Po ponad 16 latach istnienia z dniem 27.12.2019 roku Forum Izbica zostało zamknięte. Od dziś nie ma już możliwości tworzenia, edytowania oraz usuwania istniejących tematów i postów. Rejestracja nowych użytkowników została zablokowana.

Nadal możliwe jest przeglądanie forum, postanowiłem pozostawić wszystkie wpisy, gdyż szanuje czas użytkowników, poświęcony przy ich tworzeniu.

Uzasadnienie: Ponad cztery lata temu (27.11.2015 roku) nastąpiło ujednolicenie profilu strony Izbica Kujawska Online.
Od tego czasu publikowane są na niej treści związane wyłącznie z historią, kulturą i turystyką naszego miasta i gminy. Treści publikowane przez użytkowników na forum często nawiązywały do spraw związanych z lokalną polityką, konfliktami, interesami, co kłóci się z ideą istnienia serwisu. Dodatkowo dynamiczny rozwój mediów społecznościowych spowodował spadek zainteresowania forum, a liczba wpisów w ostatnim czasie znacząco się zmniejszała. Nie widzę sensu, by forum nadal pozostawało aktywne. Mam nadzieję, że decyzja spotka się z Państwa zrozumieniem.

BŁAŻEJ NOWICKI
Administrator Izbica Kujawska Online

WDRAŻANIE PROGRAMU PRZEDWYBORCZEGO STARO-NOWEGO BURMISTRZA

Wypowiadajcie się na temat wszystkiego co się dzieje w naszym miasteczku i okolicach !

Moderator: blazej

Postautor: Sensor » wt sty 02, 2007 8:47 am

Witam
Z zasłyszanych informacji wiem, iż na drodze Błenna - las Wietrzychowicki zaoszczędzono ok 120 tysięcy złociszy odporowadzając je z powrotem do budżetu (pewnie ktoś dostał kilka zyli prowizji na otarcie łez po tej niepowetowanej stracie - ciekawe kto?). Wykonawca drogi nasadził tyle błędów konstukcyjnech, że trzeba było je poprawiać i to kosztowało naszą dzielną gminę też ponad 100 tysiaków (tym razem z naszych kieszonek to wytargano - podobnie jak kasę na naprawę tego genialnego pomysłu z trawniczkiem zwężającym jezdnię na przeciwko gminy). Kolejny babok naszego Bodzia II-go-kadencjowego to fakt olania niedotrzymania terminu przez wykonawcę (śliznęlo się chłopakom jakieś 6 tygodni) i nie egzekwowania od nich kary za takie naruszenie umowy. Wprawdzie nic nas to nie kosztowało, ale też nic z tego nie mieliśmy. Taki to z naszego burgemajstra biznesmen. Przywrócił normalność.. jak za Gierka.
Droga długa jest, nie wiadomo, czy ma kres...
Awatar użytkownika
Sensor
porucznik
porucznik

Postautor: Arizona » śr sty 03, 2007 11:09 am

Olala .... znowu kilka dni nieobecności a na forum aż huczy!
Widzę, że temat "WDRAŻANIA PROGRAMU WYBORCZEGO..." bije inne na głowę i to pod każdym względem :D

Wnioskuję zatem o przyznanie jakiegoś stosownego "odznaczenia" jego pomysłodawcy i autorowi : Mirasowi :)

Takich postów to chyba Ty sam Mirasie się nie spodziewałeś :)

Brawo, brawo, brawo, dla Autora tematu i Forumowiczów biorących udział w tej wymianie myśli :)
Arizona
porucznik
porucznik

Postautor: miras » śr sty 03, 2007 2:37 pm

Dzięki Arizona za uznanie !!! :lol:
Nie sądziłem,że ten temat przybierze aż tak duże zainteresowanie.
Ale bardzo się cieszę, że dużo się mówi o tych wszystkich sprawach
związanych z metodami postępowania naszego Burmistrza.
Możemy przez to dowiedzieć się ciekawych rzeczy.

