Po ponad 16 latach istnienia z dniem 27.12.2019 roku Forum Izbica zostało zamknięte. Od dziś nie ma już możliwości tworzenia, edytowania oraz usuwania istniejących tematów i postów. Rejestracja nowych użytkowników została zablokowana.

Nadal możliwe jest przeglądanie forum, postanowiłem pozostawić wszystkie wpisy, gdyż szanuje czas użytkowników, poświęcony przy ich tworzeniu.

Uzasadnienie: Ponad cztery lata temu (27.11.2015 roku) nastąpiło ujednolicenie profilu strony Izbica Kujawska Online.
Od tego czasu publikowane są na niej treści związane wyłącznie z historią, kulturą i turystyką naszego miasta i gminy. Treści publikowane przez użytkowników na forum często nawiązywały do spraw związanych z lokalną polityką, konfliktami, interesami, co kłóci się z ideą istnienia serwisu. Dodatkowo dynamiczny rozwój mediów społecznościowych spowodował spadek zainteresowania forum, a liczba wpisów w ostatnim czasie znacząco się zmniejszała. Nie widzę sensu, by forum nadal pozostawało aktywne. Mam nadzieję, że decyzja spotka się z Państwa zrozumieniem.

BŁAŻEJ NOWICKI
Administrator Izbica Kujawska Online

II Tura - Burmistrz, kto teraz

Wypowiadajcie się na temat wszystkiego co się dzieje w naszym miasteczku i okolicach !

Moderator: blazej

Kto teraz, czyje głosy dla kogo - wybieraj

Czas głosowania minął czw lis 23, 2006 8:59 pm

Marian Lewandowski - PSL
11
55%
Bogdan Sadowski - Samoobrona + KWW Rozwój
9
45%

Liczba głosów : 20

Postautor: Krespin » czw lis 23, 2006 9:34 pm

moze tak a moze nie
Krespin
kapitan
kapitan

Postautor: miras » czw lis 23, 2006 10:06 pm

Tak mi się wydaje Krespin,że gdyby nasza orkiestra brała jakiś tam udział w przeglądach"Orkiestr Strażackich". Zdobywaliby jakieś ogromne
tytuły,uznania i nagrody,to może "Ten zagożały strażak " nie byłby taki szybki do cięć oszczędnościowych :lol:
Zresztą orkiestrę mamy taką jaką mamy i nic się na to nie poradzi.
Gdyby to ode mnie zależało to rzeczywiście starał bym się doprowadzić Orkiestrę do wyższego poziomu i żeby reprezentowali naszą Izbicę w innych rejonach.
Awatar użytkownika
miras
pułkownik
pułkownik

Postautor: Krespin » czw lis 23, 2006 10:14 pm

Ale czyja to wina, że orkiestra jest tak denna ???
Jeśli kierownik orkiestry jest do niczego - poszukać innego i basta!!!

Zawsze łatwiej jest popsuć niż naprawić, tylko dlaczego u nas robi się tylko to pierwsze???
Krespin
kapitan
kapitan

Postautor: miras » czw lis 23, 2006 10:17 pm

Po prostu chyba nikomu na tym nie zależy.Każdy ma to w d...e !!!
Awatar użytkownika
miras
pułkownik
pułkownik

Postautor: VooVoo » czw lis 23, 2006 11:02 pm

Do tego trzeba trochę serca włożyć, a na efekty długo czekac. Jak narazie nie znalazł się taki który by był mocno wytrwały.
Awatar użytkownika
VooVoo
kapitan
kapitan

Postautor: Ptasiek » czw lis 23, 2006 11:04 pm

Był! Ale sporo ludków się naśmiewalo z jego pasji do muzyki, do chóru. :cry:
Awatar użytkownika
Ptasiek
generał
generał

Postautor: rossa » czw lis 23, 2006 11:06 pm

A mi podoba sie taki z Topólki. maly ale jak przezywa muzyke niczym chopin
Awatar użytkownika
rossa
chorąży
chorąży

Postautor: VooVoo » czw lis 23, 2006 11:08 pm

Orkiestra w topólce to inny wymiar. Pan Zbyszek prowadzi ich naprawdę daleko i robi to swietnie. Pozdrawiam Go serdecznie :)
Awatar użytkownika
VooVoo
kapitan
kapitan

Postautor: rossa » czw lis 23, 2006 11:12 pm

widzę voo voo że znasz sie na muzyce i to juz w Tobie cenie
odrazu widać że prawdziwy męższczyzna najpierw zadba o tło a potem może...hihi
Awatar użytkownika
rossa
chorąży
chorąży

Postautor: miras » czw lis 23, 2006 11:13 pm

Oczywiście i takiego człowieka nam potrzeba !!!
Awatar użytkownika
miras
pułkownik
pułkownik

Postautor: Ptasiek » czw lis 23, 2006 11:17 pm

Voo-voo: Rossa smaży do Ciebie cholewę uuuuuuuuuuuuuu: :twisted: "wesele będzie, syn będzie, panna młoda sama w czepcu stoi" :D
Awatar użytkownika
Ptasiek
generał
generał

Postautor: rossa » czw lis 23, 2006 11:21 pm

I znowu Ptaszysko o jednym myśli
ja go tylko pochalam za mądrośc czy to coś zlego :?:
Awatar użytkownika
rossa
chorąży
chorąży

Postautor: Sensor » pt lis 24, 2006 8:19 am

Pytanie: Ile kosztuje gminę utrzymanie orkiestry?
Czy to jakieś spektakularne pieniądze, które podkopuja jej finanse? Nie sądzę. Poza tym Straż ma też swoje pieniądze, za które może sponsorować taką orkiestrę. Przecież zarobki za wynajem sali ma i to całkiem niezłe. Tylko - jak wspomniał Miras - trzeba, żeby się chciało.

