Po ponad 16 latach istnienia z dniem 27.12.2019 roku Forum Izbica zostało zamknięte. Od dziś nie ma już możliwości tworzenia, edytowania oraz usuwania istniejących tematów i postów. Rejestracja nowych użytkowników została zablokowana.

Nadal możliwe jest przeglądanie forum, postanowiłem pozostawić wszystkie wpisy, gdyż szanuje czas użytkowników, poświęcony przy ich tworzeniu.

Uzasadnienie: Ponad cztery lata temu (27.11.2015 roku) nastąpiło ujednolicenie profilu strony Izbica Kujawska Online.
Od tego czasu publikowane są na niej treści związane wyłącznie z historią, kulturą i turystyką naszego miasta i gminy. Treści publikowane przez użytkowników na forum często nawiązywały do spraw związanych z lokalną polityką, konfliktami, interesami, co kłóci się z ideą istnienia serwisu. Dodatkowo dynamiczny rozwój mediów społecznościowych spowodował spadek zainteresowania forum, a liczba wpisów w ostatnim czasie znacząco się zmniejszała. Nie widzę sensu, by forum nadal pozostawało aktywne. Mam nadzieję, że decyzja spotka się z Państwa zrozumieniem.

BŁAŻEJ NOWICKI
Administrator Izbica Kujawska Online

Izbicka Służba Zdrowia

Wypowiadajcie się na temat wszystkiego co się dzieje w naszym miasteczku i okolicach !

Moderator: blazej

Postautor: loopez » czw lut 22, 2007 9:13 pm

Swietnie Bozena!! Może choć trochę przestaną niektorzy narzekać.
Awatar użytkownika
loopez
sierżant
sierżant

Postautor: goodboy » czw lut 22, 2007 10:00 pm

Bożeno z całym szacunkiem, martwi Cię los p. Gajewskiej, która -jak napisałaś jest "opluwana", a sama opluwasz innego lekarza. Nieładnie...
Jako pacjent Pani Dr stwierdzam, że jest dobrym lekarzem, ale ostatnio stała się arogancka i zbyt pewna siebie w stosunku do pacjentów.
Poza tym źle to jej się w Izbicy nie powodzi. Pensję ma niezgorszą. Ostatnio Wódz "podarował" jej 6.000zl nagrody- za wygrane wybory. Mąż ma już dwa etaty i jeszcze dorabia w gminie jako informatyk- tez wyciąga niezłą sumkę( a zaczynał jako skromny WFista). Oj umie sie( i rodzinę) nasza P. Dr ustawić, umie.... Toż to pasmo sukcesów na niespotykaną w Izbicy skalę.
Krążą pogłoski, które mówią,że to wzsystko przez znajomości i układy w UMiG, no i miłość do kasy...
goodboy
major
major

Postautor: loopez » czw lut 22, 2007 10:31 pm

A Ty na zasiłku i nie chce Ci się pracować czy tak poprostu żal tyłek ściska?? Sorry ale wygląda na to że poprostu zazdrościsz...
Awatar użytkownika
loopez
sierżant
sierżant

Postautor: Krespin » czw lut 22, 2007 11:27 pm

...
Ostatnio zmieniony pn sty 21, 2008 8:06 pm przez Krespin, łącznie zmieniany 1 raz
Krespin
kapitan
kapitan

Postautor: loopez » pt lut 23, 2007 11:27 am

No wielka spółka bo poparłem Bożenę a nie narzekam tak jak wszyscy. Ludzie co jak widzicie np 6 i tzy zera to już wam szczeny opadają czy co?? Dajcie dziewczynie się rozwijać. Jak ją szefu z urzędu promuje to fajnie jej się trafiło. Miły gest który moze i ma gdzieś jakiś haczyk że burmistr z tego coś będzie mieć, no ale niech już Wam tak żal *** nie sciska.
Awatar użytkownika
loopez
sierżant
sierżant

ośrodek zdrowia

Postautor: bozena742 » pt lut 23, 2007 1:58 pm

witam ponownie! miło się z wami gawędzi.Nie jestem z Izbicy, bo jak sami widzicie nie wiem wszystkiego,i nie znam lokalnych układów,ani kto z kim trzyma.Tak bylo i tak będzie że albo sie kogos lubi albo nie.Nie chcę sie aby sobie ktos pomyślał że wtrącam sie w Wasze lokalne sprawy.Jak pisałam wcześniej dr Gajewska przyjmuje w Lubrańcu i złego słowa nie mogę powiedzieć.Jak żaden inny lekarz bez mrugnięcia okiem daje skierowania na specjalistyczne badania-czego inni lekarze unikają jak ognia.Wiadomo chodzi o kasę.U nas jest cenionym lekarzem.pozdrawiam.
bozena742
szeregowy
szeregowy

Postautor: kokeszko7 » pt lut 23, 2007 3:25 pm

Mnie też bardzo podoba się to kierowanie na specjalistyczne badania a nie udawanie alfy i omegi (czyt. specjalisty od wszystkiego) :lol:
Awatar użytkownika
kokeszko7
podpułkownik
podpułkownik

