Po ponad 16 latach istnienia z dniem 27.12.2019 roku Forum Izbica zostało zamknięte. Od dziś nie ma już możliwości tworzenia, edytowania oraz usuwania istniejących tematów i postów. Rejestracja nowych użytkowników została zablokowana.

Nadal możliwe jest przeglądanie forum, postanowiłem pozostawić wszystkie wpisy, gdyż szanuje czas użytkowników, poświęcony przy ich tworzeniu.

Uzasadnienie: Ponad cztery lata temu (27.11.2015 roku) nastąpiło ujednolicenie profilu strony Izbica Kujawska Online.
Od tego czasu publikowane są na niej treści związane wyłącznie z historią, kulturą i turystyką naszego miasta i gminy. Treści publikowane przez użytkowników na forum często nawiązywały do spraw związanych z lokalną polityką, konfliktami, interesami, co kłóci się z ideą istnienia serwisu. Dodatkowo dynamiczny rozwój mediów społecznościowych spowodował spadek zainteresowania forum, a liczba wpisów w ostatnim czasie znacząco się zmniejszała. Nie widzę sensu, by forum nadal pozostawało aktywne. Mam nadzieję, że decyzja spotka się z Państwa zrozumieniem.

BŁAŻEJ NOWICKI
Administrator Izbica Kujawska Online

WDRAŻANIE PROGRAMU PRZEDWYBORCZEGO STARO-NOWEGO BURMISTRZA

Wypowiadajcie się na temat wszystkiego co się dzieje w naszym miasteczku i okolicach !

Moderator: blazej

Postautor: goodboy » pt sty 05, 2007 9:34 pm

Witam! Pozdrawiam wszystkie Nasze Panie...no i Panów też oczywiście! :wink:
Mnie osobiście cieszy każdy nowy wpis i nowa osoba na forum. Jak to się mówi "otwartych" umysłów nigdy nie za wiele. A w Izbicy szczególnie się przydadzą. :)
Gwiazdozbiorku bez obaw. Na razie wszystkie istotne wiadomości z tego forum potwierdzają się w 100%. Ale jeśli ktoś wpuści fałszywkę, to dojdziemy do tego szybko przy takim potencjale intelektualnym i objedziemy klienta bez skrupułów. :lol:
Co do Stacha...hm, to prawdopodobne. Jest co prawda w Sejmiku Woj., ale posadę w Wojewódzkim Urzędzie Ochrony Środowiska zapewne stracił, bo SLD nie ma w koalicji rządzącej woj. A nie sądzę, że zadowoli się dietą radnego. Tylko , czy nasz Bodzio będzie w stanie sprostać jego wymaganiom finansowym ? :?: Zgrany by stworzyli duecik, oj zgrany. Obaj są znani z "niezwykłej" dbałości o własne portfele. :lol:
Jest też taka możliwość, że Bodzio chce wprowadzić Stacha, żeby za cztery lata przekazać mu "buławę". Ale to czysto teoretyczne dywagacje. :lol:
goodboy
major
major

Postautor: rossa » pt sty 05, 2007 10:14 pm

Powyżej przekazałam oczywiście plotkę o której mówiłyście, jednak to poniżej jest pewne, bo widoczne.
Któż to taki zaserwował naszym władzom z Orzełkiem nowego Kangura???
czyżby Poldek poszedł na emeryt ???
Awatar użytkownika
rossa
chorąży
chorąży

Postautor: miras » sob sty 06, 2007 7:55 pm

Widziałem już to cacko !
Widocznie Poldek już się wysłużył. Zresztą jak nim jeździli to było go słychać z daleka :). Teraz mają Nowy i o wiele cichszy i szybszy. Mogą
bez trudu doganiać uciekających rowerzystów :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
miras
pułkownik
pułkownik

Postautor: Sensor » sob sty 06, 2007 8:25 pm

Witam
Przecież nasi policjanci mieli Skodę Fabię.. Ale ten nowy Kangur jest fajny. I dobrze, bo policja powinna mieć dobre auto.Tylko jakiejś BMW to Oni tym cudem nie dogonią..
Droga długa jest, nie wiadomo, czy ma kres...
Awatar użytkownika
Sensor
porucznik
porucznik

