Po ponad 16 latach istnienia z dniem 27.12.2019 roku Forum Izbica zostało zamknięte. Od dziś nie ma już możliwości tworzenia, edytowania oraz usuwania istniejących tematów i postów. Rejestracja nowych użytkowników została zablokowana.

Nadal możliwe jest przeglądanie forum, postanowiłem pozostawić wszystkie wpisy, gdyż szanuje czas użytkowników, poświęcony przy ich tworzeniu.

Uzasadnienie: Ponad cztery lata temu (27.11.2015 roku) nastąpiło ujednolicenie profilu strony Izbica Kujawska Online.
Od tego czasu publikowane są na niej treści związane wyłącznie z historią, kulturą i turystyką naszego miasta i gminy. Treści publikowane przez użytkowników na forum często nawiązywały do spraw związanych z lokalną polityką, konfliktami, interesami, co kłóci się z ideą istnienia serwisu. Dodatkowo dynamiczny rozwój mediów społecznościowych spowodował spadek zainteresowania forum, a liczba wpisów w ostatnim czasie znacząco się zmniejszała. Nie widzę sensu, by forum nadal pozostawało aktywne. Mam nadzieję, że decyzja spotka się z Państwa zrozumieniem.

BŁAŻEJ NOWICKI
Administrator Izbica Kujawska Online

Komentarze do kadencji

Wypowiadajcie się na temat wszystkiego co się dzieje w naszym miasteczku i okolicach !

Moderator: blazej

Postautor: goodboy » śr mar 07, 2007 1:25 pm

Na sto procent wiem o trzech radnych- dwóch "koalicyjnych" i jeden z PSL, więc gdyby wybory powtórzono będzie ciekawie. A może Amba ma zamiar w nich wystartować i już przygotowuje program. Stąd tak długie milczenie. :wink:
goodboy
major
major

Postautor: loopez » śr mar 07, 2007 1:40 pm

Broń Cię Panie Boże... 8)
Awatar użytkownika
loopez
sierżant
sierżant

Postautor: POLDEK » śr mar 07, 2007 7:34 pm

PTAŚKU- Za twoją sugestją poszperałem trochę w oświadczeniach i znalazłem taki kwiatek.W oświadczeniu pani naczelnikowej wykazany jest dochód z działalności.Ciekawy jestem czy wódz to zgłosił czy też jest na liście siedmiu o których wspominasz
POLDEK
starszy szeregowy
starszy szeregowy

Postautor: Ptasiek » śr mar 07, 2007 7:43 pm

loopez pisze:Broń Cię Panie Boże... 8)

A dlaczego? Trafiła by na niezgorszy klub alkoholików!!! :twisted: :D :twisted:
Kaczyński mówił w moim imieniu. Mord w lasach katyńskich ciąży mi tym, że zamiast polskich elit muszę oglądać mordy siwca, palikota czy szetyny. Gdyby nie tamta zbrodnia najprawdopodobniej nigdy nie opuściliby chlewa.
Smok5
Awatar użytkownika
Ptasiek
generał
generał

Postautor: goodboy » śr mar 07, 2007 8:35 pm

Ambo mój głos masz jak w banku :!:
goodboy
major
major

Postautor: Krespin » czw mar 08, 2007 8:04 pm

...
Ostatnio zmieniony pn sty 21, 2008 9:08 pm przez Krespin, łącznie zmieniany 1 raz
Krespin
kapitan
kapitan

Postautor: loopez » pt mar 09, 2007 11:55 am

Uwierz mi że niechciałbyś :twisted:
Awatar użytkownika
loopez
sierżant
sierżant

Postautor: Jaszar » pt mar 09, 2007 9:57 pm

No właśnie ! Gdzie jest Amba ? W poście przestała pić :D , a może :shock: ją uciszono :?: :wink:
Zawsze byłem , zawsze będę , jestem po wsze czasy !
Obrazek
Awatar użytkownika
Jaszar
porucznik
porucznik

uciszyli ja

Postautor: BODZIEK » sob mar 10, 2007 11:03 am

moze uciszyli ja ludzie burmistrza heheh
BODZIEK
starszy szeregowy
starszy szeregowy

Postautor: miras » sob mar 10, 2007 1:44 pm

Myśle, że nasza Amba kumuluje siły ! :D
Jak się pojawi ze Swoimi wiadomościami to nas wszystkich zaskoczy. :wink:
Awatar użytkownika
miras
pułkownik
pułkownik

Postautor: rossa » sob mar 10, 2007 9:55 pm

loopez pisze:Uwierz mi że niechciałbyś :twisted:

ja bym chciała :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
rossa
chorąży
chorąży

Postautor: Amba » sob mar 10, 2007 10:57 pm

Szanowni Towarzysze. Szanowne Towarzyszki.

Z wielkim ubolewaniem, w trosce o naszą socjalistyczną ojczyznę nasza Komisja pragnie wyrazić sprzeciw w sprawie, która nawet leży na sercu samemu Towarzyszowi Pierwszemu Sekretarzowi.
Doszły nas wieści, że wasz sekretarz Podstawowej Organizacji Partyjnej przy naszym lojalnym i cieszącym się pełnią naszego zaufania tow. Bogdanem I Szczerbatym jest indywiduum o haniebnej przeszłości. Jego godzące w podstawowe pryncypia socjalistycznego rozwoju naszej ojczyzny działania stanowią wodę na młyn podżegaczy wojennych ze zgniłych ośrodków propagandy wrogich imperialistycznych marionetkowych państw.

