Po ponad 16 latach istnienia z dniem 27.12.2019 roku Forum Izbica zostało zamknięte. Od dziś nie ma już możliwości tworzenia, edytowania oraz usuwania istniejących tematów i postów. Rejestracja nowych użytkowników została zablokowana.

Nadal możliwe jest przeglądanie forum, postanowiłem pozostawić wszystkie wpisy, gdyż szanuje czas użytkowników, poświęcony przy ich tworzeniu.

Uzasadnienie: Ponad cztery lata temu (27.11.2015 roku) nastąpiło ujednolicenie profilu strony Izbica Kujawska Online.
Od tego czasu publikowane są na niej treści związane wyłącznie z historią, kulturą i turystyką naszego miasta i gminy. Treści publikowane przez użytkowników na forum często nawiązywały do spraw związanych z lokalną polityką, konfliktami, interesami, co kłóci się z ideą istnienia serwisu. Dodatkowo dynamiczny rozwój mediów społecznościowych spowodował spadek zainteresowania forum, a liczba wpisów w ostatnim czasie znacząco się zmniejszała. Nie widzę sensu, by forum nadal pozostawało aktywne. Mam nadzieję, że decyzja spotka się z Państwa zrozumieniem.

BŁAŻEJ NOWICKI
Administrator Izbica Kujawska Online

Nasze korzenie

Wypowiadajcie się na temat wszystkiego co się dzieje w naszym miasteczku i okolicach !

Moderator: blazej

Nasze korzenie

Postautor: sosna » pn lis 27, 2006 8:20 am

Witam serdecznie. Pierwszy raz jestem na forum Izbica Kujawska.
Od jakiegoś czasu często odwiedzam stronę internetowa Izbicy. Bardziej interesuje mnie historia i dzieje podizbickich miejscowości, głównie Cieplin.
Tam urodziła się i wychowała moja mama. Jako dziecko częściej odwiedzałam te strony. Z odejściem bliższych członków rodziny kończy się pewien etap życia. Coraz mniej wiemy o swoich korzeniach. Babcia urodziła się w Zalesiu, mieszkała z rodzicami w Łucynowie. Dziadek pochodził z Cieplin. Tam urodziła sie moja mama i jej rodzeństwo.
Na cmentarzu w Błennie są rodzinne groby. Mama wyjechała z tych stron w latach 60 -tych. Potem dołączyła do niej babcia. Nigdy już tam nie powróciły. Ja jednak z wielkim sentymentem tam powracam. Żyją tam jeszcze osoby, które dobrze je pamiętają. Jest to miłe.
Pozdrawiam Ciepliny.
sosna
szeregowy
szeregowy

Postautor: miras » pn lis 27, 2006 8:56 am

Serdecznie witamy na forum !!! :D
Awatar użytkownika
miras
pułkownik
pułkownik

Postautor: rossa » pn lis 27, 2006 5:31 pm

I znowu koleżanka WITAMY WITAMY
nadejszła sosna - nowina radosna
kolejna kobieta
dla samców podnieta.... :lol: :lol: :lol: :oops:
Awatar użytkownika
rossa
chorąży
chorąży

Postautor: Sensor » wt lis 28, 2006 8:15 am

W takim razie Rosso powinienem cały czas łazić ze sterczącym.. wskaźnikiem podniety, skoro pracuję z samicami:) Spokojnie, nie szlejmy :wink:
A Sosnę pozdrawiam i witam na Phorum :D
Droga długa jest, nie wiadomo, czy ma kres...
Awatar użytkownika
Sensor
porucznik
porucznik

Postautor: rossa » wt lis 28, 2006 11:35 pm

Jak to mówią : 2 samce na klamce...hihihi
wskaźnik wskaźnikiem, podnieta podnietą, a to że z samcami pracujesz ??? - byle nie prywatnie...hihihi
wszystko pod kontrolą, pozdrawiam bo mam dreszcze i poprosze o jeszcze...
Awatar użytkownika
rossa
chorąży
chorąży

Postautor: sosna » śr lis 29, 2006 9:32 am

Wprowadzając na forum nowy temat " Nasz korzenie" miałam nadzieję, że odezwą się osoby, które maja coś ciekawego do powiedzenia na temat swoich przodków, dziejów i teraźniejszości miejscowości , o których wspomniałam, bądź osób które los rzucił w różne strony naszego kraju a nawet świata. Jak do tej pory odpowiedzi na mój post to same bzdety osób mających chyba problem ze sobą i stosunkami damsko-męskimi.
Jestem zawiedziona płytkością ich wypowiedzi. Żałosne.
Pozdrwiam.
sosna
szeregowy
szeregowy

Postautor: blazej » śr lis 29, 2006 11:26 am

sosna pisze:Wprowadzając na forum nowy temat " Nasz korzenie" miałam nadzieję, że odezwą się osoby, które maja coś ciekawego do powiedzenia na temat swoich przodków, dziejów i teraźniejszości miejscowości , o których wspomniałam, bądź osób które los rzucił w różne strony naszego kraju a nawet świata. Jak do tej pory odpowiedzi na mój post to same bzdety osób mających chyba problem ze sobą i stosunkami damsko-męskimi.
Jestem zawiedziona płytkością ich wypowiedzi. Żałosne.
Pozdrwiam.

