Po ponad 16 latach istnienia z dniem 27.12.2019 roku Forum Izbica zostało zamknięte. Od dziś nie ma już możliwości tworzenia, edytowania oraz usuwania istniejących tematów i postów. Rejestracja nowych użytkowników została zablokowana.

Nadal możliwe jest przeglądanie forum, postanowiłem pozostawić wszystkie wpisy, gdyż szanuje czas użytkowników, poświęcony przy ich tworzeniu.

Uzasadnienie: Ponad cztery lata temu (27.11.2015 roku) nastąpiło ujednolicenie profilu strony Izbica Kujawska Online.
Od tego czasu publikowane są na niej treści związane wyłącznie z historią, kulturą i turystyką naszego miasta i gminy. Treści publikowane przez użytkowników na forum często nawiązywały do spraw związanych z lokalną polityką, konfliktami, interesami, co kłóci się z ideą istnienia serwisu. Dodatkowo dynamiczny rozwój mediów społecznościowych spowodował spadek zainteresowania forum, a liczba wpisów w ostatnim czasie znacząco się zmniejszała. Nie widzę sensu, by forum nadal pozostawało aktywne. Mam nadzieję, że decyzja spotka się z Państwa zrozumieniem.

BŁAŻEJ NOWICKI
Administrator Izbica Kujawska Online

Sylwester

Wypowiadajcie się na temat wszystkiego co się dzieje w naszym miasteczku i okolicach !

Moderator: blazej

Sylwester

Postautor: Jurek » pn gru 22, 2003 1:08 pm

może tak po Sylwestrowych szaleństwach ,każdy z odwiedzających stronę napisze na Forum swoje wrazenia
Awatar użytkownika
Jurek
starszy szeregowy
starszy szeregowy

szkoda że tak mało osób zagląda na tą stronę z Izbicy Kuj.

Postautor: sw997 » pt sty 09, 2004 2:37 pm

10 lat temu mieszkałam w Izbicy. Odwiedzam to miejsce w miarę możliwości. Za każdym razem wiążą się z tym duże emocje.
Jestem zła że pan Jeżke tak zmienił ziemie mojej babci. Pościnał drzewa owocowe ,zamiast trawy posadził żyto.Zniszczył to co najcenniejsze, moje wspomnienia po Izbicy.
Dom to ruina w każdej chwili mogąca się zawalić choć mieszkają w niej ludzie wynajmujący go.
Nie liczy się zarobek na tym skrawku teraz żyta zamiast trawy ale to,że to miejsce zmieniło się nie do poznania ,zamiast na lepsze to na gorsze.
Gdybym miała trochę pieniędzy odkupiła bym to od niego i doprowadziła do poprzedniego stanu.Kupił za marne 30 tyś. te 11 hektrów plus budynki a w tej chwili ile to jest warte w takim stanie.Brak mi słów i serce się kraje że babcia sprzedała tą ziemię temu panu.

Znów wybieram się do Izbicy zrobię trochę zdjęć odwiedzę dawnych znajomych.
Babcie jeszcze mieszkającą tam i dziadka dawnego woźnego z podstawówki nr.1Choć babcia wyszła dawno temu drugi raz za mąż dziadek jest dziadkiem.
Do Izbicy będę jeździć ile tylko możliwe bo lubię ją.Nie wytrzymała bym bez niej. To jak nałóg.Ciągnie swój do swego.
sw997

Postautor: Daras » pn sty 24, 2005 1:31 pm

SW 997 masz racje.Ja nigdy nie mieszkalem w Izbicy ale tu sa moje korzenie.Stad wywodzi sie moja rodzina,tu przyjezdzalem na wakacje i nie tylko.Mnie tez ciagnie w te okolice.pozdrawiam
Daras
sierżant
sierżant

Postautor: bubu_kr » czw gru 08, 2005 7:13 pm

sw997 a gdzie teraz mieszkasz? Może znam Ciebie. 10 lat temu uczyłem się w LO. :)
bubu_kr
szeregowy
szeregowy

Sylwester

Postautor: Jurek » pt gru 09, 2005 3:48 pm

:D :wink: Niedługo już następny Sylwester i pytanie na początku robi się znowu aktualne,tylko tym razem jest jeszcze dodatkowe pytanie gdzie się bawicie w tym roku.Jeżeli o mnie chodzi to będę na służbie w Sylwestra-pracuję w straży pozarnej.Pozdrawiam serdecznie i życzę samych przyjemności,wspaniałej zabawy. :D
Awatar użytkownika
Jurek
starszy szeregowy
starszy szeregowy

Postautor: blazej » sob gru 10, 2005 4:05 pm

Sylwestra planuje w Toruniu razem z Agą, najprawdopodobniej (99,9%) w klubie Jazzgod :wink:
Izbica Kujawska Online
URL: www.izbica-kujawska.com (dodatkowy: www.izbica-kujawska.pl)
e-mail: kontakt@izbica-kujawska.com

Obrazek
Awatar użytkownika
blazej
Administrator
Administrator

Postautor: Aga » śr gru 14, 2005 3:21 pm

mam nadzieję że Sylwester w pubie był dobrym pomysłem i będziemy się dobrze bawić; ten klub dobrze mi się kojarzy ... :) życzę wszystkim szampańskiej zabawy bez wzgledu na to gdzie tego dnia sie znajdą; nawet w pracy :)
Aga
starszy szeregowy
starszy szeregowy

Postautor: Arizona » wt gru 20, 2005 6:55 am

Sylwester w Toruniu, to na pewno świetny pomysł, bez względu na to, czy spędzany w akademiku, czy w pubie :) Toruń ma swój klimat i z każdego niemal miejsca jest dość blisko do Starego Rynku, by witać Nowy Rok z Mikołajem K. ;)
Arizona
porucznik
porucznik

Postautor: Dżoana » wt sty 09, 2007 3:54 pm

oj...nie pytaj :-)
Gdy zamykam oczy, widzę to co chcę widzieć.
Awatar użytkownika
Dżoana
młodszy chorąży
młodszy chorąży

Postautor: Bluszczykja » wt sty 09, 2007 6:20 pm

Dżoano dlaczego? :D :D :D (udam, że nie wiem)
" .. wszystko jest kwestią odpowiedniego spojrzenia .. "
Awatar użytkownika
Bluszczykja
sierżant
sierżant

Postautor: Dżoana » czw sty 11, 2007 10:20 pm

wiesz...;p
Gdy zamykam oczy, widzę to co chcę widzieć.
Awatar użytkownika
Dżoana
młodszy chorąży
młodszy chorąży

Postautor: Samosia » pt sty 26, 2007 11:46 am

ale inni nie wiedzą... ;p
Samosia
starszy szeregowy
starszy szeregowy

Postautor: Gosiek » pt sty 26, 2007 10:09 pm

Samosia...obudzilas siem troszeczke z tym tenatem:D:D
Gosiek
st. chorąży sztabowy
st. chorąży sztabowy

Postautor: Samosia » sob sty 27, 2007 1:20 pm

Tak zajrzałam z ciekawości na ten temat i widze, że ktos tu ma tajemnice :P Gosiek ty uważaj bo ja wiem kto ty... A ty nie wiesz kim jestem :P
Samosia
starszy szeregowy
starszy szeregowy

Postautor: Gosiek » sob sty 27, 2007 6:21 pm

Sory, a nie napisalam prawdy??:D No w sumie nie wiem kim jestes:)
Gosiek
st. chorąży sztabowy
st. chorąży sztabowy

Wróć do Ogólne