Mam tylko nadzieję, że nikt nie będzie dochodził kim jestem hahahahaha :twisted: :evil: i temat bedzie kontynuowany. :)
Awatar użytkownika
miras
pułkownik
pułkownik

Postautor: Ptasiek » śr sty 03, 2007 6:09 pm

miras pisze:Mam tylko nadzieję, że nikt nie będzie dochodził kim jestem hahahahaha :twisted: :evil: i temat bedzie kontynuowany. :)

"Płonne nadzieje, daremny trud". Chodzą niestety słuchy, że bardzo ostro poczynają sobie niektórzy radni, by dojść kto jest kto na naszym (ups - Błażeja) forum. Wstyd.

By dodać sobie i nnnym na tym forum odwagi:

Art. 54 KONSTYTUCJI RZECZYPOSPOLITEJ POLSKIEJ
1 - Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i rozpowszechniania informacji.
2 - Cenzura prewencyjna środków społecznego przekazu oraz koncesjonowanie prasy są zakazane.
ponadto Art. 31.3
Ograniczenia w zakresie korzystania z konstytucyjnych wolności i praw mogą być ustanawiane tylko w ustawie i tylko wtedy, gdy są konieczne w demokratycznym państwie dla jego bezpieczeństwa lub porządku publicznego, bądź dla ochrony środowiska, zdrowia i moralności publicznej, albo wolności i praw innych osób. Ograniczenia te nie mogą naruszać istoty wolności i praw.

Pozdrawiam pięknie wszystkich aktywnych w tym i pozostałych tematach.
Kaczyński mówił w moim imieniu. Mord w lasach katyńskich ciąży mi tym, że zamiast polskich elit muszę oglądać mordy siwca, palikota czy szetyny. Gdyby nie tamta zbrodnia najprawdopodobniej nigdy nie opuściliby chlewa.
Smok5
Awatar użytkownika
Ptasiek
generał
generał

Postautor: Sensor » śr sty 03, 2007 8:01 pm

I brawo Ptaśku!
Poza tym wypadałoby niektórym tropicielom przedstawić jeszcze ustawę o ochronie danych osobowych, ale nie bardzo mam czas na poszukiwania. Skusze się jednak, znajdę i zacytuję, jeśli sobie nie odpuszczą poszukiwań.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Sensor
porucznik
porucznik

Postautor: goodboy » śr sty 03, 2007 8:40 pm

Jescze raz powtórzę: BURMISTRZ I RADNI NIECH SIĘ BIORĄ DO PRACY I REALZUJĄ CO OBJECALI :!:, a nie zajmują tropieniem forumowiczów.
O swoje kieszenie jak na razie dbają , oj dbają...(odsyłam do komentarzy po II turze)..bardzo intensywnie. Przoduje tu oczywiście nasz Wódz nieoceniony, który stacił chyba już wszelki umiar i zahamowania w tej kwestii. :?
Dla otuchy- Sensor ma w pełni rację. Nasze dane są prawnie chronione. Poruszamy sprawy istotne i co ważniejsze prawdziwe, więc "głównym bohaterom" nie zależy na rozgłosie. Myślę zatem, że nic nie zrobią.
Pozdrawiam wszystkich.
goodboy
major
major

Postautor: kokeszko7 » śr sty 03, 2007 8:59 pm

Za duże z nich cieniasy, żeby coś tu wskurali...
I zresztą nawet Holmes im nie pomoże :!:

Masz racje goodboy:

"...BURMISTRZ I RADNI NIECH SIĘ BIORĄ DO PRACY I REALZUJĄ CO OBJECALI , a nie zajmują tropieniem forumowiczów... :!: :!: :!: "
Awatar użytkownika
kokeszko7
podpułkownik
podpułkownik

Postautor: Arizona » czw sty 04, 2007 1:02 pm

Dokładnie, niech się wezmą za konkretne działania, a nie dbają tylko o własne plecy i zaplecze.... i uposażenia.

Co do potencjalnych śledztw i konsekwencji.... ja myślę, że na takie coś to nikt się ostatecznie nie zdobędzie, bo wówczas musiałby uzasadnić chęć uzyskania danych personalnych od administratorów i operatorów sieci.... a wówczas sprawy musiałyby być rozpatrywane na jakimś szczeblu prokuratorskim, albo podobnym.....
A z tego co tu czytam sobie na forum wynika, że raczej nie są (owi krytykowani) krystalicznie czyści ... nie będą zatem mącić wody, dla własnego bezpieczeństwa. :) :) :)
Arizona
porucznik
porucznik

