Po ponad 16 latach istnienia z dniem 27.12.2019 roku Forum Izbica zostało zamknięte. Od dziś nie ma już możliwości tworzenia, edytowania oraz usuwania istniejących tematów i postów. Rejestracja nowych użytkowników została zablokowana.

Nadal możliwe jest przeglądanie forum, postanowiłem pozostawić wszystkie wpisy, gdyż szanuje czas użytkowników, poświęcony przy ich tworzeniu.

Uzasadnienie: Ponad cztery lata temu (27.11.2015 roku) nastąpiło ujednolicenie profilu strony Izbica Kujawska Online.
Od tego czasu publikowane są na niej treści związane wyłącznie z historią, kulturą i turystyką naszego miasta i gminy. Treści publikowane przez użytkowników na forum często nawiązywały do spraw związanych z lokalną polityką, konfliktami, interesami, co kłóci się z ideą istnienia serwisu. Dodatkowo dynamiczny rozwój mediów społecznościowych spowodował spadek zainteresowania forum, a liczba wpisów w ostatnim czasie znacząco się zmniejszała. Nie widzę sensu, by forum nadal pozostawało aktywne. Mam nadzieję, że decyzja spotka się z Państwa zrozumieniem.

BŁAŻEJ NOWICKI
Administrator Izbica Kujawska Online

WDRAŻANIE PROGRAMU PRZEDWYBORCZEGO STARO-NOWEGO BURMISTRZA

Wypowiadajcie się na temat wszystkiego co się dzieje w naszym miasteczku i okolicach !

Moderator: blazej

Postautor: goodboy » pt gru 15, 2006 7:05 pm

Niestety Arizono, pan Burmistrz jako nader szlachetna i wrażliwa jednostka przekaże te 1600zl na cele charytatywne np objady dla dzieci z ubogich rodzin. Idę o zakład. :lol:
goodboy
major
major

Postautor: Arizona » pt gru 15, 2006 8:02 pm

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
A to dobre goodboy!
Twój dowcip zamiast choinki na Rynku! I to dużymi literami, żeby wszyscy mogli się tak ubawić :) i poprawić sobie nastrój :wink:

PS.
W poprzednim poście w pełni świadomie napisałam "pan burmistrz" - literki adekwatne do poziomu szacunku na jaki, jak narazie, swoją postawą zasługuje.....
Arizona
porucznik
porucznik

Postautor: kokeszko7 » pt gru 15, 2006 8:27 pm

Arizona:
kompletnie o wizerunku miasteczka zapomnieli?????

Nie...., no tak do końca to nie zapmnieli bo lampeczki kolorowe już się świecą... :) :) :)
Awatar użytkownika
kokeszko7
podpułkownik
podpułkownik

Postautor: goodboy » pt gru 15, 2006 8:36 pm

Tu nie ma się z czego śmiać!!!!!! 1600x 12= 19200(chyba dobrze policzyłem). Sporo by tych objadków mógł zafundować w skali roku.......
To byłby gest, no nie.... :lol:
goodboy
major
major

Postautor: bryza » pt gru 15, 2006 8:37 pm

LUDKI KOCHANE CHOINKI WAM SIE ZACHCIAŁO?????ZAŁOŻĘ SIE ,ŻE NIE BEDZIE!!!!! Z PROSTEGO POWODU:PRZECIEŻ TO POCZATEK NOWEJ KADENCJI ,TO PO CO SIE STARAĆ. GDYBY TO BYLA KONCÓWKA TO INNA PARA KALOSZY,TRZEBA SIE POKAZAC.... :mrgreen: :?: [/code][/u]
bryza
plutonowy
plutonowy

