki wąskotorowej na trasie Boniewo-Izbica Kuj.

Wypowiadajcie się na temat wszystkiego co się dzieje w naszym miasteczku i okolicach !

Moderator: blazej

Postautor: kokeszko7 » pn mar 26, 2007 8:49 pm

Super filmik :D :lol: :D :lol: :D

Teraz dopiero widzę, że rzeczywiście wykonaliście kawał dobrej roboty :!: :!: :!: Nawet nie myślałem, że te tereny są az w takim złym stanie! Jeszcze raz szczere gratulacje i czekam na jakis przejazd :D :lol: :D :lol: :D
Awatar użytkownika
kokeszko7
podpułkownik
podpułkownik

Postautor: bad boy » pn mar 26, 2007 10:02 pm

Obejrzałem filmik i rzeczywiście fajny. Po za tym to Waldi świetnie go zmontował. Te przejścia i litery na końcu nadają mu wiele urody i świadczą o profesjonaliźmie producenta. Naprawdę fajny... Pozdro :lol: 8) :P
Awatar użytkownika
bad boy
szeregowy
szeregowy

Postautor: Waldi » wt mar 27, 2007 12:28 pm

dziękuję za dobre opinie to mój pierwszy film, który montowałem :)
Waldi
starszy szeregowy
starszy szeregowy

Postautor: Kostek » czw mar 29, 2007 7:27 pm

Waldi
ten film był ok.
Myślę, że będzie ich więcej gdyż będą mogli filmować przejazdy wszyscy miłośnicy z Izbicy.
Prace przy udrażnianiu szlaku w stronę Boniewa wciąż trwają co prawda jeszcze jest sporo roboty ale wiemy, że efektem naszej pracy będzie przyjazd Rumuna do Izbicy.

Pozdrawiam!!!
Kostek
kapral
kapral

Postautor: Domin » wt kwie 03, 2007 2:30 pm

Spacerując dziś po Izbicy zauważyłem jak na drzewach i tablicy ogłoszeniowej jest tzw list gończy poszukujący Łowców Szyn Kolejowych.Jest nawet nagroda wyznaczona za pomoc w ujęciu przęstepców.Ciekaw jestem czy ten t.zw list zmotywuje ewentualnych świadków tego przestepstwa do pomocy w ujeciu tych złodzieji. :?
Domin
starszy sierżant
starszy sierżant

Postautor: Waldi » wt kwie 03, 2007 3:54 pm

Mamy taką nadzieję, że te "listy gończe" odstraszą złodziei. Ciekawi mnie czy znowu zniknął jakiś odcinek szyny na odcinku do Przystronia, ostatnio przeszedłem z Izbicy do Przystronia dwa tygodnie temu, jeżeli ubytek nie powiększy się do czerwca będziemy myśleć o uzupełnianiu.
A tak poza tym zapraszam do czytania http://miasta.gazeta.pl/lodz/1,35136,4033742.html
Waldi
starszy szeregowy
starszy szeregowy

Postautor: Kostek » wt kwie 03, 2007 6:29 pm

Na temat dalszych kradzieży szyn nic nie słychać myślę, że te informacje podane do publicznej wiadomości pomogą ogranioczyć dalsze chęci przwłaszczania cucego mienia przez złomierzy czy osoby potrzebujące materiałów stalowych na stropy. Policja z Babiaka powinna zająć się obecną sytuacją i wijaśnić kto jest winny tych ubytków w miejscowości Mchowo na gm. Babiak, ponieważ administracyjnie oni są odpowiedzialni za przestępstwa popełnianie na tym terenie. Myślę, że to wyjaśnią a winni poniesą odpowienią karę i pokryją koszty njaprawy tego co zniszczyli.
Pozdrawiam.
Kostek
kapral
kapral

Postautor: Kostek » czw kwie 05, 2007 7:11 pm

Kilka dni temu przesłałem administratorowi kilka fotek z ostatniego przejazdu turystycznego kolejki w 2004 roku autorstwa kol. Marcina w/g obietnic miały ukazać się w tym tygodniu. Nie wiem może są ważniesze rzeczy z życia Izbicy, którym można poświęcić więcej czasu. Jednak myślę, że kolejka wąskotorowa jest nie odzownym klimatem Izbicy, o której nie można zapomnieć. W niedługim czasie dla podkręcenia atmosfery w tym temacie postaram się przesłać kilka fotek z koleji wąsk. ogrodowej, która powsteje w Izbicy Kujawskiej.
Pozdrawiam!!!
Kostek
kapral
kapral

Postautor: kokeszko7 » czw kwie 05, 2007 7:24 pm

Skoro je przesłałeś to na pewno je gdzieś zamieści i poinformuje o tym fakcie. Może po prostu narazie nie ma czasu!