Postautor: Majcher » pt lut 23, 2007 4:21 pm

Zgodze sie z tym zę jezeli lekarz nie jest pewny swojej diagnozy to lepiej wysłac pacjenta do specjalisty, źle dobrane leki mogą bardziej zaszkodzić niż pomóc pacjentowi. A propo drogich lekarstw idąc do apteki można zawsze się zapytać czy są tańsze odpowiedniki tego samego leku które mogą okazać sie nawet o połowe tańsze a skuteczność jest ta sama, bo tamte pochodza z zagranicy a te są Polskie, czasami płaci się za ładny wygląd opakowania bo specyfiki działają tak samo....!!!!!
piechotą do Lata!
Majcher
sierżant
sierżant

Postautor: Sensor » pt lut 23, 2007 5:15 pm

Jak śnieg nie stopnieje, to pojutrze będziemy mieli i u nas białą niedzielę :lol: Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, tych, co mają dupościsk i luźny zwieraczyk. :wink:
Droga długa jest, nie wiadomo, czy ma kres...
Awatar użytkownika
Sensor
porucznik
porucznik

Postautor: jolka1-70 » pt lut 23, 2007 7:47 pm

Bożenko,piszesz że p.Gaj daje skierowania bez mrugnięcia, z prywatnego ZOZ-u :!: już downo by tam nie pracowała :!: :!: :!: kasa :!:
jolka1-70
kapral
kapral

Postautor: jolka1-70 » pt lut 23, 2007 7:58 pm

Zapomniałam o podwyżkach w SPZOZ ble, ble,ble,ha,ha,ha, zapytajcie pielęgniarek, one wiedzą lepiej niż Bożena :!: :!: :!:
jolka1-70
kapral
kapral

Postautor: jacek.78 » pt lut 23, 2007 9:22 pm

Witam Izbiczaków!
Jako mieszkaniec Lubrańca od urodzenia, wtrącę swoje "trzy grosze" do tej ożywionej dyskusji. Po pierwsze - ja tam jestem zadowolony ze służby zdrowia w Lubrańcu. Z całą rodzinką leczymy się w "Lubramedzie" i jest ok. Nie mam większych zastrzeżeń. Po drugie uważam (i spora część mieszkańców również), że dr Wąsik jest najlepszym lekarzem jaki w ostatnich latach u nas pracował i bardzo żałuję, że nie pracuje już na cały etat. W te dwa dni,w które przyjmuje poprostu trudno się do niego dostać. Ma świetny kontakt z pacjentami i jest równym gościem. Uważam, że w roli lekarza rodzinnego świetnie się sprawdza.
Co to p. Gajewskiej, to nie jest w Lubrańcu szerzej znana. Więc Bożeno chyba przesadzasz trochę z tym uwielbieniem dla niej w naszym mieście. Miałem możliwośc poznania pani dr(choroba dziecka) i niestety nie była zbyt miła( szczególnie jak zobaczyła, że leczymy się u dra Wąsika). Nie można oceniać kompetencji lekarza po ilości wystawianych skierowań, to nonsens. U p. Zbyszka nigdy z tym problemów nie mieliśmy.
Mam też bliską rodzinę w Izbicy, która twierdzi, że p. Gajewska traci ostatnio pacjentów w wyniku bliskich kontaktów i układów z władzami gminy i swego ślepego posłuszeństwa. Ale to zostawiam Izbiczakom.
Przypadkiem trafiłem na to forum i się rozpisałem. Mam nadzieję, że moja wypowiedź trochę "rozjasni" Wam sprawę. Pozdrawiam gorąco.
jacek.78
szeregowy
szeregowy

Postautor: goodboy » pt lut 23, 2007 9:41 pm

Loopez obrażasz mnie chciałem zauważyć. To, że krytykuję załatwianie wszystkiego przez znajomości i obdarowywanie się nawzajem premiami i ekwiwalentami bez istotnego uzasadnienia, to moje prawo. A p. Gajewska w tym bryluje. Nie jest zbyt długo dyrektorem i uważam, że nie osiągnęła jeszcze nic na tym stanowisku. Nie ma więc podstaw, aż do takich nagród. Jeśli się takie(podstawy) w przyszłości znajdą nie rzeknę słowa.
Ta nagroda to zapłata za pomoc w wyborach i wyjątkowo "uległą" postawę wobec Wodza. To chyba nie jest już tajemnica.
I Loopez zważaj troche na słowa, dobrze.
A Ty Bożeno wiesz więcej na temat Izb. Sł. Zdrowia niż większość z nas. Ciekawe od kogo??? Mam jedną podejrzaną....
goodboy
major
major

Postautor: loopez » pt lut 23, 2007 9:55 pm

Popłacz że niby Cię obrażam, choć wiesz że tak nie jest bo nic nie napisałem na Twój temat. Gdy będę chciał Cię obrazić to nie omieszkam więc puki co to wyloozuj.
Awatar użytkownika
loopez
sierżant
sierżant

