Po ponad 16 latach istnienia z dniem 27.12.2019 roku Forum Izbica zostało zamknięte. Od dziś nie ma już możliwości tworzenia, edytowania oraz usuwania istniejących tematów i postów. Rejestracja nowych użytkowników została zablokowana.

Nadal możliwe jest przeglądanie forum, postanowiłem pozostawić wszystkie wpisy, gdyż szanuje czas użytkowników, poświęcony przy ich tworzeniu.

Uzasadnienie: Ponad cztery lata temu (27.11.2015 roku) nastąpiło ujednolicenie profilu strony Izbica Kujawska Online.
Od tego czasu publikowane są na niej treści związane wyłącznie z historią, kulturą i turystyką naszego miasta i gminy. Treści publikowane przez użytkowników na forum często nawiązywały do spraw związanych z lokalną polityką, konfliktami, interesami, co kłóci się z ideą istnienia serwisu. Dodatkowo dynamiczny rozwój mediów społecznościowych spowodował spadek zainteresowania forum, a liczba wpisów w ostatnim czasie znacząco się zmniejszała. Nie widzę sensu, by forum nadal pozostawało aktywne. Mam nadzieję, że decyzja spotka się z Państwa zrozumieniem.

BŁAŻEJ NOWICKI
Administrator Izbica Kujawska Online

II Tura - Burmistrz, kto teraz

Wypowiadajcie się na temat wszystkiego co się dzieje w naszym miasteczku i okolicach !

Moderator: blazej

Kto teraz, czyje głosy dla kogo - wybieraj

Czas głosowania minął czw lis 23, 2006 8:59 pm

Marian Lewandowski - PSL
11
55%
Bogdan Sadowski - Samoobrona + KWW Rozwój
9
45%

Liczba głosów : 20

Postautor: VooVoo » pt lis 24, 2006 4:50 pm

Wszystko na to wskazuje. Miejmy nadzieje że tak będzie :)
Awatar użytkownika
VooVoo
kapitan
kapitan

Postautor: kokeszko7 » pt lis 24, 2006 5:28 pm

Kiedyś już pisałem i powtorzę tylko: Ostatni będą pierwszymi!!!
Awatar użytkownika
kokeszko7
podpułkownik
podpułkownik

Postautor: miras » pt lis 24, 2006 6:07 pm

[quote="kokeszko7"]Kiedyś już pisałem i powtorzę tylko: Ostatni będą pierwszymi!!![/quote

Oczywiście, ale to tylko według religii!Kto zostanie Burmistrzem tego dowiemy się po wyborach.Być może, że masz rację Kokeszko !!!
Ale dopóki wybory się nie zakończą musimy cierpliwie czekać :wink:
Awatar użytkownika
miras
pułkownik
pułkownik

Postautor: miras » pt lis 24, 2006 6:28 pm

Jak tam Sensor po zebraniu ? Byłeś ? Coż ciekawego się tam dowiedziałeś? Warto było posłuchać planów odnośnie zmian w naszym miasteczku?Jesli nie sprawi Ci to kłopotu to zdaj relacje w skrócie ! Ok !!!
Będę wdzięczny.
Awatar użytkownika
miras
pułkownik
pułkownik

Postautor: Sensor » pt lis 24, 2006 7:37 pm

Witam. Niestety poplątałem godzinę spotkania.Tak to jest z pamięcią, jak się jest starszym od paproci z których powstał węgiel. Ale ludzie byli i mówili:
1. Nie byo Filipka, choć zapraszał. Wszyscy myśleli, ze będzie...
2. Był pan "poszukujący", o nazwisku będącym synonimem nazwiska Braci Mniejszych. Mocno głosił wyższość i chwalebnie się wypowiadał.
3. Było to samo, co zawsze.
4. Było ok 20 zaciekawionych.