Postautor: Sensor » pt gru 15, 2006 8:39 pm

Brawo Goodboy :lol: Już widze, jak przekazuje te pieniądze dzieciom. Ha ha :lol: :lol: :lol: To kutwa, jak wujek Ebenezer Scrooge, który z gówna sok wyciskał. Nie mam chęci prztytaczać faktów, bo wkopałbym ludzi, którzy mi sprzedali kilka opowiastek. Możecie mi jednak wierzyć, że 1600 zł podwyżki spowodowało szczytowanko :lol: A mówili mi przed poprzednimi wyborami - nie ufaj facetom w brązowych garniturach i dziwnych butach. :? NO ale teraz to mogę sobie tylko pojęczeć.
Przypomina mi się piosenka Kazia Chyły "Cysorz to ma klawe zycie".
Burmistrz, to ma klawe życie, ale przede wszystkim uposażenie :roll:
Droga długa jest, nie wiadomo, czy ma kres...
Awatar użytkownika
Sensor
porucznik
porucznik

Postautor: kokeszko7 » pt gru 15, 2006 8:45 pm

Nowa kadencja - nowa gaża. Ciekawe co będzie z Nowym Rokiem...? W końcu ponad połowa rady to Same Brony, nie... :) :) :twisted: :twisted:

Może kolejne 1600 zł na cele charytatywne !!!
Awatar użytkownika
kokeszko7
podpułkownik
podpułkownik

Postautor: Sensor » pt gru 15, 2006 8:59 pm

Prędzej urodzi jeża niż komuś coś da :shock:
Ciekawe czy u nas w Samej Bronie też są seks-skandale? Chyba takie, że jeden radny wydymał drugiego bez mydła :wink:
A najprędzej to, ze dymali wyborców zeszłą kadencję i dymnęli ich w tych wyborach po raz kolejny. Seryjni perwersi..
Awatar użytkownika
Sensor
porucznik
porucznik

Postautor: goodboy » pt gru 15, 2006 9:04 pm

A wracając do "programu wyborczego... ", nie przypominam sobie aby zawierał on punkt: podwyżka dla burmistrza -1600 złociszy(może się mylę?).
Zobaczcie jak się człowiek stara. Już w pierwszym miesiącu zrobił więcej niż zaplanował na 4 lata. ha,ha,ha.... :lol:
goodboy
major
major

Postautor: bryza » pt gru 15, 2006 9:23 pm

GOODBBOY !WZMIANKA O PODWYZCE BYLA ALE PISANA BIALYM DRUKIEM TZN WIDOCZNA TYLKO DLA WTAJEMNICZONYCH HI HI DYMAJĄ NAS JAK MOWI SENSOR.aLE KTO OKAŻE SIE OJCEM DZIECKA.....mOZE POWOLAC KOMISJE,NIECH TO WYJASNI HI HI
bryza
plutonowy
plutonowy

Postautor: rossa » ndz gru 17, 2006 10:02 pm

nie chcę wam psuć humoru przed Świętami
Z moich źródeł wiadomo, że parę osób na pysk wyleci i to nie tylko z gminy, ale o tym w nowym roku...
Awatar użytkownika
rossa
chorąży
chorąży

Postautor: miras » pn gru 18, 2006 4:47 pm

No chyba jednak będziemy mieli CHOINKĘ na rynku w tym roku !!!
Jednak p.Burmistrz przemyślał dokładnie, że co roku była więc dlaczego miałoby jej nie być i w tym roku ? Jestem pełen podziwu.
Bardzo dobra decyzja ! :D
Awatar użytkownika
miras
pułkownik
pułkownik

Postautor: Sensor » pn gru 18, 2006 6:33 pm

A może to prawda, że Burmistrz czytuje nasze forum i czasem ulegnie presji medium? :lol: Chwała mu za to. Zawsze będe chwalił mądre decyzje.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Sensor
porucznik
porucznik

Postautor: goodboy » pn gru 18, 2006 8:09 pm

Myślę Sensor, że tak właśnie jest. To chyba jedyne miejsce gdzie p. Byrmistrz może przeczytać również krytyczne uwagi na temat swoich poczynań. I myślę, że jednak bierze nasze teksty pod uwagę.
A ilość wejść na to forum mówi sama za siebie.....
Co do teorii "czystek", to nie przesadzajmy. Wszystkich zwolnić nie może. A wywalić pracownika zatrudnionego na czas nieokreślony nie jest wcale tak łatwo. Odprawka się należy itd....
Ja myślę, że to trochę taki straszak, żeby nieprawomyślnym zamknąć buzie...
A Wy jak myślicie?
goodboy
major
major

