Po ponad 16 latach istnienia z dniem 27.12.2019 roku Forum Izbica zostało zamknięte. Od dziś nie ma już możliwości tworzenia, edytowania oraz usuwania istniejących tematów i postów. Rejestracja nowych użytkowników została zablokowana.

Nadal możliwe jest przeglądanie forum, postanowiłem pozostawić wszystkie wpisy, gdyż szanuje czas użytkowników, poświęcony przy ich tworzeniu.

Uzasadnienie: Ponad cztery lata temu (27.11.2015 roku) nastąpiło ujednolicenie profilu strony Izbica Kujawska Online.
Od tego czasu publikowane są na niej treści związane wyłącznie z historią, kulturą i turystyką naszego miasta i gminy. Treści publikowane przez użytkowników na forum często nawiązywały do spraw związanych z lokalną polityką, konfliktami, interesami, co kłóci się z ideą istnienia serwisu. Dodatkowo dynamiczny rozwój mediów społecznościowych spowodował spadek zainteresowania forum, a liczba wpisów w ostatnim czasie znacząco się zmniejszała. Nie widzę sensu, by forum nadal pozostawało aktywne. Mam nadzieję, że decyzja spotka się z Państwa zrozumieniem.

BŁAŻEJ NOWICKI
Administrator Izbica Kujawska Online

Trochę humoru :)

Duża porcja świetnych dowcipów, nadesłanych przez użytkowników.

Postautor: Aga » pt sty 27, 2006 7:45 pm

Zbliża się kolejny sezon łowienia pod lodem, z tej okazji zbiera się koło wędkrskie.
-Panowie 2 lata temu wzieliśmy po butelce i zgubilśmy wędki. Rok temu wzięliśmy po 2 butelki i zgubiliśmy autobus. Czy są w związku z tym jakieś propozycje na ten sezon?
Odzywa się jeden:
-W tym roku weźmy po 3 butelki, wędek wcale nie bierzmy i nie wysiadajmy z autobusu.
Aga
starszy szeregowy
starszy szeregowy

Postautor: Aga » pt sty 27, 2006 7:48 pm

Dlaczego student jest podobny do psa?
Bo jak mu zadać pytanie, to tak mądrze patrzy.
Aga
starszy szeregowy
starszy szeregowy

Postautor: Aga » pt sty 27, 2006 7:52 pm

Warszawiak, Ślązak i Kaszub pojechali na wczasy do Egiptu. Gdy płynęli łódką, wyłowili z wody gliniany dzban z dziwną pieczęcią. Po chwili złamali tę pieczęć i z dzbana wyleciał Dżinn.
- Uwolniliście mnie, spełnię wasze trzy życzenia. Po jednym na każdego.
Kaszub:
- Ja tak kocham Kaszuby... Niech zawsze woda w jeziorach będzie czysta, ryb będzie pod dostatkiem, a turyści niech będą porządni i bogaci.
Dżinn:
- Nudnawe życzenie, ale jak chcesz. Zrobione.
Warszawiak:
- Wybuduj dookoła Warszawy ogromny mur, żeby odgrodzić moje miasto od reszty tego zacofanego kraju i żeby żadni wsiowi mi tu nie przyjeżdżali.
Dżinn:
- OK. Zrobione. Teraz ty - Dżinn zwraca się do Ślązaka.
Slązak:
- Powiedz mi coś więcej o tym murze wokół Warszawy.
- No, otacza całe miasto, jest betonowy, wysoki na kilometr i szeroki na trzy kilometry u podstawy. Mysz się nie prześlizgnie.
Slązak:
- Dobra. Nalej wody do pełna
Aga
starszy szeregowy
starszy szeregowy

Postautor: Aga » pt sty 27, 2006 10:26 pm

Czy słyszałeś przypowieść o blond-wilku, który wpadł we wnyki kłusownika?
- Odgryzł sobie trzy nogi i nadal był uwięziony...
Aga
starszy szeregowy
starszy szeregowy

Postautor: blazej » sob sty 28, 2006 6:45 pm

Tym razem obstawiam kawał o Warszawiaku i Ślązaku. Świetny :D
Izbica Kujawska Online
URL: www.izbica-kujawska.com (dodatkowy: www.izbica-kujawska.pl)
e-mail: kontakt@izbica-kujawska.com