Postautor: blazej » pt lut 23, 2007 10:15 pm

Użytkownicy! Forum służy po to by osoby wyrażały swoje opinie na różne tematy. Coraz częściej pojawiają się teksty obrażające niektórych forumowiczów (przed rejestracją była adnotacja, że to niedopuszczalne, każdy kto się rejestrował akceptował m.in. ten warunek). Każdy ma prawo do własnej opinii (stronniczej w jedną bądź to druga stronę, albo całkowice neutralnej). Drażni mnie to, że nie wszyscy potrafią zaakceptować wypowiedzi innych. Ci którzy się z nimi nie zgadzają starają się za wszelką cenę by to ich racją była "tą pierwszą" (chociażby oskarżenia o prowokatorów, o zmowy itp.) Wszyscy powinniśmy zająć się merytoryczną, konstruktywną krytyką, a wzajemne obrażanie, waśnie niczemu nie służą. Nie taki jest cel tego forum. To zrozumiałe, że jest ono miejscem ścierania się różnych poglądów. Szanujmy się :!:
Izbica Kujawska Online
URL: www.izbica-kujawska.com (dodatkowy: www.izbica-kujawska.pl)
e-mail: kontakt@izbica-kujawska.com

Obrazek
Awatar użytkownika
blazej
Administrator
Administrator

Postautor: Ptasiek » sob lut 24, 2007 12:14 am

Ostatnio zmieniony czw gru 25, 2008 9:38 am przez Ptasiek, łącznie zmieniany 1 raz
Awatar użytkownika
Ptasiek
generał
generał

0ośrodek zdrowia

Postautor: bozena742 » sob lut 24, 2007 9:30 am

To znowu ja.Jestem pod wrazeniem wypowiedzi Jacka. Każdy kiedyś trafił do lekarza który postawił trafną diagnoze lub nie.Ja akurat mam dobre zdanie o dr G.... Byłam z dzieckiem u wielu lekarzy nawet spoza Lubr.Niestety nikt nie był w stanie mi pomóc.Nie ma nic gorszego jak bezradność w przypadku ciężkiej choroby dziecka...A pani G.bardzo mi pomogła(dziecku).Ja mam dobre zdanie o pani Kasi.A jeżeli komuś to się nie podoba to juz jego sprawa.Każdy ma prawo do wyrażania własnych opinii.Pozdrawiam wszystkich.Jeszcze jedno.Myślę że dr W.... jest dobrym lekarzem,dobrym specjalistą.W moim przypadku akurat się nie sprawdził.tyle. Jeszce raz pozdrawiam.
bozena742
szeregowy
szeregowy

Postautor: kokeszko7 » sob lut 24, 2007 10:50 am

Ptasiek pisze:
Błażej Nowicki pisze:Użytkownicy!

A jak myślisz - Błażej - dlaczego nie włażę w tematy lokalno - polityczne? Własnie dlatego, by nie dawać powodu do tego by być obrażanym.
Jednak taki już jest urok forów. Co chwilę ktoś usiłuje wciskać swoje jako najważniejsze. A wcale tak nie jest. Dlatego tak często zakładam wątki neutralne politycznie i najchętnie wklejam bądź piszę na "lekkie" tematy.

Więcej luzu mości Panie i Panowie.

Zauważyłes może Ptaśku, że ja też coraz mniej zabieram głos w sprawach lokalnych. Tez zostałem skrytykowany o to iz bronie p. Gajewskiej ale niestety mojego zdania na jej temat nie zmienię.

Widzę, że najwieksza sensacje na tym forum robi fakt ile kto i za co bierze. Tak samo jest w temacie "WDRAŻANIE PROGRAMU..."
Próbowałem zmienić sprawę ekwiwalentu na halę sportową gdyż to właśnie było jednym z punktów Programu p. Burmistrza ale niestety ekwiwalent zwyciężył i hala poszła na bok... :cry: No cóż! Może jak ją wybudują to temat znowu stanie się gorący gdyz będą podejrzenia ile nasz Wódz na tym zarobił... :oops:
Awatar użytkownika
kokeszko7
podpułkownik
podpułkownik

Postautor: loopez » sob lut 24, 2007 10:53 am

Czy tu tylko kasa kasa i kasa. Panowie i Panie postarajmy się i trochę w to forum wprowadźmy zmian. Kokeszko dobrze pisze że narazie to wiadac tylko rozliczanie co niektórych Izbickich obywateli.
Awatar użytkownika
loopez
sierżant
sierżant

Postautor: goodboy » sob lut 24, 2007 11:54 am

Osoby na stanowiskach muszą się liczyć z krytyką i rozliczaniem, bowiem wydają nie swoje, a pibliczne pieniądze. Tyle mam w tej kwestii do powiedzenia.
goodboy
major
major

PoprzedniaNastępna

Wróć do Ogólne