Po ponad 16 latach istnienia z dniem 27.12.2019 roku Forum Izbica zostało zamknięte. Od dziś nie ma już możliwości tworzenia, edytowania oraz usuwania istniejących tematów i postów. Rejestracja nowych użytkowników została zablokowana.

Nadal możliwe jest przeglądanie forum, postanowiłem pozostawić wszystkie wpisy, gdyż szanuje czas użytkowników, poświęcony przy ich tworzeniu.

Uzasadnienie: Ponad cztery lata temu (27.11.2015 roku) nastąpiło ujednolicenie profilu strony Izbica Kujawska Online.
Od tego czasu publikowane są na niej treści związane wyłącznie z historią, kulturą i turystyką naszego miasta i gminy. Treści publikowane przez użytkowników na forum często nawiązywały do spraw związanych z lokalną polityką, konfliktami, interesami, co kłóci się z ideą istnienia serwisu. Dodatkowo dynamiczny rozwój mediów społecznościowych spowodował spadek zainteresowania forum, a liczba wpisów w ostatnim czasie znacząco się zmniejszała. Nie widzę sensu, by forum nadal pozostawało aktywne. Mam nadzieję, że decyzja spotka się z Państwa zrozumieniem.

BŁAŻEJ NOWICKI
Administrator Izbica Kujawska Online

Powrót kolejki wąskotorowej na trasie Boniewo-Izbica Kuj.

Wypowiadajcie się na temat wszystkiego co się dzieje w naszym miasteczku i okolicach !

Moderator: blazej

Powrót kolejki wąskotorowej na trasie Boniewo-Izbica Kuj.

Postautor: Kostek » pt mar 16, 2007 9:17 pm

W dniu 17 marca br. jeżeli pogoda dopisze rozpoczynamy prace konserwacyjne na odcinku Izbica Kujawska - Sokołowo w stronę Boniewa. Chcemy bowiem zachowąć tą trasę Kujawskich linii wąskotorowych przed rozbiórką, co ma już miejsce w wielu miejscowościach byłego SKD obsługującego między innymi linię Włocławek-Boniewo-Izbica Kuj.-Przystronie-Sompolno.
Chętnych serdecznie zapraszamy do współpracy i ratowania naszego odcinka kolejki a być może nasza praca przyczyni się do tego, że znów na ulicach naszego miasta zobaczymy pociągi.
Pozdrawiam i do usłyszenia.
Kostek
kapral
kapral

rozwój miasta

Postautor: bad boy » pt mar 23, 2007 8:36 pm

Widziałem właśnie, że były prowadzone prace przy torach, ale nie wiedziałem w jakim celu. Może to i dobrze, że ciuchcia powróci na tory, bo może to zaowocować rozwojem naszego miasteczka :idea: Z drugiej strony mogą to byc utrudnienia w ruch, bo wszyscy już się nauczyli do tego, że przed torami nie trzeba się zatrzymywać i nikt już nie patrzy na znaki(które zostały w większości rozkradzione :!: ) Nie uważacie :?:
Awatar użytkownika
bad boy
szeregowy
szeregowy

Postautor: loopez » pt mar 23, 2007 9:15 pm

No to mamy przykład że nie wolno jeździć "na pamięć"
Awatar użytkownika
loopez
sierżant
sierżant

Re: rozwój miasta

Postautor: Krespin » pt mar 23, 2007 9:54 pm

...
Ostatnio zmieniony pn sty 21, 2008 8:42 pm przez Krespin, łącznie zmieniany 1 raz
Krespin
kapitan
kapitan

Postautor: bad boy » sob mar 24, 2007 10:38 am

Widzę, że mój post zwiększył nieco zainteresowanie kolejką wąskotrową w Izbicy. A swoją drogą, Krespin jest dobrze zorientowany w przepisach i dobrze, że informuje o nich na forum, bo są tacy, którzy nie zaglądają kodeksu ruchu drogowego. Ja się przyznaję bez bicia, że o tym przepisie nie wiedziałem.
Awatar użytkownika
bad boy
szeregowy
szeregowy

Postautor: loopez » sob mar 24, 2007 12:41 pm

Widzę Krespin że wierzysz w cuda. Ja jednak wolę się obejrzeć w obie strony na niestrzezonych przejazdach.
Awatar użytkownika
loopez
sierżant
sierżant

