Po ponad 16 latach istnienia z dniem 27.12.2019 roku Forum Izbica zostało zamknięte. Od dziś nie ma już możliwości tworzenia, edytowania oraz usuwania istniejących tematów i postów. Rejestracja nowych użytkowników została zablokowana.

Nadal możliwe jest przeglądanie forum, postanowiłem pozostawić wszystkie wpisy, gdyż szanuje czas użytkowników, poświęcony przy ich tworzeniu.

Uzasadnienie: Ponad cztery lata temu (27.11.2015 roku) nastąpiło ujednolicenie profilu strony Izbica Kujawska Online.
Od tego czasu publikowane są na niej treści związane wyłącznie z historią, kulturą i turystyką naszego miasta i gminy. Treści publikowane przez użytkowników na forum często nawiązywały do spraw związanych z lokalną polityką, konfliktami, interesami, co kłóci się z ideą istnienia serwisu. Dodatkowo dynamiczny rozwój mediów społecznościowych spowodował spadek zainteresowania forum, a liczba wpisów w ostatnim czasie znacząco się zmniejszała. Nie widzę sensu, by forum nadal pozostawało aktywne. Mam nadzieję, że decyzja spotka się z Państwa zrozumieniem.

BŁAŻEJ NOWICKI
Administrator Izbica Kujawska Online

WDRAŻANIE PROGRAMU PRZEDWYBORCZEGO STARO-NOWEGO BURMISTRZA

Wypowiadajcie się na temat wszystkiego co się dzieje w naszym miasteczku i okolicach !

Moderator: blazej

Postautor: miras » wt mar 06, 2007 9:17 pm

Sensor pisze:No cóż - musi to być tęga głowa ten dyrektor z Błenny, skoro mam mieć jeszcze "pod sobą" szkołę w Szczkowie. :D

Równie tegą głowę ma pani dyrektor z SP 1 skoro ma mieć "pod soba" jeszcze szkołe w Świszewach, nie uważasz???
Awatar użytkownika
miras
pułkownik
pułkownik

Postautor: Sensor » śr mar 07, 2007 6:04 am

Uważam :D
Jednak z informacji i opnini docierających do mnie mam wątpliwości co do adoptowania Szczkowa przez Błennę. Większe niż w przypadku małżeństwa SP1 ze Świszewami. NIe chcę nikogo obrazić, więc nie uzasadnię...
Droga długa jest, nie wiadomo, czy ma kres...
Awatar użytkownika
Sensor
porucznik
porucznik

Postautor: goodboy » śr mar 07, 2007 1:16 pm

A cóż w tym dziwnego, że promuje się u nas zdolne, inteligentne, ambitne, znające języki obce osoby, wykazujące się dużą dozą samodzielnego myślenia :wink: . To chyba dobrze, no nie.
goodboy
major
major

Postautor: Sensor » śr mar 07, 2007 6:42 pm

:lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Sensor
porucznik
porucznik

Postautor: jolka1-70 » czw mar 08, 2007 8:32 pm

Obce języki, dobry żart :lol:
jolka1-70
kapral
kapral

Postautor: goodboy » czw mar 08, 2007 8:44 pm

Ciekawe ilu pracowników UMiG włada przyzwoicie jakimś językiem? A Rada Gminy?
Słyszałem, że przy obsadzie stanowiska Przewodniczącego(ej) i szefów komisji brano pod uwagę przede wszystkim wykształcenie i znajomość języków obcych :wink: .
Co do reformy gminnego szkolnictwa, to niech robią wszystko byle nie zamykać szkół i nie zwalniać ludzi z pracy. Moim zdaniem zamykanie szkół na wsiach to barbarzyństwo w pewnym sensie.
goodboy
major
major

Postautor: jolka1-70 » czw mar 08, 2007 9:18 pm

Jeśli chodzi o radnych można mieć wykształcenie podstawowe, to wyborcy decydują ale jeśli chodzi o nowych pracowników powinni to być młodzi ludzie z wykształceniem ze znajomością przynajmniej jednego j. obcego z inicjatywą miejący jakąś wizję i chęć działania. Nadzieja w tym że takich ludzi przybywa, trzeba tylko stworzyć im warunki do działania również materialne aby zatrzymac ich na naszym miłym zadupiu, niestety tak nie jest, większość radnych kandyduje tylko w prywatnym celu a interesy społeczne sa tylko hasłami przedwyborczymi.
jolka1-70
kapral
kapral

Postautor: goodboy » czw mar 08, 2007 9:29 pm

Jolu pisząć poprzedniego posta to samo miałem na myśli, ale odnoszę wrażenie, że w UMiG jak też we wszelkich spółkach i instytucjach zależnych boją się takich właśnie ludzi jak ognia. Stąd mój żartobliwy ton.
Na jakiekolwiek zachęty do pozostania tutaj młodzi, wykształceni, ambitni ludzie chyba nie mają co liczyć. Pozostaje sentyment i piękna okolica, ale czy to wystarczy??
goodboy
major
major