Już jako pierwszy sekretarz POP w SKR, który miał być awangardą socjalistycznych przemian własnościowych okazał się człowiekiem słabym, przedkładającym osobiste korzyści majątkowe nad uświadamianie ciemnych warstw wsi. Doszły nas informacje, że pracując na etacie dyspozytora za flaszki z alkoholem okradał majątek socjalistycznego zakładu. Sprzedawał pokątnie ciemnych i nieuświadomionym chłopom części do maszyn rolniczych, wtryskiwacze do traktorów i opony. Tylko dzięki przytomnym działaniom innych towarzyszy udało się ukrócić ten haniebny proceder.

Jego stanowisko przewodniczącego Frontu Jedności Narodu i bliska przyjaźń, jaka go łączyła z Bogdanem I Szczerbatym sprawiła, że wasza egzekutywa wtedy okazała niewystarczającą czujność i przeniosła go do urzędu gminy. Mało tego uczyniła go swoim przewodniczącym. Czas przemian ustrojowych, który nastał w latach dziewięćdziesiątych stworzył realne zagrożenie utraty naszych wpływów Towarzysze i Towarzyszki. Wrogie naszym komunistyczno internacjonalistycznym siły doprowadziły do weryfikacji. Na jej skutek z dnia na dzień około piętnastu najwierniejszych komunistów z waszego miasta i gminy straciło pracę. Nie wiele pomogły nawet działania najwierniejszego naszej sprawie towarzysza Córusiaka absolwenta Wyższego Uniwersytetu Marksizmu i Leninizmu. Tylko on sam i towarzysz pierwszy sekretarz zostali zweryfikowani pozytywnie.

To dzięki tow. Córusiakowi udało nam się opanować strategiczny przyczółek w referacie budowlanym. Jednak wartościowi towarzysze odeszli. Pozostał tylko dyspozycyjny, ale obarczony opisaną wcześniej przeszłością tow. Pierwszy Sekretarz. Zajął się więc równaniem i naprawą dróg gminnych i decydował o dodatkach mieszkaniowych stosując przelicznik zależny od metrażu: od pół do półtora litra wódki za jeden pozytywnie rozpatrzony wniosek. Stosowanie tego przelicznika niewłaściwie wpływało na kondycje towarzysza Pierwszego Sekretarza. Z tego powodu często spędzał czas w kotłowni urzędu gminy bełkocząc pijackim amokiem zamiast walczyć dalej o nasze socjalistyczne idee.

Towarzysze. Apelujemy do Was, abyście przemyśleli swoje postępowanie. Imperialistyczni podżegacze tylko czyhają okazji by ośmieszyć i osłabić postawę ideowo-polityczną naszej awangardy. A awangarda w trakcie nadzorowania robót interwencyjnych wykonywanych przez miejscowy proletariat w krótkim czasie zaczyna się zataczać i musi być odeskortowywana do gminnej kotłowni celem wytrzeźwienia. Wasza awangarda jako jedyny może bezkarnie pijany przebywać w godzinach pracy w urzędzie gminy. Rozumiemy towarzysze ludzką słabość, ale te nielicujące z postawą urzędnika socjalistycznego państwa zachowania powinny wzbudzić wasz niepokój i doprowadzić do zmiany w postępowaniu tow. Pierwszego Sekretarza.

Podpisano:
Pierwsza Zastępca Przewodniczącego Komisji Kontroli Partyjnej
Tow. Amba.
"Wam kury szczać prowadzić, a nie politykę robić..." - Piłsudski

"Nie można perfumować łajna, wystarczy wyczyścić oborę".
Awatar użytkownika
Amba
starszy kapral
starszy kapral

komentarze do kadencji

Postautor: bryza » ndz mar 11, 2007 8:26 am

Och Amba! Dlugo kazałaś na siebie czekać ale warto bylo,Ty zawsze potrafisz znależć sedno sprawy,dzieki za fajną lekturę ,pozdrawiam :D
bryza
plutonowy
plutonowy

Postautor: kokeszko7 » ndz mar 11, 2007 8:53 am

miras napisał:

Myśle, że nasza Amba kumuluje siły !
Jak się pojawi ze Swoimi wiadomościami to nas wszystkich zaskoczy.

Oj, skumulowała siły, skumulowała...

Super perełka, Ambo :D :D :D
Awatar użytkownika
kokeszko7
podpułkownik
podpułkownik

Postautor: miras » ndz mar 11, 2007 10:46 am

Wydaje mi się Amba, że nasz tow." Pierwszy Sekretarz" już chyba
nie idzie na Nią tak ostro jak w ubiegłych latach ? Mówiąc krótko
z deka przysiadł :wink:
Awatar użytkownika
miras
pułkownik
pułkownik

Postautor: rossa » ndz mar 11, 2007 10:49 am

To już wiem, skąd wzieło się tyle flaszek w tym popiole co go z Tatusiem z gminy bralim. :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
rossa
chorąży
chorąży

Postautor: goodboy » ndz mar 11, 2007 11:28 am

Brawo Amba! A już się o Ciebie martwiliśmy :wink: .
goodboy
major
major

Postautor: loopez » ndz mar 11, 2007 11:30 am

Masz rację Miras- informacje mało aktualne z tego co wiem i co powiadają.
Awatar użytkownika
loopez
sierżant
sierżant

Postautor: goodboy » ndz mar 11, 2007 12:20 pm

Czyżby skuteczna terapia :?: . To może i ja skorzystam :lol: .
goodboy
major
major

Postautor: miras » ndz mar 11, 2007 12:28 pm

goodboy pisze:Czyżby skuteczna terapia :?: . To może i ja skorzystam :lol: .

Czyżbyś miał problem goodbay, że chcesz skorzystać z tej terapii ? :D
Awatar użytkownika
miras
pułkownik
pułkownik

PoprzedniaNastępna

Wróć do Ogólne