W pewnym sensie sosna ma racje, część postów jest w ogóle nie na temat. Coraz cześciej zdarza się to również w innych działach forum ( w sumie są po to przecież by pisać w nich adekwatnie do tematu) :(
Izbica Kujawska Online
URL: www.izbica-kujawska.com (dodatkowy: www.izbica-kujawska.pl)
e-mail: kontakt@izbica-kujawska.com

Obrazek
Awatar użytkownika
blazej
Administrator
Administrator

Postautor: sosna » śr lis 29, 2006 12:31 pm

Dziekuję za poparcie i potwierdzenie moich obserwacji.
sosna
szeregowy
szeregowy

Postautor: rossa » śr lis 29, 2006 4:57 pm

sosna pisze:Wprowadzając na forum nowy temat " Nasz korzenie" miałam nadzieję, że odezwą się osoby, które maja coś ciekawego do powiedzenia na temat swoich przodków......

A na co Ty liczysz :?: :?: :?:

że każdy forumowicz będzie opisywał czy jego mama czy tata spali razem czy nie co z tego wyszło i ile co robiła babcia idziadek i z kąd do kąd sie przenieśli :?: :?: :?:

Miałaś taką potrzebe poinformować społeczeństwo o swoim pochodzeniu - Twoja sprawa ale nie wymagaj od innych tego samego :!: :!: :!:

Możemy pomóc (jeśli tylko potrafimy) odnaleźć Ci kogoś bliskiego, z Twojej rodziny, abyś mogła odnowić "Korzenie" i poznać bliżej potomków, .......

....Ale ja na przykład nie mam takiej potrzeby
Awatar użytkownika
rossa
chorąży
chorąży

Postautor: VooVoo » śr lis 29, 2006 9:28 pm

Skoro nie masz to nie temat dla Ciebie, a poruszyłaś go...
Awatar użytkownika
VooVoo
kapitan
kapitan

Postautor: sosna » czw lis 30, 2006 7:36 am

Nie rozumiem płytkości myślenia a nawet braku inteligencji Rossy
( widać to nawet po licznych błędach ortograficznych zawartych w jej odpowiedzi - radzę zajrzeć do słownika j. polskiego, bo z pisownią jest u Ciebie kochana kiepsko)! Skoro ten temat Cię nie interesuje to nie zabieraj głosu. Pozdrawiam Izbicę i innych " forumowiczów" bardzej inteligentnych, co jak nie mają nic ciekawgo do powiedzenia to nie mówią.
Po tych niemiłych doświadczeniach z forum jestem na nim po raz ostatni, bo nie mam ochoty przekomarzać sie na słowa i poglądy z kimś tak pustym wewnętrznie jak Rossa. Przepraszam za moją wypowiedź ale sprowkował mnie do niej ton wypowiedzi Rossy. Mimo to pozdrwiam ta pusta główkę.
sosna
szeregowy
szeregowy

Postautor: miras » czw lis 30, 2006 10:46 am

Myślę sosenko, że trochę za mocno się denerwujesz.
Sądzę ,że nie musisz kończyć ze swoim wypowiadaniem się na tym forum.
Jest wiele innych tematów przejżyj je a się przekonasz.
Ja też nie opisuje swoich korzeni bo tak naprawdę nie znam dokładnie dziejów historycznych mojej rodziny. Musiałbym się cofnąć do 1256r. Wiem tylko ,że moi przodkowie mieli herb szlachecki
poza tym nic więcej nie wiem.
Awatar użytkownika
miras
pułkownik
pułkownik

Postautor: sosna » czw lis 30, 2006 12:04 pm

Drogi "mirasie" dziękuję serdecznie za tę wypowiedź. Może rzeczywiście zbyt nerwowo zaregowałam na post Rossy. Dla mnie to już jednak skończony temat. Pozdrawiam.
sosna
szeregowy
szeregowy

Postautor: Krespin » czw lis 30, 2006 11:57 pm

...
Krespin
kapitan
kapitan

Wróć do Ogólne