Po ponad 16 latach istnienia z dniem 27.12.2019 roku Forum Izbica zostało zamknięte. Od dziś nie ma już możliwości tworzenia, edytowania oraz usuwania istniejących tematów i postów. Rejestracja nowych użytkowników została zablokowana.

Nadal możliwe jest przeglądanie forum, postanowiłem pozostawić wszystkie wpisy, gdyż szanuje czas użytkowników, poświęcony przy ich tworzeniu.

Uzasadnienie: Ponad cztery lata temu (27.11.2015 roku) nastąpiło ujednolicenie profilu strony Izbica Kujawska Online.
Od tego czasu publikowane są na niej treści związane wyłącznie z historią, kulturą i turystyką naszego miasta i gminy. Treści publikowane przez użytkowników na forum często nawiązywały do spraw związanych z lokalną polityką, konfliktami, interesami, co kłóci się z ideą istnienia serwisu. Dodatkowo dynamiczny rozwój mediów społecznościowych spowodował spadek zainteresowania forum, a liczba wpisów w ostatnim czasie znacząco się zmniejszała. Nie widzę sensu, by forum nadal pozostawało aktywne. Mam nadzieję, że decyzja spotka się z Państwa zrozumieniem.

BŁAŻEJ NOWICKI
Administrator Izbica Kujawska Online

Izbicka Służba Zdrowia

Wypowiadajcie się na temat wszystkiego co się dzieje w naszym miasteczku i okolicach !

Moderator: blazej

Postautor: goodboy » pt mar 16, 2007 8:54 pm

Tzn., że coś grozi twojej rodzinie w razie ujawnienia szczegółów? Ale uchyl rąbka tajemnicy. Mamy się spodziewać najazdu CBŚ na ośrodek, czy śledzić uważnie prasę?
Nie posądzam Cię o pisanie nieprawdy. Poprostu zaciekawiła mnie cała sprawa i staram się to wszystko pojąć. Pozdrowionka.
goodboy
major
major

Izbicka słuzba zdrowia

Postautor: bryza » pt mar 16, 2007 9:08 pm

Goodboy!Spoko chyba nie masz nic na sumieniu?CB ma ważniejsze sprawy.Hi,hi nie obawiaj sie.Proponuję zamknąć temat. :D :D
bryza
plutonowy
plutonowy

Postautor: goodboy » pt mar 16, 2007 9:25 pm

No i nikogo nie wyprowadzą w kajdankach? to co to za afera? :lol:
Ufff...odczuwam ulgę( jestem poszukiwany za niezapłacone alimenty). :lol:
Ok. Wola Twoja Pani.....
goodboy
major
major

Postautor: jolka1-70 » sob mar 17, 2007 7:22 pm

Oczekiwanie do lekarza to udręka, zwłaszcza z dziećmi. Czy istnieje szansa na zmianę tego stanu rzeczy :?: :(
jolka1-70
kapral
kapral

Postautor: Ptasiek » sob mar 17, 2007 8:01 pm

Ostatnio zmieniony czw gru 25, 2008 9:40 am przez Ptasiek, łącznie zmieniany 1 raz
Awatar użytkownika
Ptasiek
generał
generał

Postautor: jolka1-70 » sob mar 17, 2007 9:09 pm

Należałoby zdyscyplinować jeszcze pacjentów bo zachowanie niektórych kolejkowiczów jest poniżej krytyki, to stanie gromadą przy drzwiach. Odkryłam toaletę dla osób niepełnosprawnych w ośrodku, znajduje się przy poczekalni na parterze. To informacja dla osób mających problemy ze sprawnością, mecenasik bardzo szczegółowo opisał wnętrze a tego nie zauważył :wink:
jolka1-70
kapral
kapral

Postautor: goodboy » sob mar 17, 2007 9:11 pm

Tak Ptaśku, tylko ciekawe ilu dziennie przyjmuje pacjentów lekarz w Niemczech? Nie sądzę aby to bylo więcej niż 20. A z tego co slyszałem u nas na jednego lekarza wyypada 50-70 osob na dzień. Średnio więc licząc 10 na godzinę. No i oczywiście wizyty domowe, pewnie z kilka dziennie. Jak wyobrażasz sobie umawianie pacjentów na konkretną godzinę w takim kotle? Wystarczy jeden niespodziewany wyjazd lekarza lub jakaś nagła sytuacja z pacjentem i wszystko bierze w łeb.
Jolu, co do zachowania zgadzam się. Kto pierwszy ten lepszy. Lokcie i bioderka się przydają. Swoją drogą trzeba mieć zdrowie, żeby się w naszym ośrodku leczyć... :lol:
goodboy
major
major

Postautor: Ptasiek » sob mar 17, 2007 9:27 pm

Ostatnio zmieniony czw gru 25, 2008 9:41 am przez Ptasiek, łącznie zmieniany 1 raz
Awatar użytkownika
Ptasiek
generał
generał