Obrazek
Awatar użytkownika
blazej
Administrator
Administrator

Postautor: Arizona » czw lut 16, 2006 8:07 pm

Do siedziby LPR wpada zdyszany facet i mówi:
- Proszę mnie szybko zapisać do waszej partii.
- Spokojnie, co się tak panu śpieszy - odpowiada Roman Giertych - co się stało, że tak się panu śpieszy.
Facet opowiada:
- nie było mnie tydzień w domu, a tu słyszę od sąsiada, że żona mi się puszczała codziennie, córka zmieniała narzeczonych jak rękawiczki, syn pijany awanturował się co wieczór, to ja im powiedziałem, poczekajcie, teraz ja wam wstydu narobię. :)
Arizona
porucznik
porucznik

Postautor: Arizona » czw lut 16, 2006 8:08 pm

Prezydent Bush zamówił rozmowę z piekłem, trwała kilkanaście minut, poczem dostał ogromny rachunek. Zamówił z piekłem rozmowę prezydent Putin, rozmawiał dłużej, a zapłacił niewiele. Oburzony Bush wnosi reklamację, na co dostaje odpowiedź: "Prezydent Putin miał rozmowę miejscową". :lol:
Arizona
porucznik
porucznik

Postautor: Arizona » czw lut 16, 2006 8:10 pm

Król Lew postanowił wybudować pałac godny króla, ale to wiadomo wymaga sporo zezwoleń i podań. Kogo tu wysłać do urzędu, żeby wzbudził respekt. Wybrano niedźwiedzia, bo duży i silny. Wraca zmartwiony niedźwiedź - nic nie załatwił. Potem wysłano lisa, bo sprytny i też nic. Wiewiórka śliczna, zgrabna też nie dała rady. W końcu król pyta: może ktoś na ochotnika? Zgłosił się osioł, wszyscy pękali ze śmiechu, ale on się uparł i poszedł. Wraca z wszystkimi zezwoleniami już po dwóch godzinach. Jakżeś to wszystko załatwił - pyta lew. Prosto - odpowiada osioł - chodziłem po biurach i gdzie otwarłem drzwi, tam zawsze siedział ktoś z rodziny. :wink: :P
Arizona
porucznik
porucznik

Postautor: Arizona » czw lut 16, 2006 8:15 pm

Adam Michnik trafił do nieba, oprowadza go św. Piotr i mówi:
" Widzisz Adamie, u nas każdy człowiek ma swój zegar, jak powie jakieś kłamstwo, to wskazówka przesuwa się o jedną działkę, tu jest twój zegar, trochę się twoja wskazówka przesunęła, to jest zegar Matki Teresy stoi jak stał na godz. 12"
"A gdzie są zegary braci Kaczyńskich?" - pyta.
"Pracują w korytarzu jako wentylatory".
Arizona
porucznik
porucznik

dowcip polityczny

Postautor: Ptasiek » pt lut 17, 2006 4:01 pm

Ostatnio zmieniony pn gru 01, 2008 8:23 pm przez Ptasiek, łącznie zmieniany 1 raz
Awatar użytkownika
Ptasiek
generał
generał

Deklinacja

Postautor: Ptasiek » pn mar 06, 2006 10:11 am

Ostatnio zmieniony pn gru 01, 2008 8:24 pm przez Ptasiek, łącznie zmieniany 1 raz
Awatar użytkownika
Ptasiek
generał
generał

Postautor: Ptasiek » pn mar 06, 2006 10:38 am

Ostatnio zmieniony pn gru 01, 2008 8:24 pm przez Ptasiek, łącznie zmieniany 2 razy
Awatar użytkownika
Ptasiek
generał
generał

Postautor: Ptasiek » pn mar 06, 2006 11:28 am

Ostatnio zmieniony pn gru 01, 2008 8:24 pm przez Ptasiek, łącznie zmieniany 1 raz
Awatar użytkownika
Ptasiek
generał
generał

Postautor: Ptasiek » pn mar 06, 2006 12:40 pm

Ostatnio zmieniony pn gru 01, 2008 8:24 pm przez Ptasiek, łącznie zmieniany 2 razy
Awatar użytkownika
Ptasiek
generał
generał

Postautor: Ptasiek » pn mar 06, 2006 2:17 pm

Ostatnio zmieniony pn gru 01, 2008 8:25 pm przez Ptasiek, łącznie zmieniany 1 raz
Awatar użytkownika
Ptasiek
generał
generał

