Po ponad 16 latach istnienia z dniem 27.12.2019 roku Forum Izbica zostało zamknięte. Od dziś nie ma już możliwości tworzenia, edytowania oraz usuwania istniejących tematów i postów. Rejestracja nowych użytkowników została zablokowana.

Nadal możliwe jest przeglądanie forum, postanowiłem pozostawić wszystkie wpisy, gdyż szanuje czas użytkowników, poświęcony przy ich tworzeniu.

Uzasadnienie: Ponad cztery lata temu (27.11.2015 roku) nastąpiło ujednolicenie profilu strony Izbica Kujawska Online.
Od tego czasu publikowane są na niej treści związane wyłącznie z historią, kulturą i turystyką naszego miasta i gminy. Treści publikowane przez użytkowników na forum często nawiązywały do spraw związanych z lokalną polityką, konfliktami, interesami, co kłóci się z ideą istnienia serwisu. Dodatkowo dynamiczny rozwój mediów społecznościowych spowodował spadek zainteresowania forum, a liczba wpisów w ostatnim czasie znacząco się zmniejszała. Nie widzę sensu, by forum nadal pozostawało aktywne. Mam nadzieję, że decyzja spotka się z Państwa zrozumieniem.

BŁAŻEJ NOWICKI
Administrator Izbica Kujawska Online

WDRAŻANIE PROGRAMU PRZEDWYBORCZEGO STARO-NOWEGO BURMISTRZA

Wypowiadajcie się na temat wszystkiego co się dzieje w naszym miasteczku i okolicach !

Moderator: blazej

Postautor: goodboy » wt gru 19, 2006 8:42 pm

Może jeszcze ją przystroją, albo to jakaś oszczędnościowa wersja choinki...
VooVoo masz w pełni rację. Gdzieżby się taki Boss przejmował głosami krytyki na takim "nędznym" izbickim forum. Przecież wyborców się dostrzega tylko na 2 miesiące przed wyborami. A dalej w myśl zasady: "jak mnie już wybraliście, to teraz możecie mnie pocałować....." :evil:
A ja mimo wszystko uważam, że On tu zagląda, i krew go zalewa jak to czyta. I tęskni za systemem, który kiedyś utrwalał... :lol:
goodboy
major
major

Postautor: Krespin » wt gru 19, 2006 11:11 pm

... :wink:
Ostatnio zmieniony pn sty 21, 2008 7:49 pm przez Krespin, łącznie zmieniany 1 raz
Krespin
kapitan
kapitan

Postautor: miras » śr gru 20, 2006 10:04 am

Jednak VooVoo trochę się mylisz.Chyba jednak nasz p. Burmistrz zagląda na to forum. Bo jak widać dzisiaj nasza choinka na rynku jest już ubrana.
Nawet jakiś łańcuszek no i bombeczki wiszą na choince.
Jednak mnie się wydaje, że trochę bierze pod uwagę, to o czym
mówimy na tym FORUM. I to jest duży plus dla NIEGO !
Awatar użytkownika
miras
pułkownik
pułkownik

Postautor: VooVoo » śr gru 20, 2006 12:54 pm

No napewno żeby pomyśleć o wystroju musial zajrzeć na forum aby dowiedzieć się że swięta nadchodzą...
Awatar użytkownika
VooVoo
kapitan
kapitan

Postautor: miras » śr gru 20, 2006 2:54 pm

VooVo napisał

No napewno żeby pomyśleć o wystroju musial zajrzeć na forum aby dowiedzieć się że swięta nadchodzą...

Nie chodzi mi oto" czy wie czy nie wie" ale może wogóle nie planował
postawić choinki.
Kumasz o co mi chodzi ?
Awatar użytkownika
miras
pułkownik
pułkownik

Postautor: Arizona » śr gru 20, 2006 5:39 pm

Zgadzam się z Mirasem w kwestii tej choinki.... VooVoo, przecież wszyscy pamiętają, że onegdaj choinkę stawiano w centrum Izbicy ciut wcześniej i raczej jak już raz była "akcja choinka", to nie tylko ją stawiano, ale i jakoś dekorowano.... tym razem, z tego co słyszę (bo sama jeszcze tego nie widziałam) nie dosyć, że jakoś "zwlekano" z postawieniem choinki w ogóle, a potem jeszcze jakby czekano "na instrukcje" (może i z tego właśnie forum), by ją jakoś udekorować....
Podobnie jak Miras, odnoszę wrażenie, że jednak to forum jest w magistracie czytane.... i nawet jeśli wiele decyzji nie jest podejmowane "wprost" w odpowiedzi na sugestie tutaj się pojawiające, to jednak jakoś zbiegają się z tym o czym tutaj się mówi....

Ale prawda jest też taka, że nie jest najważniejsze dlaczego burmistrz podejmuje dobre decyzje : czy sam z siebie, czy z powodu naszego forum.... najważniejsze, że takie właśnie podejmuje i to trzeba mu obiektywnie oddać. Warto docenić jakąś jego dobrą wolę, ale w jakiś hurraoptymizm to bym jeszcze nie wpadała ;)
Arizona
porucznik
porucznik

Postautor: goodboy » śr gru 20, 2006 8:23 pm

Arizona ma rację. Liczy się dobra decyzja. A choć w błachej sprawie i...no... nieco spóźniona zawsze to DOBRA DECYZJA. :)
Oby i w bardziej istotnych sprawach podobne zapadały.
Zajrzyjcie do komentarzy. Tam dopiero się dzieje.
Pozdrawiam gorąco. :!:
goodboy
major
major

Postautor: Ptasiek » śr gru 20, 2006 8:33 pm

To oświadczenie majątkowe to jest gdzieś w sieci? Gdzie go szukać?
Kaczyński mówił w moim imieniu. Mord w lasach katyńskich ciąży mi tym, że zamiast polskich elit muszę oglądać mordy siwca, palikota czy szetyny. Gdyby nie tamta zbrodnia najprawdopodobniej nigdy nie opuściliby chlewa.
Smok5
Awatar użytkownika
Ptasiek
generał
generał

Postautor: kokeszko7 » śr gru 20, 2006 8:39 pm

Tu coś znajdziesz: http://www.izbicakuj.samorzady.org/
Tylko nie wszystkie można otworzyć (przynajmniej u mnie)
Awatar użytkownika
kokeszko7
podpułkownik
podpułkownik

Postautor: Sensor » śr gru 27, 2006 9:21 pm

Podobno (jak donoszą ludzie z kręgów zblizonych do Rady Gliny i Masła) jutro ma się odbyć sesja mająca zmieść ze stanowiska dotychczasowego sekretarza - Pana Strumidłowskiego. Prawda to czy fałsz? Wie ktoś coś? Za niego ma nastać pewna pani oddana duszą OBECNIEPANUJĄCEMU. Czyży to brak doświadczenia Pana St. sprawiał takie zamysły, czy chodzi o jego niepoprawnosć polityczną?Czy owa pani, której na razie nie wymienię z nazwiska ma większe kompetencje i doświadczenie?
Kolejną plotko-nowiną poświąteczną jest projekt fuzji przedszkola i MGOK pod przywództwem również pewnej pani.
Nawet nie próbuję kojarzyć seksafery w Samoobronie z naszą małą gminą, gdzie Samoobrona popierała kandydata, który zwyciężył.
Same kobitki.. mają pracować ... :roll: hmm
Pozdrawiam poświatecznie..
Droga długa jest, nie wiadomo, czy ma kres...
Awatar użytkownika
Sensor
porucznik
porucznik

Postautor: goodboy » śr gru 27, 2006 9:34 pm

O odwołaniu p. Strumidłowskiego też słyszałem. Ale w "mojej" wersji sekretarzem ma być mężczyzna- pracownik UGiM. Zobaczymy....
Dyrektor MGOK-u w wyborach poparł Krzyżanowicza, więc to całkiem możliwy wariant. Taka "reorganizacja" jest wladzy wygodna, bo można zrobić przy okazji "porządek" nie płacąc wysokich odpraw.
Pan Burmistrz widać postanowił pokazać kto tu jest najważniejszy. Pewnie na tym się nie skończy.........
goodboy
major
major

Postautor: kokeszko7 » śr gru 27, 2006 9:53 pm

A ja jeszcze Wam dołożę, że na miejsze obecnego pana Radcy Prawnego ma wejść również kobitka, która z kolei jest spokrewniona (i to bardzo blisko) z naszym sławnym grochowiskowym Lepperem-juniorem B. Czyli kolejna osóbka z Samej Brony :D :lol: :D
Awatar użytkownika
kokeszko7
podpułkownik
podpułkownik

Postautor: Krespin » śr gru 27, 2006 11:10 pm

...
Ostatnio zmieniony pn sty 21, 2008 7:49 pm przez Krespin, łącznie zmieniany 1 raz
Krespin
kapitan
kapitan

Postautor: Sensor » czw gru 28, 2006 7:52 am

He he, to Grzegorz Wojewódzki tak sie stara dla rodziny? NO, no.. NIE znam tej pani ze strony potyczek z Temidą. Raczej prywatnie, więc nie zajmę stanowiska w tej sprawie. Poprzedni radca gminy był niezłym lewusem, wiec może Ona (choć jak piszecie - nie jest to Orzeł Temidy) będzie przynajmniej na miejscu i w zasięgu obywatela, a o fachową poradę dziś nietrudno (www-e-prawnik.pl , czy inne..).
Natomiast o reszcie będziemy wiedzieli po dzisiejszej sesji..
Awatar użytkownika
Sensor
porucznik
porucznik