Nie chcę być malkontentem, który tylko ma wątpliwości i narzeka, więc nie marudze DZIŚ więcej..
Z ciekawostek powiem, że w poniedziałek pierwsze zebranie Rady i Nowowyłonionego, więc mam nadzieję,ze nasze (opiniotwórcze przecież) izbickie forum będzie nadal komentowało poczynania naszych władz przez kolejne lata, czego Wam drodzy Forumowicze (bez dzielenia na płcie) życzę i sobie też, żebym do reszty nie spiczniał i czasem nie zaczął tworzyć jakichś peanów pochwalnych dla władzy wszelkiej maści.
Pozdrawiam
Droga długa jest, nie wiadomo, czy ma kres...
Awatar użytkownika
Sensor
porucznik
porucznik

Postautor: kokeszko7 » pt lis 24, 2006 7:43 pm

Rozumiem, że rozpoczynamy ciszę przedwyborczą!!! :( :( :(
Awatar użytkownika
kokeszko7
podpułkownik
podpułkownik

Postautor: rossa » pt lis 24, 2006 7:56 pm

Jeszcze masz trochę czasu i możesz pisać o pięknym Majeranku
Awatar użytkownika
rossa
chorąży
chorąży

Postautor: Sensor » pt lis 24, 2006 8:02 pm

Ustawowo cisza zaczyna się o godzinie 00, czyli o północy. Od tej pory nie wolno prowadzić agitacji przedwyborczej. Można natomiast rozmawiać na forum o tym, że się ma wątpliości albo wysmiewać sposób "załatwiania" sobie głosów. Tego nikt nie zabrania, bo nie nosi to znamion agitacji i namawiania do głosowania na jakiegoś kandydata. Nie bądźmy świętsi od Papieża. To, że powiem, że Maryjan wozi ludzi na wybory, albo skrytykuję stawianie wódki (czy wina) nie jest agitacją za obecnym Burmistrzem.
Niech nam się nie plącze ze strachu przed prokuratorem i komisarzem wyborczym, który pewnie nie ma co robić, tylko wyłapuje ukryte podteksty w wypowiedziach na forum www.izbica-kujawska.com :lol: Natomiast istnieją pewne zasady, które powinnismy szanować, więc nie będziemy agitować. Ale wymieniać poglądy?Jak najbardziej
Oo - przypomnało mi się coś. To mogłoby również być w temacie o ekologii po izbicku. W ulotce wyborczej Pana Sadowskiego wyczytałem ciekawy punkt : "przystapić do budowy przydomowych oczyszczalni" - jako jeden z punktów programowych. 4 lata temu też to było bodajże w programie.
Kiłebaska to tylko, czy nie? Jak sądzicie? Czy mimo optymizmu uda się realizować takie przedsięwzięcie?Jakie będą kryteria wyboru gospodarstw domowych do wdrożenia tego projektu?W jaki sposób to będzie finansowane? Że też nie zdążyłem dziś na to zebranie, bo miałem zamiar własnie o to zaptytać..
Awatar użytkownika
Sensor
porucznik
porucznik

Postautor: miras » pt lis 24, 2006 8:18 pm

Przydomowe oczyszczalnie ! To chyba jakaś kompletna bzdura!!!
Przecież to jest niedorzeczne. Kogo będzie na to stać ? Z całą pewnością nikt na to nie pójdzie. Ten plan jest raczej nie realny !!! A gdzie tu ekologia ? Zresztą które gospodarstwa kwalifikuja się na taki program,
"małe raczej nie bo znacznie więce ich jest niż ( tych dużych 50-100 h)".
Watpię jednak żeby i te duże gospodarstwa mogły zrobić sobie takie "oczyszczalnie".
Ostatnio zmieniony pt lis 24, 2006 8:33 pm przez miras, łącznie zmieniany 1 raz
Awatar użytkownika
miras
pułkownik
pułkownik

Postautor: rossa » pt lis 24, 2006 8:29 pm

kaszana i to straszna
jak zapłaci to niech robi, ja tam nie zarabiam 5 czy 7 tysięcy zeby sobie oczy-szczalnie założyć w ogródku.
mam oczy a szczalni nie chce
Awatar użytkownika
rossa
chorąży
chorąży