Postautor: goodboy » sob mar 17, 2007 9:52 pm

Przebywalem swego czasu w Niemczech dość długo, miałem okazję korzystać z pomocy lekarskiej. Tam lekarz w przychodni poświęca pacjentowi ok. 30min i ściśle się tego przestrzega, limitów przyjęć dla jednego lekarza również. Co do nocnych dyżurów pod telefonem- owszem, ale następny dzień lekarz ma wolny. Tam system jest tak skonstruowany, żeby lekarz w pracy nie był przemęczony i nie śpieszył się, bo to zmniejsza ryzyko błedu. Takie odniosłem wrażenie. A jak jest u nas wiadomo.
goodboy
major
major

Postautor: aro » sob mar 17, 2007 10:01 pm

Zasada kolejności to najlepsza rzecz. Spotkałem się już w wielu instytucjach (nie koniecznie we Włocławku) gdzie stosuje się zasadę kolejności i jest to najbardziej sprawiedliwa rzecz. Był to zarówno ZUS, Poczta i coś tam jeszcze.
Mija Twój numer i stajesz jeszcze raz w kolejkę. W łapie trzymasz kartkę z tym numerem i nikt łokciem się nie przebije.
Jestem za numerkami.....i nie tylko tymi do Ośrodka Zdrowia :wink: :lol:
Awatar użytkownika
aro
starszy chorąży
starszy chorąży

Postautor: Ptasiek » sob mar 17, 2007 10:10 pm

Ostatnio zmieniony czw gru 25, 2008 9:42 am przez Ptasiek, łącznie zmieniany 1 raz
Awatar użytkownika
Ptasiek
generał
generał

Postautor: kokeszko7 » sob mar 17, 2007 10:26 pm

Moje zdanie jest podobne do Aro. Wydaje mi sie, że zwykłe numerki tez rozwiązałyby sprawę :) :)
Awatar użytkownika
kokeszko7
podpułkownik
podpułkownik

Postautor: Ptasiek » sob mar 17, 2007 10:42 pm

Ostatnio zmieniony czw gru 25, 2008 9:42 am przez Ptasiek, łącznie zmieniany 1 raz
Awatar użytkownika
Ptasiek
generał
generał

Postautor: Jaszar » sob mar 17, 2007 10:53 pm

Przy komputerowym sytemie możnaby dołączyć powiadamianie smsem np "zostało 3 pacjentów przed tobą" lub inny podobny komunikat .
Zawsze byłem , zawsze będę , jestem po wsze czasy !
Obrazek
Awatar użytkownika
Jaszar
porucznik
porucznik

Postautor: kokeszko7 » sob mar 17, 2007 10:59 pm

No dobrze Ptasiek.A skąd kto będzie wiedział jak długo dany pacjent ma zamiar siedzieć w gabinecie? Jedni wchodza tylko po receptę lub jakieś skierowanie a inni (np: babcie 70-letnie) siedzą 20 min, nie?

A ten pomysł z smsami - całkiem nie głupi :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
kokeszko7
podpułkownik
podpułkownik

Postautor: loopez » ndz mar 18, 2007 7:43 am

Numerki albo na godzinę. To wystarczy...nie ma co pchać się przed procesję i w smsy bawić.
Awatar użytkownika
loopez
sierżant
sierżant

Postautor: Ptasiek » ndz mar 18, 2007 5:47 pm

Ostatnio zmieniony czw gru 25, 2008 9:43 am przez Ptasiek, łącznie zmieniany 1 raz
Awatar użytkownika
Ptasiek
generał
generał

Postautor: kokeszko7 » ndz mar 18, 2007 5:55 pm

Co racja, to racja... :wink: Zawsze jest okazja pogadać i użalic sie trochę... :cry: :cry: :cry:
Awatar użytkownika
kokeszko7
podpułkownik
podpułkownik

Izbicka słuzba zdrowia

Postautor: bryza » ndz mar 18, 2007 6:39 pm

Powiem Wam jak to wygląda na moim podwórku. Dzwonię rano do przychodni i umawiam sie na wizyte do swego lekarza.Pani rejestratorka po prostu mówi mi o ktorej godz.mogę być przyjęta i wtedy jadę .Nie czekam bo mam wyznaczoną godz.Jeśli jednak z różnych przyczyn godzina mojego przyjęcia ,jest nieaktualna to po prostu dzwonia do domu i zawiadamiają mnie o tym.Niby nic wielkiego ale jak ułatwia życie.Pomysł z numerkami lub wyznaczonymi godzinami być może sprawdziłby sie w Izbicy :D Każda przychodnia ma swoje realia,warunki ale trzeba szukać dobrego rozwiązania przynajmniej próbować aby ułatwić prace personelowi i pacjentom skrócić czas oczekiwania. :D
bryza
plutonowy
plutonowy

Postautor: loopez » ndz mar 18, 2007 8:09 pm

Jasne bryza- to jest powszechne co opisujesz, oczywiście jednak nie w Izbicy.

Ptaśku masz racje- tak będzie, ale zawsze to jakiś krok do przodu będzie. Z czasem może i nawyki "starych babć" zanikną.
Awatar użytkownika
loopez
sierżant
sierżant

PoprzedniaNastępna

Wróć do Ogólne