Po ponad 16 latach istnienia z dniem 27.12.2019 roku Forum Izbica zostało zamknięte. Od dziś nie ma już możliwości tworzenia, edytowania oraz usuwania istniejących tematów i postów. Rejestracja nowych użytkowników została zablokowana.

Nadal możliwe jest przeglądanie forum, postanowiłem pozostawić wszystkie wpisy, gdyż szanuje czas użytkowników, poświęcony przy ich tworzeniu.

Uzasadnienie: Ponad cztery lata temu (27.11.2015 roku) nastąpiło ujednolicenie profilu strony Izbica Kujawska Online.
Od tego czasu publikowane są na niej treści związane wyłącznie z historią, kulturą i turystyką naszego miasta i gminy. Treści publikowane przez użytkowników na forum często nawiązywały do spraw związanych z lokalną polityką, konfliktami, interesami, co kłóci się z ideą istnienia serwisu. Dodatkowo dynamiczny rozwój mediów społecznościowych spowodował spadek zainteresowania forum, a liczba wpisów w ostatnim czasie znacząco się zmniejszała. Nie widzę sensu, by forum nadal pozostawało aktywne. Mam nadzieję, że decyzja spotka się z Państwa zrozumieniem.

BŁAŻEJ NOWICKI
Administrator Izbica Kujawska Online

WDRAŻANIE PROGRAMU PRZEDWYBORCZEGO STARO-NOWEGO BURMISTRZA

Wypowiadajcie się na temat wszystkiego co się dzieje w naszym miasteczku i okolicach !

Moderator: blazej

Postautor: VooVoo » pn lis 27, 2006 6:15 pm

Dobrze że chociaż Izbiczaki pomyśleli nad wyborem.
Awatar użytkownika
VooVoo
kapitan
kapitan

Postautor: Amba » pn lis 27, 2006 10:29 pm

Co Wy za brednie wypisujecie - chłopy! Dzisiaj już przetrzeźwiałam i choć nie bardzo pamiętam co pisałam, to na szczeście mogę sobie to odtworzyć z taśmy, hm forum.
A co tu było do przewidywania. Dwóch franków kimonów się dogadało ze sobą po to by zrobić idiotę z trzeciego. Ot i całe izbickie wybory.

Chłopy kochane. Wy na prawdę wierzycie, że nie było układu pomiędzy Maryjanem i Sadowskim co do wyborów? Baba jestem ze wsi, ale widzę i myślę. Kto najwięcej na tym ambarasie stracił? Kto odniósł najwiecej korzyści? To Maryjan z Sadowskim Krzyżana zrobili na szaro. I wcale nie znaczy to że Krzyżanowicz był idealnym kandydatem, to znaczy tylko, że groził staremu układowi I to było niebezpieczne; nie chodziło o to kto wygra, tylko o to by nie wygrał Krzyżanowicz.

Stary układ, o którym pisałam wczoraj, tymczasem ma się jak najlepiej.Te same gęby starych pryków szukających okazji by sobie wypracować za frajer wyższą emeryturę. Czyż nie o to chodziło Maryjanowi? Miał i ma w dupie naszą gminę. Jest samodzielny i do tego w wieku przedemerytalnym. Doskonała okazja by popróbować. A nóż się uda i na starość zamiast 1500 zł dostanie 4500 złotych rentki. A Sadowski co? Kto mi wciśnie kit, że dba o interes gminy. Ma w dupie naszą gminę i patrzy tylko na swoje przychody, ba, by przy tym jeszcze jak najmniej się naambarasować. Zupełnie jak Książe Radziwiłł z "Potopu" ze sceny o darciu płachty czerwonego sukna. Czym wiecej nagłabią tym więcej ich.

A była szansa na nowy układ. Ale baran Krzyzanowicz nie zdał sobie sprawy, że wsiadł do rozgruchotanego pociągu pędzącego do nikąd. Choć prawicowiec z postępowania i pragmatyki - to lewicowy cymbał z werbalizacji swoich poczynań. I przegrał.
Musiał przgrać, bo mnóstwo ludzi ma mu za złe, że za jego poręką Sadowski dorwał sie do koryta 4 lata temu. Przegrać bo jest spoza izbickiego układu. Przegrać bo nie zaangażował w wybory sporych pieniędzy. Przegrać bo nie miał na swoje usługi "kasjera" ani "furmanów".

Dość na dzisiaj. Ja baba do Was piszę. Wstydzę się za naszą gminę "bo lepiej jest gdy stado baranów jest dowodzone przez lwa, aniżeli gdy stado lwów jest dowodzone przez barana".
Awatar użytkownika
Amba
starszy kapral
starszy kapral

Postautor: Krespin » pn lis 27, 2006 10:36 pm

...
Ostatnio zmieniony pn sty 21, 2008 10:23 am przez Krespin, łącznie zmieniany 1 raz
Krespin
kapitan
kapitan

Postautor: Ptasiek » pn lis 27, 2006 10:41 pm

Ja pierdykam. 8) Dzisiaj faktycznie trzeźwiej piszesz, ale równie ostro jak wczoraj jeśli nie ostrzej. :wink:
Awatar użytkownika
Ptasiek
generał
generał

Postautor: miras » pn lis 27, 2006 10:53 pm

I to jest właśnie to ! Mówienie tego co się myśli. Wyjawianie niezadowolenia z wszelkich kombinacji, układów i cichych interesów.
Wogóle to bardzo dobrze, że piszesz o tym wszystkim ponieważ dużo ludzi
nie wie jakie komitywy za tym się kryją. A tak niech wiedzą jak naprawdę
sprawa wygląda
Rzeczywiście "Bomba".
Ostatnio zmieniony pn lis 27, 2006 11:10 pm przez miras, łącznie zmieniany 1 raz
Awatar użytkownika
miras
pułkownik
pułkownik

Postautor: Amba » pn lis 27, 2006 11:01 pm

"Wyrwij murom zęby krat
zerwij kajdany, połam bat
a mury runą, runą, runą
i pogrzebią stary świat"...

Tak Ptasiek. To nie czas na połajanki, miękkie słowa. Czas na rewolucję, przewrót w myśleniu: "jeśli nie my to kto, jesli nie dziś to kiedy". Czas na otwarcie zamarłych ze strachu przed władzą gęb.:" Чтожє ты моя старушка приумолкла у окна". tak o sobie myślałam wiele razy, aż doszłam do wniosku, że nie wolno mi milczeć.
Awatar użytkownika
Amba
starszy kapral
starszy kapral

Postautor: Ptasiek » pn lis 27, 2006 11:27 pm

Pierwszy cytat znam, drugi chyba Gorbaczow, a trzeci? Skąd Ty to wytrzasłaś. Bardzo trafne: tylko czy Ty aby na pewno jesteś taka "staruszka"? :wink:
Awatar użytkownika
Ptasiek
generał
generał

Postautor: Sensor » wt lis 28, 2006 8:37 am

A to Ci się rozhulała nasz Amba z teorią spiskową. Może i ma część racji, ale nie do końca w to wierzę. Spiskowe teorie dziejów są zazwyczaj argumentem przegranych. Ja też popierałem Krzyżanowicza (choć nie nazwałbym go cymbałem).Trudno sie jednak nie zgodzić z pewnymi argumentami.. W kwestii formalnej powiem tylko, ze nie może dostawać ex-burmistrz po 4 latach wiernej służby emerytury w tej wysokości. ZUS zadbał o ograniczniki, zeby się staruszkom w jesieni życia w łebkach nie przewracało i przykrócił rozbuchane świadczenia do górnego pułapu coś ok 2500 zł, choć 100% pewności nie mam, czy tyle..
No ale to już dyskusja o musztrdzie po obiedzie..
Wczoraj było uroczyste poczęcie obrad Rady Gminy. Przewodniczącą została Zofija, co między klubami wywija. Zastępcy to Urszula Samoobronna p.v.SLDOWSKA i Jerzy S. Duma-Warzywno-Monopolowy. Z powodu jawnych bubli w porządku obrad i nieprzygotowaniu dokumentacji sesję przerwano i przesunięto na kolejny termin. Najzabawniejsze było niezarządzenie głosowania nad uchwałami rady :lol:
Gościem specjanej troski większości w radzie był Grochowiskowy Napoleon - Grzegorz Wojewódzki :lol: Zabierał głos, jak na zwycięzcę przystało.. Ciekawe, czy udziela instrukorskich porad dla swoich klubowiczów?
Droga długa jest, nie wiadomo, czy ma kres...
Awatar użytkownika
Sensor
porucznik
porucznik

Postautor: kokeszko7 » wt lis 28, 2006 5:57 pm

Amba! A kto powiedział, że Krzyżanowicz był iddealnym kandydatem?? Chyba tylko Sensor! No! Miał takie prawo :!: Skoro to jest jego IDOL!
Awatar użytkownika
kokeszko7
podpułkownik
podpułkownik