Postautor: kokeszko7 » pt lis 24, 2006 8:52 pm

Przecież niektórych nawet na podłączenie kanalizy nie stać!!! A gdzie tu oczyszczalnie!! Wystarczy , że zrobi jedna porządną na cała Izbice. Przecież nawet kanaliza nie jest jeszcze zakończona. Została jeszcze cała północna część miasta :( :( :(
Ostatnio zmieniony pt lis 24, 2006 8:56 pm przez kokeszko7, łącznie zmieniany 1 raz
Awatar użytkownika
kokeszko7
podpułkownik
podpułkownik

Postautor: Arizona » pt lis 24, 2006 8:56 pm

Także uważam, że to ocz(u)y-szczalnie to jakiś wyborczy tekst (nawet nie kiełbasa wyborcza, tylko jakaś kaszanka :lol: ) .... no, chyba że te przydomowe to coś innego, niż mi się na teraz wydaje ;)
Arizona
porucznik
porucznik

Postautor: Sensor » sob lis 25, 2006 7:26 am

Witam. Tak jest w programie Pana Sadowskiego: "przystąpić do rozpoczęcia budowy przydomowych oczyszczalni". Inwestycja taka to kasa rzędu ok 4 tysięcy od oczyszczalni, z czego połowę można mieć zwróconą przez Fundusz Ochrony Środowiska..(kto miałby się o to zwrócić, skoro Burmistrz ma wg programu być inwestorem?) Nie mam pojęcia, na czym miałoby polegać rozpoczecie owej budowy, jak już wcześniej pisałem. Jest tam jeszcze kilka fajnych punktów, ale w ciszy wyborczej dam już spokój - napisze w poniedziałek.
Ciekawe jaki będzie porządek pierwszej sesji. Od jednego radnego wiem, że to już pachnie bublem prawnym i łamaniem statutu gminy (porządek i inne dokumenty zostały już przesłane do radnych). Jednak to tylko czyjaś opinia - nie moja, więc nie napisze jeszcze o co chodzi - poczekam do poniedziałku.
Awatar użytkownika
Sensor
porucznik
porucznik

Postautor: kokeszko7 » sob lis 25, 2006 11:04 am

Przecież w programach wyborczych "trzeba" dużo pisać!!! Bez tego ani rusz! Pan Maryjan tez ma w swoim programie np: pomoc ludziom "najuboższym". Ciekawe jak on chce pomagać skoro na przykład węgiel ma najdroższy w całaej okolicy :D :D :D
Awatar użytkownika
kokeszko7
podpułkownik
podpułkownik

Postautor: miras » sob lis 25, 2006 11:25 am

Jest cisza wyborcz więc kochani uszanujmy to ok !
Awatar użytkownika
miras
pułkownik
pułkownik

Postautor: Krespin » sob lis 25, 2006 7:40 pm

Ja tam was tak mocno nie kocham jak Miras, ale ma po części rację

Cisza to ciszaaaaaaaa..... pst :lol:
Krespin
kapitan
kapitan

Postautor: kokeszko7 » sob lis 25, 2006 10:29 pm

23:28. Ale posłuszni, ho ho hooooooooo :!:
Awatar użytkownika
kokeszko7
podpułkownik
podpułkownik

Postautor: Ptasiek » sob lis 25, 2006 10:39 pm

Raczej dbamy o tę część pleców Błażeja, gdzie one tracą swą szlachetną nazwę :oops: :lol: :lol: :lol: :twisted:
Awatar użytkownika
Ptasiek
generał
generał

Postautor: kokeszko7 » sob lis 25, 2006 10:51 pm

I bardzo dobrze! To się chwali :roll: :D
Awatar użytkownika
kokeszko7
podpułkownik
podpułkownik

Postautor: Krespin » sob lis 25, 2006 11:14 pm

Moi drodzy dziś wybory :!: :!: :!: