Po ponad 16 latach istnienia z dniem 27.12.2019 roku Forum Izbica zostało zamknięte. Od dziś nie ma już możliwości tworzenia, edytowania oraz usuwania istniejących tematów i postów. Rejestracja nowych użytkowników została zablokowana.

Nadal możliwe jest przeglądanie forum, postanowiłem pozostawić wszystkie wpisy, gdyż szanuje czas użytkowników, poświęcony przy ich tworzeniu.

Uzasadnienie: Ponad cztery lata temu (27.11.2015 roku) nastąpiło ujednolicenie profilu strony Izbica Kujawska Online.
Od tego czasu publikowane są na niej treści związane wyłącznie z historią, kulturą i turystyką naszego miasta i gminy. Treści publikowane przez użytkowników na forum często nawiązywały do spraw związanych z lokalną polityką, konfliktami, interesami, co kłóci się z ideą istnienia serwisu. Dodatkowo dynamiczny rozwój mediów społecznościowych spowodował spadek zainteresowania forum, a liczba wpisów w ostatnim czasie znacząco się zmniejszała. Nie widzę sensu, by forum nadal pozostawało aktywne. Mam nadzieję, że decyzja spotka się z Państwa zrozumieniem.

BŁAŻEJ NOWICKI
Administrator Izbica Kujawska Online

Komentarze do kadencji

Wypowiadajcie się na temat wszystkiego co się dzieje w naszym miasteczku i okolicach !

Moderator: blazej

Komentarze do kadencji

Postautor: Jaszar » wt lut 20, 2007 8:34 pm

Nieczekając na odpowiedź na post "Vox populi" nalegam na utworzenie ankiety oceniającej działalność naszych reprezentantów . Najlepiej gdyby miała ona kształt podobny jak "Komentarze do tranzakcji" na aukcjach internetowych czyli każdy z naszych radnych , burmistrz i inni reprezentanci zbieraliby od nas pozytywy , negatywy i neutrale (z uzasadnieniem oczywiście). Do każdego komentarza powinna być możliwość odpowiedzi . Kometarze byłyby zbierane przez cały czas trwania kadencji . Ankieta taka powinna być w oddzielnym dziale lub temacie aby nie zgineła w gąszczu tematów najlepiej dostępna ze strony głównej . Błażeju co ty na to , oczywiście liczę tu na wasze poparcie drodzy forumowicze . Możecie oczywiście dalej biadolić , że mają nas głęboko w .... albo uzmysłowić sobie , że jednak coś możemy :!: :?: :idea: :roll:
Zawsze byłem , zawsze będę , jestem po wsze czasy !
Obrazek
Awatar użytkownika
Jaszar
porucznik
porucznik

Postautor: Arizona » śr lut 21, 2007 7:28 am

No cóż.... ankietę oczywiście można zrobić, jestem za, ale nie do końca rozumiem jak miałaby funkcjonować.... tzn. czy oceny (pozytywne, negatywne, neutralne) miałyby odnosić się do poszczególnych decyzji, bądź działań włodarzy miasta, czy oceniać ich raz a za tzw. całokształt.
Oceny codziennych działań i decyzji pojawiają się często w komentarzach do newsów.... no i na forum, w postaci nowych wątków.... Zatem byłoby to pewne dublowanie....

A jeśli miałoby to wyglądać tak, że każdy (podobnie jak to jest na aukcjach internetowych) ma 1 głos i tylko raz może zaopiniować transakcję (działanie) to wówczas nie rozumiem jak mogłoby to trwać całą kadencję....
Po prostu zupełnie nie kumam tego pomysłu, Jaszar.
A co to Twojego stwierdzenia
Możecie oczywiście dalej biadolić , że mają nas głęboko w .... albo uzmysłowić sobie, że jednak coś możemy
to osobiście uważam, że my tu nie tyle biadolimy, co po prostu krytykujemy, bądź zwracamy uwagę na niektóre sprawy (nie jest tu i tak istotne znaczenie semantyczne ;) ).
Ale czy uważasz, że proponowana przez Ciebie ankieta coś zmieni? Czy będzie się różnić czymkolwiek i będzie z tego względu miała większą moc sprawczą niż wszelkie nasze inne wypowiedzi na tej stronie?
To nadal będą opinie i słowa, słowa, słowa.... Ale czy to znaczy, że jeśli napisane w odpowiedzi na ankietę, to będą oznaczały, że
że jednak coś możemy
????