Postautor: goodboy » czw sty 04, 2007 8:08 pm

Jeśli to prawda, że Szczerbaty wyliczył sobie za niewykorzystany urlop 21.000, to już woła o "pomstę do nieba" :!: Nie wystarczy już do "k...y nędzy" 6000 plus ostatnio dodane 1600. No i jeszcze pewnie podwyżki dla przewodniczącej, uległych radnych i dyrektorów...końca nie widać. :lol:
Oj szybko zabrali się za konsumpcję tegorocznego budżetu. Chyba przeczuwają, że "to bój ich ostatni". :lol:
I tak III RP "płynnie" przechodzi w IV w izbickim wydaniu... :P
goodboy
major
major

Postautor: gość » czw sty 04, 2007 8:33 pm

OJ DZIEJ SIE**** DRODZY FORUMOWICZE TO JEST NIEDOPUSZCZALNE ŻEBY KTOŚ( CZYTAJ RADNY) SPRAWDZAŁ KTO JEST KIM NA FORUM I WYKORZYSTYWAŁ TO DO SWOICH CELÓW(CZYTAJ WYKORZYSTAŁ TO DO UDUPIENIA FORUMOWICZA)_OD DZISIAJ BĘDĘ PISAŁA O WSZYSTKICH PRZEKRĘTACH RADNYCH TEJ I BYŁEJ KADENCJI JAK I O INNYCH OSOBACH ZE ŚWIECZNIKA NASZEJ NIBY WŁADZY,KTÓRZY MAJĄ CO NIECO NA BAKIER Z PRAWEM .POZDRAWIAM
gość
szeregowy
szeregowy

Postautor: kokeszko7 » czw sty 04, 2007 8:38 pm

No to witamy kolejną odważną kobietę na tym forum :) i czekamy na nowe informacje... :D
Awatar użytkownika
kokeszko7
podpułkownik
podpułkownik

Postautor: gwiazdozbiór » czw sty 04, 2007 8:57 pm

Ta wymiana spostrzeżeń to piękna sprawa można się czegoś o Izbicy, a szczegolnie o rządzących dowiedzieć. Nie ukrywam, że dla mnie są to szokujące informacje. Znam głowy naszej gminy, ale nie z takiej strony. Tym bardziej dobrze, że ktoś o tym pisze. Chociaż czasami są to wiadomości niesprawdzone, warto na to zwrócić uwagę. Dziękuję Formowiczom za otwarcie oczu na pewne sprawy.
gwiazdozbiór
szeregowy
szeregowy

Postautor: Ptasiek » czw sty 04, 2007 9:19 pm

gwiazdozbiór pisze: Chociaż czasami są to wiadomości niesprawdzone, warto na to zwrócić uwagę.

Ciekawa uwaga. Bardzo proszę. Jeśli wiesz , że któraś informacja, jaka tu się pojawiła jest nieprawdziwa: pisz - kolego. Tu chyba nie chodzi o wagę faktograficzną, ale również o wagę polityczną, a ta jest porażająca. Czyż nie?

Ze spraw jaką ja ujawniłem. Jestem pewien, że przynajmniej jeden radny, który zna mnie z imienia i nazwiska ponadprzeciętnie interesował się moją osobą. Jest to dość przykre dla mnie, bowiem my "starzy" to my "starzy", ale zaprzątać naszymi tj "starych "brudami dziecięce umysły to już źle.

Jest ze mną pewien szkopuł. Ja bowiem nie bardzo "ukrywam się" kim jestem. Nie piszę - jak chyba wszyscy widzą - źle o "władzy". Przypominam tylko, kiedy to konieczne, o konieczności przestrzegania prawa przez wszystkich. To widać choćby po tematach jakie umieszczam na forum. Zatem czego ten gnyk ode mnie chce?