Do prowadzenia orkiestry potrzeba oprócz entuzjazmu jeszcze przygotowania muzycznego i dyrygenckiego. Można skończyć szkołę muzyczną i być zerowym kapelmistrzem. Poza tym - z tego co wiem - orkiestra ma problem z naborem chętnych (choć może się mylę - tak słyszałem). Młodzież nie bardzo lubi taką muzykę. I koło się zamyka.
Macie rację - potrzeba jest kapelmistrza z ikrą, entuzjazmem i przygotowaniem. Tylko skąd go wziąć w naszym mieście?

A teraz o przedwyborczym marketingu politycznym:
Nie popieram żadnego z kandydatów i obydwaj budzą we mnie przeczucie, że będzie "bebe", jeśli ich wybiorą. Nawet sobie w ankiecie nie zagłosowałem, choć Kokeszko wskazał mi na kogo.
Śmieszy mnie natomiast ów matketing. W całym Urzędzie powywieszali kartki że Burmistrz i wiceminister rolnictwa Filipek zapraszają lud na przedwyborcze zebranie w Błennie. Się "Sama brona" bujnęła.. Na bastion oporu wytoczyli filipkową armatę, która pewnie zagrzmi głosem donośnem, zeby nie na Maryjana ino na Bogdana. Aż się chyba wybiorę, bo to dziś.
Droga długa jest, nie wiadomo, czy ma kres...
Awatar użytkownika
Sensor
porucznik
porucznik

Postautor: Majcher » pt lis 24, 2006 1:44 pm

Sensor tylko uważaj żebyś z jakimiś samo-bronami w plecach nie wyszedł!!! No tak czas kampani wyborczej ulega powoli zakończeniu, jeszcze zostało kandydatom pare godzin a potem cisza :lol: . I okaże się w niedziele kto kogo bardziej przeciągnął na swoją strone...
piechotą do Lata!
Majcher
sierżant
sierżant

Postautor: Sensor » pt lis 24, 2006 2:20 pm

He he :lol: - nie będzie chyba tak źle - znam tam paru ludzi. Poza tym to już nie te czasy, żeby brony w plecach nosić.
Przypuszczam, że M.L. nie da rady. Ostatno B.S. miał prawie połowę tego, co reszta kandydatów. Poza tym Maryjan narobił sobie znów siary tym marketingiem politycznym - wino za głos. Pisałem już o tym, że takie korumpowanie ludzi "zwiastuje", w jaki sposób będzie trzeba załatwiać sprawy z ewentualnym burmistrzem. Ludzie się boją, że wykupi pół Izbicy (choć tak realnie patrząc to mało prawdopodobne przy tym składzie rady), albo zlikwiduje w/w orkiestrę (nie wiem czy to w ogóle prawda). Poza tym sposób wysławiania sie kandydata jest raczej żałosny, więc mimo wszystko chyba możemy uwierzyć, ze kolejne 4 lata upłyną nam na twardorękich rządach Pana naszego popszedniego. Ale różnie bywa - ja nadal nie wiem, na kogoby?
Droga długa jest, nie wiadomo, czy ma kres...
Awatar użytkownika
Sensor
porucznik
porucznik

Postautor: VooVoo » pt lis 24, 2006 2:26 pm

I chwała Bogu...
Awatar użytkownika
VooVoo
kapitan
kapitan

Postautor: miras » pt lis 24, 2006 2:35 pm

Coś mi się wydaje,że Maryjan nie zostanie burmistrzem? I bardzo dorze ! Zresztą Burmistrz musi posiadać jakąś prezentacje i myśleć o innych a nie tylko o sobie .
Awatar użytkownika
miras
pułkownik
pułkownik

Postautor: kokeszko7 » pt lis 24, 2006 3:44 pm

A co się stało z naszym kapelmistrzem D. Zdzienickim? Nie prowadzi już orkiestry?
Awatar użytkownika
kokeszko7
podpułkownik
podpułkownik

Postautor: Majcher » pt lis 24, 2006 4:31 pm

Wydaje mi się że myślenie o innych zaczyna sie dopiero jakoś tak przed wyborami, w tym momencie jak trzeba pozyskać pare głosów od wyborców. Ale nie należy zapominać że jesteśmy LUDZMI nie tylko przed wyborami, ale także na codzień i każdy z nas ma jakieś problemy do rozwiązania.!!!!!!
piechotą do Lata!
Majcher
sierżant
sierżant

Postautor: Krespin » pt lis 24, 2006 4:39 pm

Majcher pisze:Wydaje mi się że myślenie o innych zaczyna sie dopiero jakoś tak przed wyborami, w tym momencie jak trzeba pozyskać pare głosów od wyborców. Ale nie należy zapominać że jesteśmy LUDZMI nie tylko przed wyborami, ale także na codzień i każdy z nas ma jakieś problemy do rozwiązania.!!!!!!

Święta prawda . Na pochybel z kandydatem..... (wiecie którym)

A tak na poważnie:
Kończy się sprawa komentarzy i opinii.
Ostatnio spisaliśmy się wzorowo i napewno powtórzy się to i teraz czyli dotrzymamy ciszy przedwyborczej.

Patrząc na wyniki powiem tak:

Odwróćcie tabele i Burmisztrza zobaczycie na czele :lol: :lol: :lol: :wink:
Krespin
kapitan
kapitan

PoprzedniaNastępna

Wróć do Ogólne