Postautor: kokeszko7 » ndz sty 07, 2007 12:53 pm

Zamiast Poldka mają to nowe cacko zafundowane przez Włocławek a Skoda to swoją drogą ... :)
Awatar użytkownika
kokeszko7
podpułkownik
podpułkownik

Postautor: SidE » pn sty 08, 2007 12:24 pm

Czy wie ktoś może jakie są plany obsadzenia wakatu po sekretarzu??

Kiedy i kto??

Interesuje mnie wciąż dlaczego, a dopiero wybór nowego człowieka da pełen obraz sytuacji...
SidE
starszy szeregowy
starszy szeregowy

Postautor: goodboy » pn sty 08, 2007 8:34 pm

Side, ja słyszałem, że następcą ma zostać p. Matusiak z UMiG. Ale głowy bym za tą informację nie dał. Może Bodzio faktycznie szykuje jakąś niespodziankę?? :?:
Słyszałem też, że Eugeniusz K. z Wodociągów odchodzi jednak na emeryturkę. Ciekawe czy z własnej woli, czy po persfazji Bodzia?
Szykuje się wielka akcja obsadzania wszystkiego co się da swojakami. A to dopiero początek "zabawy", mówię Wam. :?
goodboy
major
major

Postautor: gość » pn sty 08, 2007 10:45 pm

pan Eugieniusz K odchodzi na emeryturę czy z własnej woli chyba nie w każdym bądz razie jest w okresie ochronnym i nie można dać mu wypowiedzenia z byle powodu . Pan Myrta też ma wypowiedzenie choć stara się nie ujawniać tego.Podjoł nawet akcje ratunkową(kolega z Gdanska).Akcję ratunkową podjoł też w stosunku do p. Barbary chcąc ją przechować np. u swojego kolegi w wodociągach.Może zdążą bo Panu Kałużnemu zostało trochę czasu do emerytury.Sekretażem gminy zostanie ktoś z samej brony i będzie to kobieta (99%). Można łatwo skojarzć kto przegrał w walce do powiatu.Poza tym burdel jaki był to i będzie.Pani Strabanikowa obejmie schedę po Panu Myrcię i zobaczymy wtedy cz kultura zakwitnie w miasteczku.OBY.Drugi etap roszad zacznie się pewnie wiosną,winikać to będzie z tego iż są plany połączenia zgkim z wodociągami i jesli się to uda napewno będzie jeden słuszny kierownik tego tworu.Acha jest jeszcze człowiek który głośno sprzeciwia się burmistrzowi i napewno pozbędzie się pracy w gminie ale najpierw musi mu się popsuć autobus. jaja co? Pozdrawiam i życzę dużo zdrowia (psychicznego)
gość
szeregowy
szeregowy

Postautor: Ptasiek » wt sty 09, 2007 7:56 pm

Dziś doszły mnie plotki o czystkach (co najmniej dwa etety) w piwnicach UGiMu. Słyszał ktoś coś?
Kaczyński mówił w moim imieniu. Mord w lasach katyńskich ciąży mi tym, że zamiast polskich elit muszę oglądać mordy siwca, palikota czy szetyny. Gdyby nie tamta zbrodnia najprawdopodobniej nigdy nie opuściliby chlewa.
Smok5
Awatar użytkownika
Ptasiek
generał
generał

Postautor: kokeszko7 » wt sty 09, 2007 8:44 pm

Pamiętam jak przed wyborami czytałem na stronie (forum) p. Sadowskiego zapewnienia, że do tej pory nikogo nie zwalniał i teraz nie będzie miał takiego zamiaru. A tu proszę... :!: Coraz lepiej... :!:

A druga sprawa. Czy p. Strabanikowwa zrobi więcej niż p. Myrta?
Jestem pewien, że NIE :!:
Awatar użytkownika
kokeszko7
podpułkownik
podpułkownik