Postautor: rossa » czw gru 28, 2006 6:11 pm

chciałam poczekać, aż tu ktoś mnie wyprzedził.

w poniższych wypowiedziach macie rację. źle ujęłam tą przykrą dla owych Panów "wiadomość". Przepraszam, ale chodziło mi tylko o to, że niestety niektórzy mają przerąbane...
Ostatnio zmieniony pt gru 29, 2006 9:27 pm przez rossa, łącznie zmieniany 1 raz
Awatar użytkownika
rossa
chorąży
chorąży

Postautor: goodboy » czw gru 28, 2006 7:19 pm

Rossa piszesz tak jak by Cię ten fakt bardzo śmieszył. Choć zapewne osobom, o których mowa do śmiechu nie jest. Pewnie zasilą grono bezrobotnych. Burmistrzowi chodzi tylko o to żeby obsadzić te stanowiska swoimi lub Wojewódzkiego ludźmi, więc na poprawę funkcjonowania tych instytucji zbytnio bym nie liczył. Kwalifikacje to ostatnia rzecz, która będzie brana pod uwagę. A że Wódz Naczelny lubi niszczyć ludzi, niejednokrotnie już pokazał i zaryzykuję stwierdzenie,że sprawia mu to dużą satysfakcję. Sztuka polega na tym żeby nie dać się zastraszyć! Bo i na niego przyjdzie niebawem pora! I to myślę, że szybciej niż się nam wszystkim wydaje!
goodboy
major
major

Postautor: kokeszko7 » czw gru 28, 2006 8:44 pm

rossa! Z całym szacunkiem dla Ciebie ale mogłabyś troszkę łagodniejszego języka używać...

A swoją drogą - to już kiedyś pisaliśmy, że chyba nie jest tak łatwo po prostu wywalić kogoś z roboty. Jakby nie było to trzeba miec jakis konkretny powód...
Awatar użytkownika
kokeszko7
podpułkownik
podpułkownik

Postautor: SidE » pt gru 29, 2006 6:35 am

Ten konkretny powód to chyba niestety tylko teoria. Jak się ktoś uprze to zawsze coś się znajdzie. A jak już Cię z pracy wyrzucą to nie zawsze są siły i możliwości aby walczyć o przywrócenie.
Z resztą czasem sam sygnał o tym że Cię nie chcą daje sporo do myślenia.

A w tym konkretnym przypadku zastanawia mnie jedno. Jak to jest że przez wszystkie lata poprzedniej kadencji te osoby się sprawdzały a tu nagle, z początkiem nowej, już nie... Szacowny Wódz poczuł 'wielką siłę' i sam zacznie wszystkim zarządzać? Czy też może zobowiązania przedwyborcze?...
SidE
starszy szeregowy
starszy szeregowy

Postautor: Sensor » pt gru 29, 2006 10:23 am

"Szacowny Wódz" zobowiązania przedwyborcze ma raczej "gdzieś", bo dał temu wyraz w poprzedniej kadencji. Wydaje mi się (może to dobre słowo "wydaje"..), ze chodzi tu o pokazanie osobom niewygodnym i "mającym czelność" mieć inne zdanie, że z władzą się nie zadziera. To typowe działanie właściwe kacykom rodem z PZPR, choć i w PiS-ach, Samychbronach, czy PO tego nie brakuje.
Jeżeli natomiast nic się nie zdarzy, to zacznę naprawdę mieć pewność, że nasze dyskusje i opinie mają jakiś wpływ na władzę. :D
Awatar użytkownika
Sensor
porucznik
porucznik

Postautor: miras » pt gru 29, 2006 1:34 pm

To jest chyba nie możliwe aby p.Burmistrz zwolnił p.Kierownika hydroforni :wink: "Przecież był taki zafascynowany budową tej fontanny i całkowitym jej wykończeniem, że aż brakowało Mu słów".A tu jak słychać
planuje go zwolnić ? Niech chociaż pozwoli mu dopracować do emerytury
bo z tego co wiem to dużo mu do niej nie zostało. Jakby nie było to jednak już kilkanaście lat zajmuje to stanowisko ! Myślę, że to by było
jednak nie na miejscu aby po tylu latach Go zwolnić !
Natomiast jezeli chodzi o Kierownika komunalki to jednak lepiej
wypenia Swoje zadania niz jego poprzednik p. Kitka prawda ?
No chyba ze p. Sadowski planuje z powrotem przyjc na stanowisko
Kierownika Komunalki p. Kitke :wink: :lol:
Awatar użytkownika
miras
pułkownik
pułkownik

PoprzedniaNastępna

Wróć do Ogólne