Oni i tak, jeśli będą chcieli, to nadal będą traktować swoich wyborców jak zbędny balast i zło konieczne.... które wystarczy lekceważyć... aż do następnych wyborów :)
Arizona
porucznik
porucznik

Postautor: Majcher » pt lut 23, 2007 4:10 pm

No tak zgodze sie z Tobą Arizona że do najbliższych wyborów, ale jeżeli dobrze pamiętam to najbliższe w cale nie odbędą sie za cztery lata ale już wkrótce. Chodzi tu o pare osób które w dobrze sobie znany sposób stracą mandaty radnych. W gminach do 20 tys ludności nastąpią wyboru uzupełniające do rad gmin. No I może sie okazać że skład rady bedzie wyglądał całkiem inaczej niż do tej pory co może skutkować tym że większośc pomysłów władzy nie znajdzie aprobaty opozycji. Może pare ocen przydałoby się odchodzącym wystawić !!!!! Ale to jest tylko moje zdanie co wy na to? :twisted:
piechotą do Lata!
Majcher
sierżant
sierżant

Postautor: Krespin » pt lut 23, 2007 9:54 pm

...
Ostatnio zmieniony pn sty 21, 2008 9:07 pm przez Krespin, łącznie zmieniany 1 raz
Krespin
kapitan
kapitan

Postautor: Majcher » sob lut 24, 2007 2:39 pm

może i tak ale wydaje mi sie ze to zostanie w gestii wojewody jesli sami nie podejmą zadnej decyzji. Jezeli sie nie myle to mają czas do końca marca na rostrzygniecie tego problemu. A jeśli chodzi o ocene to mamy na to duży wpływ w trakcie dogrywki wyborczej. Troche więcej wiary Krespin!!!
piechotą do Lata!
Majcher
sierżant
sierżant

Postautor: loopez » sob lut 24, 2007 4:49 pm

Dokładnie Majcher tak jak mówisz- głównie tu będzie można się wykazać podczas dogrywki. Ci co będą mieć coś na sumieniu wiadomo ze nie uzyskają ponownego zaufania ludzi(a przynajmniej tak powinno być).
Awatar użytkownika
loopez
sierżant
sierżant

Postautor: Majcher » sob lut 24, 2007 5:44 pm

Więc nie ma co narzekać że jest źle tylko trzeba sie wykazać w tych wyborach!!!! :twisted:
piechotą do Lata!
Majcher
sierżant
sierżant

Postautor: loopez » sob lut 24, 2007 5:49 pm

Jak to mówią: "jak sobie pościelesz tak się wyspisz".
Awatar użytkownika
loopez
sierżant
sierżant

Postautor: Daras » ndz lut 25, 2007 5:56 pm

My wybieramy,a oni rzadza...Najczesciej rzadza jak chca,a nie jak obiecuja...Taki system,bialy,czarny,zielony,czerwony czy przezroczysty dopoki nie siadzie na stolku to mami co to on nie zdziala,a jak juz siadzie to nici z obietnic. I rozlicz tu takiego z obietnic,system przez takich robiony tego nie uwzglednia...Mozesz conajwyzej nie zaglosowac na tego,a na innego i dalej sie ludzic...oni pomoga, ale conajwyzej sobie...Taki real...
Daras
sierżant
sierżant

Postautor: POLDEK » pn lut 26, 2007 5:52 pm

Czy ktoś jest w stanie odpowiedziec mi na następujące pytanie:
czym zajmują się radni oraz miłosciwie nam panujący naczelnik
Od czasu wyborów nie natrafiłem na żaden ślad ich działalnosci. A moze takie informacje są gdzieś publikowane
POLDEK
starszy szeregowy
starszy szeregowy

Postautor: miras » pn lut 26, 2007 7:20 pm

Wydaje mi się Poldek,że to samo co w ubiegłej kadencji. Posiedzą pogadają a kasa leci. :wink:
Awatar użytkownika
miras
pułkownik
pułkownik

Postautor: Jaszar » pn lut 26, 2007 10:45 pm

A może za te podwyżki internety sobie poinstalują coby w zaciszu domowym z :oops: te forum studiować :D
Obrazek
Awatar użytkownika
Jaszar
porucznik
porucznik

Postautor: POLDEK » wt lut 27, 2007 7:07 pm

JASZAR-wyobrażasz sobie radnego Jana jak buszuje w internecie bo ja nie
POLDEK
starszy szeregowy
starszy szeregowy

Postautor: Jaszar » wt lut 27, 2007 7:31 pm

To był oczywiście żart , ale z drugiej strony wszystko zależy od wyobraźni :D
Obrazek
Awatar użytkownika
Jaszar
porucznik
porucznik