Postautor: Arizona » pn gru 18, 2006 8:33 pm

Ja myślę, że "czystki" to może ciut za mocne słowo, ale nie do końca też się zgadzam co do tego, że tak trudno zwolnić kogoś zatrudnionego na czas nieokreślony.... i że mogą tu mieć znaczenie jakieś "odprawy".
Znamy przecież wiele przypadków, z wyższych szczebli, że wszystko, jeśli chodzi o wymianę kadr jest możliwe.... a odprawy? Wszak Burmistrz ich z własnej kieszeni nie płaci, ale raczej z naszej... i jeśli ktoś mu będzie bardzo niewygodny.... nie widzę większych przeszkód, by zwolnił....
Bynajmniej jednak nie popieram takich działań, a wręcz przeciwnie, uważam, że to naganne!
Arizona
porucznik
porucznik

Postautor: kokeszko7 » pn gru 18, 2006 9:57 pm

Czyli wnioskujemy, że p. Burmistrz zagląda na tę stronkę więc mam nastepną sprawkę do załatwienia: może tak poczyni jakieś kroki w celu zainstalowania w naszym miasteczku owego bankomatu, o którym to juz wcześniej na łamach naszego forum było pisane :) :lol:

A jeżeli chodzi o "czystki " to też wydaje mi się to raczej niemożliwe. W końcu nie jest z niego aż taki "zimny drań", żeby ludzi zostawiać bez pracy. Nie bardzo w to wierzę... :)
Awatar użytkownika
kokeszko7
podpułkownik
podpułkownik

Postautor: Arizona » wt gru 19, 2006 7:18 am

Oj.. Kokeszko.... z tym "zimnym draniem" obyś się nie myliła i oby pan burmistrz takim nie był... ale ja jakoś nie spodziewam się, by był jakimś szczególnym altruistą... Już kilka razy pokazał jaki potrafi być zapobiegliwy (myślę tu o zabezpieczaniu tyłów na szkolnym etacie).... ale też jaki z niego nieustępliwy typ.
Nie spodziewam się zatem, by ze względów humanitarnych oszczędzał ludzi, którzy są mu niewygodni.
Ze spokojem, ale konsekwentnie będzie się pewnie pozbywał takich ludzi, wszak pretekst się w końcu dla każdego znajdzie i za jakiś czas otoczy się "właściwymi ludżmi" (czyt. klakierami).
Co do czytywania tego forum... pewnie sobie ten pan je poczytuje, ale czy się z nim liczy? hm.... trudno powiedzieć.... nie przeceniałabym naszej roli w jego decyzjach (chociaż ta "choinkowa" zmiana .... daje do myślenia, ale może być przypadkowa).
Nie mniej jednak jeśli czyta i jeśli cokolwiek z tego bierze sobie do serca : dołączam się do apelu o BANKOMAT!!!!!!!!!
Arizona
porucznik
porucznik

Postautor: kokeszko7 » wt gru 19, 2006 4:17 pm

Właśnie wróciłem z miasta i muszę przyznać, że SUUUUUUPER ta choinka !!!!!!!!! :twisted:

Ani lampeczki, ani bombeczki, ani nawet kawałka łańcuszka !!!!!

Chyba postawiona tylko tak na "MOTA I SIĘ ODWALTA..."
Wstyd :oops: :!: :!: :!:
Awatar użytkownika
kokeszko7
podpułkownik
podpułkownik

Postautor: miras » wt gru 19, 2006 4:33 pm

A może tej choinki nie postawiono z polecenia p. Burmistrza ? Może sama jakimś cudem wyrosła ? :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
miras
pułkownik
pułkownik

Postautor: VooVoo » wt gru 19, 2006 4:58 pm

Widadać, jak narazie ta Wasza teoria o forumowym wpływie coś kiepsko wypada...
Awatar użytkownika
VooVoo
kapitan
kapitan

PoprzedniaNastępna

Wróć do Ogólne