Postautor: Waldi » sob mar 24, 2007 4:41 pm

U nas na kolejce właśnie tak jest że ktoś wychodzi i zatrzymuje ruch, na drogach często uczęszczanych, ostatnio jak byliśmy drezyną w Izbicy, tak właśnie było.
Waldi
starszy szeregowy
starszy szeregowy

Postautor: mendel » sob mar 24, 2007 5:25 pm

Najlepiej gdyby w Izbiy założyli zapory i barierki wtedy by sprawa z przejazdem była rostrzygnięta :D
Awatar użytkownika
mendel
chorąży
chorąży

Postautor: Kostek » sob mar 24, 2007 8:34 pm

Dziękuje za zainteresowanie tematem.
Spieszę się z najnowszymi informacjami w dniu dzisiejszym zostały zakończone prace przy wycince krzaków od Izbicy do Sokołowa.
Małymi kroczkami a nas cel może się zrealizuje i znów zobaczymy kolejkę na naszych ulicach.

Pozdrawiam!!!
Kostek
kapral
kapral

Postautor: Waldi » sob mar 24, 2007 8:48 pm

cieszy mnie ta wiadomość, mam nadzieję, że jeszcze w tym roku zorganizuje się wycieczke turystyczną do Izbicy Kujawskiej :)
Waldi
starszy szeregowy
starszy szeregowy

Postautor: bad boy » ndz mar 25, 2007 8:43 am

Ja też bardzo się cieszę, że coś jest robione w celu rozwoju naszego miasteczka i chętnie bym się przejechał na jakąś wycieczke naszą ciuchcią. :)
Awatar użytkownika
bad boy
szeregowy
szeregowy

Postautor: goodboy » ndz mar 25, 2007 12:39 pm

A co ma kolejka wspólnego z rozwojem Izbicy bad boy? To tylko atrakcja turystyczna i w pewnym sensie sprawa sentymentalna. Niech sobie jeździ. Napewno żadna w tym zasługa izbickich decydentów.
goodboy
major
major

Postautor: Waldi » ndz mar 25, 2007 4:56 pm

kolejka nie jeździ tylko turystycznie, jeżeli będzie zapotrzebowanie na pociągi towarowe, to takie też mogą jeździć, możliwe są także pociągi osobowe, tylko że z tym wiążą się spore koszty eksploatacji i musiałoby być dużo chętnych do jeżdżenia kolejką.
Waldi
starszy szeregowy
starszy szeregowy

Postautor: goodboy » ndz mar 25, 2007 8:27 pm

Już to widzę :roll: .
goodboy
major
major

Postautor: kokeszko7 » ndz mar 25, 2007 8:39 pm

Przyznam, że ja liczę na jakiś przejazd kolejką. Oczywiście nie musi to byc ekstra pociąg osobowy :)
Awatar użytkownika
kokeszko7
podpułkownik
podpułkownik

Postautor: tylko_ja » pn mar 26, 2007 5:55 am

ale czadowo że coś się dzieje...może się uda.. trzymam kciki i pozdrawiam ;)
„Reszta nie jest milczeniem
lecz należy do mnie”
tylko_ja
szeregowy
szeregowy

Postautor: rossa » pn mar 26, 2007 8:14 am

tylko_ja pisze:ale czadowo że coś się dzieje...może się uda.. trzymam kciki i pozdrawiam ;)

Z czego ta radość, to nie sex pociąg (widząc to co miało być w twoim logo)
Awatar użytkownika
rossa
chorąży
chorąży

Postautor: Waldi » pn mar 26, 2007 3:22 pm

Planowany jest już pierwszy przejazd turystyczny do Izbicy na miesiąc czerwiec. Impreza najprawdopodobniej odbędzie się w dni Krośniewic. Szczegóły już wkrótce.
Waldi
starszy szeregowy
starszy szeregowy

Postautor: Domin » pn mar 26, 2007 5:10 pm

Często przebywam na stronie Stowarzyszenia i są wzmianki forumowiczów,że był nagrany film z przejazdu do Izbicy Kujawskiej.Niestety nie mogę go znaleźć.Mogę poprosić o link do tego filmu?? :)
Domin
starszy sierżant
starszy sierżant

Postautor: Waldi » pn mar 26, 2007 6:24 pm

Waldi
starszy szeregowy
starszy szeregowy

Następna

Wróć do Ogólne