Postautor: Arizona » wt mar 07, 2006 6:42 am

:lol: :lol: :lol: Świetne!
Arizona
porucznik
porucznik

Postautor: Ptasiek » wt mar 07, 2006 8:43 am

Ostatnio zmieniony pn gru 01, 2008 8:25 pm przez Ptasiek, łącznie zmieniany 1 raz
Awatar użytkownika
Ptasiek
generał
generał

Postautor: Ptasiek » wt mar 07, 2006 8:57 am

Awatar użytkownika
Ptasiek
generał
generał

Postautor: Arizona » śr mar 08, 2006 7:48 am

Historia wg radzieckich historyków: Wojna z Polską w 1920 r. (brzmi tak, ze postanowiłam wkleić to właśnie tutaj ;) )

"Wojna z białą Polską. Nadszedł rok 1920. Ententa nadal prowadziła wojnę z Republiką Radziecką. Teraz poszczuła Polskę na Kraj Rad.

Polska została odbudowana jako państwo samodzielne dopiero w końcu 1918 roku. Wielka Rewolucja Proletariacka przyznała narodowi polskiemu prawo oderwania się od Rosji. Panowie sprawujący w Polsce władzę nie doceniali tego. Jeszcze w roku 1919 zagarnęli oni stolicę Białorusi Mińsk i część Ukrainy.

Wielokrotnie Rada Komisarzy Ludowych proponowała Polakom zaprzestanie zaborów i gwałtów wobec miłującej pokój ludności białoruskiej i ukraińskiej oraz zawarcie pokoju, ale polscy panowie nie chcieli nawet słyszeć o tym. Marzyli oni o zagarnięciu Ukrainy aż do Morza Czarnego. Ententa zaopatrywała Polaków w działa, karabiny maszynowe i ręczne. Francja dała im około 135 samolotów i najlepszych swoich specjalistów wojskowych. Wiosną 1920 roku Polacy ruszyli na Rosję Radziecką, i zagarnęli Kijów. Armia polska przeprawiwszy się przez Dniepr, przygotowywała się do zagarnięcia również Ukrainy lewobrzeżnej. Polacy mieli nadzieję, że uda się im połączyć z tkwiącymi na Krymie resztkami armii Denikina, dowodzonymi przez barona Wrangla, również sługusa Ententy.

Z rozmaitych frontów szybko ściągano Armię Czerwoną, aby uderzyć na polskich najeźdźców. Kawaleria Budiennego została przerzucona z frontu kaukaskiego na front polski. Dzielni kawalerzyści przeszli w forsownych marszach tysiące kilometrów, nie zsiadając z koni. Konnica Budiennego przedostała się na tyły wojsk polskich i uderzyła na nich pod Kijowem.

Polacy rzucili się do ucieczki. Bez przerwy napierały na nich oddziały czerwonych. Armia Czerwona wkrótce wyzwoliła Białoruś i zbliżyła się do stolicy Polski Warszawy. Ale Warszawy Armia Czerwona nie zajęła. Nastąpił odwrót. Polacy utracili tyle sił w wojnie, że pomimo odwrotu wojsk radzieckich nie mogli już atakować i zaproponowali Rosji Radzieckiej zawarcie pokoju.

Rząd radziecki zgodził się i jesienią 1920 roku wojna została przerwana. Białoruś i Ukraina otrzymały swoje ziemie zagarnięte poprzednio przez polskich panów. Ale część Ukraińców i Białorusinów zamieszkujących Ukrainę Zachodnią, i Białoruś Zachodnią pozostała nadal pod jarzmem Polski."

Fragment książki pt. „Historia ZSRR” wyd. w 1951 roku przez wydawnictwo Nasza Księgarnia. Było to tłumaczenie z rosyjskiego. Książka była zatwierdzona jako „pomocnicza dla nauczycieli i uczniów szkół ogólnokształcących do użytku szkolnego ... przez Ministra Oświaty ...”.
Arizona
porucznik
porucznik

Postautor: Ptasiek » czw mar 09, 2006 11:15 pm

Ostatnio zmieniony pn gru 01, 2008 8:26 pm przez Ptasiek, łącznie zmieniany 1 raz
Awatar użytkownika
Ptasiek
generał
generał

PoprzedniaNastępna

Wróć do Humor