Postautor: Sensor » wt lis 28, 2006 8:42 pm

Ojj Kokeszko! Nie czytałeś wszystkich postów, bo byś wiedział, że napisałem w jednym z nich, iż człowiek, którego chętnie bym poparł i uważam go za idealnego kandydata na burmistrza nie kandydował, więc poparłem Krzyżanowicza.
Idol? Ha ha - wolę tym mianem nazywać kogoś ze świata kutury i sztuki, a nie polityki. Nie rajcują mnie oni(politycy.. no.. może z wyjątkiem Julii Tymoszenko :P ), ani ich sposób myślenia. Idolami dla mnie są pisarze - wielbię ich za talent w formułowaniu myśli i budowaniu nastroju, oraz za umiejętność niezbaczania z tematu. Natomiast Henrego Krzyżanowicza uważam za najlepszego z tych trzech, którzy kandydowali i nigdy tego nie kryłem. W dodatku nie tylko ja na tym forum tak myślałem.
Jak tam?Wypiłeś za zdrowie nowego burmistrza? :lol:
POZDRAWIAM
Awatar użytkownika
Sensor
porucznik
porucznik

Postautor: kokeszko7 » wt lis 28, 2006 8:57 pm

Czytałem dobrze i pamiętam jak pisałeś o swoim faworycie, który nie brał udziału w wyborach. Ale jak wspomniałem każdy miał prawo mieć swojego "iloda". No może rzeczywiście przesadziałem, że to idol :twisted: :!:

A jeżeli chodzi o wypicie to tak jakoś wyszło, że nie wypiłem :!:

A muszę sie tu jeszcze pchwalić, że dobry ze mnie PROROK, nie??? :D :lol: :D :lol: :D
Awatar użytkownika
kokeszko7
podpułkownik
podpułkownik

Postautor: rossa » wt lis 28, 2006 11:58 pm

Każdy z was poeta tylko głowa nie ta
czy mówiłam już , bo nie pamiętam , że zięcie Maryjana mieli w służbie dla narodu zostać jeden kierownikiem i drugi kierownikiem. a ze cymbały dwa to mieli nic nie znaczace stanowiska (dla mnie) zająć jeden śmieci by zbierał a drugi je wypiekał ... hihihi

A teraz SENSACJA

jak donoszą pijakotamy teraz dla zaoszczędzenia gotówki w budżecie rodzinnym gospodarstwa AGROTURYSTYCZNEGO postanowiono wpaść na doskonały pomysł oddawania głosów???

jaki???????????????????????

otóż wódz niedoszły dawał po 20 złociszy za to by skreślić nazwisko jego !!!
dowodem było... no Qwa co ??? hihihi zdjęcie z komóry na której krzyżyk był postawiony w odpowiedniej kratce..,.,.,.,.

nie przewidział że po zrobieniu zdjęcia można dostawić drugi buhahahah buhahahaha
Awatar użytkownika
rossa
chorąży
chorąży

Postautor: kokeszko7 » czw lis 30, 2006 8:56 pm

Sensorku, kochany!!! Cóż tam słychać po dzisiejdzej radzie? Jakoś się nie odzywasz a Ty zawsze masz ciekawe informacje :mrgreen: Napisz coś. :!:
Awatar użytkownika
kokeszko7
podpułkownik
podpułkownik

Postautor: Ptasiek » czw lis 30, 2006 9:14 pm

Sensor ga-zu, Sensor ga-zu, Sensor ga-zu! :lol:
Kaczyński mówił w moim imieniu. Mord w lasach katyńskich ciąży mi tym, że zamiast polskich elit muszę oglądać mordy siwca, palikota czy szetyny. Gdyby nie tamta zbrodnia najprawdopodobniej nigdy nie opuściliby chlewa.
Smok5
Awatar użytkownika
Ptasiek
generał
generał

Postautor: kokeszko7 » pt gru 01, 2006 1:43 pm

Rozpoczęto prace nad likawidacją owego zwężenia na Warszawskiej! Sam widziałem jak pan burmistrz "chyba" nadzorował od samego rana :twisted:
Awatar użytkownika
kokeszko7
podpułkownik
podpułkownik

Postautor: Majcher » pt gru 01, 2006 2:46 pm

W końcu najpieerw się robi buble a potam je naprawia ot cóż Cała Polska!!!!!
piechotą do Lata!
Majcher
sierżant
sierżant

Postautor: rossa » pt gru 01, 2006 6:03 pm

I tak w jakiś sposób będzie to dziwne sktzyżowanie, widziałam jak ustawiano dwa krawężniki jeden na środku ulicy a drugi tak jak powinien być. Zastanawiałam się, jak to wyjdzie z tą kaskadą i nic nie wymyśliłam. Muszę poczekać do końca.
Awatar użytkownika
rossa
chorąży
chorąży

Postautor: kokeszko7 » pt gru 01, 2006 7:56 pm

Chyba ciekawość mnie zje i jutro pójdę zobaczyć!!! :D :lol: :D :lol: :D
Awatar użytkownika
kokeszko7
podpułkownik
podpułkownik

Postautor: Ptasiek » pt gru 01, 2006 10:48 pm

Ręce opadają. Właśnie przejrzałem wpisy - komentarze do drugiej tury wyborów i tury pierwszej. Szok.