A możesz napisać coś więcej na temat owej "kolei wąskotorowej ogrodowej"? Co to takiego ? Pierwsze słyszę... :oops:
Awatar użytkownika
kokeszko7
podpułkownik
podpułkownik

Postautor: VooVoo » czw kwie 05, 2007 7:54 pm

Może chodzi o to że będzie nowy ogródek piwny w mieście i będzie można kolejkę sobie zamowic :P
Awatar użytkownika
VooVoo
kapitan
kapitan

Postautor: Kostek » czw kwie 05, 2007 8:35 pm

Drogi Kokeszko 7
wbrew temu co pisze kolejny przedmówca nie jest to kolejka po piwo!!!
jest to model kolejki wąskotorowej w skali 1:32, który potrzebuje trochę miejca, dlatego może się poruszać na terenie ogródka i w związku z tym jest nazwana ogrodową.
Pozdrawiam.
Kostek
kapral
kapral

Postautor: VooVoo » czw kwie 05, 2007 8:41 pm

Fajna sprawa- pocieszna :wink:
Awatar użytkownika
VooVoo
kapitan
kapitan

Postautor: blazej » czw kwie 05, 2007 8:42 pm

Witam! Panie Marku posiadam te zdjęcia i mam pewien pomysł, którym moge się podzielić z wszystkimi użytkownikami forum. Można stworzyć podstrone w całości poświęconą kolejce w dziale turystyka. Istnieje możliwość założenia pod nią specjalnego adresu - subdomeny np. (kolejka.izbica-kujawska.com) Wymaga to jednak materiałów tj. zdjęć z okresu świetności kolejki w Izbicy Kujawskiej (np. stacji w Izbicy, zdjęcia przejazdów kolejki przez nasze miasteczko), troszeczke historii wąskotorówki w Izbicy i naszym regionie, planów na przyszłość itp. Co Wy na to drodzy użytkownicy?
Izbica Kujawska Online
URL: www.izbica-kujawska.com (dodatkowy: www.izbica-kujawska.pl)
e-mail: kontakt@izbica-kujawska.com

Obrazek
Awatar użytkownika
blazej
Administrator
Administrator

Postautor: Kostek » czw kwie 05, 2007 8:46 pm

Z okazji świąt wielkanocnych wszystkim miłośnikom kolejki wąskotorowej i nie tylko życzę smacznego jajka, lanego poniedziałku i spełnienia wszelkich marzeń oraz powitania w czerwcu "Rumuna" na ulicach Naszego Miasta.
Pozdrawiam!!!
Kostek
kapral
kapral

Postautor: SidE » pt kwie 06, 2007 5:48 am

Kostek, moje gratulacje!
Jeśli uda się stworzyć w Izbicy Ogrodową Kolej Wąskotorową to będzie to prawdziwa ciekawostka!

Koniecznie wyślij zdjęcia i zdradź lokalizację.
A może ktoś coś wie ;) ??

Dla osób które nie zetknęły się jeszcze z tym przedsięwzięciem podaję linki:
http://www.klimaty.wask.pl/photoIdx2.ph ... ;model.htm
http://dev01.nazwa.pl/index.php?option= ... &Itemid=26
SidE
starszy szeregowy
starszy szeregowy

Postautor: kokeszko7 » pt kwie 06, 2007 1:04 pm

Dzieki!!!

Fajna sprawa :) :D :!:
Awatar użytkownika
kokeszko7
podpułkownik
podpułkownik

Postautor: Waldi » pt kwie 06, 2007 1:49 pm

Błażej Nowicki pisze:Witam! Panie Marku posiadam te zdjęcia i mam pewien pomysł, którym moge się podzielić z wszystkimi użytkownikami forum. Można stworzyć podstrone w całości poświęconą kolejce w dziale turystyka. Istnieje możliwość założenia pod nią specjalnego adresu - subdomeny np. (kolejka.izbica-kujawska.com) Wymaga to jednak materiałów tj. zdjęć z okresu świetności kolejki w Izbicy Kujawskiej (np. stacji w Izbicy, zdjęcia przejazdów kolejki przez nasze miasteczko), troszeczke historii wąskotorówki w Izbicy i naszym regionie, planów na przyszłość itp. Co Wy na to drodzy użytkownicy?

Bardzo dobry pomysł, postaramy się dostarczyć jak najwięcej informacji o przeszłości kolejki, no i oczywiście przedstawimy plany na przyszłość :)
Waldi
starszy szeregowy
starszy szeregowy

Postautor: blazej » pt kwie 06, 2007 1:53 pm

W takim razie czekam z niecierpliwością, mam nadzieję, że uda sie ruszyć z nowy działem.
Izbica Kujawska Online
URL: www.izbica-kujawska.com (dodatkowy: www.izbica-kujawska.pl)
e-mail: kontakt@izbica-kujawska.com

Obrazek
Awatar użytkownika
blazej
Administrator
Administrator

Postautor: Kostek » sob kwie 07, 2007 8:55 pm

Wtaj Błażeju
Twój pomysł mi się podoba z podstroną poświęconą kolejce.
Popytam rodzinki czy nie mają starych zdjęć.
Pozdrawiam
Kostek
kapral
kapral

Postautor: Waldi » wt kwie 10, 2007 11:23 am

Ciesze się, że powstaje podstrona o kolejce, widze dział filmy, jak możesz to dodaj ten film z przejazdu technicznego co zrobiłem w marcu, możesz również dodać zdjęcia z tego przejazdu, które wysłałem Ci na emaila.
Co do historii, to ciągle poszukuje materiałów, w archiwum miejskim powinny być takie informacje.
A 28 kwietnia, będą prowadzone prowadzone prace przy wycinaniu krzaków na odcinku Boniewo-Izbica, ponieważ w czerwcu do Izbicy przyjedzie pociąg turystyczny. Chętnych do pomocy zapraszamy :)
Waldi
starszy szeregowy
starszy szeregowy

PoprzedniaNastępna

Wróć do Ogólne