Postautor: miras » wt lut 27, 2007 11:16 pm

Wiecie co ?
Ja myślę, że każdy z Radnych ma dostęp do internetu.Czytając niektóre
posty to z wściekłości zgrzytają zębami. :)
Awatar użytkownika
miras
pułkownik
pułkownik

Postautor: Ptasiek » wt lut 27, 2007 11:31 pm

A ja jestem pewien, że czytają. Mało tego, próbują podziaiłać więcej i dalej. Krąży na ten temat już sporo anegdot o pijących z rozpaczy, że im jakieś tam stanowisko umknęło (z powodu forumowych publikacji) sprzed nosa. Tudzież o skargach do policji i prokuratury. Słowem - piaskownica.
Tak na wszelki wypadek warto może co niektórym z nich przypomnieć czym się skończyła historia z prób inwigilacji i straszenia forum prokuraturą przez radnych w Kościeżynie dwa lata do tyłu. Wspominałem już chyba gdzieś o tym. Niestety nie podam linków bo po ostatnim formacie gdzieś mi się zaniewieruszyły. :roll:
Kaczyński mówił w moim imieniu. Mord w lasach katyńskich ciąży mi tym, że zamiast polskich elit muszę oglądać mordy siwca, palikota czy szetyny. Gdyby nie tamta zbrodnia najprawdopodobniej nigdy nie opuściliby chlewa.
Smok5
Awatar użytkownika
Ptasiek
generał
generał

Postautor: Arizona » śr lut 28, 2007 6:38 am

Ja też jestem przekonana, że rajcy, bądź "kręgi zbliżone do władzy" czytają to forum.
Powiem nawet więcej..... czasami odnoszę wrażenie, że się również wypowiadają na tym forum.... (niektóre wpisy wielce mnie bowiem zaintrygowały...).
Generalnie to bardzo dobry symptom, bo przynajmniej pojawia się coś na kształt "dialogu" władzy z ludem :roll:
Arizona
porucznik
porucznik

komentarze do kadencji

Postautor: bryza » śr lut 28, 2007 2:46 pm

witam po przerwie(jakieś chorubsko mnie dopadło) Zgadzam sie z przedmówcami,że władze czytają komentarze.Podejrzewam ,że robią to pilnie i systematycznie.Obawiam się jednak ,że nie jest to ;dialog; jak ładnie określiła Arizona,lecz raczej monolog,oczywiście z naszej strony...Ciekawa jestem czy osoby mieszkające w Izbicy zauważyły aby władze izbickie wzięły pod uwage jakiekolwiek sugestie forumowiczów dotyczących spraw izbickich...Jedno wiem władza jest bardzo uczulona na krytykę... :D
bryza
plutonowy
plutonowy

Postautor: goodboy » śr lut 28, 2007 8:55 pm

Bryzo i Arizono zgadzam się z Wami. Powiem więcej sam Wódz ma komputer w gabinecie i jak się mówi w UMiG spędza dużo czasu w sieci. Sądze, że to forum często poczytuje. Większość rajców podobnie.
Za sukces forum uważam to, że ogromna większość informacji i newsów tutaj zapodanych potwierdziła się. Oby tak dalej.
Jestem też skłonny się przychylić do zdania, że niektórzy bohaterowie naszych postów wypowiadają się tu osobiście.
goodboy
major
major

Postautor: Ptasiek » wt mar 06, 2007 9:06 pm

Dzisiaj wojewoda mazowiecki wyywalił z roboty "bufetową".

Znane są komuś jakieś bliższe szczegóły z naszego izbickiego podwórka? W plotkach w kontekście oświadczeń majątkowych pojawiało się aż siedem nazwisk. Jakimś trafem nikt nie miał odwagi poruszyć chyba wcześniej tego tematu. Co z tą sprawą? Jeśli bowiem plotki miały by potwierdzenie w rzeczywistości, to solidnie namieszało by to w "koalicji".

Wie ktoś coś więcej? Nasza "dyżurna alkoholiczka" się nie odzywa, a jak do tej pory to chyba tylko ona pisze bez ogódek o co w czym i kto z kim. Ambo napisz coś :idea: :wink: :!:
Kaczyński mówił w moim imieniu. Mord w lasach katyńskich ciąży mi tym, że zamiast polskich elit muszę oglądać mordy siwca, palikota czy szetyny. Gdyby nie tamta zbrodnia najprawdopodobniej nigdy nie opuściliby chlewa.
Smok5
Awatar użytkownika
Ptasiek
generał
generał

Następna

Wróć do Ogólne