Postautor: rossa » sob mar 10, 2007 9:57 pm

jolka1-70 pisze:Obce języki, dobry żart :lol:

o tak...tranzystor , rezystor... :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
rossa
chorąży
chorąży

Postautor: yukon » ndz mar 11, 2007 1:46 pm

Władze zaczeły przygotowania do sezonu, nad j. Długim nawieziono żwiru na kompielisko przy pomostach, może jakiś sklepik sezonowy, ktoś miałby pracę i trochę dochodu dla gminy. Jak dotąd na tych pomostach skorzystał właściciel sklepu obok. Trochę inicjatywy i piwo miałoby konkurencyjną cenę. :wink:
Awatar użytkownika
yukon
kapral
kapral

Postautor: kokeszko7 » ndz mar 11, 2007 1:58 pm

Niech najpierw zrobią porządek z ta trzcina wyrastającą ponad pomosty... :cry: :cry: :cry:
Awatar użytkownika
kokeszko7
podpułkownik
podpułkownik

Postautor: yukon » ndz mar 11, 2007 2:11 pm

Racja można się nieźle pociąć :(
Awatar użytkownika
yukon
kapral
kapral

Postautor: kokeszko7 » ndz mar 11, 2007 2:22 pm

...i w ogóle niezłe tam bagno... :!: :!: :!:
Awatar użytkownika
kokeszko7
podpułkownik
podpułkownik

Postautor: goodboy » ndz mar 11, 2007 9:01 pm

W porównaniu z tym co było to i tak rewelacja. Pomysł Yukona popieram. Im więcej taniego browarku(schłodzonego) tym lepiej...
goodboy
major
major

Postautor: Sensor » pn mar 12, 2007 7:15 am

Taaak, plaża miejska wygląda, jak kobitka przed depilacją - trzcina wystaje.. ogólnie bagno :lol:
Natomiast już mniej żartobliwie powiem, że dziwi mnie pomysłowość przedmówców odnośnie taniego browaru na plaży miejskiej.
Tanie piwo, to tanie kłopoty. Tanie - znaczy łatwe do pozyskania. Na takiej plaży wcale nie poowinno być piwa, albo powinno być raczej kosmicznie drogie.
Nie żebym zrzędził, ale widuję naprute towarzystwo na takich taniopiwnych plażach i wcale nie bawi mnie przebywanie wsród nich. Podobnie, jak nie bawi kobiet i dzieci. Ludzie chcący odpocząć muszą niestety znosić bluzgi, popisy, agresję, albo zabrać dupsko w troki i szukać sobie miejsca gdzieś indziej. Tak to jest z tanim piwem na plaży. Do tego niewyobrażalny syf i śmietnik. Super - nie ma to jak zdrowa, polska rekreacja na przyrodniczym łonie.
Awatar użytkownika
Sensor
porucznik
porucznik

Postautor: Jaszar » pn mar 12, 2007 8:26 pm

Wyszperane w necie , przypadkiem . Wywiad z naszym SB , troche leciwy ale co tam . Ciekawe jak teraz się układa ta "budująca współpraca" :?: :)

http://www.samoobrona.org.pl/pages/15.Glos/96nr04/rozkladowka/02.pdf
Zawsze byłem , zawsze będę , jestem po wsze czasy !
Obrazek
Awatar użytkownika
Jaszar
porucznik
porucznik

Postautor: goodboy » pn mar 12, 2007 8:28 pm

Sensor z góry zakładasz, że większość plażowiczów to "*** i burki"???
Twoim zdaniem zakaz sprzed. piwa lub jego astronomiczna cena rozwiąże problem?? Można je przywieżć w lodówce samochodowej, no nie. Kto bedzie chciał to i tak się nawali. A może jeszcze przeszukiwać przy wejściu i rekwirować?? Takimi metodami nic nie osiągniesz. Najwyżej efekt odwrotny do oczekiwanego.
goodboy
major
major

Postautor: loopez » pn mar 12, 2007 8:57 pm

Zawsze można u Mundzia się spotkać na browarku pod wiatą :]
Awatar użytkownika
loopez
sierżant
sierżant

Wdrażanie programu staronowego

Postautor: bryza » pn mar 12, 2007 9:39 pm

A ja fajnie wspominam impreze z zeszlorocznych wakacji przy pomoście.Fajna muzyczka,tańce wesole towarzystwo piwko ,grill .Było super ale to chyba zależy od samych ludzi wcale nie trzeba nadmiaru alkoholu aby sie dobrze bawić i zrelaksowac .Czekam na wakacje może znów mi sie uda tam pojechać.... :D
bryza
plutonowy
plutonowy

wdrazanie programu

Postautor: bryza » pn mar 12, 2007 9:42 pm

Jaszar! Link który podałeś nie otwiera sie ,co jest??? :D :D
bryza
plutonowy
plutonowy

PoprzedniaNastępna

Wróć do Ogólne