Biedaczysko burmistrz nie będzie się nudził. Będzie zniewalał z Lepperem B swoich Radnych (w tym handlowca K i byłego komendanda N bo Zofija i Orszulka są bardzo uległe bez przymusu)
01.12.2006, 11:32

Sadowski Bogdan - inicjały SB
:-P 27.11.2006, 14:30

I mamy za zgodą mieszkańców w Izbicy sytuację podobną do niemiec na początku poprzedniego w wieku
28.11.2006, 00:45

Może nie do Niemiec, ale do Polski z lat osiemdziesiątych napewno. Czego się można spodziewać po starym i wiernym Towarzyszu. On akceptuje tylko wazeliniarzy(patrz Gajewska i Wardowa), a ludzi samodzielnie myślących niszcy.......
< br>
pzpr 30.11.2006, 17:24

Cikawe za co tak służy burmistrzowi Kitka-Adamczewski prawa ręka (wróć "Gumowe ucho - TW")
01.12.2006, 11:15

Ponoć nasz kochany pan Burzmistrz będzie miał godziny w liceum. Trzeba dorobić do skromnej pensyjki( ok. 6000zł). A w szufladzie pani dyrektor pewnie z dziesięć podań o pracę bezrobotnych nauczycieli. To dobry materiał dla mediów.
pzpr 01.12.2006, 17:34

Wszyscy wiedzą jak Gajewska załatwiła pracę dla męża, to teraz musi wiernie służyć. Szkoda tylko, że przez to wyleciał z pracy chłopak po studiach i teraz jest bezrobotny...
01.12.2006, 17:36

Proszę nie wymieniać nazwisk osób pokrzywdzonych, bo to tylko pogorszy ich sytuację...Wiem coś o tym
01.12.2006, 22:27

Oj Ptasiek Ptasiek wróć ty do swojej ukochanej historii, dowcipów, ciekawostek. Żebyś poniewczasie nie zaskowytał za również obecnym na stronie głównej komentarzem: "Miałeś ***..."
Kaczyński mówił w moim imieniu. Mord w lasach katyńskich ciąży mi tym, że zamiast polskich elit muszę oglądać mordy siwca, palikota czy szetyny. Gdyby nie tamta zbrodnia najprawdopodobniej nigdy nie opuściliby chlewa.
Smok5
Awatar użytkownika
Ptasiek
generał
generał

Postautor: Sensor » pn gru 04, 2006 10:42 am

Witam. Wróciłem po takiej krótkotrwałej nieobecności. Co do wieści z posiedzenia Rady - to jeszcze nie mam (wynik mojego włóczenia się od czwartku).Ale się dowiem. A może nic ciekawego nie było?
Ależ pięknie się robi nam w Izbicy. Już nawet kończą panowie naprawiać tego bubla drogowego zafundowanego nam przez nie wiadomo kogo. Zastąpili niedoszły trawnik jakimś "niewiadomoczym". Tzn w tę dziurę nasypali czegos rudego i tylko kapkę obniżyli krawężniki. NIe wiem, co za tobół wymyślił to zwężenie jezdni w tym miejscu, ale powinien dostać jakąś nagrodę od zespołu psychiatrów. Nie dość, że utrudnia ruch, to narobi zamieszania, kiedy będzie tam szedł pogrzeb (a tamtędy chodzi). Na osłodę jeszcze stwarza zagrożenie, bo ktoś spoza Izbicy (czyli niewtajemniczony) jadąc np w deszczu nocą szeroką jezdnią - nagle nadzieje się na wyrastający z drogi krawężnik.
Twórcom gratulujemy pomysłu.. naprawdę jesteście genialni :evil:

Nie śmiem myśleć nawet, że to jakieś celowe działanie mające zlikwidować tendencję hołoty do parkowania przed urzędem w czwartkowe poranki.. no ciekawe, kto za tym pomysłem stoi?
Awatar użytkownika
Sensor
porucznik
porucznik

PoprzedniaNastępna

Wróć do Ogólne