Postautor: Arizona » wt sty 09, 2007 9:02 pm

Ależ Kokeszko.... przed wyborami się gada, co ślina na język przyniesie i co ludziska chcą usłyszeć.... a po wyborach realizuje się zobowiązania podjęte tu i ówdzie po to by wybory wygrać....
A że jedne słowa wykluczają drugie.... to przecież nic nowego. A że nieuczciwe to i obleśne.... jak się siedzi "na urzędzie" to poczucie dobrego smaku i jakieś ambicje już się na tym urzędzie nie mieszczą zwykle ;)
Nie pierwszy Sadowski robi sobie w tym względzie "z gęby cholewę".
Szkoda tylko że, tak jak i w tej dużej polityce, ludzie tak szybko zdają się zapominać o składanych publicznie obietnicach i tak łatwo przechodzą nad jawnymi wykrętami powyborczymi do porządku dziennego.
Arizona
porucznik
porucznik

Postautor: kokeszko7 » śr sty 10, 2007 5:41 pm

Wiem, wiem! Właśnie o tym był mój poprzedni post :)
Awatar użytkownika
kokeszko7
podpułkownik
podpułkownik

Postautor: kokeszko7 » śr sty 10, 2007 5:51 pm

Ptasiek pisze:Dziś doszły mnie plotki o czystkach (co najmniej dwa etety) w piwnicach UGiMu. Słyszał ktoś coś?

A o odejściu z gimnazjum wspomnianego we wcześniejszych postach nowo przyjętego wuefisty słyszał ktoś coś ???
Awatar użytkownika
kokeszko7
podpułkownik
podpułkownik

Postautor: goodboy » śr sty 10, 2007 8:31 pm

Czyżbyś drogi Kokeszko miał na myśli pana G.(męża p. Teacher)?? :?:
No to by była dopiero niespodzianka. Przecież cała "machina" była uruchomiona przy jego zatrudnieniu z Dyrektorem i Bodziem włącznie.
Nie chce mi się w to wierzyć... :wink:
A może chodzi o kogoś innego? :?:
Co do objetnic, to widzicie wszyscy czym zajmują się władze gminy w pierwszej kolejności. Kasa, kasa, kasa!! :!: Jak już napchają kieszenie, może rzucą coś plebsowi. :twisted:
goodboy
major
major

Postautor: kokeszko7 » czw sty 11, 2007 4:24 pm

Takie były słuchy o p. G. ale to chyba nie aktualne. Chyba pomylili z innym panem, który odchodzi z gimnazjum...
Awatar użytkownika
kokeszko7
podpułkownik
podpułkownik

Postautor: miras » ndz sty 14, 2007 10:46 am

Zgadzam się z Tobą Kokeszko ! Nie chdzi o p.G tylko o innego pana,
który znalazł sobie pracę gdzieś poza Izbicą.Chodzi tu o pana W.
Awatar użytkownika
miras
pułkownik
pułkownik

Postautor: Gosiek » ndz sty 14, 2007 1:45 pm

Pan G. zajmie teraz miejsce pana W. a szkoda, bo fajnie bylo miec z nim w-f:) Spoko z niego gosciu;]
Gosiek
st. chorąży sztabowy
st. chorąży sztabowy

Postautor: Krespin » pn sty 15, 2007 8:56 pm

...
Ostatnio zmieniony pn sty 21, 2008 7:50 pm przez Krespin, łącznie zmieniany 1 raz
Krespin
kapitan
kapitan

Postautor: miras » pn sty 15, 2007 9:54 pm

A czy ty VooVoo widziałes na WOŚpie p. Burmistrza ?
Bo ja nie ?
Awatar użytkownika
miras
pułkownik
pułkownik

Postautor: VooVoo » pn sty 15, 2007 10:15 pm

Nie nie widziałem ale może to związane jest z tym że nie było mnie na izbickiej WOŚP :wink:
Awatar użytkownika
VooVoo
kapitan
kapitan

PoprzedniaNastępna

Wróć do Ogólne