Pozdrawiam następną kobietę mężną.
Kaczyński mówił w moim imieniu. Mord w lasach katyńskich ciąży mi tym, że zamiast polskich elit muszę oglądać mordy siwca, palikota czy szetyny. Gdyby nie tamta zbrodnia najprawdopodobniej nigdy nie opuściliby chlewa.
Smok5
Awatar użytkownika
Ptasiek
generał
generał

Postautor: gwiazdozbiór » czw sty 04, 2007 9:50 pm

Niepotrzebnie się Ptaśku oburzasz. Nie chodziło mi o to, żeby kogoś obrazić. Polecono mi tę stronę i naprawdę jestem na etpie czytania postów i odnoszenia ich do mojej mizernej wiedzy o gminie. Chodziło mi o to, że niektórzy Forumowicze sami zastrzegali, że są to wiadomości zasłyszane i niesprawdzone. Naprawdę dzięki Waszym postom zainteresowałam się tym co się dzieje. Wierz mi , że do tej pory mam ze zdziewienia rozdziawioną gębę. A jeżeli chodzi o ploteczki to slyszałam, że naszych rządzących ma wesprzeć ktoś z sąsiedniej gminy, ale to tylko plotka i nie wiem cz nie mija się z prawdą
gwiazdozbiór
szeregowy
szeregowy

Postautor: Ptasiek » czw sty 04, 2007 10:11 pm

Ludzieeeee. Babiniec nam się robiiiii. :lol: 8) (Ty, gość, Arizona, Amba, Rossa - to tylko w tym dziale)

Bądź pewna, że się nie obrażam. A za kuroizalną ciekawostkę dziękujemy i prosimy o jeszcze.
Smok5
Awatar użytkownika
Ptasiek
generał
generał

Postautor: Amba » czw sty 04, 2007 10:25 pm

Ptasiek. Jak se walne jeszcze klinika, to ci dziób utrzasne. Wara od kobiet ty...staruchu.

A serio to dziś se nie popiszę, bo mnie za bardzo łeb boli.
"Wam kury szczać prowadzić, a nie politykę robić..." - Piłsudski

"Nie można perfumować łajna, wystarczy wyczyścić oborę".
Awatar użytkownika
Amba
starszy kapral
starszy kapral

Postautor: gwiazdozbiór » czw sty 04, 2007 10:41 pm

Wiem Ptaśku, że kobieta tym się różni od kury, że ma w głowie tylko jeden zwój więcej he he he, ale czasami też pomyśli!!!!!!!!!!!!!!!!!! Twoim głębokim westchnieniem nie czuję się obrażona.
gwiazdozbiór
szeregowy
szeregowy

Postautor: gwiazdozbiór » czw sty 04, 2007 10:45 pm

W licemu w księgowości została zatrudniona osoba też z zaufanych burmistrza to tak na dobranoc
gwiazdozbiór
szeregowy
szeregowy

Postautor: rossa » pt sty 05, 2007 12:37 am

gwiazdozbiór pisze: A jeżeli chodzi o ploteczki to slyszałam, że naszych rządzących ma wesprzeć ktoś z sąsiedniej gminy, ale to tylko plotka i nie wiem cz nie mija się z prawdą

Powiedz otwarcie że słyszałaś o ..... Staniesławie, wielkim polityku i wojowniku. Czyżby niczym Kargul zza płota, tak i on ze wspaniałych bambrowskich okolic Smogorzewsko- Sółkowskich ma przybyć ???

A tak zmieniając temat to dobrze, że ktoś nas KOBIETY dostrzegł :oops: dzięki :wink: My Kobiety zawsze z głową podniesioną do góry zmierzamy, skończyły się czasy niańczenia i robienia herbatek na zawołanie.
Awatar użytkownika
rossa
chorąży
chorąży

Postautor: Sensor » pt sty 05, 2007 8:16 am

O Staśku (nie - Kargulu) to już od poprzednich wyborów, kiedy to nie został burmistrzem, krążyły plotki, że ma tu być KIMŚ. Teraz, gdy sekretarz sobie na zieloną łączkę poszedł - to sie wakat zrobił. Może i faktycznie będziemy oglądać gold-uśmiech koleżki naszego Pana Burmistrza?Kto wie?
Na razie wiem, że zastępca szefa (podobno nim był) - pan Wieszczyczyk z piedestału władzy wylądował w ZGKiM. Prawda to, czy fałszywe plotki o mieszaniu w pracowniczym kotle przez Bodzia?
Wie któś cóś?
Pozdro dla nowych forumowiczów, choć nie upieram sie co do segregacji płciowej - każdy może pisać dla zmyły jako kobieta, czy facet. Najzupełeniej jest mi to obojętne (naturalnie w kwestii wypowiedzi na forum - w życiu wręcz przeciwnie :lol:
Awatar użytkownika
Sensor
porucznik
porucznik

PoprzedniaNastępna

Wróć do Ogólne